Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
Marysiu magnolia już pokazuje swoje cudne kwiaty.
Jak zawsze ogród świetnie obfotografowany. 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Maryniu u mnie też pada , roślinki się cieszą ...
Piękne zdjęcia jak zwykle. Magnolia u ciebie zaczyna , u mnie coś widzę że chyba będzie miała mało pąków...
Same liście jak na razie...
Piękne zdjęcia jak zwykle. Magnolia u ciebie zaczyna , u mnie coś widzę że chyba będzie miała mało pąków...
Same liście jak na razie...
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Sami swoi ...Iwonka, Sonia,Ola
Witajcie!
Jak to miło,że jawnie odwiedzacie mój wątek
choć tu u mnie nudą wieje...No cóż ...nie czuję się kompetentna o różach rozprawiać bo i odmian będących na forumowym topie nie mam ani doświadczenia , sama chętnie korzystam z forumowej wiedzy
.... Innych chodliwych tu roślin również ...Nowości z żadnego raju choćby bylinowego także ...czym się pochwalić
Czym zachęcić
potencjalnych zaglądających do piśnięcia choćby słówkiem ??? Foto-pstryki wielu zaglądającym
jak mniemam służą jako inspiracje ...No bo po coś tu chyba dość licznie zachodzicie i zaglądacie cichaczem

Miłego weekendu moim Gościom i zaglądaczom życzę !
Miłego weekendu moim Gościom i zaglądaczom życzę !
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Hej Maryniu, żadną nudą, zdjęcia pięknie i masz rację, służą za inspiracje dla nas, będziesz działkować w weekend? 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
A tam wieje nudą... ja tak nie uważam. Twoje foto-pstryki są mistrzowskie a i modele godne zauważenia.
Marzy mi się taka rabata ciemierników różnokolorowych jak u Ciebie. Swoje przenoszę w jedno miejsce. Na razie wygląda to biednie. Mam nadzieję, że z czasem rośliny się rozrosną i będzie ładnie.
Chwilowo mam awersję do zakupów w sklepach internetowych. Zbyt wiele cennych roślin straciłam tej zimy. Wolę zakupy w realu.
Marzy mi się taka rabata ciemierników różnokolorowych jak u Ciebie. Swoje przenoszę w jedno miejsce. Na razie wygląda to biednie. Mam nadzieję, że z czasem rośliny się rozrosną i będzie ładnie.
Chwilowo mam awersję do zakupów w sklepach internetowych. Zbyt wiele cennych roślin straciłam tej zimy. Wolę zakupy w realu.
Pozdrawiam Hala
- Ola2310

- Kontakt:
Maryniu i u mnie wielu cichych podglądaczy...jak wszędzie chyba.
Ty myślisz że ja mam takie rośliny z najnowszych kolekcji?
Coś ty , większość jest najzwyklejsza i grunt że rosną i cieszą me oczy...To najważniejsze...
Ty myślisz że ja mam takie rośliny z najnowszych kolekcji?
Coś ty , większość jest najzwyklejsza i grunt że rosną i cieszą me oczy...To najważniejsze...
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Na Twoich zdjęciach najbardziej mi się podoba światło, to, w jaki sposób pokazujesz magię bezlistnej gałązki w wiosennym słońcu. Doceniam to nienachalne piękno. Po raz kolejny zima pokazała, że stare odmiany roślin są niezawodne, a nowe często tylko... nowe.
Cudne masz kokorycze w ujęciu bliskim naturze.
Cudne masz kokorycze w ujęciu bliskim naturze.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryniu, u Ciebie jakby wcześniej wiosna się objawiła, bo kwitną Ci takie rośliny, które u mnie dopiero się przymierzają do kwitnienia.
W ogóle jakoś dziwacznie w tym roku wszystko na mojej działce wygląda.
Prawdopodobnie winna jest miniona zima - nie zima, czyli takie nie wiadomo co. 
W ogóle jakoś dziwacznie w tym roku wszystko na mojej działce wygląda.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu witaj.
Dzięki za cudne fotki, a na widok zdjęcia miodunki wpadłam w zachwyt. Kwiaty wyglądają, jak świecące lampiony.
Ciemiernik cuchnący jest także moim ulubionym, ale niestety już drugą zimę przemarzł. Czy Ty go okrywasz na zimę?
Pozdrawiam serdecznie.
Dzięki za cudne fotki, a na widok zdjęcia miodunki wpadłam w zachwyt. Kwiaty wyglądają, jak świecące lampiony.
Ciemiernik cuchnący jest także moim ulubionym, ale niestety już drugą zimę przemarzł. Czy Ty go okrywasz na zimę?
Pozdrawiam serdecznie.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie do wczoraj nie padało
Za to dzisiaj jak mam wolne siąpiło od rana.
Za słabo.
Ale i tak udało mi się popracować trochę nad nową rabatką
Chciałabym stworzyć podobny do twojego zakątek leśny
Może mech tez tam będzie?
Kilka roślin już mam
Za to dzisiaj jak mam wolne siąpiło od rana.
Za słabo.
Ale i tak udało mi się popracować trochę nad nową rabatką
Chciałabym stworzyć podobny do twojego zakątek leśny
Może mech tez tam będzie?
Kilka roślin już mam
- marpa

