Mój fijoł 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 2

Post »

Majka, to już nie rano-w inne dni jestem już w pracy o tej późnej godzinie :D Chętnie wstaję, bo mogę grasować po forum-przyjemne przebudzenie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tak przyjemne przebudzenie, to grasowanie na forum. ;:196
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdzie nie zajrzę wszędzie o różach.................. :roll: :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewcia, nie słyszałam dotychczas o renesansowej Isabelle... zajrzałam do HMF i jestem zachwycona jej pokrojem i barwą... cudeńko będziesz miała :) gdzie jej szukać wiosną?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Nadia Renaissance, tez jest niczego sobie - ciut ciemniejsza i bardziej krzaczasta ale bardzo podobna do Isabelle. Ogolnie "renesansowki" sa cacy 8-)
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

:wit

Witaj i dziękuję za odwiedziny .Twój ogród jest duży i piękny . ;:138
U mnie w pracach ogrodowych pomaga mi córka i wnuczka czasami zięć jak mam wolne .
Pozdrawiam Jadzia
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Znów się tłumaczysz z obecności kilku liści na jesiennych trawnikach ;:14 ;:14
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, zawsze zdążę zobaczyć, co słychać w ulubionych ogrodach :D
Mirka, królowe rządzą :D Ale to żurawki dziś pieliłam :D
Aga, umówiłam się z Gosią (Deirde), że dostaną w zamian za coś, czego w szkółce nie było.
Jule :D Renesansowe bardzo mi się podobają, na pewno zechcę mieć więcej. Jeden z patyczków od Ciebie sczerniał :(
Jadziu :wit Bez pomocy synów i męża nie poradziłabym sobie. Dziękuję za miłe słowa.
Siberia, tego były tony :shock: Na zdjęciu jest już po pierwszym grabieniu, zrobiliśmy drugie, a przymierzam się do trzeciego :;230
Dzisiejsze zdjęcia-pogoda dopisywała, więc wzięłam się za pielenie :D Kopce czekają, aż wyzdrowieje tania siła robocza. Widać, że krety nie próżnują-podsypię róże :D
Obrazek

Gdy wychodzę do ogrodu, najczęściej mam towarzystwo. Pod tym świerkiem, po którym skacze kot, posadziłam Semiplenę. Z podporą czekam do wiosny-oby było do czego ją stawiać.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Już bombki? :wink: I to na liściastych? :lol:
To obciążniki? Sprytne, sprytne! I to wystarczy, żeby tak poprowadzić drzewka? Bo ich natura chyba do góry im każe rosnąć, to będą próbowały...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, wcześniej mówiłam, że owocowe to dzieło M-obciąża, przycina, pilnuje i jeszcze pieli. Obciążniki sam zrobił wzbudzając powszechne zdziwienie w całej okolicy :;230 Wcześniej były wiązane sznurkami do gwoździ wbitych w paliki, ale nie sprawdziło się to za dobrze-przeszkadzało w koszeniu. Teraz drzewka tylko dzwonią, gdy syn biega z kosiarką :D
Posiałam sobie karczochy-ze względu na cudne liście i kwiaty. Wszystkim znajomym kwitły, mój ma tylko liście. Ale jakie ładne :D Jak na roślinę raczej ciepłolubną, nieźle sobie radzi.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ewcia az polecialam na dol popatrzec na Twoje i tez jeden jakos tak kiepskawo wyglada - chyba za duzo sie ich nachwalilam :roll: No nic, wydaje mi sie, ze to ogolnie kiepski czas na patyczki. Gdzies czytalam, ze sie w lutym tnie, wklada na plasko do piachu w piwnicy i pozniej na wiosne ciach do gleby.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aaaaaaale zamówienie, póki co, szczęka mi opada......że Wy to zamawiacie, a ja tylko czytam.....dalej czytam..... ;:223
A te bombki, to ńiezły patent......
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, termin faktycznie późny, ale próba nic nie kosztuje, prócz chwili zmartwienia. Uda się-dobrze, nie uda-trudno. W razie czego krzak nadal posiadam, urąbię patyczek raz jeszcze, po pierwszym kwitnieniu :D
Justyna, Ty czytaj,szukaj, a zamówisz na wiosnę :D
Mówiłam o Elmshorn-to jeden z dwóch pędów, które wyrosły. Kolor w sam raz na jesień :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

ewamaj66 pisze:Ogród w zasadzie dopiero powstaje, wiele pomysłów czeka na realizację. Czeka mnie jeszcze wiele lat grzebania w ziemi :D
To jest taki fajny okres, kiedy tworzymy nasze ogrodnicze raje, bo potem pozostają już tylko poprawki i wszelkie rotacje roślin i rabat ;) Człowiek przejmuje się, że taka odpowiedzialność, trzeba wybrać odpowiedni miejsca pod wszelkie nasadzenia, a po kilku latach czy nawet okazuje się, że nowa koncepcja wchodzi w życie i przesadzanie. Ale nudno byłoby bez tego.
U Ciebie chyba też dzisiaj było ciepło, sądząc po Twoim wpisie. Rano była niesamowita mgła, widzialność chyba tylko na 500 m. Wykorzystałam dzisiejsze ciepło i możliwość udania się na działkę i okopczykowałam wszystkie róże itp :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ewciu, :D ja sobie też pograsowałam po ogródeczkach i co widzę kota na drzewie, a po co on tam włazi?
Pewnie tak lubi :;230 . Ewciu mam e-maila, że różyczki 4 angieleczki już do mnie wysłane :tan ha.... chyba w niedzielę jeszcze posadzę. Plan na jesień 2011 zrealizowany :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”