Dziękuję Ci za pomoc i rady
Anoli Nowy Początek /cz.3/
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Dzięki za odwiedziny
Aniu to pierwsza begonka z listka, dziś odcięłam go, żeby energia roślinki poszła w szczepkę. Na razie jestem pozytywnie zaskoczona jej szybkością - zobaczymy jak będzie dalej
Aniu to pierwsza begonka z listka, dziś odcięłam go, żeby energia roślinki poszła w szczepkę. Na razie jestem pozytywnie zaskoczona jej szybkością - zobaczymy jak będzie dalej
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Andziax007

- Kontakt:
- adamanna

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Wiesz Basiu ja miałam tak samo - kupilam piękną begonię w kwieciarni lub markecie i za jakis czas padała, żebym nie wiem co robiłabasga pisze:No gratuluję-ukorzenić begonkę to nie takie proste,przynajmniej dla mnie,bo mnie nawet niemałe okazy zdychają choć mam ochote jeszcze z tygrysią spróbować.
uszknelam kawałek jakiejś sadzonki z korytarza i rośnie , podobnie jak begonka którą kupiłam od jakiejś babuni na targu - ale nie takiej coto od razu widac ze ma wielką szklarnie tylko taką normalną domową sadzonkę i mysle że to jest klucz do sukcesu - trzeba szukac zaszczepek hodowanych w warunkach domowych wtedy się latwiej aklimatyzuja i potem rosną :P
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Basiu dziękuję, jeśli wyhoduję jakieś nadmiary, to wiesz, że możesz na mnie liczyć.
Adamanna ma całkowitą rację, te sklepowe albo są jakoś sztucznie pędzone, ale w momencie zakupu już chore i ciężko je utrzymać. A domowe lepiej współpracują - tylko z zimowaniem nie mam jeszcze doświadczenia - zobaczymy.
Kwiat ceropegii nadal się utrzymuje.
Kwiat ceropegii nadal się utrzymuje.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Mnie jakoś też nie idzie z begoniami - pewnie dlatego, że generalnie nie chcę ich w domu (ale ukorzenić próbowałam dla być-może-teściowej) i czują, że nie mam do nich serca...
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Andziax007

- Kontakt: