Ogród mojej małej Wiki
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród mojej małej Wiki
Witaj Aniu Piękne odmiany piwonii to prawda można się w nich zakochać. Ja tez będę dawała już basen bo jak przysłowie mówi z Boże ciało wskocz do wody śmiało, a w dodatku jest tak gorąco że przydałoby się trochu ochłody. Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania piękne piwonie !
Powiedz jak często podlewasz kwiaty??

Powiedz jak często podlewasz kwiaty??
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, ależ masz cudne piwonie
U mnie też kwitną, takie śliczne różowe i pachną zabójczo
Nie znam nazwy, bo skubnęłam od mamy kiedyś z ogrodu. Ale i tak nie przywiązuję wagi do nazw, czego Ci ogromnie zazdroszczę.
Padało u Ciebie>? Wczoraj jakieś chmury krążyły, ale wiedziałam że do mnie nie trafią. Może do Ciebie doszły?

Padało u Ciebie>? Wczoraj jakieś chmury krążyły, ale wiedziałam że do mnie nie trafią. Może do Ciebie doszły?
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu (Biedronka641) piwonie zajmują dużo miejsca to fakt ale dla mnie to jedno z wspomnień dzieciństwa i nie mogłabym sobie ich odmówić, nadal nie trafiłam na te odmiany które pamiętam i wciąż dokupuje. Dobrze, że tego miejsca mam dużo bo kolejne czekają w doniczkach na wysadzenie w miejsce docelowe.
Alu (Alicja125) basen mamy już rozłożony i napełniony córka sprawdza kiedy woda będzie zdatna do kąpania bo na razie jeszcze nie zdążyła się nagrzać, ale przy tych temperaturach to jutro lub w niedzielę na pewno dzieciaki wskoczą do basenu. Nigdy tak wcześnie nie mieliśmy basenu rozstawianego, zresztą nawet jak pamiętam z z lat młodości kąpało się po przekwitnięciu wody i zazwyczaj mówiło się po Janie
Lenko podlewam codziennie, na warzywniku zraszacze mam włączone a resztą z węża bo nic by nie było, mam bardzo słoneczny teren i mało drzew.
Małgosiu u mnie teraz króluje zapach czarnego bzu, rosnie tego kilka krzaków i zapach jest wszędzie, piwonie czuje jak nos włożę do kwiatka
Z nazwami jest jeden plus jak je znasz i masz pewność, że są właściwe i kupujesz z pewną nazwą to nie kupisz takiej samej jak masz. Deszczu brak jak popadało przy zbiorze siana tydzień temu tak do dziś nie spadła nawet kropla wody, a jest bardzo potrzebna bo nic nie chce rosnąć oprócz chwastów.
A to moje goździki

Goździk kropkowany Albiflorus

Takie dwa kwitnące iryski kupiłam na ryneczku, nie mogłam im się oprzeć

Alu (Alicja125) basen mamy już rozłożony i napełniony córka sprawdza kiedy woda będzie zdatna do kąpania bo na razie jeszcze nie zdążyła się nagrzać, ale przy tych temperaturach to jutro lub w niedzielę na pewno dzieciaki wskoczą do basenu. Nigdy tak wcześnie nie mieliśmy basenu rozstawianego, zresztą nawet jak pamiętam z z lat młodości kąpało się po przekwitnięciu wody i zazwyczaj mówiło się po Janie

Lenko podlewam codziennie, na warzywniku zraszacze mam włączone a resztą z węża bo nic by nie było, mam bardzo słoneczny teren i mało drzew.
Małgosiu u mnie teraz króluje zapach czarnego bzu, rosnie tego kilka krzaków i zapach jest wszędzie, piwonie czuje jak nos włożę do kwiatka

A to moje goździki

Goździk kropkowany Albiflorus

Takie dwa kwitnące iryski kupiłam na ryneczku, nie mogłam im się oprzeć

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja już się rozsiadam i czekam na dalszy piwoniowy spektakl
Uwielbiam je po prostu i cały czas ubolewam, że nie wszędzie da się je wcisnąć, bo sporo miejsca potrzebują...
U mnie też sporo roślin czeka na właściwe miejsca, niektóre już od jesieni
tyle że ja swoje daję na "przechowalnik", czyli kawałek rabatki, gdzie upycham wszystko jak leci, byleby tylko do ziemi wysadzić, bo w donicach się męczyły.

U mnie też sporo roślin czeka na właściwe miejsca, niektóre już od jesieni

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TROJA
- 500p
Małgosiu mam do pokazania ostatnie dwie piwonie, ale fotosik nawalił i muszę pomyśleć jak teraz wstawiać zdjęcia. Ja kiedyś też sadziłam byle wsadzić, ale już tak nie robię bo potem to już było na zawsze i tylko był problem. Teraz trzymam w doniczkach dopóki nie pójdą w miejsce docelowe, podlewanie w te upały to prawdziwy koszmar więc wysadzam w miejsca po cebulach co się da
Powiększyła się nam rodzina o kolejnego źrebaczka, tym razem dziewczynka której trzeba wymyślić imię na literę "P", jest cudowna i zostanie u nas
Na warzywniku wszystko rośnie jak szalone, a szczególnie chwasty. Marchew i pietruszka wzeszły fatalnie już kolejny rok z rzędu więc się zastanawiam nad sensem ich siania bo i tak muszę później kupować.
Mam sporo zdjęć, kwitną bodziszki, róże i zaczynają pierwsze liliowce.

