Zieloni przyjaciele Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Klaudusiu, życzę Ci by Twoje były równie piękne
. Po świętach Ania będzie miała znowu jakieś do sprzedania.
Basiu, przykro mi, że hojki Ci nie idą. To nic, nie przejmuj się, reszta kwiatków jakie posiadasz jest przepiękna
A tak na marginesie. Moja jedyna i pierwsza carnosa, którą mam od 3 lat nie jest wielka, ale to dlatego, bo była moim króliczkiem doświadczalnym. Na niej uczyłam się co hoje lubią a czego nie. Na początku stała w pokoju południowym i rosła jak opętana, potem przestawiłam ją do zachodniego, dość daleko od okna - stanęła w miejscu. Od lata stoi na oknie zachodnim i znowu się rozkręciła
. Tak więc metodą prób i błędów doszłam do tego, że lubi niebylejakie światełko 

Basiu, przykro mi, że hojki Ci nie idą. To nic, nie przejmuj się, reszta kwiatków jakie posiadasz jest przepiękna

A tak na marginesie. Moja jedyna i pierwsza carnosa, którą mam od 3 lat nie jest wielka, ale to dlatego, bo była moim króliczkiem doświadczalnym. Na niej uczyłam się co hoje lubią a czego nie. Na początku stała w pokoju południowym i rosła jak opętana, potem przestawiłam ją do zachodniego, dość daleko od okna - stanęła w miejscu. Od lata stoi na oknie zachodnim i znowu się rozkręciła

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
Ilonko ta z większymi listkami to hoja cumingiana, a ta druga, drobniutka(listki jak paznokieć u kciuka) to nieszpodzianka od Ani z tym, że nie wiem co to
. Muszę zapytać o jej nazwę

- kati-1976
Hojki dziękują wam za miłe słowa i pochwały.
Aniu, oczywiście, jeśli tylko mi się troszkę rozrośnie, a Tobie się nie powiedzie, to ja bardzo chętnie się podzielę cumingianą
Aguś a czym ty się tak skutecznie szczepisz na hojki?
Zdradż mi nazwę tej szczepionki, bo ja jestem już w tragicznym stanie. Mam zaawansowaną hojobę 
Aniu, oczywiście, jeśli tylko mi się troszkę rozrośnie, a Tobie się nie powiedzie, to ja bardzo chętnie się podzielę cumingianą

Aguś a czym ty się tak skutecznie szczepisz na hojki?

- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Świetne hoje Kasiu
A ta z malutkimi listkami to serpens ;)
Basiu...ten tego...skąd wytrzasnęłaś Lisę??

Basiu...ten tego...skąd wytrzasnęłaś Lisę??

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasieńko masz wielkie serducho
....... ale nie miałabym sumienia prosić Cię o zaszczepeczkę :P :P Twoja hojka jest jeszcze niemowlaczkiem, mam nadzieje że szybko wydorośleje czego jej z całego serca życzę :P :P
ale może mojej sie uda a jak nie to może na wiosne Ania będzie znowu miała szczepki to spróbuje jeszcze raz ją ukorzenić :P

ale może mojej sie uda a jak nie to może na wiosne Ania będzie znowu miała szczepki to spróbuje jeszcze raz ją ukorzenić :P
- myszorek
Czemu u mnie na giełdzie nie ma lisy... 

Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- myszorek
Lisa ma okrągłe listki, carnosa takie wydłużone 

Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola