Czwarty od końca też wart zainteresowania-tak jak wszystkie.Masz rację piękne kolory,różnorodność form i żeby tylko pachniały jak lilie (chociaż już takie są) to pełnia szczęścia.
Ogródek pod dębami, cz. 3
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Pewnie Green Ice nie podoba się bo nic nie skomentowałaś
Czwarty od końca też wart zainteresowania-tak jak wszystkie.Masz rację piękne kolory,różnorodność form i żeby tylko pachniały jak lilie (chociaż już takie są) to pełnia szczęścia.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Dzialeczka
- 500p

- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dla mnie to Twoje liliowce najelegańciej wyglądają na zielonym tle .Chociaż ten na tle żółtych,chyba nachyłek
.,też pięknie się prezentuje 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gosiu, witam cię w moim ogródku i miło mi, że ci się spodobał. Uprawiam go siódmy rok, ale ten mój dąb ma pewnie ponad 50 lat. Zapraszam cześciej i także cię odwiedzę wkrótce
Aneczko róża Green Ice przepiękna. Taki biały bukiecik. Mój ulubiony roślinny kolor. Przepraszam, że nie skomentowałam, ale od razu poszłam do ciebie z wieścią o liliowcu
Moje różyczki po deszcz skapcaniały i muszą się dopiero odrodzić ich pąki.
Działeczko, to wedle mojej wiedzy chyba lilia z rodzaju martagonów. Choć może się mylę
A za prezencik z dalekiego kraju serdecznie dziękuję, tym bardziej że cebulka, jak mówisz, rodem stąd
Lilia przecudna
Olku, no właśnie ten czerwony mi się wydał taki kontrastowy z tymi żółtymi nachyłkami. A na tle zieleni to chyba moim zdaniem wszystko wyglada najładniej
Aneczko róża Green Ice przepiękna. Taki biały bukiecik. Mój ulubiony roślinny kolor. Przepraszam, że nie skomentowałam, ale od razu poszłam do ciebie z wieścią o liliowcu
Działeczko, to wedle mojej wiedzy chyba lilia z rodzaju martagonów. Choć może się mylę
Olku, no właśnie ten czerwony mi się wydał taki kontrastowy z tymi żółtymi nachyłkami. A na tle zieleni to chyba moim zdaniem wszystko wyglada najładniej
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu witaj.
Byłam wczoraj zachwycać się Twoimi liliowcami, ale coś mnie oderwało od komputera i post wcięło.
Jaka to frajda móc podziwiać takie cudne odmiany, w dodatku podpisane.
Tak trudno zdecydować, gdyż każdy ma swoją urodę, ale najbardziej podoba mi sie ten ciemny bordo z limonkową gardzielą.
U mnie niewiele liliowców kwitnie jeszcze, a niektóre z ubiegłorocznych kapersów się powtarzają.
Kosmosy same się wysiewają u Ciebie?
Dawniej mama zawsze je miała w ogrodzie.
Byłam wczoraj zachwycać się Twoimi liliowcami, ale coś mnie oderwało od komputera i post wcięło.
Jaka to frajda móc podziwiać takie cudne odmiany, w dodatku podpisane.
Tak trudno zdecydować, gdyż każdy ma swoją urodę, ale najbardziej podoba mi sie ten ciemny bordo z limonkową gardzielą.
U mnie niewiele liliowców kwitnie jeszcze, a niektóre z ubiegłorocznych kapersów się powtarzają.
Kosmosy same się wysiewają u Ciebie?
Dawniej mama zawsze je miała w ogrodzie.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wandziu śliczne masz liliowce, z tych ostatnio pokazanych to najbardziej podoba mi się 'Bonanza', i nie tylko one, zresztą całość jest cudna. Możesz mi powiedzieć co to jest te żółto kwitnący 'koperek'

I jeszcze zachwyciła mnie Rudbekia niesamowitą zmiennością kwiatów, czy mogę prosić o kilka nasionek.

I jeszcze zachwyciła mnie Rudbekia niesamowitą zmiennością kwiatów, czy mogę prosić o kilka nasionek.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Pięćdziesiąt kilka odmian to już pokaźna kolekcja! Wszystkie piękne!
- niestety ten nie wygląda mi na Summer Wine choć przyznaję, że jest zjawiskowy.
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Wandziu, podziwiam Twój piekny ogród. Spacerowałam dość długo aż mi dech zaparło z wrażenia.
Liliowce kwitna wspaniale, ale niektóre nazwy sie nie zgadzają.

Np. SUMMER WINE to wygląda tak http://ogrodywodne.pl/hemerocallis_summer_wine/
A to jest albo JORDAN albo Russian Rhapsody JORDANA mam u siebie, jak chcesz porównac to zerknij u mnie

A to z całą pewnością jest BELA LUGOSI

Liliowce kwitna wspaniale, ale niektóre nazwy sie nie zgadzają.

Np. SUMMER WINE to wygląda tak http://ogrodywodne.pl/hemerocallis_summer_wine/
A to jest albo JORDAN albo Russian Rhapsody JORDANA mam u siebie, jak chcesz porównac to zerknij u mnie

A to z całą pewnością jest BELA LUGOSI

Wandziu, pozostaje mi tylko przyłączyć się do zachwytów dla Twojego pełnego cudownych kwiatów i kolorów ogrodu
jest pięknie 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Tajgo ten ostatni to jest na pewno Chocolate Candy. Co do reszty muszę jeszcze sprawdzić.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Po raz drugi zagladam do Twojego Wandziu ogrodu. W tym roku bardzo podobają mi się czerwone liliowce. W odmianach się nie zagłębiam, Działkę przekopują nornice, wędrują żarłoczne slimaki, wszystko może znika wiec mniejszy żal jeżeli nie przywiazuję uwagi do nazw. Lipiec to czas kwitnienia pieknych lilii a ja te dażę wielką sympatią. A floksy te przez wielu zapomniane już kwitną i emitują piekny zapach. One tak bardzo się rozsiewają, że bedę miał obsadzony nimi ogródek na zewnątrz. I tak Wandziu jak mi radzisz czerpię siły z tego co mnie otacza.

Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu,mówiłaś ,że odmianowe liliowce nie zajmują tak dużo miejsca jak te zwykłe,więc muszę obejrzeć się za nimi.Największy wybór jest wiosną czy jesienią?
- 7koliberek9
- 200p

- Od: 17 mar 2008, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne liliowce
Zdjęcie gdzie pokazujesz tego samego liliowca o dwóch różnych porach dnia na prawdę niesamowite 
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Witaj Wando
.Zaglądam czasem ale szybciutko,brak czasu.
A co do zdjęć,to faktycznie światło robi różne psikusy,a i kwiaty trochę się przebarwiają w ciągu dnia.Ja dopiero zaczęłam z liliowcami,są piękne
A co do zdjęć,to faktycznie światło robi różne psikusy,a i kwiaty trochę się przebarwiają w ciągu dnia.Ja dopiero zaczęłam z liliowcami,są piękne