p.s. Martuś a posadziłaś karczochy?
Ogród Marty cz. VII
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. VII
Martuś Wieczornik damski stare babcine kwiatki! Jaka cudna ta czerwona piwonia
Zamówię sobie taką tylko tam gdzie Ty boska
I ten rodek z fioletowym oczkiem jak pawik uroczy
No to już mam o czym śnić
Całuję na dobranoc 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś biegam po ogrodzie, tyle kolorów.
Rdest niezmiennie piękny. Ja o kwiatach azalii i rododendronów zapomniałam, a Twoje świeżutkie. Piwonie oczywiście cudne, u mojej mamy już dzieci na trzepanie oberwały. Kępa przywrotnika niesamowita, nie choruje Ci.
Spokojnego świętowania i dużo zdrowia. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,sprawa z piwonią się wyjaśni jak zakwitną ,wieczornik damski pachnie wieczór? jeszcze jedna roślina będzie kwitła i też chyba od Ciebie ,no i pantofelniki zaczynają zakwitać pierwszy raz u mnie ,takie masiupie ,a takie wdzięczne,piwonia Red Charm jest cudna ,pierwszy raz u mnie zakwitła,duża buźka dla Ciebie
Soniu,mam różne odmiany azalii i rododendronów od najwcześniejszych do późnych i dlatego jeszcze kwitną teraz właśnie te późne i ogród zakwiecony ,bo doszły piwonie,dochodzą róże,i inne różności ,piwonie też są o różnych okresach kwitnienia i te pierwsze tez już przekwitły ,inne kwitną ,a jeszcze inne w pączkach,przywrotnik nigdy na nic nie chorował,to bardzo żelazna roślina ,dziękuję za życzenie ,już jakby było lepiej z moim kręgosłupem ,przynajmniej coś przesadzę lub zasadzę w ogrodzie ,ale tylko małego ,łopatą jeszcze nic nie robię,pozdrawiam i miłej nocki
Soniu,mam różne odmiany azalii i rododendronów od najwcześniejszych do późnych i dlatego jeszcze kwitną teraz właśnie te późne i ogród zakwiecony ,bo doszły piwonie,dochodzą róże,i inne różności ,piwonie też są o różnych okresach kwitnienia i te pierwsze tez już przekwitły ,inne kwitną ,a jeszcze inne w pączkach,przywrotnik nigdy na nic nie chorował,to bardzo żelazna roślina ,dziękuję za życzenie ,już jakby było lepiej z moim kręgosłupem ,przynajmniej coś przesadzę lub zasadzę w ogrodzie ,ale tylko małego ,łopatą jeszcze nic nie robię,pozdrawiam i miłej nocki
-
koziorozec

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś witaj
PIĘKNIE
Pospacerowałam , kawkę wypiłam
Cudownie i kolorowo
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
PIĘKNIE
Pospacerowałam , kawkę wypiłam
Cudownie i kolorowo
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Martę przy porannej kawie.
Piwonie masz cudne i ślicznie sie prezentuję te wielkie łebki czerwieni.
Tawulca pogiętego widzę jednak masz i jest w pączkach to nie tawuła.
Owoce się ślicznie też u Ciebie zapowiadają u mnie brzoskwini też dużo ale muszę ją trochę poobrywać bo aż za dużo.
Śliczne masz kolory a tarczownica już wielkolud
Piwonie masz cudne i ślicznie sie prezentuję te wielkie łebki czerwieni.
Tawulca pogiętego widzę jednak masz i jest w pączkach to nie tawuła.
Owoce się ślicznie też u Ciebie zapowiadają u mnie brzoskwini też dużo ale muszę ją trochę poobrywać bo aż za dużo.
Śliczne masz kolory a tarczownica już wielkolud
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Często mam obiekcje , że za dużo zdjęć jednorazowo wklejam
...ale Ty też dajesz czadu Martuś! Piękny , duży,wypasiony ogród to i jest co pokazać!
Widzę,że i Ty lubisz rdest fotografować on bardzo fotogeniczny !
Nie ujmując niczego innym Twoim
roślinom!Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze!
Miłego dnia!

roślinom!Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze!
Miłego dnia!
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś zaległe spacery odrobiłam i na bieżącym tez byłam.
Cudowne masz zakątki
Wszystko u Ciebie tak cudnie rośnie i kwitnie
- Maska

