Rabatki Konstantego część 4
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Śliczna jodelka moja pare lat temu była podobna , pierwszej wiosny po posadzeniu strasznie długo nie mogła się zbudzić, ale teraz pięknie rosnie.Lubie zielen jodly.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo , ja tu zaglądam ale nie chcę Ci przeszkadzać w remoncie.
Może przez to szybciej się skończy
Może przez to szybciej się skończy
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu O.Co do elewacji to wykonano ją-a raczej odtworzono wiernie boniowanie i detale w cemencie romańskim,tak jak była 100 lat temu, tylko I i II piętro,na parter zabrakło środków,no ale ja na górze mieszkam.Malowanie będzie wiosną,znalazłam rzetelnego,starszego wiekiem wykonawcę.Co ważne-nie bierze zaliczek.Tak więc teraz przed świątecznie mam tylko wielkie porządki w dwu mieszkaniach-dziś właśnie skończyłam walkę z oknami i kaloryferami ,zmianę firanek i zasłon,pranie oraz mycie roślin u Mamy,parkiety zostają na wieczór.
Olu z OGRODU AZY-obie lubimy zapach jodły,kolor jodły.Podobno u Ciebie popaduje śnieg?Tak donosi radio...Tu nadal ciepło,silny wiatr,niebo błękitne bezchmurne,trawa zielona,forsycja ma nowe zielone liście i kolejne pączki,sikorki wprawdzie w dwa dni kulę dla ptaków zdziubały,ale nie są nachalne-znaczy się jest jeszcze coś niecoś do znalezienia na ziemi?
Jadziu Jakuch-jodełka z hodowli spod Zatora skąd będzie i karp,wszystkiego zł 15,była jedna jedyna-reszta świerki i to te pospolite,dużo większe,nawet jakbym wybrała to jak to potem przewieźć przepełnionym busem i zanieść od przystanku ulicami,wnieść na piętra?Zaglądnęliśmy tam tak od niechcenia,miejscowy przewodnik twierdził,że można się tam spodziewać jedynie drzewek ciętych i dużych,a tymczasem od płotu wypatrzyłam jodełkę doniczkową.Sprzedawczyni powiedziała,że to Vichy,niestety w necie takiej odmiany nie znalazłam.Podobno rośnie w tej donicy od wiosny,korzenie winna mieć dobre.Zasadzona w Podwórkowym nie będzie,a u ojca w ogródku albo w lasku.
Olu z OGRODU AZY-obie lubimy zapach jodły,kolor jodły.Podobno u Ciebie popaduje śnieg?Tak donosi radio...Tu nadal ciepło,silny wiatr,niebo błękitne bezchmurne,trawa zielona,forsycja ma nowe zielone liście i kolejne pączki,sikorki wprawdzie w dwa dni kulę dla ptaków zdziubały,ale nie są nachalne-znaczy się jest jeszcze coś niecoś do znalezienia na ziemi?
Jadziu Jakuch-jodełka z hodowli spod Zatora skąd będzie i karp,wszystkiego zł 15,była jedna jedyna-reszta świerki i to te pospolite,dużo większe,nawet jakbym wybrała to jak to potem przewieźć przepełnionym busem i zanieść od przystanku ulicami,wnieść na piętra?Zaglądnęliśmy tam tak od niechcenia,miejscowy przewodnik twierdził,że można się tam spodziewać jedynie drzewek ciętych i dużych,a tymczasem od płotu wypatrzyłam jodełkę doniczkową.Sprzedawczyni powiedziała,że to Vichy,niestety w necie takiej odmiany nie znalazłam.Podobno rośnie w tej donicy od wiosny,korzenie winna mieć dobre.Zasadzona w Podwórkowym nie będzie,a u ojca w ogródku albo w lasku.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo ominęła Cię przednia zabawa.
Do przestudiowania w czasie świąt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=48965
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49420
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49455
Porządkami to się za bardzo nie przejmuj , to taka syzyfowa praca , tak się pobrudzi.......
Do przestudiowania w czasie świąt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=48965
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49420
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49455
Porządkami to się za bardzo nie przejmuj , to taka syzyfowa praca , tak się pobrudzi.......
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo co do wiatru to jest straszny, porywisty, silny. Przez chwilę nawet coś białego nosił ten wiatr, ale warstwa nie ma nawet centymetra. Ja na spacerze z Aza pod lasem pozbieralam obłamane przez wiatr gałązki jodły, male ale dzisiejsze bo przedwczoraj ich nie bylo.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Ewuniu twój ogródek podwórkowy zasnął chociaż zauważyłam kwitnący kwiatek pierwiosnka więc może to wiosna się zaczyna na twoim podwórku. Mam nadzieję że już masz skończony remont i w tym roku wybierzesz się do Cieszyna.
- EwkaEs

