chyba w zeszyciku zapisał
Powolna metamorfoza - 2008 cz.1
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
+przegorzan, +oliwnik wąskolistny, +sasanka, +krwawnik 
I świeżutkie nabytki:

Kurcze, chwalipięta się ze mnie zrobił przez to Forum
I świeżutkie nabytki:

Kurcze, chwalipięta się ze mnie zrobił przez to Forum
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
BIshop zrobiłes sie niebywale za-sadniczy[ od sadu
...wisniowego Czechowa?]........i pryncypialny
.........no to DLACZEGO? nie posadziłeś rózy Kordes Rose Moonlight? to zdrowy kimbler wypuszczajacy duzo młodych pedów przy ziemi i wysoko rosnie
ech..........czas "martwej natury".........ale co to znaczy?
cmokasy
ech..........czas "martwej natury".........ale co to znaczy?
cmokasy

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- bishop

- Kontakt:
A może od sadzenia, a nie od sadu? Pryncypia zapachu - a reszta tak mimochodem. Nie wsadzałem Kordes - bo nie miałem o niej pojęcia. Dalej nie mam. Pachnie?
Lista grzechów mnie też zaskoczyła, jak zacząłem sobie przypominać. Jest też druga lista grzechów - tych do popełnienia
Doradzał? Ja w przyszłym roku będę miał okazję pouczyć się na własnych błędach
Tamten wątek widziałem, jednak wolę u siebie - tu mam stałych gości, wiem, dla kogo piszę. Najpierw zabrałem się za "1000 pomysłów", i mogę spokojnie polecić. Wyobraźcie sobie, że spacerujecie po ogródkach na tym forum, i macie zebrane same zdjęcia, bez całej otoczki. I to w dodatku zdjęcia podzielone tematycznie: furtki, bramy, ścieżki, płoty, oczka, ławki itp. Olbrzymi wybór, olbrzymie możliwości czerpania inspiracji...
Jedynie smokowi nie spodobałoby się - bo to wszystko aranżowane
Lista grzechów mnie też zaskoczyła, jak zacząłem sobie przypominać. Jest też druga lista grzechów - tych do popełnienia
Doradzał? Ja w przyszłym roku będę miał okazję pouczyć się na własnych błędach
Tamten wątek widziałem, jednak wolę u siebie - tu mam stałych gości, wiem, dla kogo piszę. Najpierw zabrałem się za "1000 pomysłów", i mogę spokojnie polecić. Wyobraźcie sobie, że spacerujecie po ogródkach na tym forum, i macie zebrane same zdjęcia, bez całej otoczki. I to w dodatku zdjęcia podzielone tematycznie: furtki, bramy, ścieżki, płoty, oczka, ławki itp. Olbrzymi wybór, olbrzymie możliwości czerpania inspiracji...
Jedynie smokowi nie spodobałoby się - bo to wszystko aranżowane
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysiu, a kiedy sadziłeś borówkę brusznicę?
Dlaczego za wstydem? Ja zawsze używałam miedzianu, ale chyba ten biochicol jest jeszcze mniej toksyczny, a ztego co piszesz i skuteczny.bishop pisze: Ze wstydem musze przyznać, że pryskałem zapobiegawczo swoje pomidory w tym roku. Biochikolem, który ma pochodzenie organiczne i po którym nawet karencja nie jest wymagana. Nie złapały zarazy. A pomidory naprawdę warto mieć własne, są pyszne Laughing

- Kontakt:
Ewo, moja Żona ma zgola odmienne zdanie o tych szaleństwach
Mariolu, właśnie dostałem od teściwej jakieś stare xiążki. Poczekam na wolna chwile i dowiem się, co w latach 60-tych/70-tych polecano ogrodnikom/działkowiczom
Magdo, borówkę sadziłem po tym, jak Hania napisała, że borówka współżyje z Rh
W tłumaczeniu: gdzieś w pażdzierniku
Jadziu, zawsze w pierwszym roku jest najwięcej roślin "do szczycenia". Przyjrzyj się tegorocznym ogródkom na tym Forum... Więc nie ma powodów do komplexów. W rekompensacie za to, że zaczęłaś wcześniej masz numerowaną kartę
Mariolu, właśnie dostałem od teściwej jakieś stare xiążki. Poczekam na wolna chwile i dowiem się, co w latach 60-tych/70-tych polecano ogrodnikom/działkowiczom
Magdo, borówkę sadziłem po tym, jak Hania napisała, że borówka współżyje z Rh
Jadziu, zawsze w pierwszym roku jest najwięcej roślin "do szczycenia". Przyjrzyj się tegorocznym ogródkom na tym Forum... Więc nie ma powodów do komplexów. W rekompensacie za to, że zaczęłaś wcześniej masz numerowaną kartę
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
To będzie truizm ale przecież TWORZENIE, jest najprzyjemniejszym działaniem.
Ten pierwszy rok, gdy wyłania się już koncepcja całego ogrodu,
gdy powoli, późnym latem zaczynają już zakwitać, pachnąć, posadzone wiosną rośliny..
Gdy widzimy już w wyobraźni pokroje i wysokości, maciupkich nasadzeń...
Gdy.....
Nasze Dzieło Stworzenia. :P
Ten pierwszy rok, gdy wyłania się już koncepcja całego ogrodu,
gdy powoli, późnym latem zaczynają już zakwitać, pachnąć, posadzone wiosną rośliny..
Gdy widzimy już w wyobraźni pokroje i wysokości, maciupkich nasadzeń...
Gdy.....
Nasze Dzieło Stworzenia. :P
Krzysiu z nie cierpliwością będę czekała wiosny i lata aby zobaczyć w Twoim ogrodzie te piękne rośliny
ja na razie marzę o nich
....
*jaśminowiec wonny, Złotokap vossi, glicynia chińska, Budleja Black Knight, Budleja Empire Blue, Azalia pontyjska, Rh 'Percy Wiseman', modrzewnica, migdałek, ogniki*
Miłego dnia
*jaśminowiec wonny, Złotokap vossi, glicynia chińska, Budleja Black Knight, Budleja Empire Blue, Azalia pontyjska, Rh 'Percy Wiseman', modrzewnica, migdałek, ogniki*
Miłego dnia