Piękne widoczki nam zafundowałaś
Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Mam to samo
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po Twoich różach widać jaką jesteś perfekcjonistką
idealnie dopasowane, bez plamek.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Majeczka ...myslałam żeby sobie odpuscic Biały Eden , i powiesz ,ze całkiem biały...szybko kwiat opada i takie tam...a Ty nie...
....ładnie sie trzyma , lekko różowy....przechodzi w krem , nie ma wyjścia broni sie róża na wszystkich sposoby , do tego taka cudna 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam o pięknym słonecznym poranku
Krysiu, ja tak lubię, mam je prawie wszystkie w zasięgu wzroku. Myślę, że jak dobrze się przyjrzysz u siebie, to znajdzie się tam bardzo słoneczne miejsce na rabatkę różaną. Jak sama nazwa mówi najlepiej sadzić tam roże rabatowe, kwitną i kwitną?..
Joasiu, W&C wyjątkowa angieleczka. Jest bardzo wigorna. Miała dwa nowe pędy z ziemi, a ja niechcący je złamałam pazurkami. Zupełnie nie zauważyłam, że od tyłu wyłaziły z ziemi. Bardzo mi szkoda, a póki co na starych gałązkach tworzy pączki. Jestem bardzo z niej zadowolona, czasami się zastanawiam czy, to nie zasługa jej pochodzenia.
Stosuję profilaktykę, bo kupiłam kilka róż, które były opisywane na forum, że są bardzo podatne na choroby.
Pryskałam i podlewałam 5 razy Bioseptem, pryskałam Dithane- pozostawia on białe kropki i ostatnio jakiś tydzień wstecz Falconem. Pryskam tylko róże, które mogą zachorować, mam ich nie wiele.
Asiu mój Chippendale, ten kwitnący rośnie w wyjątkowo cieplutkim miejscu i dlatego się tak szybko zabiera do kwitnienia.
Kasiu-magenta, Asiu-daffodil, Renatko,
oczywiście, że przed cykaniem fotek przechodzą odkurzanie i polerowanie. a co
Na serio
dziewczyny przecież wiele róż ma piękne ciemnozielone i błyszczące liście, na ogół te róże są właśnie zdrowe. U mnie dodatkowo jest silne nasłonecznienie, co powoduje silny odblask. Trudno jest mi o tej porze roku robić zdjęcia.
Aszko, mają plamki i zdarzają mi się wpadki. Wszystkiego trzeba doświadczyć. Moja największa wpadka w tym sezonie, to Laguna, którą wsadziłam koło Edenki, a ona się wypięła na słonko i deszcze.
Widać na zdjęciach, że brak tam kwitów róż. Będzie zmiana
ale znowu będzie się działo i to lubię najbardziej. 
Dorotko, broni się sama.... a, na dodatek zdrowa i wigorna. Polecam z całego serduszka.
Dla Ciebie Polais Royal, tu widać cały krzaczek, tak wyglądała 14 lipca.

Kilka zdjęć z 7 lipca

Życzę Wam miłego dnia
Krysiu, ja tak lubię, mam je prawie wszystkie w zasięgu wzroku. Myślę, że jak dobrze się przyjrzysz u siebie, to znajdzie się tam bardzo słoneczne miejsce na rabatkę różaną. Jak sama nazwa mówi najlepiej sadzić tam roże rabatowe, kwitną i kwitną?..
Joasiu, W&C wyjątkowa angieleczka. Jest bardzo wigorna. Miała dwa nowe pędy z ziemi, a ja niechcący je złamałam pazurkami. Zupełnie nie zauważyłam, że od tyłu wyłaziły z ziemi. Bardzo mi szkoda, a póki co na starych gałązkach tworzy pączki. Jestem bardzo z niej zadowolona, czasami się zastanawiam czy, to nie zasługa jej pochodzenia.
Stosuję profilaktykę, bo kupiłam kilka róż, które były opisywane na forum, że są bardzo podatne na choroby.
Pryskałam i podlewałam 5 razy Bioseptem, pryskałam Dithane- pozostawia on białe kropki i ostatnio jakiś tydzień wstecz Falconem. Pryskam tylko róże, które mogą zachorować, mam ich nie wiele.
Asiu mój Chippendale, ten kwitnący rośnie w wyjątkowo cieplutkim miejscu i dlatego się tak szybko zabiera do kwitnienia.
Kasiu-magenta, Asiu-daffodil, Renatko,
Aszko, mają plamki i zdarzają mi się wpadki. Wszystkiego trzeba doświadczyć. Moja największa wpadka w tym sezonie, to Laguna, którą wsadziłam koło Edenki, a ona się wypięła na słonko i deszcze.
Widać na zdjęciach, że brak tam kwitów róż. Będzie zmiana
Dorotko, broni się sama.... a, na dodatek zdrowa i wigorna. Polecam z całego serduszka.
Dla Ciebie Polais Royal, tu widać cały krzaczek, tak wyglądała 14 lipca.