- Kontakt:
Martusiu, a karczochy posadziłaś? pytam, bo potem mogą nie zdążyć mieć pąków
Tak wieczornik ma pachnąć a u mnie nie pachnie
mam z dwóch źródeł tzn rośliny i nasiona z akcji ...chodzę , wącham i nic
Cudne są te bodziszki od Ciebie nie mogę się na nie napatrzeć. A czy Twój biały irys pachnie? bo dałaś mi go latem i chyba to on zakwitł. Po pierwsze kwiat utrzymuje się już trzy dni i zapach roztacza się cudowny
Dobrej nocy i spokojnych snów 
A co jest na pierwszym zdjęciu?
Cudne są te bodziszki od Ciebie nie mogę się na nie napatrzeć. A czy Twój biały irys pachnie? bo dałaś mi go latem i chyba to on zakwitł. Po pierwsze kwiat utrzymuje się już trzy dni i zapach roztacza się cudowny
A co jest na pierwszym zdjęciu?
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Martuś ja też jestem ciekawa tych owoców
Spacerek miałam bardzo przyjemny jak zawsze kiedy do Ciebie zaglądam
Spacerek miałam bardzo przyjemny jak zawsze kiedy do Ciebie zaglądam
Pozdrawiam Alicja
-
koziorozec

Witaj Tereniu,ale długo Cię nie było ,masz pewnie dużo pracy,fajnie ,że znalazłaś chwilkę i wpadłaś na spacerek,pozdrawiam i dobrej nocki życzę i buziaczki;:196
Kasiu,piwonie dopiero się zaczynają ,ale jest ich coraz więcej i są jak zwykle piękne ,w domu tez mnie cieszą we flakonie to jednak tawulec ,dobrze ,że wiem u Ciebie już kwitnął ,u mnie jeszcze w pączkach,owoców jest dużo ,żeby tylko jakiś grad nie zniszczył,tarczownica rośnie jak szalona ,zresztą wszystko,muszę sporo podciąć ogród ,bo dopiero teraz widać jakie wszystko duże i,pozdrawiam i buziaczki
Maryniu,codziennie robię zdjęcia ,w końcu zastanowiłam się po co kiedy z dnia na dzień niewiele sie zmienia ,ale dalej tak robię ,bo zdaje mi sie ,że już rośliny inaczej wyglądają ,nie jest jeszcze całkiem dobrze,ale co będę narzekać ,gdy pracy tyle ,wiec pomału do przodu ,najwięcej czasu to teraz tracę przy podlewaniu,bo sucho bardzo,są nowe nasadzenia i one nie wytrzymają a i starsze rośliny nie podlewane szybko przekwitną,dziękuję za odwiedziny i pięknych snów życzę
Ewuniu,dobrze,że znalazłaś chwilkę czasu,i wpadłaś na moje ścieżki,i cieszę się ,że się podoba ogród ,który jest teraz olbrzymi,a kwiatów pełno w każdym zakątku,pozdrawiam i buziaczki
Marysiu,karczochy posadziłam od razu ,dość rosną ,ale dzisiaj je obdeptywałam ,bo myszy je podniosły takie kopią tunele,u mnie ten biały irys jeszcze nie kwitnie i nawet pączki dopiero wychodzą ,czyżby u ciebie było aż tak cieplej,nawet nie wiem czy on pachnie,muszę zobaczyć u Ciebie jakie Ty masz ode mnie bodziszki ,na pewno dałam Ci białego a resztę nie pamiętam,na pierwszym zdjęciu są ciemne śliwki ,pyszne a śliwa ma ciemnie liście i jest przez to bardzo ozdobna i pojeść można,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
u mnie straszna susza ,nic nie pada i muszę podlewać,a to tyle czasu pochłania 
Aluś,miło ,że wstąpiłaś ,zaraz wstawię następne spacerowe zdjęcia ,a to są śliwki ciemne , śliwa ma ciemne liście ,jest bardzo ozdobna ,a śliwki pychota pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,piwonie dopiero się zaczynają ,ale jest ich coraz więcej i są jak zwykle piękne ,w domu tez mnie cieszą we flakonie to jednak tawulec ,dobrze ,że wiem u Ciebie już kwitnął ,u mnie jeszcze w pączkach,owoców jest dużo ,żeby tylko jakiś grad nie zniszczył,tarczownica rośnie jak szalona ,zresztą wszystko,muszę sporo podciąć ogród ,bo dopiero teraz widać jakie wszystko duże i,pozdrawiam i buziaczki
Maryniu,codziennie robię zdjęcia ,w końcu zastanowiłam się po co kiedy z dnia na dzień niewiele sie zmienia ,ale dalej tak robię ,bo zdaje mi sie ,że już rośliny inaczej wyglądają ,nie jest jeszcze całkiem dobrze,ale co będę narzekać ,gdy pracy tyle ,wiec pomału do przodu ,najwięcej czasu to teraz tracę przy podlewaniu,bo sucho bardzo,są nowe nasadzenia i one nie wytrzymają a i starsze rośliny nie podlewane szybko przekwitną,dziękuję za odwiedziny i pięknych snów życzę
Ewuniu,dobrze,że znalazłaś chwilkę czasu,i wpadłaś na moje ścieżki,i cieszę się ,że się podoba ogród ,który jest teraz olbrzymi,a kwiatów pełno w każdym zakątku,pozdrawiam i buziaczki
Marysiu,karczochy posadziłam od razu ,dość rosną ,ale dzisiaj je obdeptywałam ,bo myszy je podniosły takie kopią tunele,u mnie ten biały irys jeszcze nie kwitnie i nawet pączki dopiero wychodzą ,czyżby u ciebie było aż tak cieplej,nawet nie wiem czy on pachnie,muszę zobaczyć u Ciebie jakie Ty masz ode mnie bodziszki ,na pewno dałam Ci białego a resztę nie pamiętam,na pierwszym zdjęciu są ciemne śliwki ,pyszne a śliwa ma ciemnie liście i jest przez to bardzo ozdobna i pojeść można,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Aluś,miło ,że wstąpiłaś ,zaraz wstawię następne spacerowe zdjęcia ,a to są śliwki ciemne , śliwa ma ciemne liście ,jest bardzo ozdobna ,a śliwki pychota pozdrawiam i buziaczki
- Maska

