Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

WANDZIU.......a ja jeszcze różyczek nie zamówiłam, ale jak już słonko wyżej na niebie stanie pojadę do ROSARIUM - myślę, że coś z moich chciejstw jeszcze się ostanie....

ale na Gardeni byłam i to przez dwa dni......w sobotę i niedzielę......wystawców bardzo dużo to i roślin dużo, nie wszystkie były dostępne w sprzedaży gdyż stanowiły ekspozycję a sprzedaż z ekspozycji odbywała się dopiero w niedzielę po południu stąd też mój pobyt w niedzielę.......czyhałam na podwójne pierwiosnki....i oto one

Obrazek

i tak jeden w zbliżeniu

Obrazek

a jeszcze jeden...taki cukiereczek

Obrazek

....o mój ROZMARYNIE rozwijaj się....tak podśpiewywał mój tato i nie mam problemu z zapamiętaniem nazwy...

Obrazek

....no i jest rozwinięty, pachnie ładnie......stoisko z ziołami było bardzo oblegane...a były przeróżne.....

Obrazek

...a i WAWRZYN upolowałam....będę kapustę pod różną postacią teraz gotowała

Obrazek

...tą sobie upatrzyłam w sobotę, w niedzielę przed zamknięciem targów dopiero wystawca mi sprzedał..
GOLDEN G HOST
Obrazek

...a tak wyglądają igiełki w zbliżeniu

Obrazek

Wandziu, jak się napatrzyłam na Twoje orliki to obojętnie nie przeszłam obok stoiska na którym one były, lobelia bylinowa, języczka, kilka begonii i coś tam jeszcze........pokażę później, nie może być za wiele na jeden raz bo co Tobie pokażę jutro......
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Krysiu cudne te pierwiosnki , w ogóle cudeńka kupiłaś .
Fajnie oglądało się waszą relację z Gardenii
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Krysia :wit
Widzę, że upolowałyśmy ten sam rozmaryn :tan
Będziesz go wkopywać do gruntu czy raczej w donicy?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGATKO...witaj....ja jeszcze swojej fotorelacji nie przekazałam...a coś tam wyszperam i pokażę......

.....może troszkę florystyki .....to mi się podobało, tylko posmakować nie mogłam....

Obrazek

ROBACZKU...tego pozostawię w donicy, jeden rośnie na działce w formie krzewinki, jest opatulony....zobaczymy jak przezimuje....

:wit :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

O rany..ale cudeńka. ;:63 . Krysiu..udało ci się piękne pierwiosnki kupić. GOLDEN G HOST piękne ma igiełki, bardzo mi się spodobał..zresztą jak wszystkie pozostałe. Szczęściara. ;:108
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Krysiu,widzę,że zakupy wcale nie małe.Ciekawe czy te pierwiosnki zaaklimatyzują się w ogrodzie.A tego rozmarynu nie widziałam.To co teraz spotkanie w Kórniku? ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Leszczynko, masz przepiękną działkę. Taka zadbana i przemyślana.

Widać, że motto wątku mówi samo za siebie. Spędzasz na działce pewnie każdą wolną chwilę. Ja też kocham jeździć na swoją działeczkę i postuluję, żeby weekend wydłużyć do 7dni :heja
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

