Witajcie kochani po długiej przerwie?

podczytuję czasem co u nas na forum się dzieje, ale dopiero teraz znalazłam chwilkę na napisanie choć kilku słów. Piszę już z nowego miejsca.Kilka dni temu mieliśmy przeprowadzkę.

Fachowiec jeszcze u nas kończy jedno pomieszczenie.Niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.Już tyle się naczekaliśmy, może za tydzień skończy
U mnie wychodzą krokusy, jeden czosnek i pomału wychylają się nosy tulipanów. Zdjęć jeszcze nie zrobiłam, bo ciągle wieje i zimno, a ostatnimi dniami padał nieustannie deszcz
Przeglądałam sobie ostatnio stronę z bylinami i pewnie znając siebie coś zamówię.Człowiek już zaczyna dreptać nogami. Nawet popielić bym mogła, ale musi się jeszcze ocieplić
Kupiłam kilkanaście paczuszek nasion.Na razie leżą i czekają na wysianie.Hosta w donicy wypuszcza kły.
Ewelinko przeprowadzka już za nami.Teraz pomału muszę to wszystko ogarnąć.Mam masę prania, dziś pralkę powinien mi fachowiec podłączyć
Czekam tylko na kilka słonecznych promyków i dzień bezwietrzny to jak ruszę obcinać zeschnięte kwiatostany hortensji?.Niedługo prymule rozświetlą szare dni.Będę musiała się za nimi porozglądać
Gosia no właśnie ostatnio nie mogę znaleźć emisji programu na Domo TV.Może trzeba poczekać na następną serię filmów?
No u nas to chyba rekord padł ?wszyscy dawno powprowadzani, a my dopiero teraz?
Mimo wszystko cieszę się, że to już za Nami.Teraz czekamy na wiosnę i słonko, którego mi brakuje.
Wandziu jegomość Władysław ma kilka pąków po letnim wyłamaniu przekwitniętych
Bacznie go poobserwuję w tym roku.Kwiaty ma cudne, cukierkowy kolor.Jest niski i kompaktowy.
RH o którego pytasz to Roseum Elegans
Katiusha rower to mój rarytas

?muszę go przytargać z piwnicy.Tylko niech się cieplej zrobi.
Alicjo oj tak trawy robią wrażenie i wprowadzają harmonię do ogrodu.Polecam?
Mariusz trawy mają już kilka lat dlatego tak zgrabnie wyglądają i powabnie.Na wiosnę trzeba je przyciąć i tu zaczynają się schody.Nikomu się nie chce wykonywać tego zabiegu
Aniu-nena korzenie giganty to prawda.Ciekawa jestem, czy przełoży się to na kwiaty i bujne kwitnienie?
Montiego oglądałam dotychczas na kanale DOMO TV.Nie wiem, czy teraz nadają program. Muszę sprawdzić na liście
Liście magnolii idą na kompostownik, owszem,no chyba, że mają plamy to wtedy nie .
Sabinko dziękuję, że znalazłaś chwilę na wpis u mnie, bo wiem, że masz trójeczkę, która na pewno zajmuje cały Twój czas
Batshebę kupiłaś? I bardzo dobrze zrobiłaś, naprawdę cudna róża wypełniona płatkami po brzegi ...
Novalis z naparstnicami przypadkiem wyszło niezłe zestawienie:)
Wspominkowe zdjęcia ?zajmuje to dużo czasu, a ja narzekam wciąż na deficyt.
Niedługo wstawię krokusiki, bo szybko pchają się na świat.Będzie kolorowo, już nie mogę się doczekać
Wiolu jak dobrze, że jesteś

?wiesz ja mam naprawdę mały przydomowy ogródek, niestety kilka róż się zmieści. Dobrze, że na działce rosną moje królowe. W marcu zaplanowałam sobie tygodniowy urlop.Zgadnij jaka przyczyna? Będę buszowała i przycinała byliny, róże.Oby tylko pogoda dopisała
Rower na razie w piwnicy zabunkrowany, ale pomyślimy czym by go tu obsadzić.
Natalia witaj u mnie:) Troszkę roślin się uzbierało ,ale wciąż mi mało.Już rozglądam się po stronach i oglądam roślinki nowe.
Dorotko już mieszkamy na szczęście na swoim:) Oby tylko się ciepełko zrobiło to chętnie pogrzebię w ziemi i obsadzę donicę z prymulami?brak mi kolorów?
Anetko to miłe uczucie, że ktoś zagląda i napisze ,a zwłaszcza taka miła osóbka jak Ty:)
Czytałam, że nie będziesz na Gardenii? Może za rok wreszcie uda Nam się spotkać, bo teraz mam jeszcze młynek
Przedstawię Wam drzewko chyba Hakuro się nazywa.W wielu ogrodach je widziałam.Jak kwitnie to ładnie się prezentuje.Macie takie u siebie?
Szpaler z berberysów ma za zadanie być żywopłotem...zobaczymy co z tego wyniknie?
Tu jeszcze ogniście wyglądał...
Kawałek trawki ...
Buziaki zostawiam i oby do wiosny