Ogród Marty cz. V
- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Dziękuję za informacje o grujeczniku
. Cieszę się, że tak dobrze się sprawuje. Spróbuję go zamówić
. Podpytam jeszcze, czy Ty kształtujesz go w jakiś sposób?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kolory cudne, jakby jesień jeszcze do Ciebie nie dotarła 
Serdecznie pozdrawiam
Serdecznie pozdrawiam
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale piękne kolorki, hibiskus przecudny, piękny kolorek
Dalie,jezówki obficie ,pięknie kwitną
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale ładnie
A te dzielżany tak mi się spodobały u ciebie że sobie kupiłem
A chodziło mi o tego plemnika co na zdjęciu z chmurą gdy gwiazdy spadały a komuś się to skojarzyło chyba z plemnikiem

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Martuś, im więcej patrzę na twoje Dalie tym większe moje postanowienie zakupu tych cudeniek
. Tym bardziej, ze wiosną w markerach typu OBI jest ich prawdziwe zatrzęsienie i jakie kolory...Jestem tylko ciekawa ile będę musiała czekać żeby osiągnąć takie rozrośnięte kępy jak twoje 
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Martuś...
Cudownie u Ciebie...
A Grujecznik bardzo ciekawy, chyba o nim pomyślę... Bo szukam właśnie czegoś takiego, na nową rabatę... No,piękny jest...
Buziaki zostawiam i dobrych dni życzę...
Cudownie u Ciebie...
A Grujecznik bardzo ciekawy, chyba o nim pomyślę... Bo szukam właśnie czegoś takiego, na nową rabatę... No,piękny jest...
Buziaki zostawiam i dobrych dni życzę...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzielżany znów kolorują twój ogród! Piękne.
Też zapytam, czy przycinasz swój grujecznik?
I jeszcze pytanie co do Pinky Winky. Kupiłaś na pniu czy sama wyprowadziłaś? Ja przymierzam się do formowania, żeby mieć pod hortensjami nieco więcej miejsca na niższe byliny.
Też zapytam, czy przycinasz swój grujecznik?
I jeszcze pytanie co do Pinky Winky. Kupiłaś na pniu czy sama wyprowadziłaś? Ja przymierzam się do formowania, żeby mieć pod hortensjami nieco więcej miejsca na niższe byliny.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Piękne wszystko, jak zawsze u Ciebie Martusiu, Cleome zachwycające, ja mam białe z nasion od Marysi i będę je siała już co roku. Odwiedzam Twój ogród na bieżąco mimo że nie piszę, przecież w moim ogrodzie jest cząstka Twojego
Pozdrowienia serdeczne zostawiam 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto, śliczny ogród. Dostrzegłam piękne dalie, trytomę (która u mnie wymarzła), bardzo fajny ten grójecznik... Kleome mam, gdyby nie moje pielenie o tej porze na całym ogrodzie byłoby tylko cleome... a najwiecej siewek było na ścieżce
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Ewciu,witaj w moim ogrodzie ,miło,że mam takich gości i cieszę sie,że podoba Ci się ogród,pozdrawiam i zapraszam
Edytko,nic z nim nie robię ,nawet nie podcinam mu gałązek ,bo podoba mi się taki naturalny pokrój on jest szczepiony na pniu 2 m i dopiero tam się wygina i potem opada ,bo to forma płacząca,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
Aguś,chyba nie dotarła do mnie jesień,ja jej nie widzę
,pozdrawiam gorąco i pięknych snów życzę
Aniu,masz na myśli hibiskus bylinowy ,ten kolor mam od tego roku ,dostałam na imieniny ale mam dwa inne kolory i pięknie zimują ,będą zdjęcia tych innych ,bo troszkę później zakwitną,,a dalie to samą mnie zaskoczyły takim kwitnieniem ,kwiatów i pączków jest mnóstwo ,kwitną zjawiskowo,pozdrawiam Cię gorąco
Mati,trzeba było przyjechać z plecakiem to byś dostał ,może kiedyś się wybierzesz i przywieziesz sobie do ogródka jakieś kwiatuszki,nie wiem ile wszyscy mają skojarzeń z tymi gwiazdami
,pozdrawiam i zapraszam 
Edytko,nic z nim nie robię ,nawet nie podcinam mu gałązek ,bo podoba mi się taki naturalny pokrój on jest szczepiony na pniu 2 m i dopiero tam się wygina i potem opada ,bo to forma płacząca,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
Aguś,chyba nie dotarła do mnie jesień,ja jej nie widzę
Aniu,masz na myśli hibiskus bylinowy ,ten kolor mam od tego roku ,dostałam na imieniny ale mam dwa inne kolory i pięknie zimują ,będą zdjęcia tych innych ,bo troszkę później zakwitną,,a dalie to samą mnie zaskoczyły takim kwitnieniem ,kwiatów i pączków jest mnóstwo ,kwitną zjawiskowo,pozdrawiam Cię gorąco
Mati,trzeba było przyjechać z plecakiem to byś dostał ,może kiedyś się wybierzesz i przywieziesz sobie do ogródka jakieś kwiatuszki,nie wiem ile wszyscy mają skojarzeń z tymi gwiazdami
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wszystko Ci powiem (pochwalę) jutro jak szczęśliwie dojedziemy, bo już wiem że szczęka mi nie raz opadnie i wcale się nie dziwię, że nie widzisz jesieni
a na razie życzę miłych snów i dobrej nocy 
-
koziorozec

