Z Pastellkami też tak mam ? dwie wystrzeliły mi z długimi batami, co mnie trochę wkurza, bo zakłóca mi kompozycję
Ogródek Robaczka cz. 9
Re: Ogródek Robaczka cz. 9
Hamak bardzo elegancki; swego czasu zwróciłam już na niego uwagę;) Bardzo ładnie wpisuje się w otoczenie 
Z Pastellkami też tak mam ? dwie wystrzeliły mi z długimi batami, co mnie trochę wkurza, bo zakłóca mi kompozycję
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale prezent! Rewelacja. I jaka ozdoba ogrodu. Zdjęcia rewelacja, jak zawsze. U Ciebie nic a nic nie widać, że lato w pełni a raczej na końcówce:)
.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie dość, że piękny ogród, to jeszcze piękny hamak do tego
Powiedz mi jak wysoko rośnie Aphrodite? Potrzebuję kilku niedużych róż, żeby posadzić je koło ścieżki do domu.
Pochwalę się jeszcze, że kobea ma zamiar kwitnąć
Jeszcze nie rozwija kwiatków, ale jakieś zobaczę.
Powiedz mi jak wysoko rośnie Aphrodite? Potrzebuję kilku niedużych róż, żeby posadzić je koło ścieżki do domu.
Pochwalę się jeszcze, że kobea ma zamiar kwitnąć
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu Twoja Vanilka jest prawdziwym okazem.....przepiękny, ogromny, ukwiecony krzaczor.... i tak już pięknie wybarwiony
Pastella nieprawdopodobna.......
Świetny prezent..... hamak to wspaniała rzecz w ogrodzie .... świetnie tak poleniuchować na świeżym powietrzu
Pastella nieprawdopodobna.......
Świetny prezent..... hamak to wspaniała rzecz w ogrodzie .... świetnie tak poleniuchować na świeżym powietrzu
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Do pięknych róż już mnie przyzwyczaiłaś ale hortensja powaliła mnie na kolana. 
Widzę, że M doczekał wreszcie prezentu
! Jak twój ogród przetrwał ostatnie ulewy? U mnie masakra - wszystko leży pokotem, a plamistość szaleje w najlepsze
...
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu witaj piątkowo
Ależ wspaniały masz ten ogród
Vanilka jest cudnej urody! a ten nowy mebel... to po prostu marzenie
Twój ogród pobudza moje zmysły na maxa!
Miłego dnia!
Ależ wspaniały masz ten ogród
Vanilka jest cudnej urody! a ten nowy mebel... to po prostu marzenie
Twój ogród pobudza moje zmysły na maxa!
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasiu och jak mi brakuje hamaczka......wywaliłam stary i patrz no...nie dokupiłam...bład ,musze machnąc w przyszłym sezonie nowy
Róze maja parę jak nie wiem co...piękne Kasia
Róze maja parę jak nie wiem co...piękne Kasia
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, prezent od eMa bajeczny
Jak się sprawuje - nie jest zbytnio "wywrotowy"? Pytam, bo już od pewnego czasu chodzi mi taki po głowie
Na pw poproszę namiary na sklep
Podoba mi się u Ciebie absolutnie każda roślina i każde zestawienie, ale dziś powzdycham nad Vanillką
Może i moja za parę lat tak będzie wyglądać. W sobotę będę na chwilkę w Poznaniu - na pewno pomyślę o Tobie 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry!
Ale tu pustki!
Gospodyni nie ma to i goście uciekli
Weekend spędziłam ogrodowo, ale przede wszystkim wypoczynkowo
Końcówka sierpnia rozpieszcza nas piękną pogodą, sprzyjającą ogólnemu rozleniwieniu...udało mi się nawet raz usnąć na hamaku kołysanym wiatrem, ehh...,błogość 
W ogrodzie wiele róż zaczyna kolejne kwitnienie, w przypadku niektórych straciłam już rachubę czy to drugie, trzecie czy nieprzerwane....a w przypadku innych jest to bardziej widoczne, po długiej przerwie.
Zdrowotność oceniam dobrze, kilka róż choruje, ale nie ma dramatu, oby tak dalej
Odpowiem po południu, bo muszę wracać do pracy, ale zostawiam kilka weekendowych ujęć i pozdrawiam z filiżanką latte

Miłego dnia
Ale tu pustki!
Weekend spędziłam ogrodowo, ale przede wszystkim wypoczynkowo
W ogrodzie wiele róż zaczyna kolejne kwitnienie, w przypadku niektórych straciłam już rachubę czy to drugie, trzecie czy nieprzerwane....a w przypadku innych jest to bardziej widoczne, po długiej przerwie.
Zdrowotność oceniam dobrze, kilka róż choruje, ale nie ma dramatu, oby tak dalej
Odpowiem po południu, bo muszę wracać do pracy, ale zostawiam kilka weekendowych ujęć i pozdrawiam z filiżanką latte

Miłego dnia
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Jak nie zacznie padac, to dzien bedzie mily
A po takich widokach, to juz w szczegolnosci
U mnie przez te deszcze w pierwszej polowie sezonu, chorobska zaczely panoszyc sie bardzo wczesnie na rozach, nawet na tych z ADR-em ale nie mialam czasu sie tym przejmowac i jakos im przeszlo. Chorobska widac troche na lisciach ale przy zadnej nie doszlo do tego zeby stala gola - tak ze nie jest zle.
U mnie przez te deszcze w pierwszej polowie sezonu, chorobska zaczely panoszyc sie bardzo wczesnie na rozach, nawet na tych z ADR-em ale nie mialam czasu sie tym przejmowac i jakos im przeszlo. Chorobska widac troche na lisciach ale przy zadnej nie doszlo do tego zeby stala gola - tak ze nie jest zle.
Kasiu, witam w nowym tygodniu!
Pierwsza ocena sezonu różanego u Ciebie wypada bardzo dobrze... u mnie nie jest tak kolorowo, a przynajmniej ja w przypadku większości róż, muszę dłużej czekać na powtarzanie kwitnienia. Odmiany wybierałam dość wnikliwie i oczekiwałabym, że będą się sprawować bez zarzutu... tymczasem bywa różnie. Jako zupełnie bezproblemowe mogę określić róże w odcieniach purpury - te są silne, zdrowe i pięknie kwitną. Moja najlepsza róża w tym roku to Sebastian Kneipp - ma ok 1,8m wysokości, potężny krzak, całkowicie zdrowy i non-stop kwitnie. To jest to, czego oczekuję od róży
Szybkiego poniedziałku!
Pierwsza ocena sezonu różanego u Ciebie wypada bardzo dobrze... u mnie nie jest tak kolorowo, a przynajmniej ja w przypadku większości róż, muszę dłużej czekać na powtarzanie kwitnienia. Odmiany wybierałam dość wnikliwie i oczekiwałabym, że będą się sprawować bez zarzutu... tymczasem bywa różnie. Jako zupełnie bezproblemowe mogę określić róże w odcieniach purpury - te są silne, zdrowe i pięknie kwitną. Moja najlepsza róża w tym roku to Sebastian Kneipp - ma ok 1,8m wysokości, potężny krzak, całkowicie zdrowy i non-stop kwitnie. To jest to, czego oczekuję od róży
Szybkiego poniedziałku!
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,przepiekny kolor tej pomarańczowo herbacianej rózy i uwielbiam wszystkie odcienie kremu.W sobote byłąm w szkółce Szmita,takich hortensji wanilek i limelight z ogromnymi kwiatami do sprzedaży chyba nie mieli jeszcze nigdy,nie mozna było oderwać oczu.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu witam w poniedziałek. Spacer po Twoim różanym ogrodzie z rana to obowiązkowa lektura, wpisuję się systematycznie. Miałam ciekawy weekend i chwil na refleksje już mi brakło. Zazdraszam takiego wyciszenia. Czasem mam okazję słuchać koncertu świerszczy usypiając syna wieczorem. To taka moja wersja koncertów i relaksu.
Jadą do mnie róże od Jule na czerwoną rabatę przy pergolii do dziczy. To na końcu ozdobenj części ogrodu i dlatego mam tam czerwone i purpurowe róże, żeby z daleka było je widać i stanowiły mocny akcent.
Jadą do mnie róże od Jule na czerwoną rabatę przy pergolii do dziczy. To na końcu ozdobenj części ogrodu i dlatego mam tam czerwone i purpurowe róże, żeby z daleka było je widać i stanowiły mocny akcent.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Kasiu,
Niezwykle dobrze oddany urok końcówki lata w twoich zdjęciach....bardzo przyjemne połączenie Sweet Memories z roślinami obok.....
Czy ona też kwitnie u Ciebie nieprzerwanie? Moje trochę pauzowaly, ale to przedszkolaczki.
Niezwykle dobrze oddany urok końcówki lata w twoich zdjęciach....bardzo przyjemne połączenie Sweet Memories z roślinami obok.....
Czy ona też kwitnie u Ciebie nieprzerwanie? Moje trochę pauzowaly, ale to przedszkolaczki.
Pozdrawiam