W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

:wit Aniu
Dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Ja też ma różowe epimedium ale jakieś w tym roku słabiutkie i nie będzie kwitło, ale najważniejsze że jest, bo bardzo mi się podobają te maleńkie kwiatuszki. Cieszę się że iryski rosną i kwitną i Ci się podobają. Hosty od Ciebie też już ładne są.
Jacku pierwiosnek śliczny ale ciężko zrobić mu dobre zdjęcie, zresztą zawsze mam problem ze zrobieniem dobrego zdjęcia białym kwiatkom i nie wiem czemu. Mój żarnowiec też zaczyna kwitnąć ale dziś pada i raczej nie będzie nowych zdjęć :(
Danusiu w takim razie zaczynam Was wyglądać :wit :wit
Aniu mi te pierwiosnki też się bardzo podobają i też będę wypatrywać innych kolorków. Tak mazus to roślinka na skalniak i takie też miejsce dostała, choć chyba nie lubi za dużo słońca. Epimedia są bardzo delikatne ale ich kwiatuszki są takie śliczne.

Dziś dla odmiany będą serduszka, pierwsze białe nn
Obrazek
Obrazek
Dicentra "King of hearts"
Obrazek
Obrazek
Dicentra eximia
Obrazek
Dicentra spectabilis
Obrazek
Dicentra spectabilis "Alba"
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko u nas też pada ale na szczęście jest ciepło.Dobrze że wczoraj pogoda nam dopisała, ja po powrocie do domu jeszcze popracowałam w ogrodzie, dzisiaj jestem padnięta po wczorajszym fitnesie, bolą mnie nogi i mam problem z chodzeniem po schodach.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne iryski, szczególnie ten pierwszy :D Widzę także, że wzięło Cię na łyszczaki. Nie Ciebie jedną ;:224 :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko iryski masz przepiękne, wypatruję ich we wszystkich ogrodach, bo jestem nimi naprawdę oczarowana.
Pierwiosnki omszone kolejne z moich ulubieńców..... upolowałaś śliczności :D
U mnie od rana padało.... ale co to za deszcz.... drobniutka mżawka, która nawet gleby nie zmoczyła.... mogłoby popadać porządnie, bo naprawdę jest strasznie sucho....
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko roślinek tak szybko przybywa Ci do ogrodu i wszystkie takie piękne, nie banalne .
Iryski nie chcą u mnie rosnąć, ale nie mogłam się oprzeć i trochę zamówiłam, tylko nie będę już ściółkowała korą. :)
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irysy pięknie kwitną, u mnie dopiero zaczynają.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu wczoraj pogoda nam dopisała, ale ja popołudniu nic nie robiłam w ogrodzie. Dziś popadało tak do 15-tej potem słoneczko było i posadziłam żurawki od Ani i przebiśniegi od Ciebie. Zajrzałam tez do tych tulipanów które to niby kret podkopał - to nie był kret, to było coś co zeżarło mi wszystkie ich cebulki, mam nadzieję że nie pójdzie dalej. Pierwszy raz coś zjadło mi cebulki tulipanów ;:223
Obrazek
Aniu ten pierwszy irysek mi też się podoba, dostałam go w tamtym roku od Geni, a łyszczaki już dawno mi się podobały tylko jakoś nigdzie ich nie trafiałam, aż do tego roku, mam nadzieję że zechcą rosnąć u mnie.
Obrazek
Agnieszko u mnie zostają już tylko niskie iryski. U mnie dziś nawet ładnie chwilami padało, ale i tak nie było sucho, więc dla mnie mogło dziś nie padać, mam nadzieję że weekend będzie ładny.
Obrazek
Tajeczko przybywa tych roślinek ale nie w takim tempie jak u Ciebie, widziałm ile dziś zamówiłaś irysków u Beatki ;:224 niech tylko ładnie u Ciebie rosną.
Obrazek
Aniu u mnie już chyba tylko ze dwa nie kwitną, a są już i takie które już przekwitły, szkoda mogłyby dłużej kwitnąć.
