Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Ochłodziło się i to mocno,dziś wiał przeszywający,zimny wiatr...trzy dni temu było jeszcze ciepło i tego dnia pojechałam z mamcią posadzić Silver Dollar z Auchana.Porobiłam kilka fotek.Właśnie ponownie buchnęła kwieciem Mariatherese. Ona nigdy mnie nie zawodzi.
Lions Rose jest całkiem zdrowa,inne róże po zgubieniu części liści próbują nadrobić.Trawy za to mają się najlepiej,pięknie powiewają im piórka i się kołyszą...

Ostatnio w Lidlu kupiłam trochę cebulek,pogrzebałam w pudłach i ciekawe zestawy znalazłam.
Z różyczek zamówię może ze 3 róże...

Kasiu dziękuję za miłe słowa...i właśnie dlatego jest mi ciężko,babcia była w najważniejszych momentach mojego życia,zawsze mnie wspierała i mogłam na nią liczyć.Kiedy byłam chora na zwykłą grypę rozmawiała ze mną przez tel i pocieszała,że będzie dobrze.'
Z rzewnością wspominam tamte chwile i wiele bym dała,żebym mogła choć raz usłyszeć jej głos...

Aniu ;:196 to prawda,zawsze będę nosiła w sercu wspomnienie z uśmiechem na ustach ;:108

Marlenko mam nadzieję,że z czasem ból będzie mniejszy,w końcu mam moich rodziców,męża i dzieci ;:167

Małgosiu dziękuję ;:196 ...tak tylko zostaną wspomnienia i fotografie oraz filmiki...babcia kochała kwiaty,będę jej nosiła na cmentarz....

Dorotko ;:196 dziękuję za Wasze zrozumienie,jesteś kochana...muszę oswoić się z myślą,że już na dzień Babci nigdy nie zaniosę kwiatka ;:185 Taka kolej losu ja wiem,ale dwa dni wcześniej była w pełni sił ...może dlatego tak trudno mi uwierzyć w to co się stało...

Lions R bardzo zdrowa,jestem z niej mega zadowolona,duże kwiaty z żółtymi pylnikami,liście ciemnozielone,błyszczące...

Obrazek

William M z rozplenicą ...

Obrazek

Princesse Aleksandra of K

Obrazek

Rosenfaszination

Obrazek

Hercules

Obrazek

czy to czerwiec,czy to wrzesień obficie kwitnie Mariatherese

Obrazek

Rhapsody jeszcze zdążyła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brokuły tylko dwa z całej paczki...

Obrazek

Cebulowe zakupy za mną

Obrazek

Miłego tygodnia kochani ;:224
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Cebulowe zakupy super. Będzie się działo wiosną... ;:108
Pieknie kwitną ci hortensje i kłoszą się trawy. U mnie też się ochłodziło, pada, mokro i czuć momentami dosłownie zimę.
Mam wielką nadzieję , że jeszcze trochę pięknych, ciepłych dni przed nami...Nie damy się tak szybko... ;:124
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trawy tak pięknie grają ze światłem, a u mnie nie rosną :( . Jedynie mozga trzcinowata ma się dobrze.
To miło ze strony niektórych róż, że cieszą nas o tej porze urodą. Te, które pokazałaś są prześliczne. U mnie bardo źle wyglądają wilkokwiatowe i trochę mnie tym denerwują.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu słoneczny, ciepły wrzesień służył ogrodom. ;:108 Róże świetnie kwitną, a hortensje jeszcze masz takie białe. ;:oj Moje różowości już tak mnie nie cieszą. Trawami czarujesz, pióropusze w słońcu pięknie pokazałaś. ;:215 Pozdrawiam ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

"William M z rozplenicą" , piękna kompozycja, ale jakie cudne zdjęcie ;:180 .
Aniu z czasem będzie lżej. ;:196
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, i ja jestem zadowolona z Lions R.... u mnie caluteńka zdrowa, choć po deszczu kwiaty zwisają... ale piękna jest.
A Alexandra jak Ci się sprawuje ?.. zamówiłam ją... ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu szkoda czasu na uprawę brokuł. One dość humorzaste. Próbowałam dwa razy i dałam sobie spokój.
Mariatheresa to też moja ulubienica tegoroczna. Radzi sobie nieźle z tym dziwnym latem.
Cebulowe szaleństwo widzę....ale tylko 3 róże?
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Lions Rose w zeszłym roku przesadzalam bo rosła koło zbyt dużych róż i była nie widoczna, ale jej kwiaty były zdecydowanie bardziej waniliowo beżowe, teraz rośnie w słońcu i są prawie białe, jak to jest u Ciebie Aniu ?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania marzenia się spełniają, koniecznie zajrzyj do Kamili ;:65 ;:65 ;:65
Wiesz, że u mnie dziś nad ranem było -2C ;:145 jednoroczne do wywalenia, róże nie ucierpiały, ale
mam świadomość, że trzeba już myśleć o jesiennych porządkach. ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

O wiszę, że grzebałyśmy w tych samych cebulkach :D
Aniu, czy możesz wkleić zdjęcie swojego LO, takie, na którym widać cały krzaczek? Zamówiłam go w tym roku a nie do końca wiem, gdzie mam go posadzić ....
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich,nareszcie znalazłam chwilkę czasu na napisanie kilka słów ;:224
Jesień już mamy,zaczynam myśleć o kilku różach i zakupach cebulkowych.Część już zakupiłam,ale jak się napatrzałam u aneczki za czosnkami gigantami to i ja zapragnęłam mieć takie kule u siebie...
Wczoraj odpaliłam auta i dalej do Lidla...niestety w dwóch pudłach ani jednej paczki czosnków nie ujrzałam.
Pojadę jeszcze do Auchana albo Leroya. Jak nie dostanę to pozostaje mi kupić w sklepie wysyłkowym.Jak sobie coś wymyślę,to muszę to mieć :D
Kilka róż kwitnie sobie jeszcze.Zawsze na jesieni Larissa i Hercules powtarzają.Ta pierwsza wypuściła niedawno dwa,długie pędy i tym samym stworzyła piękne bukieciki,w czerwcu raczej pąki opadały z nadmiaru na krzewie.

