Miałaś rację: sen przegonił wszystkie smuteczki, ranek przywrócił do codziennej rzeczywistości, pogoda nieco lepsza i już chce się żyć.
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Marysiu
Miałaś rację: sen przegonił wszystkie smuteczki, ranek przywrócił do codziennej rzeczywistości, pogoda nieco lepsza i już chce się żyć.
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Lucynko, pogoda faktycznie już po ostatnich wybrykach wreszcie zaczęła nastrajać optymistycznie 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Prognozy zachęcające więc niebawem będziemy się cieszyć pracą w ogródkach i ogrodach ! Dzisiaj w ramach spaceru zawędrowałam oczywiście do ogrodniczego....Kilka rzeczy mnie zainteresowało nie przeczę ale byłam dzielna i wróciłam z pustymi rękami...
Najpierw muszę uporać się z tym co rośnie na balkonie i na parapetach...A później się zobaczy...sezon dopiero przed nami...

Najpierw muszę uporać się z tym co rośnie na balkonie i na parapetach...A później się zobaczy...sezon dopiero przed nami...
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Lucynko dzięki za porady w temacie "zatrwian wrębny"
Czekamy na prawdziwe ciepełko - podobno niedługo
i wtedy ....... fiu fiu fiu, chata zmieni się w noclegownię - tylko prysznic i łóżko będą wykorzystywane 
Czekamy na prawdziwe ciepełko - podobno niedługo
-
plocczanka

Zuziu, Maryniu, Mariolu - rzeczywiście pogoda się poprawia, powoli lecz systematycznie, co było zauważalne już w toku dzisiejszego dnia.
Zaglądam i ja do różniastych marketów oferujących rozmaitości ogrodnicze, ale w związku z wydatkami świątecznymi mogę sobie tylko popatrzeć. Ale serce boli i żal opuszczać kolejne sklepy.
Szczerze mówiąc: nie mogę się już doczekać zamiany domu na noclegownię z prysznicem. Jednak jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać.
Odwiedziłam dzisiaj swoją działeczkę i bardzo tego żałuję, bo zepsułam sobie poświąteczny nastrój. Jakaś ślepa komenda, chociaż lepiej powiedzieć: roBaczki (bez 'ko-' )wlazła na mojego czerwonego ciemiernika, wdeptując go w glebę, a z białego ucięła sobie dwie łodyżki z kwiatkami. Zdenerwowałam się i po prostu wróciłam do domu, żeby nie patrzeć i ochłonąć.
Zaglądam i ja do różniastych marketów oferujących rozmaitości ogrodnicze, ale w związku z wydatkami świątecznymi mogę sobie tylko popatrzeć. Ale serce boli i żal opuszczać kolejne sklepy.
Szczerze mówiąc: nie mogę się już doczekać zamiany domu na noclegownię z prysznicem. Jednak jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać.
Odwiedziłam dzisiaj swoją działeczkę i bardzo tego żałuję, bo zepsułam sobie poświąteczny nastrój. Jakaś ślepa komenda, chociaż lepiej powiedzieć: roBaczki (bez 'ko-' )wlazła na mojego czerwonego ciemiernika, wdeptując go w glebę, a z białego ucięła sobie dwie łodyżki z kwiatkami. Zdenerwowałam się i po prostu wróciłam do domu, żeby nie patrzeć i ochłonąć.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko to jakaś plaga Tosi ktoś wykopał wszystkie ostróżki
. ... rozłażą się po działkach 
-
plocczanka

Maryniu - tak, niech ją paraliż pokręci, tę .... i każdą jej podobną.
Mdziu - chętnie bym Ci tę .... podesłała, ale najpierw musiałabym ... złapać.
Marysiu - przez całą zimę był spokój - przynajmnie u mnie - a teraz te ... obudziły się ze snu zimowego i faktycznie rozłażą się po działkach. Sidła by jakie zastawić, albo co----- Jest jednak obawa, że szkodnika się uszkodzi, a za 'człowieka' będzie się odpowiadać przed sądem.
Mdziu - chętnie bym Ci tę .... podesłała, ale najpierw musiałabym ... złapać.
Marysiu - przez całą zimę był spokój - przynajmnie u mnie - a teraz te ... obudziły się ze snu zimowego i faktycznie rozłażą się po działkach. Sidła by jakie zastawić, albo co----- Jest jednak obawa, że szkodnika się uszkodzi, a za 'człowieka' będzie się odpowiadać przed sądem.
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Lucynko ciemiernik może spowoduje że :to to" złodziejstwo z kibla nie będzie mógł wyleźć przez 3 dni.
Kwiatuszek Ci odrośnie,będzie jeszcze piękniejszy zobaczysz, jakbym toto dorwała tobym z d..nogi powyrywała

Kwiatuszek Ci odrośnie,będzie jeszcze piękniejszy zobaczysz, jakbym toto dorwała tobym z d..nogi powyrywała
Pozdrawiam Ela
Niestety są tacy ludzie co nie szanują pracy innych. Sam posiadam sąsiadkę do tego ciotkę która raz po raz zapuszcza się do naszego przydomowego ogródka po kwiaty a sama u siebie wysypała kamienie, nieraz to lepiej nie znać takich złodziei
Natomiast kiedyś kradziono nam warzywa, zborze ale jak ukradli nam królika trzeba było działać, zrobiłem "zasieki" w które ktoś się złapał i jest spokój. Jeśli ktoś by to zgłosił na policję to był to mój przyrząd do wertykulacji trawnika. Drastyczne ale skuteczne
Natomiast kiedyś kradziono nam warzywa, zborze ale jak ukradli nam królika trzeba było działać, zrobiłem "zasieki" w które ktoś się złapał i jest spokój. Jeśli ktoś by to zgłosił na policję to był to mój przyrząd do wertykulacji trawnika. Drastyczne ale skuteczne
-
plocczanka

Elu - już ochłonęłam i mam nadzieję, że na złość temu czemuś roślinka stanie się jeszcze piękniejsza. Tylko czy nie będzie jeszcze bardziej kusiła złodzieja, bądź kłuła w oczy zawistnika.
Rafale - Twój pomysł przypadł mi do gustu. Jeśli sytuacja się powtórzy, spróbuję czegoś w Twoim stylu. Ewentualnie zainstaluję kamerkę, to przy okazji znajdę tych, którzy latem podbierają mi pomidory z krzaczków.
Rafale - Twój pomysł przypadł mi do gustu. Jeśli sytuacja się powtórzy, spróbuję czegoś w Twoim stylu. Ewentualnie zainstaluję kamerkę, to przy okazji znajdę tych, którzy latem podbierają mi pomidory z krzaczków.
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Lucynko, co ja czytam..... Oby tej pokrace się nogi za karę rozjechały a łapy pousychały. To że ukradła to jedno ale po jaką chorobę zdeptała?
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Niestety i u mnie zimą ktoś zdeptał mi płotek i dwie tuje.Łażą i szperają,a przy tym niszczą 
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko
niestety i u mnie plaga z klejącymi łapami,
współczuję.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka

Iwonko, Madziu, Aniu, Julio - przespałam się, przebolałam i dzisiaj już inaczej na to patrzę. Mam nadzieję, że na dobre temu komuś złodziejstwo nie wyjdzie. Nie tylko dobro do nas wraca, myślę, że również wyrządzone komuś zł i to z podwójną siłą.Tak będzie i tym razem.
Najważniejsze, że na działeczce jest coraz ładniej.
Najważniejsze, że na działeczce jest coraz ładniej.