Mam nadzieję, że efekt końcowy zasłuży na Wasze uznanie a mnie usatysfakcjonuje, bo jak nie....
Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
...to zaczniesz wszystko od początkuchatte pisze:Anetko, pomysłów to ja mam chyba za duzo i potem problem, który wybrac ;)
Mam nadzieję, że efekt końcowy zasłuży na Wasze uznanie a mnie usatysfakcjonuje, bo jak nie....
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aniu, na pewno zajrzę ;)
Z tego wszystkiego zapomniałam Wam powiedzieć: był u mnie dziś Andre1960. Wpadł jak po ogień, bo bardzo się śpieszył, ale zostawił mi... piekną kupkę kamieni!

Cudne, prawda? ;:49
Andrzejku, jeszcze raz stokrotne dzięki!
Mam tez trochę kamieni od Wisienki, którą również miałam okazję poznać osobiście i nie będzie to na pewno ostatnie nasze spotkanie, zatem jak znam życie i Wisienkę, nie są to kamienie ostatnie... ;) Jadzieńko
Z tego wszystkiego zapomniałam Wam powiedzieć: był u mnie dziś Andre1960. Wpadł jak po ogień, bo bardzo się śpieszył, ale zostawił mi... piekną kupkę kamieni!

Cudne, prawda? ;:49
Andrzejku, jeszcze raz stokrotne dzięki!
Mam tez trochę kamieni od Wisienki, którą również miałam okazję poznać osobiście i nie będzie to na pewno ostatnie nasze spotkanie, zatem jak znam życie i Wisienkę, nie są to kamienie ostatnie... ;) Jadzieńko
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuniu jak masz po tych szaleństwach zaczynać jeszcze raz od nowa jak mówi Lady-r to ja się chyba pójdę już lepiej 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wstąpiłam i co widzę ?
Nasza Kotka to nie kotka, tylko pies na ogrodową robotę !
Izuniu , to już nie jest jakaś zwykła rewolucja ... to Wielka Rewolucja Wrześniowo-Październikowa !
Skąd Ty bierzesz na to siły ? W życiu nie dałabym rady tego umnie zrobić. Wykopać tak głębokie doły
w glinie, to dla mnie niewykonalne. Conajmniej dwóch sztygarów potrzeba ..
.
Uważaj Kobieto, bo kręgosłup masz tylko jeden .. Składam wniosek o rozłożenie tej pracy na mniejsze raty .
Już wyobrażam sobie wiosenne efekty tej rewolucji -oj, będzie co oglądać ;:8
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy i zasłużonego odpoczynku

Izuniu , to już nie jest jakaś zwykła rewolucja ... to Wielka Rewolucja Wrześniowo-Październikowa !
Skąd Ty bierzesz na to siły ? W życiu nie dałabym rady tego umnie zrobić. Wykopać tak głębokie doły
w glinie, to dla mnie niewykonalne. Conajmniej dwóch sztygarów potrzeba ..
Uważaj Kobieto, bo kręgosłup masz tylko jeden .. Składam wniosek o rozłożenie tej pracy na mniejsze raty .
Już wyobrażam sobie wiosenne efekty tej rewolucji -oj, będzie co oglądać ;:8
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy i zasłużonego odpoczynku
- chatte
- Przyjaciel Forum

Grażynko, ja mam nadzieję, że będę zadowolona, to ograniczę się wtedy do drobnych zmian ;)
Aniu, faktycznie wrześniowo- październikowa, ale jakoś mi ta nazwa się nie podoba
;)
Nie dziwię się, że Ty byś takich dołów nie kopała, ale u mnie sam piaseczek
Wniosek został przyjęty - za pokwitowaniem - i zostanie rozpatrzony w najbliższym wolnym terminie ;)
Nie wiem Aniu, czy już wiosną będzie widać jakieś pozytywne efekty mojej pracy, ale może?
A teraz idę wypoczywać, bo już ledwie widdzę, co piszę
Dobranoc!
Aniu, faktycznie wrześniowo- październikowa, ale jakoś mi ta nazwa się nie podoba
Nie dziwię się, że Ty byś takich dołów nie kopała, ale u mnie sam piaseczek
Wniosek został przyjęty - za pokwitowaniem - i zostanie rozpatrzony w najbliższym wolnym terminie ;)
Nie wiem Aniu, czy już wiosną będzie widać jakieś pozytywne efekty mojej pracy, ale może?
A teraz idę wypoczywać, bo już ledwie widdzę, co piszę
Dobranoc!
I jesienne kamieniobranie udane.
Tak Ci pozazdrościłam tych zmian, że wiosną też przystąpię do mini rewolucji na jednej ze swoich rabatek, teraz zdrowie mi nie pozwala.
Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
Były w cieniu może z trzy i w końcu wyrwałam mimo, że chciały jeszcze kwitnąć, ale właściwie niepotrzebnie, bo obok tuż za płotem jest cała wielka kępa floksów dosłownie biała od mączniaka, ale to już nie moje...Wisienka pisze:No to mnie pocieszyłaś Karolino, bo u mnie w półcieniu też mączniak zaatakował nagietki. Ciekawa jestem, czy wyrywasz je od razu, czy na razie zostawiasz?
Izo, jestem pełna podziwu! Plany masz niesamowite, ja bym chyba nie miała odwagi na aż takie rewolucje. i to w takim tempie!
Kamienie w prezencie to świetny pomysł
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No i co ja tu widzę. Rewolucja się rozszerza, kamienie idą w górę / coraz bardziej w cenie /, perspektywicznie to wszystkim M grozi zabieg kręgarski......
Kobiety czy wy nie macie litości ?
Niedługo połowę Polski będzie przeryte, przeorane a ugory zamienią się w ogrody botaniczne.

Niedługo połowę Polski będzie przeryte, przeorane a ugory zamienią się w ogrody botaniczne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Krysiu, niektórzy patrząc na to z boku uśmiechają się pobłażliwie ;), ale użytkownicy tego forum rozumieją, jak cenne są kamienie w ogródku, szczególnie na terenie, gdzie kamień większy od pięści jest rzadkim znaleziskiem. Zwłaszcza, kiedy buduje się skalniak, a w planie jest oczko i jeszcze różne inne "budowy" 
Andre i Wisienka z tymi "kamiennymi prezentami" trafili w dziesiątkę
Dorotko, Twoim skalniakiem nigdy nie przestanę się zachwycać, bo jest wyjątkowy! Mój nie ma szans, żeby z Twoim rywalizować, ale w moim ogródku Twojego skalniaka nie widac, więc ...
Wierzę, że do wiosny podreperujesz zdrowie i będziesz mogła też trochę zaszaleć. To tak dobrze robi na wszelkie zmartwienia
Karolinko, mój dotychczasowy ogródek podobał mi się tylko późną wiosną i latem, a teraz myslę że uda mi się stworzyć taki, który będzie ładny cały sezon, a może cały rok ?
Poza tym wygląd mojego ogródka był trochę przypadkowy, bo wymuszony etapami zdobywania terenu (czyt.oczyszczania z perzu), a teraz będzie to dzieło zaplanowane
Dorotko, miło Cię gościć w moim ogródku
Faktycznie, z dźwiganiem kamieni trzeba trochę uważać. Mam nadzieję, że Twój mąż jest już zdrów i ostrożniej będzie Ci nosił prezenty ;)
Grażynko, ależ piękna ta Twoja wizja! Czy nie byłoby cudownie, gdyby się urzeczywistniła?
A kamnienie u mnie naprawdę są w cenie, bo wyschło moje"źródełko" (zdaje się, że znalazł się jeszcze jakiś amator kamieni i wyzbierał wszystko co się po deszczu jeszcze odkryło
)
Chciałam wrzucić kilka zdjęć, ale nie mam już czasu
Spróbuję wieczorem.
Andre i Wisienka z tymi "kamiennymi prezentami" trafili w dziesiątkę
Dorotko, Twoim skalniakiem nigdy nie przestanę się zachwycać, bo jest wyjątkowy! Mój nie ma szans, żeby z Twoim rywalizować, ale w moim ogródku Twojego skalniaka nie widac, więc ...
Wierzę, że do wiosny podreperujesz zdrowie i będziesz mogła też trochę zaszaleć. To tak dobrze robi na wszelkie zmartwienia
Karolinko, mój dotychczasowy ogródek podobał mi się tylko późną wiosną i latem, a teraz myslę że uda mi się stworzyć taki, który będzie ładny cały sezon, a może cały rok ?
Poza tym wygląd mojego ogródka był trochę przypadkowy, bo wymuszony etapami zdobywania terenu (czyt.oczyszczania z perzu), a teraz będzie to dzieło zaplanowane
Dorotko, miło Cię gościć w moim ogródku
Faktycznie, z dźwiganiem kamieni trzeba trochę uważać. Mam nadzieję, że Twój mąż jest już zdrów i ostrożniej będzie Ci nosił prezenty ;)
Grażynko, ależ piękna ta Twoja wizja! Czy nie byłoby cudownie, gdyby się urzeczywistniła?
A kamnienie u mnie naprawdę są w cenie, bo wyschło moje"źródełko" (zdaje się, że znalazł się jeszcze jakiś amator kamieni i wyzbierał wszystko co się po deszczu jeszcze odkryło
Chciałam wrzucić kilka zdjęć, ale nie mam już czasu
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
KaRo pisze:![]()
![]()
![]()
A Wisienka w reklamówce z kokardką?
Oj! KaRuś! Te kamienie nie zmieściłyby się a i reklamówka by nie wytrzymała
A tak w ogóle - Wy macie w ogrodach dużo roślin i kwiatów, a ja kamieni i ... perzu. Ponieważ stwierdziłam, że skoro Iza walczyła z perzem 12 lat, to pewnie ma go już troszkę dosyć
No ja też jestem pełna podziwu dla Izy i zastanawiam się, skąd tyle sił w takiej drobnej kobietce
Izuniu - piękny już miałaś ten wiciokrzew! Szkoda, go ...
Pozdrawiam serdecznie
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Dziewczyny ,a nie pomyślałyście żeby to chemią zwalczyć? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1