- Kontakt:
Masz takie duże śliwki
Białego bodziszka nie mam
ale dałaś mi ten niebieskie które tak pięknie zachwalałaś. Uważaj na mysiory mnie stale podgryzają tego ubiegłorocznego, a z tegorocznych już jednego wciągnęły do środka
Mam nadzieję na deszcz bo wieczorem były szare chmury, a co będzie zobaczymy
Dobrego wypoczynku 
Białego bodziszka nie mam
-
koziorozec

Jak zwykle o tej porze zapraszam na wieczorny i poranny spacerek

rdest wysoki ,roślina cienista ,to nowa roślina w moim ogrodzie i pierwszy raz kwitnie

jest tak sucho ,że z drzew spadają żółte listeczki

bardzo wysoki kwiat rabarbaru dłoniastego

przepiękna piwonia White Cap

dziwnie to wygląda jak kwitnie wszystko ,jeszcze azalie piękne ,a już są róże ,piwonie ,powojniki

rdest wysoki ,roślina cienista ,to nowa roślina w moim ogrodzie i pierwszy raz kwitnie

jest tak sucho ,że z drzew spadają żółte listeczki

bardzo wysoki kwiat rabarbaru dłoniastego

przepiękna piwonia White Cap

dziwnie to wygląda jak kwitnie wszystko ,jeszcze azalie piękne ,a już są róże ,piwonie ,powojniki

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto wieczorny spacerek zaliczam do udanych.Bajka.

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
No proszę co zdjęcie to inny spacerek
Martuś ,a jakieś odrosty od tej śliwki są jeżeli tak to ja bym taki nabyła ,ale to pewnie w wątku sprzedażowym ,albo na PW .Bo ja nie mogę jeszcze pisać w sprzedażowych
Martuś ,a jakieś odrosty od tej śliwki są jeżeli tak to ja bym taki nabyła ,ale to pewnie w wątku sprzedażowym ,albo na PW .Bo ja nie mogę jeszcze pisać w sprzedażowych
Pozdrawiam Alicja