Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Przebiśnieg :shock: , to dopiero widok, wiosnę mamy :P
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Isiu!
Widzę że u Ciebie również aura średnio zimowa. Ja byłam 25 grudnia u siebie na działeczce na spacerze. Róże mają pąki, liście ledwo co oblatują a tegoroczne posadzone w pażdzierniku mają liście i nabrzmiałe pąki. Moja skimia też pięknie kwitnie. Zajrzyj do mnie :wink: Martwię się trochę bo jak faktycznie przyjdą mrozy to dopiereo im się dostanie. Tak więc w styczniu i tak róże okrywam. A jak nie będzie mrozów to Hania zagwarantowała mi wczesne kwitnienie. Serdecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

to już przebiśnieg Ci wybił :shock: ojej. Jestem zaskoczony. Według mnie trochę za wcześnie wystartowały.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

witajcie :D
Grzesiu, Przemku ten przebiśnieg wystartował 30.11 i teraz już przekwita było dosyc ciepło, rośnie od strony południowej to troche mu się pochrzaniło innych cebulowych nie widac na szczęscie ten widocznie miał falstart :wink:
Kasiu moje różyczki okopcowane ale masz rację jak tylko będą zapowiadali większy mróz niż -5 okryje większość krzewów zwłaszcza te młode różyczki posadzone jesienią które uprzejmie pokazały listki (ta na zdjęciu to Rumba też zakup tegoroczny posadzony jesienią)
Kasiu zaraz do Ciebie zajrzę :D

Pozdrawiam wszystkich ciepło Isia ;:227
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Isiu zaczęłam spacer u Ciebie i już mi chęci narobiłaś na piękne roślinki,które masz ,a ja nie ,jest takich kilka na razie,a do końca spaceru jeszcze mam trochę :cry: Piękne róże,krzewuszki,kaliny, tamaryszek,bzy,ślicznie u Ciebie :D ,zaraz dokończę spacer,ciekawe ile jeszcze śliczności zobaczę :?: :D.Nawet Ciebie ukradkiem zobaczyłam z kotkiem :lol: :lol: :lol: .Idę dalej oglądać Twoje roślinki :D .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokończyłam spacer,ale jeszcze będę tu wracać :D .Muszę dodać,że clematis biały już mam na liście chciejstw,róże masz w przecudnych kolorkach ,a kwitły pięknie :shock: ,nektarynki smaczne :D ,szaleństwo tulipanowe Ciebie też nie ominęło :D ,oczywiście piwonie śliczne,nie dawno mi dopiero wpadły w oko,Zazdroszczę Ci wycieczki do Pragi,nigdy nie byłam :cry: .Za to mieszkam niedaleko Hortulusu,oj czuję,że będę tam częstszym klientem,a wiosna nie długo :D .Dobrej nocki :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Ja też mam na liście biały clematis!!!
Opierałam się, ale przepadłam z kretesem!!! :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witajcie dziewczyny :D :D
cieszę sie bardzo, że do mnie trafiłaś Halinko miło słyszeć takie komplementy :oops: jeżeli tylko będziesz chciała mogę przesłać Ci jakas roślinkę. Zapraszam jak tylko masz ochotę
Agniesiu clematisy u mnie to przypadek (dostałam w prezencie na parapetówce) ale bardzo sie cieszę, że je mam, jest jeszcze parę na liście chciestw ale teraz sercem moim zawładnęły róże i dla nich głównie robię miejsce w ogrodzie. Co prawda jak znam życie to pewnie zobaczę jakąś piekną roslnke i koniecznie będę musiała zakupić :wink: :D :D

zdjęcia pięknego oszronionego ogrodu wstawię jak naprawię komputer, na razie korzystam z komputera syna
Pozdrawiam wszystkich zagladających :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu bardzo,bardzo dziękuję za tę propozycję,miło wiedzieć,że mogę liczyć na ewentualną i upatrzoną roślinkę :D ,ale za bardzo mi nie pozwalaj się u Ciebie panoszyć,bo możesz żałować :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 ,pa.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Isiu jestem pierwszy raz w Twoim ogrodzie no i nie wiem czemu tu prędzej nie dotarłam . Masz piękną kolekcję roślin widziałam piękne róże , powojniki , rododendrony ajak oglądałam kwitnący jaśmin to zaraz zrobiło się przyjemniej
Piszesz że na liście Twoich chciejstw są róże ale trochę już u Ciebie widziałam . Na mojej liście chciejstw są nowe gatunki liliowców i pełne ciemierniki
Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko obiecane to jak dane, masz moje słowo :D popanoszyć też się możesz a co mi tam ;:113 (znajdę Cię jakby co 8) )
witam Geniu bardzo serdecznie miło Cię widzieć w moim ogrodzie :D cieszę się, że podobają Ci się moje roślinki :D
a teraz pare zdjęć z 26.12 i 31.12
Obrazek Obrazek
ubrane koranką mrozu dereń i igaki :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Też tak jak u mnie tylko szadź śniegu nie ma a ten biały kwiat co to jest
Genia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu to gęsiówka kaukaska Arabis caucasica (dziękuję Pawłowi za pomoc w identyfikacji :D )
U mnie teraz właśnie pada śnieg i bardzo dobrze bo straszą, że bedzie - 20 brrr
alys
200p
200p
Od: 8 sie 2008, o 17:02

Post »

Witaj Isiu!
Masz śliczny ogródek a jak zakwitną wszystkie Twoje ubiegłoroczne mega zakupy to będzie cudo.
Zazdroszczę Ci ze masz ogródek przy domu. Ja do swojego mam 19 km. Bardzo blisko Ciebie.
Dopiero u Ciebie dowiedziałam sie, że w Górach można zrobić takie wspaniałe zakupy.
Czy to jest stałe miejsce sprzedaży czy tylko w określone dni? Kiedy?
Isiu a może znasz dobre miejsce do zakupu KORY?
Kupowałam w Obi ale teraz potrzebuje hurtowe ilości.
Pozdrowionka
ALYS
Lepiej późno niż wcale
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witaj Alys w moim ogrodzie bardzo milo, że ktos z okolic jest na forum :D majowe kupowanie w górach to juz tradycja przeważnie odbywa się w ok 20.05 (giełda rolnicza organizowana przez szkołę rolniczą im. Bergerowej) jeżeli poznam konkretną datę podam na forum (wiec zaglądaj napisłabym u Ciebie ale nie podałas linku do swojego ogrodu) z korą to jest tak, jeżeli jest promocja 3+1 gratis zdarza sie tak w OBI to kupuję w OBI telefon do dostawcy mam ale nie sprzedają jakiejś super a i cenowo róznica jest niewielka duży plus że przyjeżdżają pod dom jeżeli chcesz podam Ci na PW (napisz)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”