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
To miłej niedzieli Maryniu, tulipanki piękne 
- marpa

Iwonko w sobotę zawitałam tylko dosłownie na pół godz,na działkę musiałam zadołować maliny do sadzenia w przyszłym tygodniu , syn przeleciał kosiarką trawniki i podlałam moje tunelowe doniczki z uratowanymi cebulami...Była mżawka od czasu do czasu i niezbyt ciepło.Dzisiaj natomiast w południe była okropna zimnica i wiatr ,podmuchy były lodowate ..No sprawdza się ,że kwiecień plecień...
Halinko dziękuję za uznanie dla moich foto-pstryków!
. Ciemierniki dość szybko rosną i rozsiewają tak,że ani się obejrzysz jak rabatka wypięknieje !
Ja Ci powiem , że nie kupuję roślin przez internet raz tylko przed laty zamówiłam hosty i tyle.. Mam możliwość kupienia wielu roślin u siebie i to mi odpowiada.Kupuję to co jest dostępne na lokalnym rynku nie mam chciejstw ...
choć rośliny uwielbiam oglądać i kupować .... i na ogół zawsze coś wpadnie mi w oko czego jeszcze nie mam.
Wiadomo, dzisiaj jest taki wybór roślin, że niekoniecznie trzeba zdobywać to co zauroczy gdzieś u kogoś w ogrodzie...
Olu spacerując po wątkach nie od dzisiaj
wiem jakie u kogo rośliny i rabaty mogę spotkać...
Nas ogrodomaniaków cieszy każda roślina... U jednych miszmasz
u innych dobrane i przemyślane rabaty ...Każdy urządza się tak jak lubi...Wszędzie jest na co popatrzeć a kto lubi i podglądnąć...
ASK_anulla Aniu dziękuję za komplementowanie moich fotek cieszy mnie tak wyrażona opinia
A ja sobie pstrykam bo lubię .. zresztą kto tutaj nie lubi
W każdym wątku ładne lub coraz ładniejsze zdjęcia i coraz więcej porządnych aparatów fotograficznych.
U mnie też będą straty , jedne naturalne po zimie inne wyrządzone przez dziką zwierzynę...
No trudno się mówi... 
Lucynko nie będziemy się licytować, lada dzień wszystko się wyrówna w naszych ogrodach i będzie jednakowo pięknie !
Tajka Tereniu jak miło
, że się odezwałaś bardzo się cieszę!" Moja" miodunka Ci się spodobała?Zauważyłam, że to jedna z najczęściej fotografowanych roślin tej wiosny
..Sama już wkleiłam chyba kilkanaście ujęć bo mam jej wiele siewek a każda inna i kusi obiektyw...
Ciemierników cuchnących w ub.roku nie okryłam i nie kwitły..tej zimy mniejszy był pod 5l butlą a większy pod wiaderkiem przeźroczystym z dziurawym dnem ,żeby mógł oddychać.W tym roku zakwitły...Ale sąsiadka miała ode mnie i nie okryła widziałam w lutym pąki ostatnio go nie oglądałam...
Również Ciebie pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin!
Margo2 Gosiu i u mnie weekend był nie działkowy ...deszczowo i zimno z działkowania poza chwilą odwiedzin i sprawdzenia co się tam dzieje nic nie wyszło..Zakątek leśny to mój ulubiony
... w ten sposób wykorzystałam zacienione miejsce..stopniowo uzupełniane kolejnymi roślinami cieniolubnymi . Tworzyłam go stopniowo, bez wzorców tak na oko pozostałe rabaty również są moje autorskie
jak się to mówi...
Trochę inne i nie typowe dla ogrodów ROD...Bardzo kocham moją działkę choć nie mam jej za drzwiami mieszkania to spełnia rolę przydomowego ogrodu..Jest miejsce i na obchód z kubkiem kawki w dłoni i na grillowanie,na przyjmowanie gości , odpoczynek i chwile dla foto obiektywu!
Przyjęło się , że to domena przydomowych ogrodów... Ale różne są ogrody przydomowe i różne ROD...

