Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Zuzanno-mój floks różowo-zielonkawy to Mistique Green czyli inny.Z deszczem gęstym pozdrawiam.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ja tam swoje nawet chwalę :)
Marysiu ten mój to Aster lateriflorus, pędy i częściowo liście ma w sezonie ciemno purpurowe i kolor nieco rzuca się na kwiatki, dając lekko różowawe zabarwienie. Trochę się martwię, bo wyczytałam, że mączniaka łapie. Za to mnie zazdrość trzyma, co spojrzę na Twój wątek :D
Zeniu inne forumki donoszą, ze i u nich pączki już są porządne, obejrzyj swojego :)
EwkoEs tak, obejrzałam sobie podobne odmiany. Widać teraz nowy trynd we floksach. U nas wariacka pogoda: rano deszcz a potem czarne chmury na zmianę z błękitnym niebem
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

zuzanna2418 pisze: Marysiu ten mój to Aster lateriflorus, pędy i częściowo liście ma w sezonie ciemno purpurowe i kolor nieco rzuca się na kwiatki, dając lekko różowawe zabarwienie. Trochę się martwię, bo wyczytałam, że mączniaka łapie. Za to mnie zazdrość trzyma, co spojrzę na Twój wątek :D
Czego mi serduszko zazdrościsz?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu to taka zazdrość niezawistna tylko z sympatią skierowana. :D

Wczoraj mieliśmy małe święto w domu, zatem rano było tak:

Obrazek

Rano uroczystość nie miała szans się rozwinąć, ponieważ W. do roboty a ja do mojej Alma Mater

Obrazek

Wróciłam dopiero ok. 19.00, ale nie żałuję, ponieważ tematyka sporej części wykładów odbiegała nieco od mainstreamu zagadnień moich studiów podyplomowych: 3 prezentacje dotyczyły szkodników żywności a słowa profesora poparte były bogato ilustrowanymi przypadkami, co można znaleźć w jedzeniu przyniesionym ze sklepu. Powiem tylko, że apetyt na drugie śniadanie sklęsł we mnie znacznie, zatem chyba w ramach kuracji odchudzającej będę sobie oglądała te obrazki od czasu do czasu :shock: Na koniec wykładowca zaanonsował, że teraz oto przedstawi najobrzydliwszą prezentację, jaką kiedykolwiek przygotował. Na ekranie pojawił się pierwszy slajd z tytułem "Owady i ich larwy w otworach naturalnych ciała człowieka" No i rzeczywiście...

Ze smaczków werbalnych zacytuję jeden (z innego wykładu): "Proszę państwa, wirus ukochał sobie ciężarne maciory" ;:306

Wieczorem wykwintna kolacja zaserwowana przez W. i składająca się z własnoręcznie i po raz pierwszy w życiu przyrządzonych bitków wołowych z kaszą gryczaną, popita świetnym włoskim winem (czerwonym wytrawnym, bo innego nie piję) dopełniła miły dzionek.

Dziś zrobiłam sobie wagary, ale nie w celu bezmyślnego lenistwa (jaka szkoda!) ale, aby ogarnąć dom, zrobić pranie i przygotować się psychicznie na kolejny wyjazd.

Rano wykonałam kilka fotek skalniaka, który podobno już jest prawie na ukończeniu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka zbliżeń, tego, co ma być ozdoba tej konstrukcji :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/URL]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Jeszcze kilka takich tam:

Róże łapią ostatnie promyki słońca

Obrazek

Obrazek

Astry w różnych barwach , no, raptem trzech :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz inne ozdobniki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Zuzanno ;:7 narobiłam zaległości: naoglądałam się piękności. Bogaty jest Twój ogród. Spodobał mi się szczególnie różowy żylistek :)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Wpadłam zrobić kontrolę postępu działań skalniakowych ;:170 ..a tu wiankowe!!! ;:304
Wszystko posadzone i pozamiatane ;:215
Grudniki ładne, ze mną jakoś nie chcą współpracować choć miałam je wiele lat temu. Rozstaliśmy się ozięble bez orzekania o winie z powodu ich uporczywego rzucania pąkami o parapet :evil: :roll:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuzka domyślam się że jakaś rocznica :roll: wszystkiego dobrego kochana ;:196 a takiej kolacyjki zazdroszczę, mój eM niestety nie gotujący :( bardzo nad tym ubolewam, bo sama nie lubię pichcić a muszę. Pozdrawiam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu najlepszego ! ;:167 cudne róże - powinnam zazdraszczać :lol:
Czasem pewnie lepiej za dużo nie wiedzieć, dlatego chirurdzy chleją ;:306
A na skalniaku jakie cudne goryczki i kokoryczka. W przyszłym roku będzie co podziwiać ;:63
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Skalniaczek super.. ;:215 . Goryczki, kokoryczki i tyle odmian dąbrówek. :shock: . Będzie pięknie. ;:63
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Skalniak wygląda ekstra!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Bufo-bufo Cieszę się, że miło spędziłaś czas :) Żylistek jest bardzo dekoracyjny a przy tym nie wymagający. Ten zrobił mi niespodziankę, bo najwyraźniej sadzonka różowego zaplątała się w biały i gdy zakwitły, wyszły dwa kolory :)
Judytko Jeszcze nie tak wszystko... dół czyli podnóże rozgrzebane ale i tak postęp jest. Powiem Ci, ze jak W. przyniósł te opączkowane grudniki ze sklepu, to byłam przekonana, że wszystko zaraz będzie na podłodze. Ale jakoś nie, trzyma się, może teraz takie terminatorskie odmiany robią.
Aniu ano rocznica, kolejna moja osiemnastka ;:306 Dziękuję Ci za życzenia. ;:196 Pichcenie W. ma swoje dobre strony ale ma i ciemne - d... rośnie :)
Marysiu Bardzo dziękuję ! ;:196 Taaak, są rzeczy, których lepiej nie upowszechniać :) A na skalniaku to właśnie w większości te ostatnie zakupy na alle
Zeniu czekam do wiosny teraz, żeby to towarzystwo się zadomowiło i ułożyło pomiędzy kamuchami :D
Asiu dziękuję, na żywo lepiej, na zdjęciach jakoś taki chaos wychodzi na plan pierwszy.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zuziu wszystkiego naj to po pierwsze ;:196
A po drugie po tych robaczanych rzeczach nie mam ochoty na śniadanie...dieta cud..dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Oczywiście wszystkiego najlepszego!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Agnieszko, Asiu Pięknie dziękuję za życzenia :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”