Aniu jak zawsze muszę poświęcić bardzo wiele czasu aby dokładnie sprawdzić te Twoje "wynalazki", jak zwykle cała masa fantastycznych roślin i takich rzadko spotykanych.
Gratuluję Ci tej wspaniałej kolekcji. Ta dalia olbrzymka, to naprawdę robi wrażenie i to jednym kwiatem, a co dopiero cały krzaczek
Widoczki jesienne są wspaniałe, ale w takim bogactwie to zawsze znajdzie się coś co albo pięknie kwitnie, albo się przebarwia. Ta tarczownica, jest baro ciekawa, jak i wiele innych m.in. ta srebrzysta, którą niedawno nabyłaś, ostrokrzew też mi się bardzo podoba, myślałem że to osmanthus, coś ostatnio wszystko mi się z nim kojarzy
Aniu oczko to się świetnie prezentuje, takie zatopione w gąszczu roślinnego "buszu"

Widzę u Ciebie pistie, też miałem, ale w ciągu 2 tygodni jak przyniosłem do domu do akwarium to padła

, mimo, ciepłego, słonecznego stanowiska. Czytałem, że ciężko ją przezimować. W przyszłym roku już się na nią nie skuszę, dobrze że hiacynt wodny, mimo przeniesienia do domu świetnie się trzyma i rośnie jak oszalały, widać odpowiadą mu takie warunki.
Aniu, wyczytałem u Ciebie, że skimia kwitnie w lutym. Czy chodziło o to że ona powinna kwitnąć w lutym, ale nie kwitnie, bo mróz, czy faktycznie w lutym pojawiają się kwiaty. Twoja jest ładnie rozrośnięta, moja to jeszcze malutka, ale również w pąkach. Ona jest bardzo wrażliwa na mróz, a Ty jej nie okrywasz

, nie wiem już jak to jest

. Ja swoją okryję, miałem ją bardzo mocno okryć, ale teraz to chyba okryję samą agrowłókniną, przecież u Nas jest taki sam klimat