Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Aniu!
wspaniała parada kwiatów. Wszystko pięknie ujęte- masz talent kobietko! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Guzikowiec już
, mój jeszcze nie, muszę go dokładnie obejrzeć 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U Ciebie już tyle liliowców kwitnie ?
Cudne! Trytoma ulubiona myślałam,że moje nie zakwitną ale wczoraj zobaczyłam marne kwiatuszki w miejscach różnych ale w cienistych im przyszło kwitnąć i są marniutkie ...znak,że trzeba będzie przesadzić ...dola ogrodnika nie jest lekka!

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Aniu dobrze obejrzeć u Ciebie takie cudowne zdjęcia , od razu głowa mnie mniej boli , trytomy mam bez nazw .będę porównywać z Twoimi ,może mam takie same 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Róża na tle szałwii wygląda obłędnie! I ten czosnek.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
katharos-Kasiu ;heliofitka- Iwonko;piortkowice-Patrycjo ; tesia39-Tersko; drewutnia- Ewo Dziękuję żurawki mnie zawsze cieszą i wspaniała pamiątka będzie.
U nie trytomy 2 czy 3 lata temu też wymarzły.To kupiłam następne w Biedronce kłącza, na wiosnę ,tam tanie były po 2 coś .Tylko Trytomę MANGO POPSICLE w ogrodniczym - ta ma jednego kwiatka.I A te drugie ładnie się już od ubiegłego roku rozrosły.Jedna miały po 2 ,drugie po 3 kwiatostany
Róże zawsze piękne. Czekam z niecierpliwością na kwiaty tych nowych,kupionych na jesieni.am nadzieję ,że chipek i u mnie zakwitnie,Pierwsza nowa to Augusta Luisa już zakwitła,Munstead Wood ma już spory pąk i Louise Odier tak samo.
Guzikowiec już pięknie się rozrósł.szeroki krzew się zrobił bardzo.A potem będzie w tych białych ładnych kuleczkach i pszczółki ciągle na nim
Clemki te najstarsze czyli Etoile Violette i Piilu najbardziej obficie już kwitną
juni-Beatko Tak wiesiołek nie tylko daje po oczach swoim kolorkiem ale wszędzie się wpycha,Po przekwitnięciu.Znowu będę musiała go trochę pousuwać.
Dziękuję za nazwę Gailardii.
bwoj54-Bogisiu Dziękuję za miłe słowa.Zawsze miło takie słyszeć
Jak tam brunerka przyrasta??A języczki ???
Widzisz Gailardia. już mi zakwitła,Jeden przetacznik czy to szałwia w tych liliowcach posadzona też
Iwonko0042 Zaglądaj dobrze, przecież u Ciebie jest cieplej to na pewno i Twój guzikowiec pokazuje małe kulki
marpa-Maryniu Trytomy pięknie kwitną,zima łagodna była to i rozrastają się .Może dobrze,większe nie będą przymarzać tak .
Moje liliowce przesadzałam ,sadziłam na jesieni,cześć,nie miała nie mieściła się więc zadołowałam w warzywniku .Na wiosnę powstała druga rabata podosadzałam liliowce obok ,jagód ,borówek,agrestu.porzeczek,Teraz jest rabata kwiatowo- owocowa .Może jakimś nawozem je podkarmić.? O tym myślałam,aby je trochę pozasilać.Ale muszę to zrobić rozważnie,żeby nie pospalać tak jak kilka żurawek :
Moje liliowce jedne rosną pod okapem domku i tam deszczyk nie w pełni dochodzi,więc od czasu do czasu muszę jer podlewać.A teraz to już sucho wszędzie.
Ja też tak mam,pomyślę,zaplanuję,przesadzam,a potem okazuję się ,że znowu jeszcze raz coś muszę przesadzić bo albo kolorem,albo wielkością coś mi nie pasuje i tak co raz znowu
gracha-Grażynko Dziękuje.Mam nadzieję,że już głowa przestała boleć,Piękny świąteczny dzień.Pogoda cudna.U mnie rodzinka w komplecie więc zapowiada się miły dzień.
Aneczko1979 Tak w ubiegłym roku u kogoś zobaczyłam róże i szałwie i tak mi się to spodobało i zaczynam i ja tak robić
Czosnek jest piękny,szkoda ,że ostatni
Jeżówka Marmalade już nie może się doczekać

clematis piilu

clematis etoile violette

Tangucki

Kaiser

ostrózki

przetacznik kłosowy.

