Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu, dziękuję za slicznego iryska! Właśnie nabrałam przekonania, że w przyszłości u mnie też takie będą rosły
Tak czy owak w poniedziałek będę siać w szklarence ;)
Dziękuję Wam za odwiedzinki, takie wizyty naprawdę działają leczniczo!

Mam własnie taką nadziejęGabriela pisze:...Widać że niedługo będziesz fikać w ogródku...
Dziękuję Wam za odwiedzinki, takie wizyty naprawdę działają leczniczo!

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Już Cię widzę jak pracujesz w ogródku i realizujesz swoje zeszłoroczne plany.
Ale odleżeć swoje trzeba. Wiem jak to jest jak ciągnie na dwór a tu trzeba siedzieć w domu. Ale wytrzymaj jeszcze trochę - trzymam kciuki za powrót do dobrej formy. 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Już miałam iść... Dzięki Grażynko!
Siedzę w domu, chociaż mnie skręca, bo dwa ostatnie dni było słonecznie i nawet nie tak zimno. Dziś na szczęście jest trochę chmur, to mi mniej żal ;)
Tak się intensywnie nastawiam na wyzdrowienie najdalej do niedzieli, ze muszę wyzdrowieć!
Ale trzymanie kciuków nie zaszkodzi ;)
Tak się intensywnie nastawiam na wyzdrowienie najdalej do niedzieli, ze muszę wyzdrowieć!
Ale trzymanie kciuków nie zaszkodzi ;)
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Izuś, nie wychodź jeszcze, bo to "wiosenne" ciepełko zdradliwe bywa niestety.
U Ciebie chmurki, a u mnie jeszcze słońce i ciepło.
Tonę liści pozbierałam i mam dość. Ale sukces, znalazłam posadzone w listopadzie 4 tulipany/ moje pierwsze w życiu tulipany/, ale radocha!
O liście pamiętam, ale tyle masz tych śliczności
Może coś mi wybierzesz z takich kwitnących późnym latem i jesienią?
Właściwie oprócz tych drobnych fioletowych astrów, to praktycznie nic u mnie w P-O jesienią nie kwitnie

U Ciebie chmurki, a u mnie jeszcze słońce i ciepło.
Tonę liści pozbierałam i mam dość. Ale sukces, znalazłam posadzone w listopadzie 4 tulipany/ moje pierwsze w życiu tulipany/, ale radocha!
O liście pamiętam, ale tyle masz tych śliczności
Może coś mi wybierzesz z takich kwitnących późnym latem i jesienią?
Właściwie oprócz tych drobnych fioletowych astrów, to praktycznie nic u mnie w P-O jesienią nie kwitnie
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- ulina
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2007, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przez trzy dni będę Ci towarzyszyć, po wizycie u ortopedy nie mogę chodzić, aby nie nadwyrężyć kolana.
Wiem, że to marne pocieszenie, ale w grupie
Za oknem piękna słoneczna pogoda...dobrze chociaż, że mam ogródek przydomowy i mogę roślinki przez okno oglądać
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Pozdrawiam, Halina
- chatte
- Przyjaciel Forum

Bożenko, nie wychodzę jeszcze, chociaż żal mnie ściska.
Gratuluję tulipanków!
Tylko po co Ty te liście grabisz? Ja bym je zostawiła, przegrzebała trochę z ziemią i przykryła trochę. Będzie z nich wspaniała próchnica. Tak robię na mojejrabacie przed domem, tylko przysypuję lekko kompostem. Różaneczniki, hortensje, wrzosy i iglaki będą Ci wdzięczne, a i wilgoci więcej zatrzymasz w glebie.
Parę późnoletnich i jesiennych już Ci wybrałam, ale wolałabym, zebyś sama sobie wybrała to, co Ci się podoba. Zresztą razem coś wymyslimy ;)
Halinko, cieszę się z Twojego towarzystwa, chociaż bardzo Ci współczuję! Miejmy nadzieję, że po trzech dniach będziesz już w pełni sprawna (moze ja też? ;) )
Ale nieszczęścia chodzą parami, a nawet stadami. Uszkodziłam sobie dziś palec wskazujący prawej ręki. Spuchł i boli przy każdym ruchu, co sprawia, ze bardzo dziwnie mi się pisze
Martwię się, jak będę bez niego siać i sadzić? Może jednak też nie potrwa to dłużej niż trzy dni
No, ostatecznie pięć
Dziękuję Halinko za życzenia i nawzajem!
Gratuluję tulipanków!
Parę późnoletnich i jesiennych już Ci wybrałam, ale wolałabym, zebyś sama sobie wybrała to, co Ci się podoba. Zresztą razem coś wymyslimy ;)
Halinko, cieszę się z Twojego towarzystwa, chociaż bardzo Ci współczuję! Miejmy nadzieję, że po trzech dniach będziesz już w pełni sprawna (moze ja też? ;) )
Ale nieszczęścia chodzą parami, a nawet stadami. Uszkodziłam sobie dziś palec wskazujący prawej ręki. Spuchł i boli przy każdym ruchu, co sprawia, ze bardzo dziwnie mi się pisze
Martwię się, jak będę bez niego siać i sadzić? Może jednak też nie potrwa to dłużej niż trzy dni
No, ostatecznie pięć
Dziękuję Halinko za życzenia i nawzajem!
- ulina
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2007, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo - od jutra ma się zmienić pogoda, ma być zimniej, to lepiej posiedź w domu dłużej i palec sie zagoi
Moja siostra już drugi tydzień ma grypę, siedzi w domu i nie ma siły nic zrobić
Dziękuję za życzenia, mam oszczędzać kolanko jeszcze przez dwa miesiące, nie będę mogła poszaleć, ale powolutku coś bedę robić
Moja siostra już drugi tydzień ma grypę, siedzi w domu i nie ma siły nic zrobić
Dziękuję za życzenia, mam oszczędzać kolanko jeszcze przez dwa miesiące, nie będę mogła poszaleć, ale powolutku coś bedę robić
Pozdrawiam, Halina
- chatte
- Przyjaciel Forum

Wiem Halinko, słyszałam prognozy, ale im tak do końca nie mozna wierzyć ;)
Ja się nie wybieram do ogrodu przed poniedziałkiem, ale dłużej nie wytrzymam! Chociaż do szklarenki
, tam ciepło ...
Dwa miesiące to długo, ale powolutku, po troszeczce coś zawsze można robić
Ja też jakoś sobie bez palca muszę poradzić
, bo wątpię, czy tak szybko wróci do formy.
Chociaż, kto wie! ;) Może i Twoje kolanko po miesiącu okaże się zdrowe?
Tego Ci zyczę!
Ja się nie wybieram do ogrodu przed poniedziałkiem, ale dłużej nie wytrzymam! Chociaż do szklarenki
Dwa miesiące to długo, ale powolutku, po troszeczce coś zawsze można robić
Ja też jakoś sobie bez palca muszę poradzić
Chociaż, kto wie! ;) Może i Twoje kolanko po miesiącu okaże się zdrowe?
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś - zdrówka życzę
ja też nie mogę używać palca - kciuka - bo sobie rozciachałem przez nie uwagę i gdy tylko coś zaczynam nim robić to rana się otwieira - a ciężko jest nie używać kciuka :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki