Irenko
Dobrze mówisz , pomidory muszą przy czymś rosnąć . W gruncie dawałaś paliki , w foli też je możesz dać , ale będziesz musiała uważać by nimi nie porozrwać folii . Krzaki rosną wysoko to i paliki muszą być wysokie .
Zamiast palików można zastosować sznurki i rozciągnięty drut w szklarni (namiocie) jest po to by je do niego przywiązać .
Ja w zeszłym roku miałam posadzone właśnie 2w1 . Z tym tylko , że o każdej rośliny był oddzielny sznurek . Krzaki nie były oplątywane sznurkiem tylko były do niego przypinane pastikowymi zapinkami .
Na zdjęciu co prawda są pomidory w gruncie , one też były prowadzone przy sznurkach .

Na tym zdjęciu możesz zobaczyć jak sznurek zmocowałam w ziemi .

Na tym zdjęciu widać mocowanie sznurka w ziemi , plastikową zapinkę i plastikowe podwieszki do gron .
Irenko , jeśli jeszcze jakieś pytania wpadną Ci do głowy , to chętnie odpowiem .
Kasiu , na zdjęciu nr. dwa widać moje papierowe zbieractwo . Świetnie tłumiło zielsko
Irenko , czytałam w innym wątku (u Marysi) , że forumowe koleżanki skrzykują się na sianie kwiatków . Będą to robić 11 stycznia .