Śliczne masz ptaszyny
Hacjenda Anego
Re: Hacjenda Anego
Ależ bym spróbowała zupy rybnej. Nie mam odwagi ugotować a nigdy u nikogo też nie natrafiłam. No nic kiedyś może ...
Śliczne masz ptaszyny
Śliczne masz ptaszyny
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jak już wspomniałem - mnie zawsze kusiła, lecz .... żona nie kazałakozino pisze:Ależ bym spróbowała zupy rybnej. Nie mam odwagi ugotować
w końcu się odważyłem i ... teraz mi powiedziała, że .... muszę częściej gotować, a nie 2-3 razy w roku
zmroziło, zaśnieżyło - zaczęły bażanty przychodzić pod karmnik a i koty ściągają czując mięsko....
wytropiłem po śladach
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tosia nie żartuj z ta choroba tylko sie kuruj .Zupa rybna jest pyszna z grzankami robionymi na maśle tylko trzeba do niej dać mnóstwo jarzyny
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
ANY
Ptaszki piękne ,szkoda że nie zrobiłeś większych fotek. Lubię sobie dać na pulpit takie niespodzianki
Zupa rybna super ale i rosól z żóltymi ziemniakami - pychota 
Pozdrawiam Ewula
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!
...barwinek pospolity taki jak u mnie. Też go tnę bezlitośnie... odwzajemnia się o dziwo! ..."burzą" kwiatów.
Piękne ptaszki gościsz w swojej "stołówce". W moim ogrodzie też jest wiele...
...barwinek pospolity taki jak u mnie. Też go tnę bezlitośnie... odwzajemnia się o dziwo! ..."burzą" kwiatów.
Piękne ptaszki gościsz w swojej "stołówce". W moim ogrodzie też jest wiele...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57

Na ogrodzie byłem - i się zmęczyłem,
pod nogami ślsko - było lodowisko,
nóżkami jak gejsza drobiłem - a i tak poślizgi robiłem.
Nie wiem jak w nocy, ale od rana do teraz pada deszcz, a ziemia mocno zmrożona (dziś też -2-3) na drogach szklanka, a ogród .... cały oszklony.
Po udeptanym nie można się przemieszczać - chyba, że na łyżwach - można przejśc tylko bokim po śniegu. Nogi bolą bo co chwilę załamują się te tafle lodu i ... wiadomo jak to jest - niby kawałek drogi a nogi zmęczone,
a skrobanie szyb w aucie
- akurat dzisiaj przyszło mi uruchomić tę maszynę, nawet odmrażacze nie dawały rady zmiękczyć tej tafli lodu....

pod nogami ślsko - było lodowisko,
nóżkami jak gejsza drobiłem - a i tak poślizgi robiłem.
Nie wiem jak w nocy, ale od rana do teraz pada deszcz, a ziemia mocno zmrożona (dziś też -2-3) na drogach szklanka, a ogród .... cały oszklony.
Po udeptanym nie można się przemieszczać - chyba, że na łyżwach - można przejśc tylko bokim po śniegu. Nogi bolą bo co chwilę załamują się te tafle lodu i ... wiadomo jak to jest - niby kawałek drogi a nogi zmęczone,
a skrobanie szyb w aucie

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju...jesteś niesamowity w tych rymowankach.....
...to "przebieranie nózkami"...tak mnie rozśmieszyło , że o mały włos ...a "udławiłabym się '....jablkiem.
Warunki na drogach macie "przerażające". Codziennie wyjeżdżam...ale na szczęście samochód w garażu ...więc szyb skrobać nie muszę, a i drogi w miarę czyste. Na razie nic nie pada...oby juz tak pozostalo.
...to "przebieranie nózkami"...tak mnie rozśmieszyło , że o mały włos ...a "udławiłabym się '....jablkiem.
Warunki na drogach macie "przerażające". Codziennie wyjeżdżam...ale na szczęście samochód w garażu ...więc szyb skrobać nie muszę, a i drogi w miarę czyste. Na razie nic nie pada...oby juz tak pozostalo.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Czy to takie lodowisko u Ciebie, czy tylko wrażenie (zdjęcie tak pokazuje)? 
- any57

