Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nadrobiłam tygodniowe zaległości - i też siedzę sobie przy kominku, grzejąc się. Czy macie kominek z płaszczem wodnym? Zapas drewna imponujący.
Pięknie przebarwia się borówka, u mnie jest nadal zielona przygnieciona dalią gigantem (miała być mała rabatowa o innym kolorze). Brawa za konsekwencję w zakładaniu trawnika ;:63 Przy tej pogodzie trawka akurat zdąży pięknie skiełkować, wyrosnąć przed zimą.
Co do róży - bez niespodzianek byłoby nudno...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JLG pisze: Pięknie przebarwia się borówka, u mnie jest nadal zielona przygnieciona dalią gigantem (miała być mała rabatowa ...)
:lol: :lol: :lol:
Zupełnie jak u mnie :wink: a jakby nie było dość, borówka zaległa na rododendronie...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Asiu, kominek już wygaszony, bo tak raczej przepaliłam tylko. Lubię jak się pali, ale jak pomyślę, że to całą zimę tak, to mi się nie spieszy wcale, tym bardziej, że jeszcze nie jest zimno w domu. Ale jutro ma być tylko 11 stopni, więc chyba porządnie już rozpalę, na 2-3 godzinki.

Trawka niestety nie lubi zimna, wiec nie wiem, jak długo jej to zajmie (w zeszłym roku, przy koszmarnej, zimnej wrześniowej pogodzie kiełkowała ze 3 tygodnie) :roll:

A róże jednak poszły do doniczek. Przezimują w garażu. Chyba wybiorę się do jakiegoś OBI jeszcze, moze jutro po południu, bo następny tydzień mam zablokowany.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ha, widzę, że przygotowania do zimy idą pełną parą :-) Człek poćciwy zawsze ma zapasy :-) Pamietaj tylko o zasadach BHP w magazynie i nie wspinaj sie bez powodu! ;-)

Borówka - imponująca! Wiesz, zauważyłam i u siebie, że te owocowe krzewy naprawdę niczym nie ustępują w walorach ozdobnych tym, które sie sadzi tylko na ozdobę. Pięknie się przebarwia aronia, brzoskwinia, leszczyna...

A to wrzosowisko to chyba masz jakieś podrasowane Photoshopem ;-). Niesamowicie intensywne kolory, naprawdę pomimo, że nie lubisz zimnych pór roku, jednak wyciągasz a jesieni co sie tylko da :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

He he, ja tam się w ogóle nie wspinam, bo po co :lol: Tak się wygłupiałyśmy z dziewczynami i robiłyśmy sobie zwariowaną sesję przy tych górach :wink:

Wrzosowisko jest takie walące po oczach :lol: I powinno utrzymać takie kolory aż do silnych mrozów. Tak było w zeszłym roku.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

dominikams pisze:Wklejam :D
Późniejsze winogrona dojrzewają - tu Nadieżda AZOS, symboliczne gronko:

Obrazek
Azoska jest wprost rewelacyjna, ślina mi cieknie na klawiaturę, ratunku !!!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze: Ach, kilka dni temu posialiśmy trawę na kolejnym kawałku.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gdybym nie była jak robiliscie ten kawałek i nie widziała tego na własne oczy to bym myślała, że obrobiłaś niezłe hektary !! to się nazywa robić wrażenie :;230 :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

o rany, jak patrzę na te wory, to myśl się sama nasuwa...
sroga i długa zima będzie.... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:Gdybym nie była jak robiliscie ten kawałek i nie widziała tego na własne oczy to bym myślała, że obrobiłaś niezłe hektary !! to się nazywa robić wrażenie :;230 :;230
:lol: :lol: :lol: A to tylko 5x18 m :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniaDS pisze:o rany, jak patrzę na te wory, to myśl się sama nasuwa...
sroga i długa zima będzie.... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ale szczerze mówiąc, mam nadzieję, że nie będzie tak tragicznie :roll: jak sobie pomyślę o tych 20-sto stopniowych mrozach, to mi nos lodowacieje sam z siebie :roll: :evil:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze: Ale szczerze mówiąc, mam nadzieję, że nie będzie tak tragicznie :roll: jak sobie pomyślę o tych 20-sto stopniowych mrozach, to mi nos lodowacieje sam z siebie :roll: :evil:
Nie strasz, ja mam nadzieję, że takich to w tym roku nie będzie !!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Dominiko powtórzę za innymi - śliczne wrzosowisko i ekstra winogronka (pamiętasz o mnie?).
No i trawnika przybywa... po to aby miało co ubywać w niedługim czasie :lol: . Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie mi przypomniałaś ;:14 :lol:

Namiary poszły na pw :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Domoniczko, trzeba myśleć pozytywnie :wink: ..
w zimie też jest kilka radosnych chwil, czas przedświąteczny, świąteczny, sylwester..
a potem..
byle do wiosny :roll: :twisted: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
dominikams pisze:Późniejsze winogrona dojrzewają - tu Nadieżda AZOS, symboliczne gronko:

Obrazek
Azoska jest wprost rewelacyjna, ślina mi cieknie na klawiaturę, ratunku !!!
Dzis Nadiezda zostala komisyjnie zjedzona 8) Musze stwierdzic, ze (mimo moich wczesniejszych obaw, kiedy probowalam ja niezbyt dojrzala) jest to swietna odmiana. Owoce sa bardzo duze, maja fajny ksztalt, a smak jest naprawde bardzo dobry (neutralny). Skorka jest na tyle gruba, ze nie owoce nie pekaja po deszczach (ostatnio padalo mocno, mimo to owoce w ogole nie ucierpialy), ale jednoczesnie nie czuje sie jej za bardzo podczas jedzenia (jest zrosnieta z miazszem, wiec sie nie oddziela). Przypominam, ze na punkcie skory jestem stuknieta i zwracam na to duza uwage. No i w koncu wielkosc gron. Jak widac z fotki, pierwsze owocowanie bylo marne, ale niech was to nie zwiedzie :wink: Nadiezda to bardzo plenna odmiana i potrafi dac ogromne grona. Jak bedzie, przekonamy sie za rok 8)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”