Powiększyła się nam rodzina o kolejnego źrebaczka, tym razem dziewczynka której trzeba wymyślić imię na literę "P", jest cudowna i zostanie u nas

Mam sporo zdjęć, kwitną bodziszki, róże i zaczynają pierwsze liliowce.
Pozdrawiam Ania
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Witaj Aniu zaglądam, a tu nic nie widać
Tak zresztą jak i u mnie i wielu innych forumowiczów. A szkoda, bo to teraz najpiękniejszy i najbardziej owocny czas kwitnień. A może właśnie dlatego teraz fotosik postanowił się wypiąć na tylu użytkowników
Wielkie gratulacje z okazji powiększenia się stada
Życzę dobrego tygodnia i udanej walki z chwastami

Wielkie gratulacje z okazji powiększenia się stada

Życzę dobrego tygodnia i udanej walki z chwastami

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj kiedy naprawia ten fotosik jaka szkoda że nie mogę zobaczyć małego źrebaczka. U mnie po porannej burzy dolane na trawniku stoi woda beczka pełna wody wystarczy tego deszczu. U mnie marchew nawet ładnie wyszła po drugim sianiu a pietruszka szkoda gadać kilkanaście na grządce szkoda zachodu na pietruszkę. Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu...cieszę się że rodzinka się powiększa, szkoda że nie możesz póki co pokazać nam źrebaczka
. Przez tego fotosika , brak zdjęć tak czuję jak by forum wymarło
. Pozdrawiam 

- TROJA
- 500p
Pozdrawiam Ania
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Ojej, Aniu, jakie cudo
Nie należę raczej do "konno zakręconych", ale takie obrazki mnie rozbrajają... Ja też miałam masakrę z podlewaniem doniczek, wolę nie myśleć, ile roślinek mi padło
A chwasty wszędzie porosły takie, że coraz bardziej dojrzewa we mnie opcja wzięcia urlopu na ogród...

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu w tym roku mi pięknie powschodziła pietruszka a zaś marchewka byle jak.
Kruszynka cudna. Jakie imię dostanie?
Kruszynka cudna. Jakie imię dostanie?
- TROJA
- 500p
Justynko za dwa tygodnie spodziewamy się kolejnego źrebaczka
Aniu taki maluszek jest najsłodszy, przy dużym koniu nie ma tego co przy kucyku kiedy można go dosłownie wziąść na ręce i wycałować
A doniczki dzielnie co wieczór podlewam, na razie odpukać nie pada nic masowo. A na temat chwastów się nie wypowiadam. Ja miałam urlop od ogrodu kilka lat temu i wszystko trzeba było zaczynać od nowa więc nie chce do tego wracać.
Alu u nas na tej glinie to jest tragedia, jak damy za dużo obornika to nic i tak z korzeniowych nie ma bo robaki włażą a jak nie ma obornika to nic nie rośnie. Chyba na razie zrobię sobie przerwę z marchewką i pietruszką i będziemy dawać obornik ile sie da to może jak się ziemia trochę rozluźni to zacznie w końcu coś rosnąć.
Fotosik działa
Ostatnie dwie piwonie:

No i różyczki

Aniu taki maluszek jest najsłodszy, przy dużym koniu nie ma tego co przy kucyku kiedy można go dosłownie wziąść na ręce i wycałować

Alu u nas na tej glinie to jest tragedia, jak damy za dużo obornika to nic i tak z korzeniowych nie ma bo robaki włażą a jak nie ma obornika to nic nie rośnie. Chyba na razie zrobię sobie przerwę z marchewką i pietruszką i będziemy dawać obornik ile sie da to może jak się ziemia trochę rozluźni to zacznie w końcu coś rosnąć.
Fotosik działa

Ostatnie dwie piwonie:

No i różyczki

Pozdrawiam Ania
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Aniu maleństwo przesłodkie, niech się chowa zdrowo Wam na pociechę. I oczywiście życzę pomyślnego kolejnego rozwiązania.
Piękne róże i piwonie. Szkoda, że masz takie kłopoty z uprawą korzeniowych, to przykre widzieć jak nasza praca idzie na marne.
Dobrze, że chociaż w kwiatach masz obfirość.
Pozdrawiam serdecznie
Piękne róże i piwonie. Szkoda, że masz takie kłopoty z uprawą korzeniowych, to przykre widzieć jak nasza praca idzie na marne.
Dobrze, że chociaż w kwiatach masz obfirość.
Pozdrawiam serdecznie