Obrazek
zaczyna kwitnąć karagana syberyjska
Obrazek
mój rododendron ma aż jeden pąk i nawet będzie kwitł
Obrazek
kielichowiec od Uli (lawenda) też kwitnie
Obrazek
stoplamek
Obrazek
moja rabatka żurawkowo hostowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek
kupiłam sobie też dzisiaj naradkę rojnikową i taką roślinkę której nazwy nie znam, wiem tylko że ma niebieskie kwiatuszki, może ktoś wie jak jej na imię?
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko Ty powinnaś mieć zakaz odwiedzania sklepów ogrodniczych. ;:306
To pewnie nornice zjadły Ci cebulki tulipanów proponuje kupić trutkę na te gryzonie i postawić na rabatce w jakiejś podstawce, tylko nie powinno to być ziarno tylko takie "bobki".
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu kiedy ja nie byłam wczoraj w żadnym ogrodniczym, to u nas w Niemcach na targu pani stała z roślinkami, obok pani u której kupuję codziennie warzywa ;:224 A czy jak taką trutkę położę na podstawce to one się będą częstowały?
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Iwonko widzę,że trochę żurawek masz,ale też jeszcze sporo wolnych miejsc do zapełnienia,a te urocze krzewinki pięknie uzupełniają rabatki.
Jakoś u Ciebie wszystko wcześniej się rozwija,u mnie hosty jeszcze nie rozwinęły liści.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko ja także dużo kwitnących, zwiędniętych tulipanów powyciągałam z ziemi bez cebulek.
To nornice zjadają. Kotek Mamy ma zakaz przesiadywania w domu latem, niech poluje. :;230
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Ja zawsze miałam piękne tulipany,a w ub.roku też wszystkie cebule zjadły mi nornice.Stosowałam trutkę na myszy,właśnie taki granulat jak pisze Jola,tylko ja sypałam podczas sadzenia,wkoło cebul i przysypywałam ziemią.Dodatkowo wypatrywałam charakterystycznych dla nornic,dziur w ziemi i też sypałam w nie trutkę.Nie wiem czy to dobra metoda,bo podobno trutka nie powinna przemoknąć,ale przez wiele lat miałam tulipany,a wystarczyło,że raz nie posypałam i większość cebul straciłam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko fajnie, że u Ciebie targ obfituje w takie fajne kwiatuszki :D
Kłopotów z nornicami współczuję... mam nadzieję, że do mnie te paskudy nigdy nie trafią :roll:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa żurawki bardzo mi się podobają i stanowią fajny wypełniacz na rabatach dlatego jeszcze trochę muszę ich dosadzić. Z nornicami nigdy wcześniej nie miałam problemu, pierwszy raz zjadły mi cebulki, na szczęście to tylko jedna kępa, mam nadzieję że dalej nie będą właziły, bo tulipany to nic ale gdyby tak (tfu, tfu) dobrały się do lilii to ;:163
Tajeczko u mnie do tej pory nornice nigdy nie zjadały tulipanów, ale zawsze musi być ten pierwszy raz... A kota nie mam ale jakieś od sąsiadów przychodzą.
Agnieszko to nie jest tak że tych kwiatuszków jest dużo od czasu do czasu ktoś coś przywiezie, tu akurat jakaś pani sprzedawała nadwyżki ze swojego ogródka. Aga ja też miałam taką nadzieję, ale nadal ją mam że to był pierwszy i ostatni raz.
żarnowiec płożący
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moje paprotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Hej Iwonka :wit nasionka smagliczki już zakupione ale kiedy doczekam się ich kwitnienia :roll:
Pierwszy raz widziałam kielichowca u Tadeusza na działce ,piękne kwiaty i ten zapach -zgniłego jabłka ;:224 dla mnie urocze drzewo choć ze względu na braki miejsca już raczej go u mnie nie będzie.
Żuraweczki widzę pięknie przezimowały u mnie też więc może ta łagodna zima miała na to wpływ -oby teraz pędrale nie zrobiły sobie uczty ;:131
Podziwiam żarnowiec bo moje krzaczaste przemarzły a Twój bardzo okazale kwitnie :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”