Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Witaj Aniu Piękne odmiany piwonii to prawda można się w nich zakochać. Ja tez będę dawała już basen bo jak przysłowie mówi z Boże ciało wskocz do wody śmiało, a w dodatku jest tak gorąco że przydałoby się trochu ochłody. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ania piękne piwonie ! ;:138
Powiedz jak często podlewasz kwiaty??
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, ależ masz cudne piwonie ;:138 U mnie też kwitną, takie śliczne różowe i pachną zabójczo :D Nie znam nazwy, bo skubnęłam od mamy kiedyś z ogrodu. Ale i tak nie przywiązuję wagi do nazw, czego Ci ogromnie zazdroszczę. ;:333
Padało u Ciebie>? Wczoraj jakieś chmury krążyły, ale wiedziałam że do mnie nie trafią. Może do Ciebie doszły?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu (Biedronka641) piwonie zajmują dużo miejsca to fakt ale dla mnie to jedno z wspomnień dzieciństwa i nie mogłabym sobie ich odmówić, nadal nie trafiłam na te odmiany które pamiętam i wciąż dokupuje. Dobrze, że tego miejsca mam dużo bo kolejne czekają w doniczkach na wysadzenie w miejsce docelowe.

Alu (Alicja125) basen mamy już rozłożony i napełniony córka sprawdza kiedy woda będzie zdatna do kąpania bo na razie jeszcze nie zdążyła się nagrzać, ale przy tych temperaturach to jutro lub w niedzielę na pewno dzieciaki wskoczą do basenu. Nigdy tak wcześnie nie mieliśmy basenu rozstawianego, zresztą nawet jak pamiętam z z lat młodości kąpało się po przekwitnięciu wody i zazwyczaj mówiło się po Janie :wink:

Lenko podlewam codziennie, na warzywniku zraszacze mam włączone a resztą z węża bo nic by nie było, mam bardzo słoneczny teren i mało drzew.

Małgosiu u mnie teraz króluje zapach czarnego bzu, rosnie tego kilka krzaków i zapach jest wszędzie, piwonie czuje jak nos włożę do kwiatka :wink: Z nazwami jest jeden plus jak je znasz i masz pewność, że są właściwe i kupujesz z pewną nazwą to nie kupisz takiej samej jak masz. Deszczu brak jak popadało przy zbiorze siana tydzień temu tak do dziś nie spadła nawet kropla wody, a jest bardzo potrzebna bo nic nie chce rosnąć oprócz chwastów.

A to moje goździki :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Goździk kropkowany Albiflorus
Obrazek

Takie dwa kwitnące iryski kupiłam na ryneczku, nie mogłam im się oprzeć :wink:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja już się rozsiadam i czekam na dalszy piwoniowy spektakl :D Uwielbiam je po prostu i cały czas ubolewam, że nie wszędzie da się je wcisnąć, bo sporo miejsca potrzebują...
U mnie też sporo roślin czeka na właściwe miejsca, niektóre już od jesieni :oops: tyle że ja swoje daję na "przechowalnik", czyli kawałek rabatki, gdzie upycham wszystko jak leci, byleby tylko do ziemi wysadzić, bo w donicach się męczyły.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Małgosiu mam do pokazania ostatnie dwie piwonie, ale fotosik nawalił i muszę pomyśleć jak teraz wstawiać zdjęcia. Ja kiedyś też sadziłam byle wsadzić, ale już tak nie robię bo potem to już było na zawsze i tylko był problem. Teraz trzymam w doniczkach dopóki nie pójdą w miejsce docelowe, podlewanie w te upały to prawdziwy koszmar więc wysadzam w miejsca po cebulach co się da :wink:

Powiększyła się nam rodzina o kolejnego źrebaczka, tym razem dziewczynka której trzeba wymyślić imię na literę "P", jest cudowna i zostanie u nas :wink: Na warzywniku wszystko rośnie jak szalone, a szczególnie chwasty. Marchew i pietruszka wzeszły fatalnie już kolejny rok z rzędu więc się zastanawiam nad sensem ich siania bo i tak muszę później kupować.
Mam sporo zdjęć, kwitną bodziszki, róże i zaczynają pierwsze liliowce.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Witaj Aniu zaglądam, a tu nic nie widać ;:131 Tak zresztą jak i u mnie i wielu innych forumowiczów. A szkoda, bo to teraz najpiękniejszy i najbardziej owocny czas kwitnień. A może właśnie dlatego teraz fotosik postanowił się wypiąć na tylu użytkowników ;:131

Wielkie gratulacje z okazji powiększenia się stada ;:138

Życzę dobrego tygodnia i udanej walki z chwastami ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj kiedy naprawia ten fotosik jaka szkoda że nie mogę zobaczyć małego źrebaczka. U mnie po porannej burzy dolane na trawniku stoi woda beczka pełna wody wystarczy tego deszczu. U mnie marchew nawet ładnie wyszła po drugim sianiu a pietruszka szkoda gadać kilkanaście na grządce szkoda zachodu na pietruszkę. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...cieszę się że rodzinka się powiększa, szkoda że nie możesz póki co pokazać nam źrebaczka :wink: . Przez tego fotosika , brak zdjęć tak czuję jak by forum wymarło ;:306 . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Kochani te zdjęcia po jakimś czasie znikną, ale mogę pochwalić się naszą małą kruszynką :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aniu, piękna rodzinka ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Ojej, Aniu, jakie cudo ;:oj Nie należę raczej do "konno zakręconych", ale takie obrazki mnie rozbrajają... Ja też miałam masakrę z podlewaniem doniczek, wolę nie myśleć, ile roślinek mi padło ;:131 A chwasty wszędzie porosły takie, że coraz bardziej dojrzewa we mnie opcja wzięcia urlopu na ogród...
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu w tym roku mi pięknie powschodziła pietruszka a zaś marchewka byle jak.
Kruszynka cudna. Jakie imię dostanie?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Justynko za dwa tygodnie spodziewamy się kolejnego źrebaczka :wink:

Aniu taki maluszek jest najsłodszy, przy dużym koniu nie ma tego co przy kucyku kiedy można go dosłownie wziąść na ręce i wycałować :wink: A doniczki dzielnie co wieczór podlewam, na razie odpukać nie pada nic masowo. A na temat chwastów się nie wypowiadam. Ja miałam urlop od ogrodu kilka lat temu i wszystko trzeba było zaczynać od nowa więc nie chce do tego wracać.

Alu u nas na tej glinie to jest tragedia, jak damy za dużo obornika to nic i tak z korzeniowych nie ma bo robaki włażą a jak nie ma obornika to nic nie rośnie. Chyba na razie zrobię sobie przerwę z marchewką i pietruszką i będziemy dawać obornik ile sie da to może jak się ziemia trochę rozluźni to zacznie w końcu coś rosnąć.

Fotosik działa ;:138 ;:138 ;:138
Ostatnie dwie piwonie:
Obrazek

Obrazek

No i różyczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu maleństwo przesłodkie, niech się chowa zdrowo Wam na pociechę. I oczywiście życzę pomyślnego kolejnego rozwiązania.
Piękne róże i piwonie. Szkoda, że masz takie kłopoty z uprawą korzeniowych, to przykre widzieć jak nasza praca idzie na marne.
Dobrze, że chociaż w kwiatach masz obfirość.

Pozdrawiam serdecznie
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”