Kratownica na miejcu, choć trzeba ją głębiej osadzić i pozamiatać, żeby wystwały tylko krawędzie. No i obsadzić ziołami, bo teraz tylko zadołowałam szczypior chiński, który rósł na miejscu kratownicy.

U mnie na razie zioła rosną w donicach zadołowanych w ogrodzie - wszystko z ubiegłorocznego siewu: tymianek, oregano, estragon, szałwia. Rozmaryn przechowuję w widnym garażu, zaczął już wypuszczać przyrosty i teraz nie wiem, co z nim zrobić...Trzymać dalej w garażu, czy już do ogrodu wystawić? W sumie u mnie nawet przymrozków nie ma a i tak jest w donicy, w razie czego mogę go zabrać z powrotem.
 U mnie na razie zioła rosną w donicach zadołowanych w ogrodzie - wszystko z ubiegłorocznego siewu: tymianek, oregano, estragon, szałwia. Rozmaryn przechowuję w widnym garażu, zaczął już wypuszczać przyrosty i teraz nie wiem, co z nim zrobić...Trzymać dalej w garażu, czy już do ogrodu wystawić? W sumie u mnie nawet przymrozków nie ma a i tak jest w donicy, w razie czego mogę go zabrać z powrotem.
 Jeden krzaczek nawet przezimował w tym roku na działce
 Jeden krzaczek nawet przezimował w tym roku na działce  

i postanowiłam w tym roku poważniej zająć się swoimi ziołami. Mam dwa miejsca, w których mogę urządzić ziołowe rabatki i nawet koncepcję na ich urządzenie
 i postanowiłam w tym roku poważniej zająć się swoimi ziołami. Mam dwa miejsca, w których mogę urządzić ziołowe rabatki i nawet koncepcję na ich urządzenie  Prosiłabym o pomoc w doborze ziół - oczywiście mogę doczytać na etykietkach, ale bardziej chodzi mi o rady osób doświadczonych. Miejsca mają podobne warunki glebowo-wilgotnościowe - natomiast diametralnie różnią się nasłonecznieniem. Jedna grządka to typowa patelnia - prawie cały dzień w słońcu. Druga - zdecydowanie bardziej zacieniona - słonce od godz15-16.
 Prosiłabym o pomoc w doborze ziół - oczywiście mogę doczytać na etykietkach, ale bardziej chodzi mi o rady osób doświadczonych. Miejsca mają podobne warunki glebowo-wilgotnościowe - natomiast diametralnie różnią się nasłonecznieniem. Jedna grządka to typowa patelnia - prawie cały dzień w słońcu. Druga - zdecydowanie bardziej zacieniona - słonce od godz15-16.

... no prawie ;) Mieszkańcy rejonów Chin, z których pochodzi, dożywają przeważnie ponad stu lat
 ... no prawie ;) Mieszkańcy rejonów Chin, z których pochodzi, dożywają przeważnie ponad stu lat 

Beata
    Beata