Mamy śnieg!W Podwórkowym biało.
Danutab-pw
Olu z Zakopanego-a wiesz tu nie opadły gałązki,choć wiatr był silny.Kupiłam małego świerczka na podłaźniczkę.
Olu O.-gratulacje,jesteś przecież filantropem roku.
Foggio-kuruj przeziębienie!
Wszystkim odwiedzającym wątek SPOKOJNYCH ŚWIĄT.
Danutab-pw
Olu z Zakopanego-a wiesz tu nie opadły gałązki,choć wiatr był silny.Kupiłam małego świerczka na podłaźniczkę.
Olu O.-gratulacje,jesteś przecież filantropem roku.
Foggio-kuruj przeziębienie!
Wszystkim odwiedzającym wątek SPOKOJNYCH ŚWIĄT.
- EwkaEs

Witam przed noworocznie i niestety już bezśnieżnie.Ścięta w wigilijny wieczór forsycja już w pełni rozkwitu....Na mojej forsycji Maluch w Podwórkowym na szczęście pączków nie ma.Ubranko agrowłókninowe jeszcze nie odziane,no bo ciepło jest,zamierzam akebię ubrać w pingwinka a różę w bałwanka.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewciu coś po świetach nie chce sie nikomu latac po forumowych ogródkach . U nas na Forsycji nabrzmiałe pąki kwiatowe . Mam okrytego smanthusa i ciągle sie zastanawiam czy aby go nie odkryć . Wczoraj zaglądalam do niego i jak na razie okrycie mu nie szkodzi
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja mam tylko kopczyki przy różach i nic więcej.
Kwitnąć zaczyna wawrzynek a to znaczy, ze jak tak dalej będzie to niedługo zakwitną śnieżyczki.
Czubki narcyzów też już na wierzchu.
Szampańskiej zabawy Ewuniu Ci życzę.
Kwitnąć zaczyna wawrzynek a to znaczy, ze jak tak dalej będzie to niedługo zakwitną śnieżyczki.
Czubki narcyzów też już na wierzchu.
Szampańskiej zabawy Ewuniu Ci życzę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiesz Grazynko ,że na moim wawrzynku też zauwazyłam wczoraj nabrzmiałe pączusie . Patrzyłam i patrzyłam i nie chciałam uwierzyć ,że to prawda . Wiem ,ze kwitnie dopiero wiosną a tu kalendarzowa zima . Mam go dopiero od lata więc nie widziałam go kwitnacego . Ewciu podwórkowy też chyba całkiem nie śpi
- EwkaEs

Jadziu Jakuch,Ambo,Grażyno Kaszubska,Kogro-Witam w ostatnim dniu starego roku,muszę sobie pooglądać w gęstym deszczu przeplatanym śniegiem i już chyba przy czołówce czy i mój wawrzynek nie ma pączków?A może zostawię to na jutro?Róża jest okopczykowana,cebulowe opatulone liśćmi.
Mam usterkę komputera,która będzie usunięta z po N.Roku,więc teraz gościnnie z cudzego przy okazji zajrzałam na Forum.
DOBREGO ROKU 2012!
Mam usterkę komputera,która będzie usunięta z po N.Roku,więc teraz gościnnie z cudzego przy okazji zajrzałam na Forum.
DOBREGO ROKU 2012!
- EwkaEs

W Podwórkowym wawrzynek zachowuje się jak u wszystkich-pąki nabrzmiałe jakby to był koniec marca/kwiecień.Słyszałam wywiad z dyrektorem Ogrodu Botanicznego,stwierdził,że przy tych temperaturach i opadach deszczu to normalne,ale kwitnienie będzie słabsze niż o terminie.

Pod koniec starego roku spadło trochę śniegu,najwięcej osiadło na paproci.

Pod koniec starego roku spadło trochę śniegu,najwięcej osiadło na paproci.

-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Ewciu nadrobiłam zaległości o twoim podwórkowym i nie wierze w to co czytam . chcesz się poddać ? . no chyba nie dasz rady . o bluszcz się nie martw . na wiosnę masz sadzonkę u mnie . a może byś rzuciła obok parę kamieni ( na za dużych ) to by zniechęciło psa do kopania . jak się nie będzie czasu spotkać to poślę ci pociechą moją . ona teraz w KRK mieszka . nie daleko od ciebie , więc masz go jak w banku
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewa Witam Nowo rocznie.
Śniegu w Krakowie jak na lekarstwo a u nas brak.
Podziwiam Twoje naturalne ozdoby choinkowe a Świąteczna 'Pani" Jodła cięta, czy w doniczce z korzeniami?
Ewa - świetna okazji do Spotkania Formowego w Sulejowie ja wstępnie zadeklarowałam swój przyjazd.
Lista chętnych na "I Ogólnopolski Spotkanie Forumowiczów 18-20 maja 2012r. w Sulejowie" w Ośrodku - Dresso:
jest tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p2706535
Serdecznie pozdrawiam. Zyta
Śniegu w Krakowie jak na lekarstwo a u nas brak.
Podziwiam Twoje naturalne ozdoby choinkowe a Świąteczna 'Pani" Jodła cięta, czy w doniczce z korzeniami?
Ewa - świetna okazji do Spotkania Formowego w Sulejowie ja wstępnie zadeklarowałam swój przyjazd.
Lista chętnych na "I Ogólnopolski Spotkanie Forumowiczów 18-20 maja 2012r. w Sulejowie" w Ośrodku - Dresso:
jest tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p2706535
Serdecznie pozdrawiam. Zyta