Prześliczny jest ten złocień muszę poszukać nasion, ale to już na przyszły rok
I znowu następny OGRÓD... cz. II
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: I znowu następny OGRÓD... cz. II
Mateuszu pelargonia jest jak motylek biały i muśnięciem różu. Jak znajdę to wkleję u siebie.
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, możesz kupić gotowe kwitnące, najczęściej na bazarku
Jesienią wziąłem się za wykopanie 30 letnich krzewów, ze względu na mały ogródek takie chaszcze strasznie zmniejszały metraż, to był żylistek, lilak pospolity i krzewuszka, oczywiście korzystając z pomocy fachowców od kopania kanalizacji, bo nie byłem w stanie wykopać tych korzenisk

Ta lipka okazała się wielką lipą, a kwiaty miała mieć taaaaakie duże
Porównanie z tą dużą.

Szczawik

Jesienią wziąłem się za wykopanie 30 letnich krzewów, ze względu na mały ogródek takie chaszcze strasznie zmniejszały metraż, to był żylistek, lilak pospolity i krzewuszka, oczywiście korzystając z pomocy fachowców od kopania kanalizacji, bo nie byłem w stanie wykopać tych korzenisk

Ta lipka okazała się wielką lipą, a kwiaty miała mieć taaaaakie duże
Porównanie z tą dużą.

Szczawik

- Kamilwilcz
- 200p

- Od: 7 lip 2011, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, zaglądłem tutaj do Ciebie pierwszy raz... jestem pod ogromnym wrażeniem... tyle odmian, kolorów... ślicznie...
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Mnie też czeka wykopywanie, mają robić kanalizację , jestem ciekawa co stracę .
- Matemax
- 1000p

Kamilwilcz, Kamilu dzięki, ale jeszcze dużo pracy przede mną, po tych robotach kanalizacyjnych zaczynam tak jakby od nowa
Pozdrawiam
Geniu, nie zazdroszczę tych rewolucji
Mam nadzieję, że pójdą zgodnie z ustalonym planem bo u mnie niestety tak nie było
Tutaj mam dość nietypowe miejsce, znajduje się na słonecznym miejscu za budynkiem gospodarczym, około metra od płotu, w tym miejscu mam posadzone głównie maliny i jeżyny, pozbyłem się porzeczek, które zajmowały za dużo miejsca w miejsce których dosadzę resztę malin. Na miejscu niebieskiej folii położę nieduży chodnik z kostki. Miejsce to kiedyś wyglądało paskudnie, dużo jakiegoś złomu i pokrzyw.

Pozdrawiam
Geniu, nie zazdroszczę tych rewolucji
Tutaj mam dość nietypowe miejsce, znajduje się na słonecznym miejscu za budynkiem gospodarczym, około metra od płotu, w tym miejscu mam posadzone głównie maliny i jeżyny, pozbyłem się porzeczek, które zajmowały za dużo miejsca w miejsce których dosadzę resztę malin. Na miejscu niebieskiej folii położę nieduży chodnik z kostki. Miejsce to kiedyś wyglądało paskudnie, dużo jakiegoś złomu i pokrzyw.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wielkie plany jak widzę się szykują.
Ja też pozbywam się wielkich krzewów na rzecz innych bardziej lubianych przeze mnie roślin.
Jeżynki na południowej ścianie będą rosnąć super, maliny mogą mieć trochę za sucho w upalne lato, ale pomysł mi się podoba.
Ja też pozbywam się wielkich krzewów na rzecz innych bardziej lubianych przeze mnie roślin.
Jeżynki na południowej ścianie będą rosnąć super, maliny mogą mieć trochę za sucho w upalne lato, ale pomysł mi się podoba.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Matemax
- 1000p

