Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Gosiu teraz wszyscy mamy mało czasu, ja też nie często spaceruję po Waszych ogrodach, ale staram się i tym razem zawitałam do Ciebie, cudne wszystko kwitnienie, konie uwielbiam, dzieciaczki wspaniałe i zadowolone, też planujemy wnukom zrobić podobną frajdę :wit

-- 16 cze 2014, o 23:11 --

Gosiu teraz wszyscy mamy mało czasu, ja też nie często spaceruję po Waszych ogrodach, ale staram się i tym razem zawitałam do Ciebie, cudne wszystko kwitnienie, konie uwielbiam, dzieciaczki wspaniałe i zadowolone, też planujemy wnukom zrobić podobną frajdę :wit
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pashmina powaliła mnie na kolana ;:oj Chętnie bym taką kupiła ale mam pytanie: czy nie ma z nią problemów jeśli chodzi o zimowanie i choroby i czy długo trzeba czekać na tak dorodny krzew? Dzieciaczki świetne i widać,że miło spędzają czas.Jeśli dopisze pogoda to wybieramy się w któryś dzień długiego weekendu do zoo w Poznaniu,bo od kiedy powiedziałam córkom,że motylarnia już jest otwarta to nie dają mi spokoju ;:173
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, pięknie u Ciebie, faktycznie Pashmina powala :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Beatko - To prawda okolica jest piękna , takie oderwanie się od codzienności.
Co do zielonego zakątka jakim dysponuje , staram się upchać się w nim jak najwięcej , ale chyba powoli kończą się moje możliwości.
Zielono jest , to fakt ale już widzę że niektóre rośliny nie maja prawa bytu przy tej ilości drzew i innych ekspansywnych roślin.
Ale moje ulubione jakoś dają sobie radę , czyli lilie ale i tak widać ich walkę z iglakami o składniki i wodę.
Ale co ma być to będzie i tak jestem zadowolona.

Aniu -
Piszesz pozytywne fotki , z porządkiem nie zawsze to tak wygląda , zielony zakątek to głównie przeznaczenie jako ,
plac zabaw dla dzieci. Ale jak widać można wszystko z sobą pogodzić. Wystarczy troszkę chęci , wiadomo dzieciaczki trzeba upominać aby po sobie sprzątały , ale dają radę.

Beatrix -
Mnie powiem szczerze na mandat też by było troszkę żal , ale co zrobić.

Ilonko - Ile miłych słów , wszystko rośnie oj rośnie. Już widzę że niektóre roślinki trzeba przesadzać , ale ja lubię ten busz.
Tą kolorową norkę. Co do zdjęcia Indygolety , proszę bardzo oddaję ;:306

Anka - Dzieciaczki to moje największe radości , one zawsze potrafią na mojej twarzy wyczarować uśmiech.
Więc i ja się bardzo ciszę kiedy to i one są wesołe - Kocham
Widzę że i ty nie możesz się doczekać Lili , ja też już pierwsze Azjatki się pokazują na piękniejsze jeszcze troszkę trzeba poczekać.
Tak sporo w tym roku dosadziłam , i na pewno będę dosadzać jesienią. I tulipany i lilie.

Aniu - ann_30 Dziękuję , podziwiaj podziwiaj do woli jeśli tylko się tobie podoba , to mnie bardzo bardzo cieszy !!!

Małgosiu - U mnie roślinny miszmasz , wszystko rośnie razem. Staram się to kolorystycznie wiązać , aby nie sprawiało bałaganu.
Ale na małej przestrzeni to trudne , ale mnie się podoba i cieszy mnie bardzo jak wam też.

Aguś -
Wiedziałam bo kiedyś już o tym pisałyśmy , co do White Prince Charles , to istny kameleon , zmienia kolor teraz jest już bardziej biały , a w zasadzie tak błękitny że przechodzi w biel.
Jest bardzo póki co zdrowy i mimo że pierwszy sezon u mnie obficie już kwitnie. Tak że gorąco polecam .

