Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Ech... Irenko.... chyba mnie nie lubią ;:185
Może ziemia nie była odpowiednia dla nasion... sama nie wiem.... a może ta ostra bezśnieżna zima nie pozwoliła im powschodzić.
Szkoda, bo liczyłam na to że się uda.
Nazwę serduszki zapisałam i będę jej szukać w sklepach....
Wiesz że lubię Twój ogródek... ;:108 pozdrawiam gorąco... ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Ulko miło mi, że będziesz mnie odwiedzać. Moje Rh i azalie dość dobrze przetrwały zimę i zaczynają kwitnąć. Przerażają mnie najnowsze prognozy pogody, zapowiadają przymrozki, szkoda byłoby wszystkich kwiatów i zawiązków owoców, nawet przykrywanie nie wiele daje, pozostaje oczekiwać jak będzie. :(

Witaj Gabi trudno mi uwierzyć, że nic nie powschodziło, u mnie większe kępki kokoryczy wymarzły ale maluchy przetrwały, powschodziły też ubiegłoroczne nasionka. Jeżeli nie uda ci się kupić to podzielę się z tobą gdy tylko podrosną. Serduszkę również chciałam dokupić jeszcze jedną ale jak dotąd nie spotkałam. Dziękuję za miłe słowa. ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko jak pięknie u Ciebie, ja chyba przestanę wstawiać zdjęcia, gdyż zaczynam się wstydzić swojego ogrodu, gdzie zajdę, tam pięknie.
Pełniki wspaniale Ci kwitną, moje w tym roku jeszcze pączków nie mają, może dlatego, że rosną w półcieniu, jak sądzisz?
Śliczne pełne orliki. Takich bratków falbankowych jeszcze nie widziałam, aby tylko mrozy nas nie nawiedziły, jak w ubiegłym roku . :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajko dziękuję ;:196, chyba dopadła cię jakaś chandra, masz tyle pięknych roślin a skalniakowych to tylko pozazdrościć, u mnie dużo wymarzło. Pełniki powinny mieć już pączki jeżeli mają zakwitnąć, u mnie część ma same listki i kępki są liche. Wspominasz o bratkach, to odmiana Rococo, ma rzeczywiście ciekawe kwiaty aż trudno je fotografować takie powykręcane, są ładne i bezproblemowe. :D

Zaczynają kwitnąć Rh i azalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko czekałam na ten festiwal u ciebie. Zawsze będę kojarzyła twój ogród z pięknymi rh i azaliami :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

no tak ... :shock: gdzie jak gdzie ale u Ciebie Irko ;:219 azalie i różaneczniki aż kipią kwiatami ;:215
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irena37 pisze:....... za to inne różne byliny przetrzebiło solidnie, kiedy ja to uzupełnię, nie mogę dostać takich roślin jak miałam. Muszę się uzbroić w cierpliwość i stopniowo dosadzać. ;:65
Irenko strat jest naprawdę mnóstwo, ja ciągle dopisuję do listy następne, najgorzej, ze to takie spore, wartościowe rośliny :( Do strat dopisane zostały 4 clematisy, 5 hibiskusów,hortensja dębolistna, zawilce japońskie, kilka odmian lilii.....aż płakać się chce ;:145
Irenko widok Twoich różaneczników jest bajeczny, Twój ogród to wspaniały kwitnący bukiet, muszę koniecznie dokupić azalii, miejsce na nie czeka, ale u mnie taki słaby wybór, a z allegro jakoś troszkę się boję :roll:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko....zaczął się piękny okres kwitnienia RH i azalii. U ciebie one kwitną zawsze szczególnie ładnie. ;:138 . Choć przyznam nieśmiało że w tym roku i u mnie azalie się spisały. Wynagrodziły mi pewnie inne pozimowe straty. ;:173
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko Twoje Rh też zaczynają dawać czadu , uwielbiam je .
Dzięki Tobie są i w moim ogrodzie , zauroczyły mnie Twoje azalie .

Genia :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, ciekawą werbenę kupiłaś. Ciekawe, jak będzie z jej zimowaniem?
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dziękuję ;:196, Rh i azalie zaczynają kwitnąć, do niedzieli powinno wszystko się rozwinąć, myślę, że przymrozków już nie powinno być i wreszcie kwiaty zakwitną jak należy. :D

Maryniu jeszcze całkowicie wszystkie nie kwitną ale za kilka dni powinno być kolorowo. :D

Agusiu za tyle miłych słów dziękuję ;:196, podobnie jak ty codziennie coś zmarzniętego (zgnitego) wyrzucam, zawilce japońskie półpełne poszły wszystkie, clematis też, również część lilii zginęła a w ogóle to wiele roślin zniknęło, nie mogę oswoić się z pustymi rabatami, staram się jakoś je obsadzić kwiatami ale to nie jest to co było, dobrze, że teraz tę lukę wypełniają Rh i azalie, one dość dobrze przetrwały. :D

Zeniu dziękuję ;:196, u mnie również Rh i azalie nadrabiają straty w brakujących roślinach ale takie spustosznie trudno jest uzupełnić. :(

Geniu moje Rh i azalie z "czadem" są kilka dni do tyłu ale twoje kwitną w całej okazałości, są przepiękne i mienią się różnymi kolorami. Rzeczywiście są to krzewy tak wspaniałe, że trudno się oprzeć żeby ich nie mieć. :D

Rozkwitające Rh i azalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bożykwiat

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irenko, pospacerowałam po twoim ogródku. Jest piękny ;:108
Tyle wspaniałych roślin w niezwykłych ujęciach ;:180
Serduszka wspaniała.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Irenko ten rok jest bardziej łaskawy dla azalii, prawda?
U Ciebie kwitną zjawiskowo, moje jeszcze młode krzewy, posadzone na zlikwidowanym wrzosowisku, ale także w nie wielkim stopniu przemarzły.
Żal Twoich zawilców japońskich, nie sądziłam, że one takie wrażliwe na mróz, tak pięknie się rozrastały, chociaż moje były popularne, pojedyncze, ale także wymarzły. :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku dla mnie ta werbena to też nowość podobno dorasta do 1,40 m i jest byliną, zobaczę jak będzie kwitła, jeżeli będą ładne kwiaty to na zimę przesadzę do donicy i umieszczę w piwnicy a jeżeli nic ciekawego to nie będę sobie robić problemu, na razie dobrze rosną bo są dwie. :D

Justynko miło mi powitać nowego gościa, za pochwały dziękuję :D , cieszę się, że mój mały ogródek podoba ci się. W tym roku jest o wiele skromniejszy ponieważ dużo roślin wymarzło nawet zabezpieczenie na zimę nic nie pomogło ale może uda się choć częściowo uzupełnić braki. :D

Tajko aż sama się dziwię, że w dość dobrej formie przetrwały Rh i azalie, całkowicie jeszcze nie kwitną ponieważ są to różne odmiany. Nie martw się tym, że twoje trochę przemarzły one szybko odnawiają się i zdrowo rosną, u mnie też tak bywa. Po zawilcach nie ma śladu, zauważyłam też, że nie będzie zimowitów, cebule zgniły, wychodzi na to, że cebulowe całkowicie zniknęły. :(

Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne masz azalie i rh.
Zauroczyły mnie te krzewy i to w takim stopniu, że może nawet ewakuuję kilka roślin, żeby dosadzić ich jeszcze kilka ;:224
Na razie mam je tylko sztuk 4, ale to ciągle dla mnie za mało ;:204
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”