Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Witajcie , rzadko tutaj bywam ale o tej porze roku to chyba żadna nowość.
Trzeba nacieszyć oczy kolorami bo czas tak szybko ucieka , wszystko rozkwita i przekwita.
Ostatnio przez te upały , nawet laptop parzy ;:224
Dziś jest na szczęście , znacznie przyjemniej aż cud że jeszcze mnie nie było na porannych obchodach. Po wczorajszych ulewach penie większość roślinek zmyta.
Ale lilie rozkwitają , i cieszą moje oczęta ;:170
Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za miłe wpisy i odwiedziny ;:196
Ja już jestem myślami powoli na wakacjach za tydzień o tej porze będę w drodze nad nasze ukochane polskie morze , żal mi tylko będzie że najpiękniejsze lilie kwitną właśnie wtedy jak mnie nie będzie , ale liczę na to że teściowa mi uwieczni ich kwitnienie na zdjęciach.
Albo że na mnie poczekają ;:306
Mój pulpit pęka od zdjęć , więc póki co coś tam wstawię. Cieplutko pozdrawiam - może to złe określenie po tych upałach ale im cieplej tym przyjemniej :;230

Róże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I inne

Z ukrycia ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Burz i zachód słońca , to musiało pięknie wyglądać

Obrazek

Właśnie kończy się u mnie w domu , atak ospy. Tutaj zdjęcia z zakończenia roku szkolnego synek koniec ospy , córeczka jeszcze wszystko przed nią.
Jak dostała ospę w ubiegłą środę , cieszyłam się jak małe dziecko że nie akurat na wyjazd. Jak ktoś by to słyszał :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hamaczek marzenie. A dzieciaczki pewnie już po chorobie. Życzę udanego urlopu.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Gosiu, masz sympatyczny, ciepły rodzinny ogród, bardzo mi się podoba. ;:3
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Gosiu wspaniałe róże i lilie ;:138 ;:138 ;:138 Zastanawiam się nad zakupem Pashminy, bardzo jest kusząca ;:108
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Lilie i róże cudowne ;:138 Jak dla mnie to królowe lata ;:108 U mnie też była epidemia ospy i moje młodsza córcia jako jedyna z przedszkola nie zachorowała,chociaż starszą wysypało akurat we Wielkanoc ;:173
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Witajcie dziewczyny ja już jestem na walizkach jutro wczesnym świtem wyjazd , już tylko tym żyję ;:224
W ogrodzie kolorowe szaleństwo , codziennie jakaś nowa lilia rozkwita , róże zawiązują nowe pączki i szykują się do ponownego kwitnienia.
Mimo że to wiosenne nasadzenia , zaskakują mnie w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Przygotowałam troszkę zdjęć ale to już ostatnie przed wyjazdem , choć jestem pewna że jak wyjdę do ogrodu z aparatem zrobię zdjęcia nowo rozkwitniętym pięknością. Na pewno jak wrócę ogród mnie po raz kolejny zadziwi , lubię jechać na wakacje ale równie lubię z nich wracać. Do swojego domowego i zakątkowego azylu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze lilia która niestety się złamała po deszczach , ale za to jak pachnie w domku ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu życzę miłego,udanego i słonecznego urlopu ;:3 Pięknie u Ciebie,bardzo klimatycznie ;:333
Lilie i róże kwitną na całego,a Pashmina cudo ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu :wit
Piękny kolorowy ogród pełen róż,lili to co i ja lubię.
Ogrom masz tych cudnych lili ;:215
Nawet jedną sobie zdefiniowałam.sorbet :D
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Różowo - liliowe szaleństwo ;:167 Dostałam oczopląsu!