Grażynko, dzięki
Myślałem nad wysypaniem właśnie kory pod maliny. Myślisz że to dobry pomysł? 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Niedobry, bo u mnie pod kora zmarniały i w tym roku już ich nie ma.
Chyba nie pasuje im żywica, która rozkłada się powoli w korze.
Muszę ją w tym roku wybrać i dać pod tuje.
No i kupić nowe sadzonki........niestety.
Lilie jak najbardziej już możesz sadzić.......im głębiej, tym lepiej, bo się nie wyłożą podczas wiatru.
Chyba nie pasuje im żywica, która rozkłada się powoli w korze.
Muszę ją w tym roku wybrać i dać pod tuje.
No i kupić nowe sadzonki........niestety.
Lilie jak najbardziej już możesz sadzić.......im głębiej, tym lepiej, bo się nie wyłożą podczas wiatru.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ale masz łądny Kroplik pomarańczowy cudeńko 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Fajny ogród, a na widok kroplika zaniemówiłam
Musiałam sprawdzić w necie, kto on.
Musiałam sprawdzić w necie, kto on.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mateuszu wstawiłam zdjęcie pelargonii, o której pisałam.
Na pierwszym zdjęciu wydaje mi się, że rosną tam jakieś rośliny dyniowate albo ogórki?
Na pierwszym zdjęciu wydaje mi się, że rosną tam jakieś rośliny dyniowate albo ogórki?
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Lubię takie wyzwania jak Twój zakątek za budynkiem gospodarczym.
Z ciekawością będę obserowała co zrobisz.
Z ciekawością będę obserowała co zrobisz.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mateuszu!
to wykopywanie wieloletnich krzewów najgorsze ....kilka dni temu pozbywałam się około 30 letniego zywoplotu z ligustra...pracy przy tym co niemiara, korzeniska wielkie...i na pewno jeszcze nie wszystkie usunięte
Marzyłam kiedyś o rdeście Auberta ...dwa lata pięknie kwitł"burzą" białych kwiatów... odechciało mi się już go...zlikwidowałam zupełnie.Mial niesamowite przyrosty roczne 4-5 m...pchał się wszędzie /; na dach, pod rynny...trudno bylo utrzymac go w ryzach. Wczoraj walczyłam z akebią...
Pozdrawiam cieplutko
Marzyłam kiedyś o rdeście Auberta ...dwa lata pięknie kwitł"burzą" białych kwiatów... odechciało mi się już go...zlikwidowałam zupełnie.Mial niesamowite przyrosty roczne 4-5 m...pchał się wszędzie /; na dach, pod rynny...trudno bylo utrzymac go w ryzach. Wczoraj walczyłam z akebią...
Pozdrawiam cieplutko
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Witaj Mateuszu
Fajny pomysł z tymi malinami i jeżynami koło domu ,ja mam tam z tyłu działki i kiepsko rosły bo sucho miały mimo,że podlewałam.A jak bym miała tak koło domu to na pewno lepiej by im było.Zobaczymy co z nich w tym roku będzie.Oby coś się odbiło.Miłego popołudnia
Fajny pomysł z tymi malinami i jeżynami koło domu ,ja mam tam z tyłu działki i kiepsko rosły bo sucho miały mimo,że podlewałam.A jak bym miała tak koło domu to na pewno lepiej by im było.Zobaczymy co z nich w tym roku będzie.Oby coś się odbiło.Miłego popołudnia
- Matemax
- 1000p

beatrix+ Beatko, pomoc się zawsze znajdzie
Nie chcę za bardzo szaleć ale mam dużo zaległości w pracy więc pomału muszę nadgonić. Z rehabilitacją to różnie, prywatnie to są zniżki 50, 70 %, a na fundusz to bardzo dłuuugie kolejki
beacia0088 Beatko, bardzo lubię maliny i jeżyny bo jest z nich konkretny sok, a z porzeczkami sam kłopot i jeszcze nie wszyscy lubią taki cierpkawy smak.
bwoj54 Bogusiu, rozumiem Cię doskonale, wykopywanie takich staruszków to masakra, a co z akebią tak mocno się rozrosła?
akl62 Aniu, mam nadzieję że będzie co pokazywać
Maska Marysiu, widziałem piękna pelargonia, mam taką ale różową, co do tego zdjęcia to były dynie ozdobne
mrinwestor Jasiu, dzięki
Piotr=) dzięki
kogra Grażynko, dzięki za rady
Muszę jutro sprawdzić co z nimi.
Po dzisiejszym ściągnięciu gipsu mam tyle energii do pracy, chociaż wiem że nie mogę przeholować z nią. Tylko mam tyle zaległości, że aż się boję, oby pogoda jutro się polepszyła, bo dzisiaj zimno, deszczowo i wiatr.
Jutro ważny dzień i trzeba się przygotować
Poza tym muszę się jeszcze do czegoś przygotować
Parę fotek z sierpnia, Kanny:

Papryczka

beacia0088 Beatko, bardzo lubię maliny i jeżyny bo jest z nich konkretny sok, a z porzeczkami sam kłopot i jeszcze nie wszyscy lubią taki cierpkawy smak.
bwoj54 Bogusiu, rozumiem Cię doskonale, wykopywanie takich staruszków to masakra, a co z akebią tak mocno się rozrosła?
akl62 Aniu, mam nadzieję że będzie co pokazywać

Maska Marysiu, widziałem piękna pelargonia, mam taką ale różową, co do tego zdjęcia to były dynie ozdobne
mrinwestor Jasiu, dzięki
Piotr=) dzięki
kogra Grażynko, dzięki za rady
Po dzisiejszym ściągnięciu gipsu mam tyle energii do pracy, chociaż wiem że nie mogę przeholować z nią. Tylko mam tyle zaległości, że aż się boję, oby pogoda jutro się polepszyła, bo dzisiaj zimno, deszczowo i wiatr.

Jutro ważny dzień i trzeba się przygotować

Poza tym muszę się jeszcze do czegoś przygotować

Parę fotek z sierpnia, Kanny:

Papryczka