...Bajkowy ogródeczek Aliny...
-
Alina662
- 1000p

- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: ...Bajkowy ogródeczek Aliny...
e-gieniu to cyklamen które przeniosłam z podwórka,a jest tylko przygięty.A zdjęcia robione w deszczu w niedzielne po południe.Buziaczki za odwiedzenie

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko ten codzienny deszcz nie dodaje uroku naszym ogrodom , boję się szczególnie o irysy żeby nie zaczęły gnić.
Na tarasie stoją też moje kale i one nie lubią tyle deszczu i zimna .
A ten cyklamen z daleka wygląda jak liście trójlista
, może dlatego że moje zamówione przyszły połamane liście .
Genia
Na tarasie stoją też moje kale i one nie lubią tyle deszczu i zimna .
A ten cyklamen z daleka wygląda jak liście trójlista
Genia
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mimo deszczu ogród wygląda cudownie, chociaż niektórym roślinom on niestety nie służy.
-
Grzegorz B
Alinko wspaniałe miejsce stworzyłaś, te rośliny splecione ze sobą w gustowne kompozycje, zadziwiają wytwornością i kojącym spokojem. Jestem fanem tego miejsca !!!
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Alinko piękne wygląda twój ogród, piwonie śliczności

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Alinko Kochana
Czuję, że się nie nagadałam z Tobą w realu.
Miło było Cię spotkać, jesteś fantastyczną babką, ciepłą osobą
Podziwiam Twoje piwonie krzewiaste, ale fioletowe poduchy i kępy irysków najpiękniejsze
Buziaki

Czuję, że się nie nagadałam z Tobą w realu.
Miło było Cię spotkać, jesteś fantastyczną babką, ciepłą osobą
Podziwiam Twoje piwonie krzewiaste, ale fioletowe poduchy i kępy irysków najpiękniejsze
Buziaki
-
Alina662
- 1000p

- Kontakt:
Dziękuje wszystkim za odwiedzanie mojego ogródeczka no i tyle miłych komentarzy.co Wy widzicie w moim ogródeczku,jest zwyczajny jak Wasze tylko malusi.Przeceniacie mnie, wielkie buziaczki za to jesteście kochani

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alinko mój też malusi ,to że Twój mały ogródek to nie znaczy że gorszy od dużego ,u Ciebie pięknie kolorowo , szkoda że go nie zobaczyłam na własne oczy
Genia
Genia
-
Alina662
- 1000p

- Kontakt:
A jaka wtedy była przyczyna że nie wstąpiliście.Musieliście przez moją wioseczkę przejezdzać,chyba że inny kierunek obraliście niż Wrocław.Może bedzie jeszcze okazja.

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Alinko widzę, że powstaje wspaniały strumyk, jak ja zazdroszczę takiego cudownego pluszczącego widoku w ogrodzie, u mnie niestety nie mam możliwości na takie cudo, brak miejsca
Piwonie piękne i azalie bajeczne. Bardzo kolorowy jest Twój ogródek, na przekór deszczowej szarej pogodzie
Piwonie piękne i azalie bajeczne. Bardzo kolorowy jest Twój ogródek, na przekór deszczowej szarej pogodzie
-
Alina662
- 1000p

- Kontakt:
Akurat już go skończyłam ale pokażę jak roślinki podrosną.Ale nie wiem czy warto .........

- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Warto ,na pewno warto . :P
Nie daj się prosić ,bo przyjedziemy i sami sfocimy .

Nie daj się prosić ,bo przyjedziemy i sami sfocimy .
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witaj Alinko.Pochodziłam po Twoim bajkowym ogródeczku i jestem pełna podziwu.Mam wrażenie ,że mieszkasz gdzieś niedaleko,skoro masz blisko do zalewu(chyba ,że to nie ten zalew).Będę Cię częściej odwiedzac.I te twoje robótki ręczne

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alinko uroczo tworzysz kompozycje - oglądając te kolorowe poduchy chciało by sie powiedzieć "chwilo trwaj wiecznie" ale wiadomo ... kwitnienie to krótki czas az żal 
Mam pytanie w temacie zadarniających bylinek - czy Ty je przycinasz w jakimś okresie ?
Nabywając działkę zastałam kilka zadarniających ale chyba bardzo stare nasadzenia bo pod spodem ogołocone pędy i tak w ogóle nieestetycznie to wyglądało a do tego poprzerastane trawa i chwastami więc wszystko wyrzuciłam
Mam pytanie w temacie zadarniających bylinek - czy Ty je przycinasz w jakimś okresie ?
Nabywając działkę zastałam kilka zadarniających ale chyba bardzo stare nasadzenia bo pod spodem ogołocone pędy i tak w ogóle nieestetycznie to wyglądało a do tego poprzerastane trawa i chwastami więc wszystko wyrzuciłam
-
Alina662
- 1000p

- Kontakt:
Jolu zapraszam na fotki.
Ewakoro nie wiem nad jakim zalewem.Mieszkam nie daleko Białego kościoła a tam znajdują się stawy my mówimy kajaki bo tam kiedyś i jak teraz można popływać na kajakach. A czy to zalew wiesz że nie wiem.Muszę się z Ciekawości dowiedzieć.
christinkrysu nie wiem o jakie Ci roślinki chodzi co do poduch to przycinam jak przekwitają i są brzydkie a w tym roku wyjątkowe brzydkie i jeszcze jest na nich taka zglinizna od tego mokra.

Ewakoro nie wiem nad jakim zalewem.Mieszkam nie daleko Białego kościoła a tam znajdują się stawy my mówimy kajaki bo tam kiedyś i jak teraz można popływać na kajakach. A czy to zalew wiesz że nie wiem.Muszę się z Ciekawości dowiedzieć.
christinkrysu nie wiem o jakie Ci roślinki chodzi co do poduch to przycinam jak przekwitają i są brzydkie a w tym roku wyjątkowe brzydkie i jeszcze jest na nich taka zglinizna od tego mokra.