tak wyglądało wczoraj całe miasto - cały dzień padał deszcz i zamieniał się w taflę lodu,ewa_tuli pisze:Czy to takie lodowisko u Ciebie, czy tylko wrażenie
najgorzej na chodnikach, bo na brzegach osiedla wszyscy brnęłi poboczem, łamiąc tafle lodu i zapadając się w śniegu - ale przynajmniej nie wywijali orła
Bogusiu jeszcze takiego skrobania szyb w aucie nie miałem - centymetrowa tafla lodu nałożona na całe auto - odmrażacz wywietrzał zanim wgryzł się w lód - zostało mozolne skrobanie po kawałeczku .... koszmar
- any57

Witam Asię - pięknie wygląda taka zima, ale .... utrudnia strasznie - to juz przeszłość, bo śnieg przysypał.
Wczoraj w śnieżycy i do tego już po ciemku (strasznie nie lubię jazdy nocą) przejechałem 300 km. Zaobserwowałem ciekawe zjawisko - zatrzymałem się na stacji benzynowej i .... dużo samochodów stoi z otwartą maską - kierowcy leją płyn do spryskiwaczy, inni idą z butlami ze sklepu, a jeszcze inni stoją w kolejce po płyn
taka była zadyma, że wycieraczki chodziły cały czas ze spryskiwaniem.
Ale to już historia .... teraz dzień dzisiejszy, dzień jak codzień - nowa porcja słonecznika dla małych przyjaciół i .... podglądanie
tradycyjnie - mazurki (od dłuższego czasu nie widziałem wróbla), bogatki, dzwońce, a nawet kos zawitał

bogatka

dzwoniec
dzisiaj najciekawszym ptakiem był ..... grubodziób - widziałem go po raz pierwszy

grubodziób
Wczoraj w śnieżycy i do tego już po ciemku (strasznie nie lubię jazdy nocą) przejechałem 300 km. Zaobserwowałem ciekawe zjawisko - zatrzymałem się na stacji benzynowej i .... dużo samochodów stoi z otwartą maską - kierowcy leją płyn do spryskiwaczy, inni idą z butlami ze sklepu, a jeszcze inni stoją w kolejce po płyn
Ale to już historia .... teraz dzień dzisiejszy, dzień jak codzień - nowa porcja słonecznika dla małych przyjaciół i .... podglądanie
tradycyjnie - mazurki (od dłuższego czasu nie widziałem wróbla), bogatki, dzwońce, a nawet kos zawitał

bogatka

dzwoniec
dzisiaj najciekawszym ptakiem był ..... grubodziób - widziałem go po raz pierwszy

grubodziób
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ Ci się pięknie udało uchwycić ptaki
Grubodziobów u mnie w ogóle nie widuje. Myślałam, że ich w okolicy po prostu nie ma. A tu taka niespodzianka... Najczęściej bywają oczywiście wróble, sikorki, rudziki, kosy, kwiczoły i sójki. Raz widziałam także szara pliszkę.
- bratek158
- 500p

- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Kontakt:
Witaj dzwoniec ,grubodziób tych ptaszkow w moich okolicach nie widuje 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Any znalazłam podpowiedź co do barwinka też go mam sporo ale coś słabo kwitnie
będą musiała go przycinać może to coś da.Piękne bezkrwawe łowy robisz masz
duże towarzystwo ptaków u mnie tylko sikorki i wróble czasami dzięcioł
przyleci na słoninkę
będą musiała go przycinać może to coś da.Piękne bezkrwawe łowy robisz masz
duże towarzystwo ptaków u mnie tylko sikorki i wróble czasami dzięcioł
przyleci na słoninkę
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA