Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś Wieczornik damski stare babcine kwiatki! Jaka cudna ta czerwona piwonia ;:167 Zamówię sobie taką tylko tam gdzie Ty boska ;:333 I ten rodek z fioletowym oczkiem jak pawik uroczy :D No to już mam o czym śnić :!: Całuję na dobranoc ;:196

p.s. Martuś a posadziłaś karczochy?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś biegam po ogrodzie, tyle kolorów. ;:oj Rdest niezmiennie piękny. Ja o kwiatach azalii i rododendronów zapomniałam, a Twoje świeżutkie. Piwonie oczywiście cudne, u mojej mamy już dzieci na trzepanie oberwały. Kępa przywrotnika niesamowita, nie choruje Ci. :?: Spokojnego świętowania i dużo zdrowia. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,sprawa z piwonią się wyjaśni jak zakwitną ,wieczornik damski pachnie wieczór? jeszcze jedna roślina będzie kwitła i też chyba od Ciebie ,no i pantofelniki zaczynają zakwitać pierwszy raz u mnie ,takie masiupie ,a takie wdzięczne,piwonia Red Charm jest cudna ,pierwszy raz u mnie zakwitła,duża buźka dla Ciebie ;:79

Soniu,mam różne odmiany azalii i rododendronów od najwcześniejszych do późnych i dlatego jeszcze kwitną teraz właśnie te późne i ogród zakwiecony ,bo doszły piwonie,dochodzą róże,i inne różności ,piwonie też są o różnych okresach kwitnienia i te pierwsze tez już przekwitły ,inne kwitną ,a jeszcze inne w pączkach,przywrotnik nigdy na nic nie chorował,to bardzo żelazna roślina ,dziękuję za życzenie ,już jakby było lepiej z moim kręgosłupem ,przynajmniej coś przesadzę lub zasadzę w ogrodzie ,ale tylko małego ,łopatą jeszcze nic nie robię,pozdrawiam i miłej nocki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę fotek z ogrodu,

Obrazek

Obrazek

Eden 85
Obrazek

Obrazek

Obrazek

olbrzymie kwiaty ma Daniel Deronda to od Stasi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeszcze taka biała pachnąca kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

te dwie azalie dają teraz swój popis
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niektóre azalie już kończą swoje kwitnienia i zostały tylko reszteczki kwiatuszków
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś witaj :wit :wit
PIĘKNIE :!: :!:
Pospacerowałam , kawkę wypiłam ;:304
Cudownie i kolorowo ;:138 ;:138
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martę przy porannej kawie. :wit
Piwonie masz cudne i ślicznie sie prezentuję te wielkie łebki czerwieni.
Tawulca pogiętego widzę jednak masz i jest w pączkach to nie tawuła. :;230
Owoce się ślicznie też u Ciebie zapowiadają u mnie brzoskwini też dużo ale muszę ją trochę poobrywać bo aż za dużo. ;:219
Śliczne masz kolory a tarczownica już wielkolud :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Często mam obiekcje , że za dużo zdjęć jednorazowo wklejam ;:oj ...ale Ty też dajesz czadu Martuś! Piękny , duży,wypasiony ogród to i jest co pokazać! ;:138 Widzę,że i Ty lubisz rdest fotografować on bardzo fotogeniczny ! :) Nie ujmując niczego innym Twoim
roślinom!Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze! ;:196

Miłego dnia!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś zaległe spacery odrobiłam i na bieżącym tez byłam.
Cudowne masz zakątki ;:108
Wszystko u Ciebie tak cudnie rośnie i kwitnie ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu, a karczochy posadziłaś? pytam, bo potem mogą nie zdążyć mieć pąków :D Tak wieczornik ma pachnąć a u mnie nie pachnie ;:185 mam z dwóch źródeł tzn rośliny i nasiona z akcji ...chodzę , wącham i nic ;:185
Cudne są te bodziszki od Ciebie nie mogę się na nie napatrzeć. A czy Twój biały irys pachnie? bo dałaś mi go latem i chyba to on zakwitł. Po pierwsze kwiat utrzymuje się już trzy dni i zapach roztacza się cudowny ;:215 Dobrej nocy i spokojnych snów ;:196

