Ogródeczek An-ki cz.3
Re: Ogródeczek An-ki cz.3
Anuś trochę przesadziłaś z moim porządkiem.Dobrze że nie zrobiłaś zdjęć bo by się dopiero wydało jak tam było sterylnie
.W lutym będę zamawiać w mojej ulubionej szkółce clematisy więc może zdecydujesz się na Cassandrę to przybiorę.
Danusiu oczywiście ,że przybierz Cassandrę.Jeszcze tylko nie wiem ile sztuk bo pewnie Gaga i Nela też będą ją chciały posiadać w swojej kolekcji.
A porządki były!!!!
Ann-ka72 to nieprawda.Szaleje czarna plamistość.Tylko nieliczne róże sa jej pozbawione .
Specjalnie nie zrywałam liści,żeby pokazać tą zarazę.Zdjęcie robione 2 dni temu:Pnąca Blues.
Albo te jakieś Sun......

Starsze stoją już zupełnie bez liści.Na szczęście kwiatom to jakoś nie przeszkadzało i kwitły.
A porządki były!!!!
Ann-ka72 to nieprawda.Szaleje czarna plamistość.Tylko nieliczne róże sa jej pozbawione .
Specjalnie nie zrywałam liści,żeby pokazać tą zarazę.Zdjęcie robione 2 dni temu:Pnąca Blues.

Albo te jakieś Sun......

Starsze stoją już zupełnie bez liści.Na szczęście kwiatom to jakoś nie przeszkadzało i kwitły.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu sesja zdjęciowa Aphrodite powalająca, przepiękna jest ta różyca i taka zmienna 
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - dzięki za Baronesse - wygląda całkiem ciekawie i cały czas kwitnie, dobrze że mama chciała ją w ogrodzie. Afrodyta wygląda ciekawie - myślałam tylko że jest cały czas jasno różowa.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU kwiaty tej jakiejś Sun są śliczne chyba tak jak Nela mi powiedziała zaczynam zmieniać zdanie o małopłatkowych różach
. Masz rację co do plamistośći jedne mają gołe łodyżki a drugie pełno zielonych liści . Blues ma piękne kwiaty i tylko trochę zainfekowanych liści ,zresztą niedługo wszystkie będą gołe
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Niom... coś ta Afrodytka kolor Ci zmieniła
Moja też ma intensywniejszą, jesienną barwę, to fakt, ale wciąż bije od niej porcelanowy odcień różu
Moja też ma intensywniejszą, jesienną barwę, to fakt, ale wciąż bije od niej porcelanowy odcień różu
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Niedawno byłam w znanej szkółce i zobaczyłam róże do sprzedaży ,w cenie wcale nie małej ale za to z taką plamistością, ze brak słów
U mnie już prawie wszystko przekwitło, tylko Graham Thomas jeszcze wypuścił pączki - jeszcze pocieszy moje oczy
.
Margo-różowiastych nie może zabraknąć w ogródku.Jak nie lubię różowego koloru tak róże w tym kolorze są prześliczne i te odcienie :od pastelowych do ciemnoróżowych.Miejsce za\wsze jakieś znajdziemy
Kasik 69-no w dobrej kondycji już nie są ale pocieszeniem jest psia pogoda i pewnie zaraz wszystko nam pooblatuje szykując się do zimy.A w szkółkach i sklepach bez oporu sprzedają chore róże i nawet nie chcą przecenić.
AniuDS-my z Nelą też zachodzimy w głowę co się jej stało?Jest przepiękna.Ale też na jednym krzaczku różne kolory a nawet zmutowany pólpełny kwiat(wcześniej go prezentowałam)Karmiłam róże gnojówką z pokrzyw.
Jadziu do wszystkiego człowiek dorasta.Ja też jeszcze rok gtemu nie zachwycałam się pólpełnymi a teraz dostrzegam ich piękno i bardzo chętnie widzę je w moim ogrodku.
Agnes no i właśnie ,jak wiele czynników wpływa na to jakie mamy kwiaty.
Deirde-wcześniej była taka pastelowa ale tak jak Elusia mówi-dostała specjały,pogoda była sprzyjająca(nie za zimno nie za gorącowięc Aphrodite dostała więcej rumieńców.
Iza ale wrzosowisko za to wynagrodzi inne niedostatki kwitnienia.
Dzękuję wszystkim za odwiedziny
Kasik 69-no w dobrej kondycji już nie są ale pocieszeniem jest psia pogoda i pewnie zaraz wszystko nam pooblatuje szykując się do zimy.A w szkółkach i sklepach bez oporu sprzedają chore róże i nawet nie chcą przecenić.
AniuDS-my z Nelą też zachodzimy w głowę co się jej stało?Jest przepiękna.Ale też na jednym krzaczku różne kolory a nawet zmutowany pólpełny kwiat(wcześniej go prezentowałam)Karmiłam róże gnojówką z pokrzyw.
Jadziu do wszystkiego człowiek dorasta.Ja też jeszcze rok gtemu nie zachwycałam się pólpełnymi a teraz dostrzegam ich piękno i bardzo chętnie widzę je w moim ogrodku.
Agnes no i właśnie ,jak wiele czynników wpływa na to jakie mamy kwiaty.
Deirde-wcześniej była taka pastelowa ale tak jak Elusia mówi-dostała specjały,pogoda była sprzyjająca(nie za zimno nie za gorącowięc Aphrodite dostała więcej rumieńców.
Iza ale wrzosowisko za to wynagrodzi inne niedostatki kwitnienia.
Dzękuję wszystkim za odwiedziny
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, nieustannie kusisz różami

Moniu odwiedzam Twój watek-muszę następnym razem zostawić ślad.Wiem,że ciężko sadzilaś m.innymi magnolie.
Różami zawsze będę kusiła tak jak Ty azaliami i rhododendronami.(które zresztą uwielbiam i boleję,że nie mam ich gdzie sadzić)
Tyle pąków na rózach-chyba już nie rozkwitną:

Różami zawsze będę kusiła tak jak Ty azaliami i rhododendronami.(które zresztą uwielbiam i boleję,że nie mam ich gdzie sadzić)
Tyle pąków na rózach-chyba już nie rozkwitną:

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Może jeszcze rozkwitną bo od soboty ma być cieplej i słonecznie.
Na dobranoc dla Ciebie Aneczko.
http://www.youtube.com/watch?v=GCEXyBSvtho
Na dobranoc dla Ciebie Aneczko.
http://www.youtube.com/watch?v=GCEXyBSvtho
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu, nie tylko u Ciebie róże mają tyle pąków... u mnie też.
Od soboty ma się poprawić, więc jeśli pąki nie zgniją, to majmy szanse na kwiaty.
Od soboty ma się poprawić, więc jeśli pąki nie zgniją, to majmy szanse na kwiaty.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU ,ale masz zapączkowany ogród
nic tylko się cieszyć tylko zeby sie pogoda porawiła wtedy to bedzie raj na ziemi
. U nas tak trochę wyjaśniało ,dzisiaj