Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

Jadziu. Twoja Gloria obsypana kwiatami jak bukietówka a nie róża wielkokwiatowa. Moja coś nie chce się rozkrzewić. Wypuszcza tylko pojedyncze badylki, kwiaty trzyma góra dwa dni. Nie podoba mi się jak dotąd, a to jej drugi już sezon.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basjak pisze:Jadzia, należało by dodać, że te róże rosły całkowicie pionowo, a liscie miały zielone, bez najmniejszej plamki :roll: W tym musi tkwić jakaś tajemnica ;:108
tez chetnie poznam tą tajemnicę, widzę astry, cynie a ja w tym roku kupiłam astry różne i ofiara pikowałam nie widziałam a to wszystko dalie, mam kilka tylko astrów a cynie poszły sobie nawet nie powiedziały pa,pa,pa!!!!
Widzę planujesz zmiany to chyba u nas choroba forumkowa - ciekawi mnie dlaczego zawiodły Ciebie mieczyki, a Gloria Dei u mnie w tym roku też pięknie obsypana kwieciem i zdrowa to naprawdę cieszy, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU cieszę się ,że znów do nas zaglądasz . Pytałyśmy się dziś właśnie co to za sekret . Róże rosną w inspekcie i są krótko obcinane dlatego mają proste łodygi a poza tym ani nie chucha ani nie dmucha po prostu ślicznie rosną . Moja Gloria ma 5 lat a dopiero od ubiegłego roku zaczęła szalec . Astry i cynie kupiłam sadzonki i fajnie sobie rosną zdobiąc ogród

ANIU jakoś chyba śmiesznie obcinałam ,gdyż wszystkie moje róże w tej chwili mają takie parasole jak Gloria. Smiesznie to wygląda ale kwiaty trzyma dłuzej niż 1 -2 dni . Ona musi dopiero dojść do formy

HANIU niestety nie ma zamiaru sprzedawac on ma tylko tyle róż ile zdjęć . Jego prawdziwym hobby sa trawy ,iglaki, byliny, róże to tylko jako dodatek tak myślę ,gdyż one rosną w inspekcie . Zreszta pokazywałam zdjęcia jego ogrodu

DANUSIU teraz usuwam z chodników wszystkie kamole ,wiem ,że to trzeba miec z głową no ,ale nie za bardzo mi sie to podobało a nawet czasem zawadziłam o kamień ;:224 a człek coraz starszy :;230 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ostanie zdjęcie, z różą..
to Troika?
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja może dziwny jestem, ale na ostatnim zdjęciu z różą najbardziej podoba mi się płotek :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ładnie Ci się rozkrzewił Kronenburg :) Nie kojarzę go z poprzedniego kwitnienia :roll: kiedy posadzony?
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam tylko na chwilkę gdyż czekam na gości ;:196 dla wszystkich odwiedzających

BASIU on miał na razie tylko 1 kwiat przeciez go pokazywałam . Kupiłam go w Chorzowie na wystawie a ten wczorajszy link mnie dobił . Porozmawiamy jutro . Teraz Kronenburg wygląda jak parasol ,może juz nawet jest rozbity ,ale na razie nie miałam czasu iść do ogródka czekam na koleżankę z Irlandii . Kurcze same wizyzty w tym tygodniu a miałam tyle do zrobienia . Jednak rozrywka też musi być ;:196

PAWEŁ róża wyszła nie tak a plotek jest od sasiada ,żeby nikt mu nie zaglądał do jego włości :;230

ANIU nie wiem co to za róża na razie NN chociaż w pąku ma śliczny pokrój rasowej róży
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. W Twoim ogródku na pewno słońca wystarczy dla hortensji bukietowych. Tylko one potrzebują dużo miejsca. Moje już bym musiała na następny rok przesadzać, gdyż miały by za ciasno. Twoja Gloria jest pięcioletnia, to dlatego tak szaleje. Moja ma dopiero drugi sezon, a jeszcze była przesadzana, więc przestałam się dziwić że jest słaba. Już się zastanawiałam czy ją zabierać ze sobą. Denerwuje mnie, że kwiaty ma praktycznie jednodniowe. Może jak będzie starsza to się opamięta.
Ogródek nie zając nie ucieknie, a goście są mili i trzeba życie towarzyskie pielęgnować. Dobrze, że się spotykacie. Z czasem na pewno dołączą inni forumowicze ze Śląska i również powstanie silna grupa jak u nas. :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU zauważyłam ,że hortensje lubią mieć dużo miejsca lubią się rozpierać i wtedy ładnie również kwitną . ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

No.. to wyglada mi na Troikę, ona ma tak zmienne barwy :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

WITAM Dziś znowu było spotkanko u Tosi dopiero co wróciłam . Fajnie ,że jakoś śląska grupa chociaż nie taka duza jak wrocławska też sie zorganizowała .
Byłam u Iwy......zdj niet....mysląlm Jadzia wklei....ale nie.......to idę do Tosi.....może w końcu "co obaczę" ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadziu,
Ale ci się Gloria pokazała :shock: :shock: jak na dopingu! ;:167
Co znaczy dobre zadomowienie krzewu!!! :uszy
nawet spóźniona naparstnica dotrzymuje im towarzystwa! 8-)
Pytałaś o patyczki/sadzonki- tegorocznych bym raczej nie ruszała, bezpieczniej przesadzać na wiosnę. Wydaje się, że już rosną ale korzeni nie mają jeszcze dużo. Można łatwo je uszkodzić.
Jeśli chciałabyś je koniecznie rozsadzić, radzę poczekać przynajmniej do października, aż zakończą wegetację i będzie chłodno.
Wtedy łatwiej zniosą zmianę miejsca. :wit
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ JADZIU!
U Ciebie to nawet późno naparstnica zakwitnie aby przystroić ogród. O różach
nie piszę bo one kwitną pięknie u Ciebie zawsze. Zazdroszczę wycieczki - pozdrów koleżanki.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Jadziu :wit , lubię oglądać Twoje róże :heja i czekam na fotki z drugiego kwitnienia.Płotek zielony bardzo ładny, tylko róza przy nim za blado wygląda :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-piękne cynie.
Pytanko-czy piwoniom ścinać liście?Bo na jednej są czarne plamy,jakby zasychała?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”