A co jest na pierwszym zdjęciu?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś ja też jestem ciekawa tych owoców :?:
Spacerek miałam bardzo przyjemny jak zawsze kiedy do Ciebie zaglądam ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu,ale długo Cię nie było ,masz pewnie dużo pracy,fajnie ,że znalazłaś chwilkę i wpadłaś na spacerek,pozdrawiam i dobrej nocki życzę i buziaczki;:196

Kasiu,piwonie dopiero się zaczynają ,ale jest ich coraz więcej i są jak zwykle piękne ,w domu tez mnie cieszą we flakonie to jednak tawulec ,dobrze ,że wiem u Ciebie już kwitnął ,u mnie jeszcze w pączkach,owoców jest dużo ,żeby tylko jakiś grad nie zniszczył,tarczownica rośnie jak szalona ,zresztą wszystko,muszę sporo podciąć ogród ,bo dopiero teraz widać jakie wszystko duże i,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Maryniu,codziennie robię zdjęcia ,w końcu zastanowiłam się po co kiedy z dnia na dzień niewiele sie zmienia ,ale dalej tak robię ,bo zdaje mi sie ,że już rośliny inaczej wyglądają ,nie jest jeszcze całkiem dobrze,ale co będę narzekać ,gdy pracy tyle ,wiec pomału do przodu ,najwięcej czasu to teraz tracę przy podlewaniu,bo sucho bardzo,są nowe nasadzenia i one nie wytrzymają a i starsze rośliny nie podlewane szybko przekwitną,dziękuję za odwiedziny i pięknych snów życzę ;:196

Ewuniu,dobrze,że znalazłaś chwilkę czasu,i wpadłaś na moje ścieżki,i cieszę się ,że się podoba ogród ,który jest teraz olbrzymi,a kwiatów pełno w każdym zakątku,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,karczochy posadziłam od razu ,dość rosną ,ale dzisiaj je obdeptywałam ,bo myszy je podniosły takie kopią tunele,u mnie ten biały irys jeszcze nie kwitnie i nawet pączki dopiero wychodzą ,czyżby u ciebie było aż tak cieplej,nawet nie wiem czy on pachnie,muszę zobaczyć u Ciebie jakie Ty masz ode mnie bodziszki ,na pewno dałam Ci białego a resztę nie pamiętam,na pierwszym zdjęciu są ciemne śliwki ,pyszne a śliwa ma ciemnie liście i jest przez to bardzo ozdobna i pojeść można,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 u mnie straszna susza ,nic nie pada i muszę podlewać,a to tyle czasu pochłania ;:145

Aluś,miło ,że wstąpiłaś ,zaraz wstawię następne spacerowe zdjęcia ,a to są śliwki ciemne , śliwa ma ciemne liście ,jest bardzo ozdobna ,a śliwki pychota pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Masz takie duże śliwki ;:oj
Białego bodziszka nie mam ;:185 ale dałaś mi ten niebieskie które tak pięknie zachwalałaś. Uważaj na mysiory mnie stale podgryzają tego ubiegłorocznego, a z tegorocznych już jednego wciągnęły do środka ;:14 Mam nadzieję na deszcz bo wieczorem były szare chmury, a co będzie zobaczymy ;:oj Dobrego wypoczynku ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak zwykle o tej porze zapraszam na wieczorny i poranny spacerek ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rdest wysoki ,roślina cienista ,to nowa roślina w moim ogrodzie i pierwszy raz kwitnie
Obrazek

jest tak sucho ,że z drzew spadają żółte listeczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bardzo wysoki kwiat rabarbaru dłoniastego
Obrazek

Obrazek

przepiękna piwonia White Cap
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dziwnie to wygląda jak kwitnie wszystko ,jeszcze azalie piękne ,a już są róże ,piwonie ,powojniki
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto wieczorny spacerek zaliczam do udanych.Bajka. :wit ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

No proszę co zdjęcie to inny spacerek :D
Martuś ,a jakieś odrosty od tej śliwki są jeżeli tak to ja bym taki nabyła ,ale to pewnie w wątku sprzedażowym ,albo na PW .Bo ja nie mogę jeszcze pisać w sprzedażowych :wink:
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”