kasik 69 pisze:To co teraz spotkanie w Kórniku? ;:196
...ja też się chętnie przypnę do takiej wycieczki.. :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Krysiu poczytałam sobie dzisiaj Twój wątek od początku i mam pytanie co robisz , ze nie masz w czereśniach robali ?
Bo wiem , że nie masz :mrgreen:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu wpadłam na chwilkę, a zostałam nieco dłużej, bo jak zajrzałam na pierwszą stronę to musiałam dotrzeć do ostatniej, więc troszkę czasu mi to zajęło :;230. Zawsze podziwiam ludzi, którzy na tak małym obszarze potrafią pomieścić takie bogactwo roślin, ja pomimo, iż bez przerwy "kombinuję" mając dużo wiekszy ogród wciąż mam za mało miejsca ;:223 . Zaraz na samym początku urzekły mnie Twoje różyczki pokazane na pierwszej stronie (znasz może ich nazwę?), a później te formowane iglaczki, po prostu super (jak Ty to robisz?) Ten brateczek przez Ciebie wysiany robi wrażenie, a zdjęcia na których niby odpoczywasz :;230 rewelacja. Czy trawę pampasową masz w ziemi czy w doniczce, którą chowasz na zimę? Przepięknie zakwitła Ci też korona cesarska, ciekawe czy ja się kiedyś doczekam jej kwiatów, no i super zakupy.

pozdrawiam
Ilona
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu-udało Ci się piękne pierwiosnki zdobyć,ja ciągle chodzę za takimi ale nie mam szczęścia,spróbuję tej wiosny :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU....na pierwiosnki to poluje co roku, ale nie zawsze byłam na targu jak one były....więc takiej okazji teraz nie przegapiłam GOLDEN GHOST...ładne ma igiełki tylko teraz miotam się z tymi roślinkami po całym mieszkaniu...szukam chłodniejszej dziupli dla nich ale u mnie o taką trudno jak grzeją...zaczynam po troszku wystawić je na balkon..

ATENO....tak jak Ty kocham działkę...ale na Twojej to dopiero można odpoczywać....taki cudny zakątek wyczaiłaś... ;:63 ;:63

KASIK......rozmarynów nie było za wiele...raptem kilka sztuk, dlatego też nie spotkałam się miedzy innymi z Wami....pilnowałam go jak oka w głowie.........
...no mylę, że Kórnik w tym roku trzeba odwiedzić.....

robaczku....warto wśród tych rodusiów i azalii pospacerować jest ich tak wiele....po drugiej stronie ulicy piękny pałac w Kórniku z parkiem w którym można wiele zielonego zobaczyć.......

AGATKO....jeden rok mieliśmy z robalami ale następne już bez.....zakładamy pułapki na drzewo na różnym poziomie i dokładnie je obserwujemy kiedy tylko pojawi się na lepie jedna nasienica zaraz wkraczamy z opryskiem...innego wyjścia nie ma ...chyba, że chcemy tłuściutkie czereśnie.... :;230 :;230

ILONKO.... ;:196 za odwiedziny i za znaczniki już dotarły na pewno zdają egzamin........przelew pójdzie dziś wieczorkiem........
nazwy róż nie znam, bo ja dopiero od chwili kiedy jestem na forum zaczynam notować co ja sadzę .....do tej pory to była róża...teraz dopiero jest inaczej a one już są podstarzałe jak ich właścicielka....

MIECIEK...też raduję się z pierwiosnków, tylko nie wiem jak one się odnajdą na działce...jeszcze trchę za zimno aby je wysadzać do gruntu....
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszczyna pisze:ZENIU....na pierwiosnki to poluje co roku, ale nie zawsze byłam na targu jak one były...
Ja zapoluję na nie, na targach w Opatówku.. ;:108 . Już zapowiedziałam w rodzinie że z nikim nie jadę tylko sama.. :;230 Tak najlepiej się kupuje i nikt mi nie przeszkadza aby dojrzeć to co chcę. :heja. No chyba że nie będzie. :wink:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU.....a kiedy te targi w Opatówku się odbywają i jak długo trwają.....jakby tak załapała sobotę czy niedzielę też bym się skusiła.........
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu..proszę cię bardzo, tu masz wszystko i pewnie się skusisz :heja . XV Wiosenne Targi Ogrodniczo-Rolnicze i Działkowe "Pamiętajcie o ogrodach..." odbędą się na boisku przy Zespole Szkół im. Stanisława Mikołajczyka w Opatówku, ul. Parkowa 1, w dniach 28-29 kwietnia 2012 r.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”