Halinko dziękuję za uznanie dla moich foto-pstryków!
Ja Ci powiem , że nie kupuję roślin przez internet raz tylko przed laty zamówiłam hosty i tyle.. Mam możliwość kupienia wielu roślin u siebie i to mi odpowiada.Kupuję to co jest dostępne na lokalnym rynku nie mam chciejstw ...
Wiadomo, dzisiaj jest taki wybór roślin, że niekoniecznie trzeba zdobywać to co zauroczy gdzieś u kogoś w ogrodzie...
Olu spacerując po wątkach nie od dzisiaj
ASK_anulla Aniu dziękuję za komplementowanie moich fotek cieszy mnie tak wyrażona opinia
U mnie też będą straty , jedne naturalne po zimie inne wyrządzone przez dziką zwierzynę...
Lucynko nie będziemy się licytować, lada dzień wszystko się wyrówna w naszych ogrodach i będzie jednakowo pięknie !
Tajka Tereniu jak miło
Ciemierników cuchnących w ub.roku nie okryłam i nie kwitły..tej zimy mniejszy był pod 5l butlą a większy pod wiaderkiem przeźroczystym z dziurawym dnem ,żeby mógł oddychać.W tym roku zakwitły...Ale sąsiadka miała ode mnie i nie okryła widziałam w lutym pąki ostatnio go nie oglądałam...
Również Ciebie pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin!
Margo2 Gosiu i u mnie weekend był nie działkowy ...deszczowo i zimno z działkowania poza chwilą odwiedzin i sprawdzenia co się tam dzieje nic nie wyszło..Zakątek leśny to mój ulubiony
Przyjęło się , że to domena przydomowych ogrodów... Ale różne są ogrody przydomowe i różne ROD...

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Maryniu takie zimno się zrobiło a kwiatuszki kwitną.
Moje epimedium Rubrum jako pierwsze już też zakwitło. Widzę ,że hosty mamy w podobnej fazie.Podziwiam różanecznika.Piękny okaz. Nie mam ani jednego. Chorowały mi i więcej ich nie kupiłam, choć wczoraj miałam go w rękach i odłożyłam.
Życzę na cały tydzień dużo
Ja go bardzo potrzebuje, bo mam jeszcze dużo do pracy.Niech tylko trochę się osuszy,bo dwa dni lalo i mokro się zrobiło. Jeszcze nie posiałam jarzyn.Taka jestem nie wyrodna
.
Życzę na cały tydzień dużo
- Ola2310

- Kontakt:
Maryniu u mnie też dziś zimno, brrr.
Wczoraj cały dzień i noc padało a dziś ochłodziło się i są tylko 4 stopnie.
Ja mojego ciemiernika zakupionego jesienią (zimę spędził na parapecie w kuchni) wkopałam na rabatę i widzę że ma pączka , będzie kwitł.
Widocznie miejsce mu spasowało...
Czy ty swoje zdjęcia przerabiasz w kolorze że masz je tak żywe i super zielone , czy aparat takie zdjęcia ci robi?Piękne....
Wczoraj cały dzień i noc padało a dziś ochłodziło się i są tylko 4 stopnie.
Ja mojego ciemiernika zakupionego jesienią (zimę spędził na parapecie w kuchni) wkopałam na rabatę i widzę że ma pączka , będzie kwitł.
Czy ty swoje zdjęcia przerabiasz w kolorze że masz je tak żywe i super zielone , czy aparat takie zdjęcia ci robi?Piękne....