szałwia ostfriesland

Tą posadziłam w liliowcach ale chyba przesadzę do róż

gipsówka

U nie trytomy 2 czy 3 lata temu też wymarzły.To kupiłam następne w Biedronce kłącza, na wiosnę ,tam tanie były po 2 coś .Tylko Trytomę MANGO POPSICLE w ogrodniczym - ta ma jednego kwiatka.I A te drugie ładnie się już od ubiegłego roku rozrosły.Jedna miały po 2 ,drugie po 3 kwiatostany
Guzikowiec już pięknie się rozrósł.szeroki krzew się zrobił bardzo.A potem będzie w tych białych ładnych kuleczkach i pszczółki ciągle na nim
Clemki te najstarsze czyli Etoile Violette i Piilu najbardziej obficie już kwitną
juni-Beatko Tak wiesiołek nie tylko daje po oczach swoim kolorkiem ale wszędzie się wpycha,Po przekwitnięciu.Znowu będę musiała go trochę pousuwać.
Dziękuję za nazwę Gailardii.
bwoj54-Bogisiu Dziękuję za miłe słowa.Zawsze miło takie słyszeć
Widzisz Gailardia. już mi zakwitła,Jeden przetacznik czy to szałwia w tych liliowcach posadzona też
Iwonko0042 Zaglądaj dobrze, przecież u Ciebie jest cieplej to na pewno i Twój guzikowiec pokazuje małe kulki
marpa-Maryniu Trytomy pięknie kwitną,zima łagodna była to i rozrastają się .Może dobrze,większe nie będą przymarzać tak .
Moje liliowce przesadzałam ,sadziłam na jesieni,cześć,nie miała nie mieściła się więc zadołowałam w warzywniku .Na wiosnę powstała druga rabata podosadzałam liliowce obok ,jagód ,borówek,agrestu.porzeczek,Teraz jest rabata kwiatowo- owocowa .Może jakimś nawozem je podkarmić.? O tym myślałam,aby je trochę pozasilać.Ale muszę to zrobić rozważnie,żeby nie pospalać tak jak kilka żurawek :
Ja też tak mam,pomyślę,zaplanuję,przesadzam,a potem okazuję się ,że znowu jeszcze raz coś muszę przesadzić bo albo kolorem,albo wielkością coś mi nie pasuje i tak co raz znowu
gracha-Grażynko Dziękuje.Mam nadzieję,że już głowa przestała boleć,Piękny świąteczny dzień.Pogoda cudna.U mnie rodzinka w komplecie więc zapowiada się miły dzień.
Aneczko1979 Tak w ubiegłym roku u kogoś zobaczyłam róże i szałwie i tak mi się to spodobało i zaczynam i ja tak robić
Czosnek jest piękny,szkoda ,że ostatni
Jeżówka Marmalade już nie może się doczekać

clematis piilu

clematis etoile violette

Tangucki

Kaiser

ostrózki

przetacznik kłosowy.

szałwia ostfriesland

Tą posadziłam w liliowcach ale chyba przesadzę do róż

gipsówka

- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Pięknie i kolorowo,czyli tak jak uwielbiam
Co to za białe kwiatki na 4 i 5 zdjęciu od końca?
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, ależ pięknie rośnie Ci szałwia
Wspaniale komponuje się z różą
Powojnik Etoile Violette mocno tniesz?
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Gdzie nie wejdę tam róże. Tylko ja widzę uboga w te dobro
Anemony sadzisz do donicy czy do gruntu?
Ślicznie wygląda rabatka z róża, gożdzikami i naparstnicami. Swojskie klimaty takie
Już masz lilowce! moje jeszcze w pąkach stoją. Gratuluje wygranej, żurawki są takimi roślinkami, żę bez prbolemu je się gdzieś 'upchnie'.
Ślicznie wygląda rabatka z róża, gożdzikami i naparstnicami. Swojskie klimaty takie
Już masz lilowce! moje jeszcze w pąkach stoją. Gratuluje wygranej, żurawki są takimi roślinkami, żę bez prbolemu je się gdzieś 'upchnie'.
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Ale pięknie, kolorowo! Normalnie oczu nie można oderwać!
Widzę, że masz clemasisa tanguckiego. Napisz mi proszę jak się sprawuje? Jak oceniasz jego pokruj i kwitnienie? Bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy się bardzo rozrasta, bo miejsca dla niego nie miałabym zbyt dużo.
Może pokazałabyś go w całości?
Widzę, że masz clemasisa tanguckiego. Napisz mi proszę jak się sprawuje? Jak oceniasz jego pokruj i kwitnienie? Bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy się bardzo rozrasta, bo miejsca dla niego nie miałabym zbyt dużo.
Może pokazałabyś go w całości?
- colli28
- 500p

- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Trytomy jeszcze nie mam ale widzę że u ciebie śliczne
róża kosmos biała
mr lincoln
Jeżówka Marmalade jeszcze nie posiadam
muszę dołączyć do listy chciejstw clematis piilu
Jak długo masz szałwia ostfriesland?
Pięknie Aneczko i ciebie
róża kosmos biała
mr lincoln
Jeżówka Marmalade jeszcze nie posiadam
muszę dołączyć do listy chciejstw clematis piilu
Jak długo masz szałwia ostfriesland?
Pięknie Aneczko i ciebie
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jeszcze Ostanie piwonie; a odpowiem potem

- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu, cudeńka
Fantastyczne focie 
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Zdjęcia jak zwykle powalają na kolana!!
Trytoma - a cóż to za stworzenie? Bardzo interesująco wygląda!!
Trytoma - a cóż to za stworzenie? Bardzo interesująco wygląda!!
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aniu ależ u Ciebie ślicznie i kolorowo, ale najbardziej spodobał mi się powojnik Kaiser, jeszcze nigdy takiego nie widziałam
Gratuluję też wygranej w konkursie, super nagroda.