Moja kolekcja
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja
Aha,a ja nie doczytałam i miałam nadzieję,że keiki
.U mnie coś tam jest,właśnie jakby pączek,ale strasznie powoli rośnie,o ile w cale rośnie
.Ten akurat storczyk nie przedłuża gałązek kwiatowych.A przynajmniej u mnie nie.Może jutro wstawię fotki w moim wątku.Dzięki 
- meandrzejew
- 500p

- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Monisiu życzę szybciutkich korzonków 
- meandrzejew
- 500p

Wczoraj poczta ulitowała się nade mną i dostarczyła w końcu
paczkę z roślinami od Kasi. Biedne rośliny spędziły cały tydzień w drodze, więc chwilowo sesyjka odwołana do czasu, aż im się wygląd poprawi.
W tym tygodniu jeszcze ma być wysłana paczuszka od Jagody - z fuksjami i oleandrem - oraz od Asi - z fikusem barokiem i z dischidią, kurka nawet nie wiem jak się pisze nazwę tej rośliny. U Asi funkcjonuje ona jako "łajza" - ze względu na prędkość z jaką rośnie. ;) W przyszłym tygodniu ma być przesyłka z miksem roślinnym od Krysi. Mam mieć jeszcze nasionka sasanek od Doroty, ale dopiero wyśle jak nasionka dojrzeją (już je widzę na balkonie między bratkami). No i moje ostatnie marudzenie u kochanej Tesi (hoje)
W tym tygodniu jeszcze ma być wysłana paczuszka od Jagody - z fuksjami i oleandrem - oraz od Asi - z fikusem barokiem i z dischidią, kurka nawet nie wiem jak się pisze nazwę tej rośliny. U Asi funkcjonuje ona jako "łajza" - ze względu na prędkość z jaką rośnie. ;) W przyszłym tygodniu ma być przesyłka z miksem roślinnym od Krysi. Mam mieć jeszcze nasionka sasanek od Doroty, ale dopiero wyśle jak nasionka dojrzeją (już je widzę na balkonie między bratkami). No i moje ostatnie marudzenie u kochanej Tesi (hoje)
- meandrzejew
- 500p

Muszę się wyżalić na mego męża. Najpierw zajął szczawiki (zielonego i fioletowego) - bo toto ładne i mu się podoba. To samo zrobił z dziurawym filodendronem (ma być zwisający). A wczoraj pokazałam mu (
- to za moją głupotę) w goglach jak wygląda dorosły grubosz, którego szczepkę dostałam od Kasi. Dojrzał fotkę gruboszowego bonsaja i rzekł: mój ci on.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Biedactwo
To ci mężulek wymyślił co?? Mój na szczęście wykazuje średnie zainteresowanie kwatakami i jak na razie żadnego nie wziął na własność ale co do działki to już inna sprawa. Tak się zapierał, że nie chce a teraz łaził po tych naszych chaszczach i mówił - "tu będzie porzeczka, tutaj agrest, tu chcę maliny a tu ma być grill. A tu nic nie planuj bo będzie altana i nie chcę żeby mi jakieś zielone właziło na werandę"

To ci mężulek wymyślił co?? Mój na szczęście wykazuje średnie zainteresowanie kwatakami i jak na razie żadnego nie wziął na własność ale co do działki to już inna sprawa. Tak się zapierał, że nie chce a teraz łaził po tych naszych chaszczach i mówił - "tu będzie porzeczka, tutaj agrest, tu chcę maliny a tu ma być grill. A tu nic nie planuj bo będzie altana i nie chcę żeby mi jakieś zielone właziło na werandę"
- meandrzejew
- 500p

- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
meandrzejew to drugie na 99,99% hoja multiflora. A ode mnie paczka nie przyszła? Jola wysłała mi wczoraj i już dostałam. 
- meandrzejew
- 500p

Jagodo, niestety jeszcze nie doszła. Może jutro. Dziś nawet specjalnie pytałam listonosza co z drugą przesyłką (tą od Ciebie) i podobno nic nie było. Ale jak tylko ją dostanę, to od razu dam znać.
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Szlag by trafił no. Naprawdę zła jestem na tę dziadowską pocztę. Gdyby coś, to będę jak znam życie ukorzeniać fuksje, a mam ich kilka już teraz przez całe lato, więc coś tam jeszcze ci podeślę, spoko. 
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Pierwsza hoja,to może być veriegata?(czy jakoś tak
),3 to chyba australis lisa,a 4 trikolor.Ale mogę się mylić,bo dopiero zaczynam z hojami
.Piękne wszystkie,niech ślicznie rosną

- meandrzejew
- 500p

Senecio Gregori świetnie się prezentuje
Reszta nowości równie dobrze, choć to on szczególne przypadł mi do gustu