A nasturcje są fajne. A te polskie kapary w smaku chociaż podobne do tych prawdziwych?
300 m2 frajdy
Re: 300 m2 frajdy
Ogórki rzeczywiście zabierają mnóstwo miejsca - ja mam za malutka działkę na takie rozkosze. Na szczęście sąsiad - dobry sąsiad, ma działkę trochę dalej - ma ogórki i juz nie wie co z nimi robić. Codziennie mam świeżą dostawę
A nasturcje są fajne. A te polskie kapary w smaku chociaż podobne do tych prawdziwych?
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masko nie wiem dlaczego kabaczek strajkuje - może rzeczywiście zaskoczy
Barabello prawda, że pergolka to fajny wynalazek ? A groszek pachnący to najcudniejsza roślinka pnąca, jaką mam do tej pory - pnące, pachnące cudo.
Debro nie mam pojęcia jak smakują prawdziwe kapary
Nasturcjowe też nie - robię je po raz pierwszy w życiu - nasturcji mam dużo a przepis znalazłam w necie 
Barabello prawda, że pergolka to fajny wynalazek ? A groszek pachnący to najcudniejsza roślinka pnąca, jaką mam do tej pory - pnące, pachnące cudo.
Debro nie mam pojęcia jak smakują prawdziwe kapary
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Mariolka doszłam do wniosku Ty jesteś kolorowa to i Twój ogródek też jest kolorowy...
zawsze do gospodyni ulubieńcy się upodobniają...
.. groszku zazdraszczam... dziwaczki otwierają swoje kwiatki wieczorową porą albo w pochmurne dni...
..a za kapary to szóstaka
zawsze do gospodyni ulubieńcy się upodobniają...
.. groszku zazdraszczam... dziwaczki otwierają swoje kwiatki wieczorową porą albo w pochmurne dni...
..a za kapary to szóstaka
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Mariolko a może za mało wody i usychają? Ja mam podobnie z cukiniami i dyniami dorastaja do pewnej wielkości i robia się żółte i d...a blada!
Ale niektóre jednak rosna dalej. W zeszłym roku wysiałam dwie torebko groszku pachnącego i nic nie wyszło, w tym roku wyszedł jeden wąsik i zakwitł jednym kwiatkiem i padł. Tak więc wiem, że mnie groszek pachnący nie lubi
Ale niektóre jednak rosna dalej. W zeszłym roku wysiałam dwie torebko groszku pachnącego i nic nie wyszło, w tym roku wyszedł jeden wąsik i zakwitł jednym kwiatkiem i padł. Tak więc wiem, że mnie groszek pachnący nie lubi
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Najpierw marudzisz, a potem pokazujesz piękności. To chyba prawda, że kobieta zmienną jest.
Różyczka przepiękna, ta pogoda sprawia, że zbyt szybko róże się rozwijają i przekwitają. Szkoda.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
i ja tak miałem - a kapary(te nasturcjowe) jeszcze mam w słoiczkach,Ruda2011 pisze: nie mam pojęcia jak smakują prawdziwe kaparyNasturcjowe też nie - robię je po raz pierwszy w życiu - nasturcji mam dużo a przepis znalazłam w necie
zrobiłem je dlatego, że znalazłem przepis na rybę w sosie śmietanowym z kaparami i zielonym pieprzem .... dla mnie pychotka, smak inny od codziennych tradycyjnych potraw
Pięknie wyrósł Ci groszek. Mój zakwitł całym jednym kwiatkiem.
- Ruda2011

Misiu kolorowa ?
Na głowie na pewno. Jestem teraz czerwona. Dzięki
to jest miłe, bardzo miłe
Ewciu podlałam kabaki 40 l wody. Możliwe, że miały za sucho - zobaczymy.
Helenko dzięki za nazwanie mnie kobietą
. Czuję się mamą, żoną, pomocą domową i tak rzadko ... kobietą
Jędrek pociekła mi ślinka na myśl o rybce z kaparami. Mam dwa niewielkie słoiczki - dodam do rybki na święta
Beatko moje też są miniaturki
U mnie dziś jest wielki dzień. Na działkę przyjechał wychodek. Z kuwetą i puszką Efektywnych Mikroorganizmów ( mają działać rozkładająco i neutralizująco ). Kuweta
. Jak dla kotów. Dobrze, że gość żwirku nie przywiózł

Toaleta stanie gdzieś tam - uporządkowałam ten kawałek - jestem już prawie zadowolona

Pomidorki zaczynają mi pomarańczowieć

Tak wyglądają dziwaczki
..... nie rzuciły mnie na kolana

A róże będą kwitły dalej
Gloria Dei ( to te zamknięte pąki).
Czerwona - NN - pokazałam kilka postów wstecz

oraz Sympathie

aha ! Hortusia zmienia kolor na różowo - szary

To wszystko dziś.
Ewciu podlałam kabaki 40 l wody. Możliwe, że miały za sucho - zobaczymy.
Helenko dzięki za nazwanie mnie kobietą
Jędrek pociekła mi ślinka na myśl o rybce z kaparami. Mam dwa niewielkie słoiczki - dodam do rybki na święta
Beatko moje też są miniaturki
U mnie dziś jest wielki dzień. Na działkę przyjechał wychodek. Z kuwetą i puszką Efektywnych Mikroorganizmów ( mają działać rozkładająco i neutralizująco ). Kuweta
Toaleta stanie gdzieś tam - uporządkowałam ten kawałek - jestem już prawie zadowolona
Pomidorki zaczynają mi pomarańczowieć
Tak wyglądają dziwaczki
A róże będą kwitły dalej
Gloria Dei ( to te zamknięte pąki).
Czerwona - NN - pokazałam kilka postów wstecz
oraz Sympathie
aha ! Hortusia zmienia kolor na różowo - szary
To wszystko dziś.
Mariola, ale się uśmiałam z tej kuwety.
A dlaczego nie pokazałaś wejścia, tylko od razu wyjście? 
Skąd ja znam ten drewniany budyneczek
Wygląda jakoś znajomo, czy się mylę
Ja zamówiłam swój bez tego siedziska w środku i bez kuwety. Tylko domek, a w środku wstawiam taką turystyczną przenośną toaletę jak na jachtach.
Ja zamówiłam swój bez tego siedziska w środku i bez kuwety. Tylko domek, a w środku wstawiam taką turystyczną przenośną toaletę jak na jachtach.
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dziwaczki nie rzuciły Cię na kolana ...
a mi się podobają - może dlatego, że do późna siedzę na ogrodzie a nawet zostaję na noc?
One rozwijają kwiaty wieczorem i wtedy cudownie pachną ....
corocznie sadzę je przy werandzie - rozświetlone światłem żarówki pięknie wyglądają ... no i pachną
aha! nie zimują, wykopuję te "pietruszki" i trzymam zimą w piwnicy - mam jeszcze żółte i pomarańczowe.
Zawiązują ogromne ilości nasion (groszki) łatwe w rozmnażaniu i o dziwo .... nasiona leżące w gruncie nie przemarzają - wiosną pełno nowych kwiatów.
a mi się podobają - może dlatego, że do późna siedzę na ogrodzie a nawet zostaję na noc?
One rozwijają kwiaty wieczorem i wtedy cudownie pachną ....
corocznie sadzę je przy werandzie - rozświetlone światłem żarówki pięknie wyglądają ... no i pachną
aha! nie zimują, wykopuję te "pietruszki" i trzymam zimą w piwnicy - mam jeszcze żółte i pomarańczowe.
Zawiązują ogromne ilości nasion (groszki) łatwe w rozmnażaniu i o dziwo .... nasiona leżące w gruncie nie przemarzają - wiosną pełno nowych kwiatów.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..domek super...to też dla ludzi
...dziwaczki żeby ładnie wyglądały muszą być w dużej ilości..no i ogladać wieczorową porą...
...dziwaczki żeby ładnie wyglądały muszą być w dużej ilości..no i ogladać wieczorową porą...
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Domek rewelacja! Kuweta robi wrażenie. Niedyskretne pytanie. Na ile osób przewidziane to ustrojstwo? A serduszko jest? Bo tak od tyłu pokazujesz
Żarty, żartami, ale domek zgrabniutki.
Mariolu, widzę, że róże oplatają wokół Ciebie swoje macki
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- Ruda2011

No widzicie .... wybredna się robię
Jeszcze rok temu sadziłam wszystko, " co kot przywlókł z podwórza " a teraz ....... to mi się nie podoba a tamto za mało kwiatowe .....
Żartuję. Dziwaczki wyobrażałam sobie inaczej, inne kwiatki były na torebce z nasionami. Jeżeli mówicie, że potrafią się rozsiać ... trzeba będzie przywyknąć
Kibelek stoi twarzą do ściany za karę. Przyjechał za gruby i nie zmieścił mi się w furteczkę. Synek radośnie złapał diax i poucinał wszystko, co w tej furteczce wystawało do wewnątrz. Kibelek nie przeszedł i tak. Dobrze, że wpadliśmy na pomysł, żeby odczepić siatkę, zrobić przejście i tak wepchnąć domeczek, zamiast urżnąć zawiasy furtki
( bo tylko one się ostały )
Jutro domek zostanie ustawiony na miejscu docelowym - spokojnie i powoli. Takie chwile należy celebrować
Nie wiem, kto odważy się pierwszy zbeszcześcić ten śliczny przybytek. Chyba bardzo zdesperowany
Jeszcze rok temu sadziłam wszystko, " co kot przywlókł z podwórza " a teraz ....... to mi się nie podoba a tamto za mało kwiatowe .....
Żartuję. Dziwaczki wyobrażałam sobie inaczej, inne kwiatki były na torebce z nasionami. Jeżeli mówicie, że potrafią się rozsiać ... trzeba będzie przywyknąć
Kibelek stoi twarzą do ściany za karę. Przyjechał za gruby i nie zmieścił mi się w furteczkę. Synek radośnie złapał diax i poucinał wszystko, co w tej furteczce wystawało do wewnątrz. Kibelek nie przeszedł i tak. Dobrze, że wpadliśmy na pomysł, żeby odczepić siatkę, zrobić przejście i tak wepchnąć domeczek, zamiast urżnąć zawiasy furtki
Jutro domek zostanie ustawiony na miejscu docelowym - spokojnie i powoli. Takie chwile należy celebrować
Nie wiem, kto odważy się pierwszy zbeszcześcić ten śliczny przybytek. Chyba bardzo zdesperowany
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Śliczny domeczek, też chciałam zapytać o serduszko. Dziwaczki u mnie też tak kwitną ja w jesieni wykopałam karpę (jak dalii) i przechowałam w piwnicy, ale jak się wysiewają to po co.