Madziu - Pashmina już czaruje , jest na prawdę obłędna sadzona dopiero jesienią 2013 teraz już bardzo obficie kwitnie.
Synek to fakt twardziel , a dziewczynki wiadomo słodkie delikatne i tak też jest z Alicją.
Doskonale się uzupełniają
Latarenka , tak kupiona w Ikei , małą wersję też posiadam wisi na karniszu w pokoju. Też tam doskonale pasuje.
Ale wiadomo większa wersja , ładniejsza . Ale małe też mają coś w sobie

Wolusia -
Powojniki to doskonałe rozwiązanie do małych kącików , dlatego u mnie się doskonale sprawdzają.
Potrzebują nie za wiele miejsca na ziemi , a kwitną bajecznie.
Pomysłów to mi nie brakuje , doniczka to jeden z nich

Teresko - Powojniki polecam , zaczynałam od bardziej pospolitych , teraz już kupuję bardziej wyszukane.
Ale te pospolite , niczego im nie brakuje. Kwitną bardzo obficie i są bezproblemowe , co do wielkokwiatowych bardziej chorują ale co dzisiaj nie choruje.
Różyczki zaczynają czarować , u mnie są dopiero pierwszy sezon część sadzona jesienią 2013 część wiosną 2014 ale już pokazują na co je stać.

Ulu-
Staram się staram ale z czasem różnie wygląda , staram się wszystko godzić ale troszkę tych obowiązków i zainteresowań jest.
Które pochłaniają sporo czasu , ale lada dzień koniec roku szkolnego. Czekam na niego jak szkolniak ;:215
Co do farby to już podaję co to za farba - Dekoral , olejnica - extra wydajna - śnieżno biała

Krysiu -
Faktycznie mam duszę artystki , uwielbiam zmiany , a zmiany których sama dokonuje cieszą najbardziej.
To fakt lubię otaczać się przepięknymi dodatkami , które tworzą nie samowity klimat.
Ale spokojnie czas na sen mam , właśnie często po przebudzeniu pojawiają się nowe pomysły.
Hortensja zakwitła w 3 roku po posadzeniu u mnie , ale jej kwiat nie powala na kolana. Liście długo zdobią , gdyż są wspaniale zielone i póki co nic im nie doskwiera.
Czytam że ty z Mazur , wspaniale. Nigdy tam nie byłam i bardzo żałuję , ale to bardzo daleko ode mnie.

Gosiu - Dziękuję !!!

Sylwio -
Co do zimowania miniaturek to , ta zima nie była ostra i może właśnie dlatego się jej udało.
Nie liczyłam na to że przezimuje , ale się udało i nawet już kwitnie.
Kwiatki ma drobniutkie , ale to w końcu miniaturka.
Posadziłam ja między większymi okazami róż w zacisznym kąciku i na zimę pod sypałam torfem dość wysoko i tyle.
Co do doniczki , nie ukrywam mnie też się podoba - uwielbiam to co robię.
Też kiedyś uważałam ,że takie rzeczy to nie dla mnie - ale na szczęście się myliłam.
Uważam że też powinnaś spróbować , na pewno ci się uda , trzymam kciuki.

Cd ...... w następnym wpisie ....
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękna Pashmina,wspaniałe dzieciaczki masz,ile różnicy pomiędzy nimi jest?
Chmura powojnikowa cudowna ;:167

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Asiu - Wspaniale że ci się podoba , staram się aby było kolorowo i miło. Ten kącik jest nie wielki ale faktycznie bardzo czarujący i ciebie również zaczarował.
Dzieciaczki to ciągła radość , obecnie są na wcześniejszych wakacjach u babci , a w domu panuje taka przerażająca cisza.
Jednak wolę ich śmiech i obecność w domku , długo bym tak tej ciszy nie wytrzymała.