A zakątek z hamakiem po prostu bajkowy ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Gosiu piękne roślinki. Jak tam urlop?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu po długiej nie obecności przybiegłam do Ciebie obejrzeć wspaniałe lilie i nie zawiodłam się ;:138 dorodne, śliczne i dodatkowo pięknie sfotografowane. Podziwiam także aranżacje ogrodowe, szczególnie do gustu przypadł mi hamak z zasłoną ;:215 ....tylko relaksować się i podziwiać kwiaty ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Aniu - Już po urlopie , wspaniale było ale się skończyło. Wspaniałe widoki i odskocznia od szarej rzeczywistości.
Choć skłamała bym jeśli powiedziała bym że nie chciałam wracać , po 11 dniach poza domem , o niczym bardziej nie marzyłam jak o swoim domowym zaciszu.
Teraz pozostaje czekać cały rok , na kolejny wypad.
Co do ogrodu , lilie po woli kończą kwitnienie , zostało kilka niedobitków.
Za to róże które co prawda dopiero pierwszy sezon u mnie , już pokazały na co je stać ;:138

Anabuko - Zielony zakątek , to jest maleństwo ale mieści naprawdę ogromne ilości roślin , które o dziwo dużej obecności roślin pochłaniających masę składników odżywczych i wody doskonale dają sobie radę. Co mnie niezmiernie cieszy :heja
Lili mam dość sporo jak na metraż jaki mogłam zagospodarować , choć wiem że to na pewno nie koniec , mój mąż mówi Gosiek na pewno coś jeszcze upcha.
Ale ja wiem że to po woli zaczyna się robić dość trudne , ale i tak w planach kupno tulipanów i Lili zaplanował na jesienne nasadzenia.

Izo -
Lilie to jedne z moich najbardziej ulubionych kwiatów . okazałe kwiaty i ten zapach ;:167
Super że ci się podoba , co do hamaku to również mój ulubiony kącik. Planuję tą pomarańczową kotarkę zastąpić białą i troszkę szerszą ale to już w kolejnym sezonie.
Teraz króluje w tym miejscu kolor pomarańczowy może nie mój ulubiony ale też fajnie to wygląda.

Madziu - Dużo czekania na wyjazd , potem chwile cudowne i powrót i znów czekać nam pozostaje do przyszłego lata .
Ale warto ;:224 Roślinki czekały i po przyjeździe zachwycały , teraz też zachwycają. Ale mimo jeszcze tych upałów w powietrzu już czuć zbliżającą się jesień nie wiem czy tylko ja tak mam ;:223 Oby jesień była piękna :D

Aniu - Miło że jesteś mimo tego że ja na forum naprawdę skąpo i super że lilie ci się podobają ;:196
Co do hamaku już wcześniej pisałam planuję jego przerabianie ale to chyba już na przyszły sezon.
Co do relaksu na hamaku to różnie to wygląda sama rozumiesz , zwłaszcza z moim podejściem do porządku w domku ;:223
Ale ja to lubię , moja mama mówi że chociaż łączę przyjemne z pożytecznym nie wiele osób tak potrafi podchodzić do porządków domowych.
Kocham zmiany i ulepszanie a raczej upiększanie , bawię się w takiego małego dekoratora wnętrz a raczej wnętrza ;:306

Lato mija nie ubłaganie , ale przynajmniej pojawiły się nowe jesienne oferty sama nie wiem co kupić a chciało by się na prawdę wiele ;:224
A i budżet ograniczony a i miejsca też skąpo. No cóż nigdy nie jest idealnie , bo było zbyt nudno ;:333
Wstawiam kilka zaległych fotek i oczywiście widoczki wakacyjne ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu piękne lilie:) Zdradź proszę gdzie tak wypoczęłaś? My jedziemy po 20-tym nad polskie morze,jestem ciekawa jaka będzie pogoda? Oby tylko nie padało ;:224
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Właśnie usiadłam z kawą i rozgościłam się w Twoim ogrodzie. Wchłaniam zapach lilii i ciesze nimi oczy. Jest cudownie ;:333
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Widoczki z wyjazdu dodaje osobno bo coś program szwankował ;:223 mam nadzieje że wszystko będzie ok ;:215

Aniu - My wypoczywaliśmy w Ustroniu Morskim pogoda była przez cały czas przepiękna , ani jednej kropli deszczu tylko w dzień wyjazdu do domu , troszkę pokropiło. Na pewno pogodę będziecie mieli udaną i trzymam za to kciuki ;:168

Wolusiu - super że ci się podoba wąchaj , wąchaj a pachną przepięknie ;:167 Kawka dobry pomysł ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek