Aleja Różana 33 cz. 2
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aleja Różana 33 cz. 2
Justynko jestem "lepsza"- ja swojego orlika skasowałam graczką... 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teresko kolejne prace na działeczce zaliczyłaś
ja szykuję rowerek ,dzisiaj zaprowadziłam do mechanika żeby zrobił przegląd,zawsze będzie prędzej podskoczyć na działeczkę i dni będą coraz to dłuższe,wiosenne kwiatki u Ciebie fajnie wychodzą ,tylko szkoda że nocne przymrozki je trochę niszczą 
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Marzenko ja też uwielbiam ten okres czasu kiedy roślinki pchają się do góry
M. posiał pomidory malinowe a ja na razie tylko jeżówki. Jak później popikuje pomidory to dla mnie nie zostaje miejsca na parapetach
Justynko ten właśnie orlik jest największy i ma już masę rozwiniętych liści (a dostałam go od Ciebie
) Daj swojemu jeszcze trochę czasu.
Grażynko rower to fajna rzecz, ja chodzę w sezonie na piechotkę (20-25 min.) Jak M. ma wolne to z nim samochodem ale generalnie wolę chodzić pieszo, tak dla zdrowotności
Trochę boję się tych przymrozków ale jak widać pozostałe roślinki dobrze sobie radzą.
M. posiał pomidory malinowe a ja na razie tylko jeżówki. Jak później popikuje pomidory to dla mnie nie zostaje miejsca na parapetach
Justynko ten właśnie orlik jest największy i ma już masę rozwiniętych liści (a dostałam go od Ciebie
Grażynko rower to fajna rzecz, ja chodzę w sezonie na piechotkę (20-25 min.) Jak M. ma wolne to z nim samochodem ale generalnie wolę chodzić pieszo, tak dla zdrowotności
Trochę boję się tych przymrozków ale jak widać pozostałe roślinki dobrze sobie radzą.
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu...bo to piękny czas a my spragnieni tych widoczków, niestety u mnie ich brak.MamciaTerenia pisze: ja też uwielbiam ten okres czasu kiedy roślinki pchają się do góry![]()
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Tereniu czerwone jeżówki bo te sobie wsiałam już mi wschodzą, więc nasionka dobre

Tereniu, śliczne te młodziutkie pączuszki i listeczki. Wszystko pcha się ku słońcu. Oj, żeby jeszcze te przymrozki odpuściły. Bardzo jestem ciekawa, czy ukorzenią się Twoje patyczki hortensji. Napisz dokładniej, jak to zrobiłaś, może ja też spróbuję?
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Tereniu
ale wiosenka u Ciebie
ja też powolutku w miarę czasowych i pogodowych możliwości sprzątam na ogródku, podobnie jak Małgośka walczę z kretami
, co pozbieram kretowiska to wyłażą nowe
u mnie też powoli budzą się roślinko, codziennie widzę nowe oznaki wiosny
aż miło
Dziś u mnie mgła, mam nadzieję że pogoda się poprawi
miłego dnia
ja też powolutku w miarę czasowych i pogodowych możliwości sprzątam na ogródku, podobnie jak Małgośka walczę z kretami
u mnie też powoli budzą się roślinko, codziennie widzę nowe oznaki wiosny
Dziś u mnie mgła, mam nadzieję że pogoda się poprawi
miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudny czas nam się zaczyna Tereniu 
- MamciaTerenia
- 1000p

Zeniu powoli wiosna przyjdzie po kolei do każdego, u mnie też ranniki dopiero wychodzą...
My planujemy na działkę iść w niedzielę, M. w sobotę musi iść do pracy
Bożenko
fajnie, cieszę się że nasionka pełne, też posiałam.
Małgosiu ja, jak tylko wejdę na działkę robię najpierw obchód...oczywiście jak coś widzę że wychodzi to zaraz wołam M i pokazuję...dopiero później się przebieram
Ja też jestem ciekawa czy się moje patyczki ukorzenią...A jak zrobiłam, napiszę Ci na pw.
Małgosiu no ja byłam na działce dwa razy, trochę już posprzątałam. Współczuję tej walki z kretami, najgorsze jest to, że można przy tym polec...u mnie nowych kretowisk nie widzę i niech tak zostanie.
Iwonko tak, uwielbiam ten okres
Pogoda była dzisiaj u mnie niezbyt ładna, rano mgła i słońcu jakoś trudno było się przebić...samopoczucie od razu gorsze (spadek ciśnienia). Idąc z zabiegów rehabilitacyjnych weszłam na ryneczek i kupiłam sobie coś na pocieszenie i poprawę humoru...
Oto one...

A tak wyglądają pomidorki posiane przez M., mają już drugą parę liści...

Moja córcia stwierdziła że jedna z moich doniczek nie może stać pusta....kupiła i posadziła
mi taką oto piękną hoję....
Australis lisa...

Dostałam jeszcze od niej kilka fiołków, mam nadzieję że będą tak pięknie kwitły jak u niej
My planujemy na działkę iść w niedzielę, M. w sobotę musi iść do pracy
Bożenko
Małgosiu ja, jak tylko wejdę na działkę robię najpierw obchód...oczywiście jak coś widzę że wychodzi to zaraz wołam M i pokazuję...dopiero później się przebieram
Ja też jestem ciekawa czy się moje patyczki ukorzenią...A jak zrobiłam, napiszę Ci na pw.
Małgosiu no ja byłam na działce dwa razy, trochę już posprzątałam. Współczuję tej walki z kretami, najgorsze jest to, że można przy tym polec...u mnie nowych kretowisk nie widzę i niech tak zostanie.
Iwonko tak, uwielbiam ten okres
Pogoda była dzisiaj u mnie niezbyt ładna, rano mgła i słońcu jakoś trudno było się przebić...samopoczucie od razu gorsze (spadek ciśnienia). Idąc z zabiegów rehabilitacyjnych weszłam na ryneczek i kupiłam sobie coś na pocieszenie i poprawę humoru...
Oto one...

A tak wyglądają pomidorki posiane przez M., mają już drugą parę liści...

Moja córcia stwierdziła że jedna z moich doniczek nie może stać pusta....kupiła i posadziła
Australis lisa...

Dostałam jeszcze od niej kilka fiołków, mam nadzieję że będą tak pięknie kwitły jak u niej
Ojej. No tak, teraz to ja też chcę czegoś na poprawę humoru!
Prymulka już nie mogłaby być bardziej wiosenna, ten kolorek!
I tulipany przepiękne, jaki mają szlachetny kształt kwiatów, coś niezwykłego! A doniczka rzeczywiście wymagała wypełnienia, bo widok pustej doniczki nie dałby Ci spać spokojnie.
Nawet nie rozpoznałabym, że to hoja, wygląda nietypowo. Ciekawe, jak kwitnie.
No i oczywiście podziwiam pomidorki. Śliczne sieweczki.
I tulipany przepiękne, jaki mają szlachetny kształt kwiatów, coś niezwykłego! A doniczka rzeczywiście wymagała wypełnienia, bo widok pustej doniczki nie dałby Ci spać spokojnie.
No i oczywiście podziwiam pomidorki. Śliczne sieweczki.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siemanko Mamciu
Fajne zdjęcia, pomidorki wyglądają już na giganty
Dbaj o hoję, tylko jej nie przelej
Pozdrowienia od Zięciunia
Fajne zdjęcia, pomidorki wyglądają już na giganty
Dbaj o hoję, tylko jej nie przelej
Pozdrowienia od Zięciunia
- bodzia3012

Moje listeczki od Moni też stoją w wodzie , tylko je ciągle podglądam, aby nie dotykały dna
mam nadzieję, że i u mnie będą rosły
pozdrawiam serdecznie papa
mam nadzieję, że i u mnie będą rosły
pozdrawiam serdecznie papa
- MamciaTerenia
- 1000p

Małgosiu kolor prymulki od razu mi się spodobał a tulipany kupiłam ze względu na bardzo ciekawy kształt płatków no i ten kolor, taki delikatny...
Masz rację w sprawie doniczki, nie mogła stać pusta
a jak będzie kwitła?...trochę poczytałam ale nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi...Monia gdzieś mi poszuka to wtedy Ci odpowiem. Uświadomiła mi jednak, że tak szybko to nie nastąpi! A liście są po prostu śliczne i same w sobie bardzo dekoracyjne, młode listki są czerwone, obrzeże zielone...
M. dziękuje za opinię o pomidorkach
Moniś dziękuję, specjalnie zrobiłam takie zdjęcie
a pomidorki mają 8 cm wys.
Mam nadzieję że podszkolisz mnie jak z nią postępować, trochę ich masz u siebie
Całuski dla Łukaszka
Bożenko u mnie też: kubeczek, na to folia i gumka, w foli dziurki i w dziurki włożone listki...no i nie dotykają dna
Pozdrawiam
Masz rację w sprawie doniczki, nie mogła stać pusta
M. dziękuje za opinię o pomidorkach
Moniś dziękuję, specjalnie zrobiłam takie zdjęcie
Mam nadzieję że podszkolisz mnie jak z nią postępować, trochę ich masz u siebie
Całuski dla Łukaszka
Bożenko u mnie też: kubeczek, na to folia i gumka, w foli dziurki i w dziurki włożone listki...no i nie dotykają dna
Pozdrawiam
- bodzia3012

A patrz Tereniu dobry pomysł, dlaczego od razu mi nie podpowiedziałyście 
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
hej
skorzystam z pomysłu Tereniu co do fiołków ,prymulka kolorkiem urzeka a u mnie już kwitną w ogrodzie krokusy ,muszę zdjecie zrobić zeby sie pochwalic
skorzystam z pomysłu Tereniu co do fiołków ,prymulka kolorkiem urzeka a u mnie już kwitną w ogrodzie krokusy ,muszę zdjecie zrobić zeby sie pochwalic