Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

To może od razu zamawiaj, abyś się nie rozmyśliła, skoro to taki trudny wybór :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Podrzucę, żeby Cię pomęczyć :D Maidwell Hall to niebieski Atragene, który powtarza ;:108 Nie wiem jak Cecile i Pamela Jackman.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julka dobrze myśli :uszy
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Elu muszę się z tym przespać, ale nie wiadomo czy dotrzymam do spania. :;230
Ewo Cecile mam i kwitła do samych przymrozków a teraz puchate kuleczki powiewają na wietrze.

Obrazek

Co prawda wszędzie piszą że on kwitnie tylko wiosną ale to dlaczego mnie lepiej kwitł późnym latem. :roll:
Pamela Jackman kwitnie z przerwą do jesieni, tak jest napisane w encyklopedii clematisów. Co do Maidwell Hall brałam go pod uwagę ale wydawał mi się za blado niebieski. Myślałam jeszcze o Frankie ale go nie mają w E-Clematis. :roll:
Męczysz mnie Ewuś, to może Ty wybierzesz. :;230

Aniu dobrze myśli tylko teraz wybrać takie żeby były niebieskie i powtarzały. :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wszystko jasne-kupię sobie Cecile 8-) Też zamówiłam Christine Helene na bramkę i zastanawiałam się nad powojnikiem :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

O, ja też się przymierzam do powojników, ale tym razem wyłącznie z grupy viticella. Nie będę robić już błędu z wsadzaniem wielkokwiatowych, bo są tak kapryśne, że aż człowieka zniechęca do ich uprawy. No a na razie mam w planach Emilię Plater i Carmencitę. Ale jeszcze nie zamawiam.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit
witajcie, plany powojnikowe ! Ja już zamówiłam, zaznaczyłam na planie nasadzeń gdzie będą rosły. Teraz czekam na wiosnę ;:65 ;:65 Tu jest na +2 C , kapie z dachów, a z niba czasami poleci jakis płateczek. To już chyba koniec zimy !
Pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moja Cecylia tylko się rozrosła ,ale żadnego kwiatka :evil: Może teraz pokaże na co ją stać . na razie nie myślę o powojnikach . Najpierw muszę zobaczyć jak te ,które już mam porządnie kwitną . Dotychczas mnie nie zadziwiły
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Maju zgodnie z obietnicą zostałaś dziś namierzona ;:138, a przy okazji zatrzymalam sie w ogrodniczym i poczyniłam malutkie zakupy :tan
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No, no, jakie szpiegostwo się tu uprawia :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam sobotnio popołudniowo. :wit
Ewa żeby potem nie było na mnie jak Ci nie zakwitnie. Mój zakwitł ale Jadzia pisze że wcale jej nie kwitł czyli coś jest na rzeczy. :roll:

Wanda ja z wielkokwiatowych to mam tylko Barbara ale nie ze względu na kwiaty ale na nazwę, tak jak moja wnusia. Resztę to co mam to są viticella, bylinowe, mandżurski i Clematis Paul Farges - 'Summer Snow' ale on prawdopodobnie idzie na emigrację.Teraz planuję viticella i botaniczne. Chyba też wstrzymam się z zamówienie. ;:108

Majka u nas podobnie w pogodzie a w planach powojnikowych chyba zrobię pauzę na zastanowienie. :roll:

Jadzia czyli nie widziałaś jej fajnych kwiatuszków, a może moja to tylko taki wybryk miała. :roll:

Agata zabawiłaś się w śledczego i udało się, czyli należą Ci się gratulacje. ;:63 A co kupiłaś to może się pochwaliłaś u siebie, idę sprawdzić. ;:65

Małgosia no widzisz, szpiegują mnie tu :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, ja dużo o powojnikach czytałam i podpytywałam tu na forum jak który rośnie, i jakie kolory najlepiej pasują.
Część wsadziłam już na jesieni, a bylinowe na wiosnę , bo ze względu na nowe róże nie mogłam wcześniej wkopać powojników.
U Gosi podałam szkółkę czeską na tanie róże, zerknij. :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Majka, a dlaczego Clematis Paul Farges - 'Summer Snow' idzie na emigrację???
Ja zamierzałam go wprowadzić do ogrodu, więc - proszę - uzasadnij, dlaczego się go pozbywasz?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko byłam, widziałam i coś tam wybrałam. ;:108 Mnie czeka wiosenne przesadzanie powojników które sadziłam zeszłej wiosny bo źle je posadziłam. Nie wszystkie ale większość zmieni miejsca. A te co teraz wybieram to do tego pawilony różanego do towarzystwa Christine i różowym Souvenirom. :roll:

Eluniu Clematis Paul Farges - 'Summer Snow' to potwór zajmujący wszystko na swojej drodze. Śliczny jest ale potrzebuje bardzo dużo miejsca więc jak go chcesz to musisz być na to przygotowana. Jest zaliczany do bylinowych a one przeważnie się niczego nie czepiają. On na przekór zawinie się ogonkiem liściowym nawet o źdźbło trawki. Posadziłam go niefortunnie i chciał mi wszystko zdominować, łaziłam i ściągałam go z azalii, bukszpanów i z sąsiedniej Cecile. Obiecałam go jednej forumce która go chce posadzić pod gruszą. Przysypałam mu jego 'macki' i mam nadzieję że się ukorzenią to i dla mnie jakaś sadzonka zostanie ale właściwie to nie wiem gdzie go posadzić. Ja liczyłam że on nie będzie się czepiał tylko spokojnie pójdzie sobie po ziemi. :roll:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit A u mnie Cecilka kwitła wiosną i jesienią. Rozrosła się niesamowicie. Jacmani mam i jestem nim oczarowana. Całą jesień kwitł i do mrozów miał pączki. ale już nie zdążyły. Kupiłam go jako bidulkę w Castor. Piękny. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”