Witam wszystkich,nareszcie znalazłam chwilkę czasu na napisanie kilka słów
Jesień już mamy,zaczynam myśleć o kilku różach i zakupach cebulkowych.Część już zakupiłam,ale jak się napatrzałam u aneczki za czosnkami gigantami to i ja zapragnęłam mieć takie kule u siebie...
Wczoraj odpaliłam auta i dalej do Lidla...niestety w dwóch pudłach ani jednej paczki czosnków nie ujrzałam.
Pojadę jeszcze do Auchana albo Leroya. Jak nie dostanę to pozostaje mi kupić w sklepie wysyłkowym.Jak sobie coś wymyślę,to muszę to mieć
Kilka róż kwitnie sobie jeszcze.Zawsze na jesieni Larissa i Hercules powtarzają.Ta pierwsza wypuściła niedawno dwa,długie pędy i tym samym stworzyła piękne bukieciki,w czerwcu raczej pąki opadały z nadmiaru na krzewie.
Olu jeszcze muszę dokupić te czosnki kule,koniecznie

Trawy jak ja je uwielbiam
Liczę na jeszcze kilka słonecznych dni
Kasiu naprawdę u Ciebie nie rosną trawy? ja myślałam do tej pory,że u każdego bezproblemowo...
A masz Giganteusa? Na wiosnę Ci przyślę jak chcesz
Kilka róż kwitnie w najlepsze,nawet lepiej niż w czerwcu.Niektóre poprzycinałam i pewnie znów je pobudziłam,ale czy zdążą zakwitnąć?
Aachener Dom to wielkokwiatowa róża,już ma spore pąki,może już zakwitła,nie byłam na działce kilka dni
Giganteus z tyłu Kasiu podoba Ci się? Ona chyba wszędzie rośnie...
Soniu kilka dni temu byłam na działce,rzeczywiście jeszcze białe kwiatostany mają hortensje,a to dlatego,że jak je kupowałam dopiero pączki małe miały...Jedna zaczyna różowieć,ale ja to lubię
Trawy czarują,planuję dokupić jedną na rabatę z hortensjami i posadzić z tyłu...
Dorotko dziękuję:) Wiem,że czas leczy rany
Ta różyczka co roku tak pięknie kłania się tafli wody w oczku,a ja jej cykam kolejną fotkę...
Gabi Aleksandra ma cudne kwiaty,nie ma super miejscówki,ale w czerwcu pięknie się spisała
Ma duże kwiaty,a zapach
Małgosiu rzeczywiście brokuły mnie przerosły,już nie posieję.
Na jesieni już nie szaleję z różami,miejscówek braknie,a i potem dużo pracy przy nich.
Dwie z balkonu pojadą do ogrodu,juz się martwię,gdzie je posadzić.lady of Schalott gdzieś na tyłach pewnie,bo nieźle mi wyrosła w donicy.
Reniu Lions Rose najpierw ma kremowe kwiaty,a z czasem jaśnieje,kwiat staje się czysto biały,bardzo lubię tę różę
Zdrowa,liście ciemne,błyszczące...
Majeczka dziękuję za info,widzę w ofercie moje marzenie,trzeba kliknąć,nie ma bata
Z temperaturą to mnie pobiłaś,u mnie jeszcze przymrozku nie było,ale 5 stopni na plusie...jesień mamy i porządki czekają.
Jestem ciekawa jakie róże zamawiasz?
Marlenko LO to spory krzak.U mnie rośnie już 7 rok,dużo miejsca potrzebuje,no chyba,że z czasem mocno będziesz go przycinać...
U mnie rośnie blisko oczka,ma dużo luzu...
Larissa miała iść do wyrzucenia,a tu proszę jak wypuściła dwa baty z pięknymi kwiatami,czyżby chciała się przypodobać?
Rosenfaszination nie przestaje kwitnąć,wciąż tworzy kolejne pąki i tak od czerwca w kółko nie daje o sobie zapomnieć...
Winter L też chce się pokazać na jesieni...
James G
Winchester C
Guernsey C
Marselisborg castle
Aachener dom
Oczko wśród traw,które uwielbiam jak się kołyszą...
Pozdrawiam serdecznie