W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Czyżby kuropatwy??? :;230 A moje eMa tam nie było?
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To trzeba złapać kilka i już będzie co na świąteczny stół postawić :;230 jak za czasów Lecha.... chociaż jeszcze moja babcia na kuropatewce krupniczek gotowała... ;:3

warto wiedzieć że jak i u mnie pojawią się kuropatwy i jakiś tajemniczy gość ;:175 to będzie mąż Sweety :;230 :;230 :;230
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Ida goście fajni jak tak takie stadko pochodzi trochę po podwórku to po stopnieniu śniegu jest co sprzątać, szczególnie z kostki bo na trawniku to jako nawóz zostanie :;230
Śniegu jest sporo i ja też mam nadzieję na taka kołderkę dla roślinek na całą zimę.
Tak Aniu to kuropatwy, dzisiaj nie było koło nas myśliwych i nikogo obcego też nie było :;230
Sylwia mój M z córcią już myślą gdzie im jedzenie wysypać, nie moglibyśmy ich skrzywdzić, poza tym nie ma u nas w domu nikogo kto by taką ptaszynę ubił , wypatroszył i oskubał ;:185 więc krupniczku nie będzie.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iwonko. Piekna u ciebie zima.Jak to dobrze, że mamy tyle sniegu, bo idą tęgie mrozy. Dzisiaj ma być w nocy -12 stopni, ale nasze rośliny są już pod kołderka. Ja w ubiegłą sobotę zdążyłam obkopać róze i nowoposadzone drzewa, opatulić hortensje, a resztę zostawiłam na "zimny wyhów", ale jestem spokojna bo pod sniegiem nie powinny zmarznąć.
Podziwiam twoje zdjęcia, bo mnie nie chciało się wychylić głowy do ogrodu i oglądam go tylko przez okna, ale jestem zachwycona baśniowymi widokami.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu, u mnie wszystkie rośliny zostawione na zimny wychów ale jak będzie tyle śniegu to nic nie powinno im się stać. Zdjęcia robiłam w czwartek a w piątek jeszcze dosypało śniegu,a te dzisiejsze kuropatwy to przez okno robione bo dzisiaj to i mi nie chciało się wychodzić na dwór.
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

To i dobrze że nie będzie.... ja na samą myśl, że będąc dzieckiem jadłam krupniczki na kuropatewkach czy gołębiach to brrrrrrrrr... ciary mi przechodzą.... dzisiaj za chiny bym nie zjadła.....świadomie..... piszesz że nie ma chętnego do rozprawienia się z tą kuropatewką to tak jak u mnie... teściowa już pół roku mówi że ma koguta na zbyciu tylko muszę go sobie sama sprawić i mimo że marzy mi się taki prawdziwy rosołek to kogut nadal sobie chodzi w najlepsze.... :;230
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwia gdybym była na Twoim miejscu to ten kogucik by tak sobie też dalej chodził i pilnował podwórka ja się do takich rzeczy nie nadaję, jak dostaje kurczaka to musi być nawet poporcjowany bo sama tego nie zrobię a cały się do garnka nie zmieści :;230

Dziś w końcu zabrałam swoje agawy, na razie stoją w wiatrołapie, jak je trochę przytnę to powędrują do garażu i wyobraźcie sobie że bywało już poniżej -10 i nic im nie jest.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko Ty się kochana kuruj, nie choruj, gdyż spotkanie się zbliża. :tan
Obiecałaś przyjechać, ale do niedzieli z pewnością będzie dobrze.
Mój wnuczek na razie chodzi do przedszkola, ale co ranek przeżywa zawsze traumę.
Udało Ci się obfocić kuropatwy, dawniej u nas po polu chodziły całe stada, a już od kilku lat po raz dopiero u Ciebie je zobaczyłam.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u mnie jedna codziennie przychodzi na obiad i zostaje na kolację i śniadanie :;230 I tak już od 17 lat :;230
Ale przyznam, że zazdroszczę Twoich :wit
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko ja już prawie wykurowana i jutro na pewno się stawię na spotkaniu, chyba że mnie zasypie strasznie ale już śnieg przestał padać więc powinno być dobrze.
Takie stadko kuropatw to widzę codziennie na polu u sąsiada, fajnie wyglądają z daleka w śniegu, od czasu do czasu pokazują się bażanty i zające ale teraz jakoś mniej i tym jakoś trudniej fotkę zrobić.
Aniu to jakaś ciekawa ta Twoja kuropatwa... :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko wspaniale, że już czujesz się lepiej ;:196 Teraz tylko się dobrze opatul jadąc na spotkanie, żeby choróbsko nie wróciło :D
Fajne masz widoki, i to każdego dnie....takie kuropatwy to nieczęsty widok ....
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit fajnie było cie uściskać ;:168 Wesołych Świąt Iwonko i duuużo prezentów dla dzieciaków :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdroszczę miłego spotkania!
Pozdrawiam ciepło, Iwonko, i cieszę się, że już wydobrzałaś ;:168
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko chcę Cię poinformować że jeden z listków skrętnikowych wypuścił młode roślinki, drugi chyba odmówił współpracy ale jeszcze poczekam z wyrzuceniem go do śmieci, jestem bardzo ciekawa jaki kolor ma ten skrętnik.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness - Agnieszko faktycznie już się wykurowałam i nawet ta śnieżyca i niesprzyjająca pogoda nie powstrzymały mnie przed tym aby dojechać na spotkanie, które jak zawsze było bardzo miłe. Kuropatwy to prawie codzienny widok, ale wczoraj już M musiał sprzątać to co pozostawiły po sobie na tarasie...
patkaza - Aguś mi również było bardzo miło spotkać się z Tobą i innymi forumowiczami :)
aguniada- Agnieszko spotkanie było naprawdę udane i cieszę się że mnie nie ominęło ;:108 Ja również pozdrawiam Cię cieplutko ;:168
Jolu cieszę się że skrętniczek wypuścił listki, teraz to już tylko trzeba czekać aż podrośnie i zakwitnie,tylko jakoś strasznie długo je wypuszczał, mam nadzieję że takiego nie masz.
Iwonko bardzo dziękuję Ci za życzenia,( choć pewnie moderatorzy przerzucą je do innego wątku).
Ja również jeszcze raz życzę wszystkim odwiedzającym mój wątek ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.
Dla Was moja makaronowa choineczka
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”