Mój mały ogródek - Isia cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Isiu!
Widzę że u Ciebie również aura średnio zimowa. Ja byłam 25 grudnia u siebie na działeczce na spacerze. Róże mają pąki, liście ledwo co oblatują a tegoroczne posadzone w pażdzierniku mają liście i nabrzmiałe pąki. Moja skimia też pięknie kwitnie. Zajrzyj do mnie
Martwię się trochę bo jak faktycznie przyjdą mrozy to dopiereo im się dostanie. Tak więc w styczniu i tak róże okrywam. A jak nie będzie mrozów to Hania zagwarantowała mi wczesne kwitnienie. Serdecznie pozdrawiam!
Widzę że u Ciebie również aura średnio zimowa. Ja byłam 25 grudnia u siebie na działeczce na spacerze. Róże mają pąki, liście ledwo co oblatują a tegoroczne posadzone w pażdzierniku mają liście i nabrzmiałe pąki. Moja skimia też pięknie kwitnie. Zajrzyj do mnie

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
witajcie
Grzesiu, Przemku ten przebiśnieg wystartował 30.11 i teraz już przekwita było dosyc ciepło, rośnie od strony południowej to troche mu się pochrzaniło innych cebulowych nie widac na szczęscie ten widocznie miał falstart
Kasiu moje różyczki okopcowane ale masz rację jak tylko będą zapowiadali większy mróz niż -5 okryje większość krzewów zwłaszcza te młode różyczki posadzone jesienią które uprzejmie pokazały listki (ta na zdjęciu to Rumba też zakup tegoroczny posadzony jesienią)
Kasiu zaraz do Ciebie zajrzę
Pozdrawiam wszystkich ciepło Isia

Grzesiu, Przemku ten przebiśnieg wystartował 30.11 i teraz już przekwita było dosyc ciepło, rośnie od strony południowej to troche mu się pochrzaniło innych cebulowych nie widac na szczęscie ten widocznie miał falstart

Kasiu moje różyczki okopcowane ale masz rację jak tylko będą zapowiadali większy mróz niż -5 okryje większość krzewów zwłaszcza te młode różyczki posadzone jesienią które uprzejmie pokazały listki (ta na zdjęciu to Rumba też zakup tegoroczny posadzony jesienią)
Kasiu zaraz do Ciebie zajrzę

Pozdrawiam wszystkich ciepło Isia

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Isiu zaczęłam spacer u Ciebie i już mi chęci narobiłaś na piękne roślinki,które masz ,a ja nie ,jest takich kilka na razie,a do końca spaceru jeszcze mam trochę
Piękne róże,krzewuszki,kaliny, tamaryszek,bzy,ślicznie u Ciebie
,zaraz dokończę spacer,ciekawe ile jeszcze śliczności zobaczę
.Nawet Ciebie ukradkiem zobaczyłam z kotkiem
.Idę dalej oglądać Twoje roślinki
.

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Dokończyłam spacer,ale jeszcze będę tu wracać
.Muszę dodać,że clematis biały już mam na liście chciejstw,róże masz w przecudnych kolorkach ,a kwitły pięknie
,nektarynki smaczne
,szaleństwo tulipanowe Ciebie też nie ominęło
,oczywiście piwonie śliczne,nie dawno mi dopiero wpadły w oko,Zazdroszczę Ci wycieczki do Pragi,nigdy nie byłam
.Za to mieszkam niedaleko Hortulusu,oj czuję,że będę tam częstszym klientem,a wiosna nie długo
.Dobrej nocki 

Ja też mam na liście biały clematis!!!
Opierałam się, ale przepadłam z kretesem!!!
Opierałam się, ale przepadłam z kretesem!!!