Sabinko,jak mogę Ci doradzić to nie kupuj w marketach dalii ,bo nie zgadzają się z etykietką i często są chore karpy,ja ile kupiłam tyle wyrzuciłam,teraz zamówiłam u naszego forumowego Grzegorza ,moje dalie są 3 z tego roku od Grzegorza ,bo nie miał więcej nadwyżek i pozostałe dostałam z innych ogródków w tamtym roku ,a takie są duże jakby zawsze u mnie były ,ale karpy piękne i zdrowe były ,musiała bym znaleźć do niego namiary ,ja już zamówiłam na wiosnę na następny rok,jeżeli by udało Ci sie zamówić u niego coś z nadwyżek to w pierwszym roku będziesz miała takie piękne ,pozdrawiam
Dorotko,dziękuję,a Grójecznik japoński warto mieć w ogrodzie,tylko to jest forma płacząca szczepiona na pniu,bo zwykłe drzewa tez są ,ale mnie się wydaje,że nie robią takiego pokroju tylko rosną jak zwykłe drzewa,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Wandziu,nie przycinam grójecznika ,zostawiam mu swobodę ,bo jego pokrój jest piękny i nie chcę ingerować ,a Piky Winky kupiłam na pniu,bo też chciałam coś innego posadzić pod spodem ,zawsze każde miejsce jest potrzebne pozdrawiam
Iwonko,jak miło,że w końcu napisałaś ,powiedz jak te kwiaty rosną ,czy wszystkie dają radę ,czy coś może wypadło,to dołożymy a nasion różowego i fioletowego Cleome mogę Ci posłać ,pozdrawiam Cię gorąco i buziaki posyłam
Mariolko,treba znaleźć jakiś kącik w ogrodzie i posadzić dużo Cleome ,jego kwiaty są po prostu cudne ,razem z tymi nasiennikami,pozdrawiam gorąco i ściskam mocno
Dorotko,dziękuję,a Grójecznik japoński warto mieć w ogrodzie,tylko to jest forma płacząca szczepiona na pniu,bo zwykłe drzewa tez są ,ale mnie się wydaje,że nie robią takiego pokroju tylko rosną jak zwykłe drzewa,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Wandziu,nie przycinam grójecznika ,zostawiam mu swobodę ,bo jego pokrój jest piękny i nie chcę ingerować ,a Piky Winky kupiłam na pniu,bo też chciałam coś innego posadzić pod spodem ,zawsze każde miejsce jest potrzebne pozdrawiam
Iwonko,jak miło,że w końcu napisałaś ,powiedz jak te kwiaty rosną ,czy wszystkie dają radę ,czy coś może wypadło,to dołożymy a nasion różowego i fioletowego Cleome mogę Ci posłać ,pozdrawiam Cię gorąco i buziaki posyłam
Mariolko,treba znaleźć jakiś kącik w ogrodzie i posadzić dużo Cleome ,jego kwiaty są po prostu cudne ,razem z tymi nasiennikami,pozdrawiam gorąco i ściskam mocno
-
koziorozec

Marysiu, czekam z niecierpliwością ,nawet peleryny przygotowane,i obowiązkowo o tej porze roku zupa dyniowa,nawet grzybki wyrosły na Twój przyjazd,buziaki dla Ciebie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ale pychoty na mnie czekają
do miłego
ja biorę ze sobą szarlotkę 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Martuś, ogród cudnie kwitnący, nie widać w ogóle skutków deszczowego lata
Czy sadziec z poprzedniej strony to s. konopiasty? Widzę też, że krwiściąg jeszcze u Ciebie kwitnie? Mój od Ciebie kwitł raz w lipcu, co mogłam źle zrobić?
Melduję, że 45 słoików kompotosoków z malin wg Twojego przepisu zrobionych. Przymierzam się na więcej, niech tylko znów wyjdzie słonko, to pojedziemy po maliny prosto z plantacji. Zrobiłam też trochę syropu miętowo-cytrynowego, bo mięta wyjątkowo obrodziła. Oczywiście też bez pasteryzacji
Pozdrawiam ciepło i życzę dużo słońca
Melduję, że 45 słoików kompotosoków z malin wg Twojego przepisu zrobionych. Przymierzam się na więcej, niech tylko znów wyjdzie słonko, to pojedziemy po maliny prosto z plantacji. Zrobiłam też trochę syropu miętowo-cytrynowego, bo mięta wyjątkowo obrodziła. Oczywiście też bez pasteryzacji
Pozdrawiam ciepło i życzę dużo słońca