Iwonko - Wiem , wiem każdy ma mało czasu , ale ja wole ten czas który bym spędziła przed komputerem spędzać nieco inaczej.
U mnie laptop często leży zamknięty w szafie , chyba że dzieciaczki używają.
Uważam że to złodziej czasu , zaraz po telewizji której też nie oglądam chyba że prognozę pogody.
Ostatnio się śmiałam że gdyby złodzieje wynieśli telewizor nawet bym tego nie zauważyła :;230

Aniu - Co do Pashminy , u mnie zagościła jesienią 2013 czyli kwitnie u mnie po raz pierwszy.
I już jest solidnym okazem który mnie rozbraja , mogła bym na nią patrzeć.......
Co będzie dalej zobaczymy ???
Oj plany weekendowe świetne , tylko pogoda nie jest zbyt cudowna. Ale myślę że wypad jednak się uda.
Motylarnia oj tak , tak.... oj tak tak..... ;:138

Małgosiu - ;:168

Aniu - Annes 77 - Między dzieciaczkami jest dokładnie 1 rok 1 miesiąc i 9 dni różnicy.
Na początku bywało różnie , dwójka małych dzieci można powiedzieć pierwsze dni nie wiedziałam którym najpierw się opiekować ?
To były trudne początki ale teraz jest fantastycznie , dzieciaczki może nie dorosłe ale już szkolniaczki.
Od września zaczynają 1 klasę - razem!!! Bardzo się kochają i się nawzajem wspierają ;:167

Kochani uporałam się w końcu z zaległymi wpisami , nie macie pojęcia jak mi ulżyło ;:224
Teraz jeszcze muszę odwiedzić wasze ogrody , a że pogoda niezbyt piękna na pewno tę zaległość nadrobię.
Dzisiaj myślę że i obowiązki domowe uda mi się podciągnąć a wieczorem sama przyjemność , pobuszuję w waszych ogrodach i na pewno stworzę nową listę chciejstw. Przed czym muszę jednak troszkę strzec ;:223

Kilka zdjęć aby było kolorowo jak to na tą porę roku przystało ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ale robisz ładne zdjęcia ;:oj barwy niesamowite. ;:108
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Zdjęcia są naprawdę piękne jak i Twoje kwiaty. Ismena biała - cudo.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu :wit ale pięknie u Ciebie, aż dech zapiera na widok róż i lilii. Robisz fantastyczne zdjęcia...podziwiam z rozdziawioną buzią ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Powojnikowe dzwoneczki przepiękne ;:oj ;:138 no i ismena mnie tez zauroczyła ;:138
Masz bardzo fajne dzieciaczki, takie pogodne ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Przepiękne róże, powojniki ;:108 ;:167
Pashmina jest cudna, chyba sobie ja zapisze i będę palować na nią na jesieni :D ;:124
Dobzre,że masz podpisane lilie bo tą żółta mam jako NN.A tera dzięki Tobie będzie już miała imię ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Cudne są Twoje róże ;:138 mam nadzieję,że moje też kiedyś będą takie :D.Ten klematis rooguchi też bardzo ciekawy,nie widziałam takiego nigdzie takiego cuda na działkach.Pewnie nowość.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Zawędrowałam tu z wątku Twojej teściowej. Podziwiam, że cała rodzinka taka zielonozakręcona. To wspaniałe, że macie wspólne zainteresowania. Pięknie udało Ci się włączyć do ogrodu dziecięce akcesoria. Rośliny masz takie bujne i piękne ;:138 Wszystko wypieszczone, przemyślane. U mnie też ogród robiony pod dzieci.
Zainteresowałam się Twoją różą Alinka. Podejrzewam, że moja NN to ona, jedyne co mi nie pasuję to jej rozmiar czytam, że ma mieć ok 1,5 a moja stosunkowo jest drobna i niższa. Rzuć okiem czy wygląda jak Twoja?STRONA Z IDENTYFIKACJĄ
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Gosiu przepiękne zdjęcia Pashmina cudowna z obłędem w oczach ;:oj stwierdzam ze muszę ja mieć u siebie
powojniki bardzo piękne i bogate w kwiaty też na nie które choruję
szkoda tylko że taka zielono zakręcona to jestem ja sama :cry: żadna moja koleżanka nie ma takiego bzika na dwie
zawsze to przesyłka tańsza i można więcej zamówić
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Mnie też zauroczyła Pashmina ;:167

Ale wszystkie Twoje kwiaty są "okropnie obłędne" jak to skwitował mój sześcioletni syn ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”