Olu jeszcze muszę dokupić te czosnki kule,koniecznie ;:65 Trawy jak ja je uwielbiam ;:167
Liczę na jeszcze kilka słonecznych dni ;:3

Kasiu naprawdę u Ciebie nie rosną trawy? ja myślałam do tej pory,że u każdego bezproblemowo...
A masz Giganteusa? Na wiosnę Ci przyślę jak chcesz ;:333
Kilka róż kwitnie w najlepsze,nawet lepiej niż w czerwcu.Niektóre poprzycinałam i pewnie znów je pobudziłam,ale czy zdążą zakwitnąć?
Aachener Dom to wielkokwiatowa róża,już ma spore pąki,może już zakwitła,nie byłam na działce kilka dni ;:145

Giganteus z tyłu Kasiu podoba Ci się? Ona chyba wszędzie rośnie...

Obrazek

Soniu kilka dni temu byłam na działce,rzeczywiście jeszcze białe kwiatostany mają hortensje,a to dlatego,że jak je kupowałam dopiero pączki małe miały...Jedna zaczyna różowieć,ale ja to lubię ;:333
Trawy czarują,planuję dokupić jedną na rabatę z hortensjami i posadzić z tyłu...

Dorotko dziękuję:) Wiem,że czas leczy rany ;:224
Ta różyczka co roku tak pięknie kłania się tafli wody w oczku,a ja jej cykam kolejną fotkę...

Gabi Aleksandra ma cudne kwiaty,nie ma super miejscówki,ale w czerwcu pięknie się spisała ;:333
Ma duże kwiaty,a zapach ;:170

Małgosiu rzeczywiście brokuły mnie przerosły,już nie posieję.
Na jesieni już nie szaleję z różami,miejscówek braknie,a i potem dużo pracy przy nich.
Dwie z balkonu pojadą do ogrodu,juz się martwię,gdzie je posadzić.lady of Schalott gdzieś na tyłach pewnie,bo nieźle mi wyrosła w donicy.

Reniu Lions Rose najpierw ma kremowe kwiaty,a z czasem jaśnieje,kwiat staje się czysto biały,bardzo lubię tę różę ;:333
Zdrowa,liście ciemne,błyszczące...

Majeczka dziękuję za info,widzę w ofercie moje marzenie,trzeba kliknąć,nie ma bata :uszy
Z temperaturą to mnie pobiłaś,u mnie jeszcze przymrozku nie było,ale 5 stopni na plusie...jesień mamy i porządki czekają.
Jestem ciekawa jakie róże zamawiasz? ;:65

Marlenko LO to spory krzak.U mnie rośnie już 7 rok,dużo miejsca potrzebuje,no chyba,że z czasem mocno będziesz go przycinać...

Obrazek

U mnie rośnie blisko oczka,ma dużo luzu...

Larissa miała iść do wyrzucenia,a tu proszę jak wypuściła dwa baty z pięknymi kwiatami,czyżby chciała się przypodobać?

Obrazek

Rosenfaszination nie przestaje kwitnąć,wciąż tworzy kolejne pąki i tak od czerwca w kółko nie daje o sobie zapomnieć...

Obrazek

Winter L też chce się pokazać na jesieni...

Obrazek

James G

Obrazek

Winchester C

Obrazek

Guernsey C

Obrazek

Marselisborg castle

Obrazek

Aachener dom

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczko wśród traw,które uwielbiam jak się kołyszą...

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, uwielbiam trawy. Z giganteusem nie próbowałam i bardzo mi się podoba. Spróbować? :wink:
Połączenie traw i hortensji prześliczne. Kwitnie Ci jeszcze bardzo dużo róż ;:138 . LO wspaniały, mam nadzieję, że i ja doczekam się takiego widoku :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu już kilka ogrodów obdarowałam Giganteusem i nie narzekają,więc wpisuję Cię w kajet :uszy No ciekawa jestem jak będzie u Ciebie przyrastał,u mnie nieźle daje się we znaki ;:108
LO to silna róża,potrzebuje trzech lat na zadomowienie się ;:224
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, czyli giganteus na wiosnę, czy już teraz dzielisz? Dziękuję ;:196 Zaraz poczytam, co ona lubi :D .
Czy Twoja LO jest cięta? Ja swoją przycięłam w tym roku na iwosnę ale wydaje mi się, że to nie wpłynęło na zagęszczenie.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu pięknie się teraz Twoje oczko prezentuje ;:215
Też lubię trawy a i one chyba mnie też bo przyrastają prężnie. Tylko z hakone jakoś nie mogę się dogadać. Dwa podejścia - dwie klapy ;:224
Cebulowe zakupy ;:215 Ja w tym roku bardzo skromnie, miejsca brak a i chęci coś mniejsze niż zwykle ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”