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- Isia
witajcie dziewczyny
cieszę sie bardzo, że do mnie trafiłaś Halinko miło słyszeć takie komplementy
jeżeli tylko będziesz chciała mogę przesłać Ci jakas roślinkę. Zapraszam jak tylko masz ochotę
Agniesiu clematisy u mnie to przypadek (dostałam w prezencie na parapetówce) ale bardzo sie cieszę, że je mam, jest jeszcze parę na liście chciestw ale teraz sercem moim zawładnęły róże i dla nich głównie robię miejsce w ogrodzie. Co prawda jak znam życie to pewnie zobaczę jakąś piekną roslnke i koniecznie będę musiała zakupić

zdjęcia pięknego oszronionego ogrodu wstawię jak naprawię komputer, na razie korzystam z komputera syna
Pozdrawiam wszystkich zagladających

cieszę sie bardzo, że do mnie trafiłaś Halinko miło słyszeć takie komplementy

Agniesiu clematisy u mnie to przypadek (dostałam w prezencie na parapetówce) ale bardzo sie cieszę, że je mam, jest jeszcze parę na liście chciestw ale teraz sercem moim zawładnęły róże i dla nich głównie robię miejsce w ogrodzie. Co prawda jak znam życie to pewnie zobaczę jakąś piekną roslnke i koniecznie będę musiała zakupić

zdjęcia pięknego oszronionego ogrodu wstawię jak naprawię komputer, na razie korzystam z komputera syna
Pozdrawiam wszystkich zagladających

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Isiu jestem pierwszy raz w Twoim ogrodzie no i nie wiem czemu tu prędzej nie dotarłam . Masz piękną kolekcję roślin widziałam piękne róże , powojniki , rododendrony ajak oglądałam kwitnący jaśmin to zaraz zrobiło się przyjemniej
Piszesz że na liście Twoich chciejstw są róże ale trochę już u Ciebie widziałam . Na mojej liście chciejstw są nowe gatunki liliowców i pełne ciemierniki
Pozdrawiam Genia
Piszesz że na liście Twoich chciejstw są róże ale trochę już u Ciebie widziałam . Na mojej liście chciejstw są nowe gatunki liliowców i pełne ciemierniki
Pozdrawiam Genia
Witaj Isiu!
Masz śliczny ogródek a jak zakwitną wszystkie Twoje ubiegłoroczne mega zakupy to będzie cudo.
Zazdroszczę Ci ze masz ogródek przy domu. Ja do swojego mam 19 km. Bardzo blisko Ciebie.
Dopiero u Ciebie dowiedziałam sie, że w Górach można zrobić takie wspaniałe zakupy.
Czy to jest stałe miejsce sprzedaży czy tylko w określone dni? Kiedy?
Isiu a może znasz dobre miejsce do zakupu KORY?
Kupowałam w Obi ale teraz potrzebuje hurtowe ilości.
Pozdrowionka
ALYS
Masz śliczny ogródek a jak zakwitną wszystkie Twoje ubiegłoroczne mega zakupy to będzie cudo.
Zazdroszczę Ci ze masz ogródek przy domu. Ja do swojego mam 19 km. Bardzo blisko Ciebie.
Dopiero u Ciebie dowiedziałam sie, że w Górach można zrobić takie wspaniałe zakupy.
Czy to jest stałe miejsce sprzedaży czy tylko w określone dni? Kiedy?
Isiu a może znasz dobre miejsce do zakupu KORY?
Kupowałam w Obi ale teraz potrzebuje hurtowe ilości.
Pozdrowionka
ALYS
Lepiej późno niż wcale
- Isia
witaj Alys w moim ogrodzie bardzo milo, że ktos z okolic jest na forum
majowe kupowanie w górach to juz tradycja przeważnie odbywa się w ok 20.05 (giełda rolnicza organizowana przez szkołę rolniczą im. Bergerowej) jeżeli poznam konkretną datę podam na forum (wiec zaglądaj napisłabym u Ciebie ale nie podałas linku do swojego ogrodu) z korą to jest tak, jeżeli jest promocja 3+1 gratis zdarza sie tak w OBI to kupuję w OBI telefon do dostawcy mam ale nie sprzedają jakiejś super a i cenowo róznica jest niewielka duży plus że przyjeżdżają pod dom jeżeli chcesz podam Ci na PW (napisz)