Kilka zdjęć z 7 lipca

Życzę Wam miłego dnia
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maju a czym pozbylas sie tych bialych plam? czy same zeszly po deszczach? nie cierpie tych plam na lisciach ale musialam zrobic pare razy oprysk zelazem, bo chloroze mi podlapaly i za cholipcie nie chca mi te plamy zejsc, pomimo ze deszcze padaly i powinny zmyc.
Normalnie nie moge do Ciebie zagladac, bo wnerwia mnie ze moje rozyce jeszcze takie male i kwitnienie jest do duszy.
Normalnie nie moge do Ciebie zagladac, bo wnerwia mnie ze moje rozyce jeszcze takie male i kwitnienie jest do duszy.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Jule - świetnie że masz męża który interesuje się kwiatami.
Majka - Edenka zakwitła zjawiskowo - ile miała kwiatów? To zeszłoroczna sadzonka?
Majka - Edenka zakwitła zjawiskowo - ile miała kwiatów? To zeszłoroczna sadzonka?
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Maju, jak wszyscy tak i ja - cudowne róże.
Nie mogę zrozumieć co Ty im robisz, że mają wszystkie podobny wzrost?
U mnie wiele róż sadzonych na jednej rabacie, mimo że miały mieć podobny wzrost, to jedna jest niziutka, inna strzela w niebo. Zaburza to ład na rabacie i czasami przez ten nieład w wysokości trzeba przesadzać róże a to już jest sporym wysiłkiem i róże też tego nie lubią.
Nie mogę zrozumieć co Ty im robisz, że mają wszystkie podobny wzrost?
U mnie wiele róż sadzonych na jednej rabacie, mimo że miały mieć podobny wzrost, to jedna jest niziutka, inna strzela w niebo. Zaburza to ład na rabacie i czasami przez ten nieład w wysokości trzeba przesadzać róże a to już jest sporym wysiłkiem i róże też tego nie lubią.
Majeczko
Mam trochę do nadrobienia, niestety miałam masę spraw na głowie i nie miałam kiedy zajrzeć, ale już nadrabiam i jak zwykle będę pewnie zbierała szczękę z podłogi.
Mam trochę do nadrobienia, niestety miałam masę spraw na głowie i nie miałam kiedy zajrzeć, ale już nadrabiam i jak zwykle będę pewnie zbierała szczękę z podłogi.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Mam podobnie z Leonardem.
Najpierw startuje równomiernie, a później strzela jednym lub dwoma , jak w tym roku , pędami.
Inne róże na tej samej rabacie kwitną porządnie na podobnym poziomie a ten jeden tak mi się "wychyla"

Najpierw startuje równomiernie, a później strzela jednym lub dwoma , jak w tym roku , pędami.
Inne róże na tej samej rabacie kwitną porządnie na podobnym poziomie a ten jeden tak mi się "wychyla"
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Maju ale Ci Pashmina zaszalała
Edenka i inne, zaczynam mieć ogromne kompleksy patrząc na Twoje rabatki, cudne...
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusiu to chyba biały Eden Rose Polais Royal, bo mnie ona też sie zapodobała i pare razy przeglądałam te fotki .Jestem nią również oczarowana w ogóle Edenkami w tym roku .Jakoś nigdy mi sie nie podobały a w tym roku są piękne .Maju Twoje różane krzaczki są takie wypielęgnowane

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wzdycham i wzdycham. Jak miło napaśc oczy takimi widokami przed snem.
Na jednym ze zdjęć zauwazyłam puste miejsca przy tujach. Co będziesz tam sadziła? Róże?
Na jednym ze zdjęć zauwazyłam puste miejsca przy tujach. Co będziesz tam sadziła? Róże?
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Oj Maja coraz lepsze widoki,Pat Austin lub Crown Princesse z żeniszkiem ładnie wygląda
Bialy eden
Bialy eden
Majeczko, D.Austin chciałby wpaść do Ciebie i zrobić fotki do nowego katalogu, a przy okazji skonsultować się w kilku różanych kwestiach... mogę Ci go wpisać do kalendarza na przyszły tydzień? ;-))
Majeczko, już Ci to pisałam wielokrotnie, że dzięki swojej determinacji i miłości do róż, stworzyłaś jedną z najpiękniejszych różanek, a Twoje podopieczne są niesamowite, zdrowe, obficie kwitnące... podziwiam
Majeczko, już Ci to pisałam wielokrotnie, że dzięki swojej determinacji i miłości do róż, stworzyłaś jedną z najpiękniejszych różanek, a Twoje podopieczne są niesamowite, zdrowe, obficie kwitnące... podziwiam