Ogródek Gosi cz. 16
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 16
Witaj. Widzę, że nie obijalas się tylko mocno pracowałas
. Sporo pracy za Tobą i trzymam kciuki za resztę. Pozdrawiam
.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosieńko kochana
, zwolnij trochę, ogród nie zając, nie ucieknie, a Ty możesz sobie krzywdę zrobić.
Nawet urlop poświęciłaś w całości na niełatwe prace ogrodowe....
Podziwiam Cię oczywiście
i życzę, by ogród wypiękniał, jednak nie musi to się stać w rekordowym tempie.
Już teraz możesz się cieszyć naprawdę pięknym otoczeniem domu, ślicznymi rabatami, kolorami i zapachami.
Życzę Ci wspaniałego sierpniowego ogrodowania.
Nawet urlop poświęciłaś w całości na niełatwe prace ogrodowe....
Podziwiam Cię oczywiście
Już teraz możesz się cieszyć naprawdę pięknym otoczeniem domu, ślicznymi rabatami, kolorami i zapachami.
Życzę Ci wspaniałego sierpniowego ogrodowania.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Też mam do wymiany trawnik, ale boję się zabrać za niego
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Marusiu, została mi 1/3 do końca. Miałam dzisiaj robić, ale pierwszy dzień w pracy dało mi tak do wiwatu, że odpuściłam sobie. Zobaczymy jak będzie jutro. Praca naprawdę ciężka mimo, że na stołeczku, ale cały czas człowiek schylony, kark boli. Ale dam radę. Przecież zmieniłam cały tylny trawnik, a tamtego było 10 razy więcej.
Ewelinko,
Trzymanie kciuków się przyda, bo jak na razie nie widzę końca.
Praca zawodowa skutecznie zniechęca mnie do pracy w ogrodzie. Przynajmniej dzisiaj. Ale wiedziałam, że jeśli nie zdołam tego zrobić podczas urlopu, będzie się ciągnęło długo. Niestety nie udało się.
Lycynko,
Chciałam to zrobić na spokojnie, ale się nie udało. Ciągle coś stawało na przeszkodzie. Teraz musze niestety ciągnąć sprawę po pracy i weekendy, a jeszcze sporo zostało do zrobienia, bo najpierw trzeba dokończyć czyszczenie rabaty, potem wyrównać teren, ułożyć kostkę, posiać trawę, a na to nawieźć ziemię, żeby przykryć nasionka. Czyli pewnie jeszcze jakies 2 tygodnie.
Wiem, że już mogę się cieszyć ładnym ogrodem, ale chciałabym w tym roku skończyć najgorszy etap, żeby w przyszłym roku już muc tylko sadzić i przesadzać, co uwielbiam
Znowu mam masę pomysłów. Będzie się działo
Ewuniu, samemu naprawdę jest to bardzo ciężka praca. Jeśli nie masz porządnych silnych i wytrwałych pomocników, nie zabieraj się za to. A czy naprawdę musisz wymieniać trawnik tak jak ja? Ja to zrobiłam tylko dlatego, że chciałam pozbyć się strasznej trawy, która rozłazi się rozłogami. Gdybym miała tylko chwasty zrobiłabym tylko oprysk na chwasty, potem zwertykulowała i dosiała trawę.
Czasem nie warto przesadzać
trochę aktualnych fotek

Widzicie jaki mam super trawnik?
Jeszcze widać puste miejsca, ale to jest sprawka mojego Flesza, który uwielbia tarzać się w tym miejscu. Powoli i to zarośnie

Ewelinko,
Trzymanie kciuków się przyda, bo jak na razie nie widzę końca.
Praca zawodowa skutecznie zniechęca mnie do pracy w ogrodzie. Przynajmniej dzisiaj. Ale wiedziałam, że jeśli nie zdołam tego zrobić podczas urlopu, będzie się ciągnęło długo. Niestety nie udało się.
Lycynko,
Chciałam to zrobić na spokojnie, ale się nie udało. Ciągle coś stawało na przeszkodzie. Teraz musze niestety ciągnąć sprawę po pracy i weekendy, a jeszcze sporo zostało do zrobienia, bo najpierw trzeba dokończyć czyszczenie rabaty, potem wyrównać teren, ułożyć kostkę, posiać trawę, a na to nawieźć ziemię, żeby przykryć nasionka. Czyli pewnie jeszcze jakies 2 tygodnie.
Wiem, że już mogę się cieszyć ładnym ogrodem, ale chciałabym w tym roku skończyć najgorszy etap, żeby w przyszłym roku już muc tylko sadzić i przesadzać, co uwielbiam
Znowu mam masę pomysłów. Będzie się działo
Ewuniu, samemu naprawdę jest to bardzo ciężka praca. Jeśli nie masz porządnych silnych i wytrwałych pomocników, nie zabieraj się za to. A czy naprawdę musisz wymieniać trawnik tak jak ja? Ja to zrobiłam tylko dlatego, że chciałam pozbyć się strasznej trawy, która rozłazi się rozłogami. Gdybym miała tylko chwasty zrobiłabym tylko oprysk na chwasty, potem zwertykulowała i dosiała trawę.
Czasem nie warto przesadzać
trochę aktualnych fotek

Widzicie jaki mam super trawnik?
Jeszcze widać puste miejsca, ale to jest sprawka mojego Flesza, który uwielbia tarzać się w tym miejscu. Powoli i to zarośnie

-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Widać ogrom pracy na trawniku
Małgosiu, pełen szacun, tym bardziej, że to nie rolka i nie firma, tylko Twoje rączki.
Od razu rośliny wyglądają też lepiej na takim tle.
Uściski dla Flesza. 
Od razu rośliny wyglądają też lepiej na takim tle.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O pracusiu, widzę duzo prac miałaś:)
ależ masz ładnego tego pieska!!!
Ładnie, bardzo ładnie w twoim ogrodzie

ależ masz ładnego tego pieska!!!
Ładnie, bardzo ładnie w twoim ogrodzie
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Flesz taki cudny, że sam mógłby uchodzić za kwiatek
I to to najpiękniejszy
Trawnik teraz robi wrażenie, masz zielone dywany
Trawnik teraz robi wrażenie, masz zielone dywany
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iguś, nareszcie jestem z niego zadowolona
Teraz wygląda jak trawnik, a nie jak ściernisko
Szczególnie się cieszę, bo nie mam systemu nawadniającego, więc jak na moje warunki wygląda rewelacyjnie
Fleszor uściskany
Aniu, mam nadzieję, że to ostatnie takie wielkie prace. Prawdę mówiąc porwałam się na zbyt dużą sprawę, ale dałam radę
Iwonko, to mój najukochańszy kwiatek, mój wierny towarzysz wszelkich prac ogrodowych
Chociaż zauważyłam, że on zbyt długo w ogrodzie nie lubi przebywać
To pokojowy piesek i drażni go wszelkie robactwo
Co chwila ogania się od wszystkiego co lata i chodzi.
Czyli po powrocie do domu jest bardzo zmęczony, marzy tylko o spokojnym śnie, bo na dworze nie ma takiej możliwości
Informuję, że zakończyłam oczyszczanie trawnika
Jutro przerwa w pracach, bo jadę odwiedzić koleżankę, a w piątek równanie terenu
Od soboty zacznę układac obrzeża
Teraz wygląda jak trawnik, a nie jak ściernisko
Szczególnie się cieszę, bo nie mam systemu nawadniającego, więc jak na moje warunki wygląda rewelacyjnie
Fleszor uściskany
Aniu, mam nadzieję, że to ostatnie takie wielkie prace. Prawdę mówiąc porwałam się na zbyt dużą sprawę, ale dałam radę
Iwonko, to mój najukochańszy kwiatek, mój wierny towarzysz wszelkich prac ogrodowych
Chociaż zauważyłam, że on zbyt długo w ogrodzie nie lubi przebywać
To pokojowy piesek i drażni go wszelkie robactwo
Co chwila ogania się od wszystkiego co lata i chodzi.
Czyli po powrocie do domu jest bardzo zmęczony, marzy tylko o spokojnym śnie, bo na dworze nie ma takiej możliwości
Informuję, że zakończyłam oczyszczanie trawnika
Jutro przerwa w pracach, bo jadę odwiedzić koleżankę, a w piątek równanie terenu
Od soboty zacznę układac obrzeża
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Gosiu ale się zawzięłaś.
Dobrze, że trawnik nowy powstanie.
Pierwszy jest śliczny, od razu ogród wygląda pięknie.
Niewiarygodnie szybko rozrosły się rośliny przy ścieżce.
Jarzmianka piękna, podpatruję u ciebie, bo moja chyba za mała na kwitnienie. 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No rzeczywiście trawnik wygląda teraz olśniewająco. Aż chciałoby się położyć na chwilę na kocyku z książeczką. Nawiążę do jarzmianki, ponieważ cyma właśnie o niej wspomniała. Otóż powiem wam, że ona jest niesłychanie fotogeniczna, jak chyba żadna inna bylina. Natomiast szczerze mówiąc, w rzeczywistości przestałam się nią zachwycać i właśnie przesadzam ją od róż w odległy kąt pod siatką. Wyrosła wyższa niż róże i chyba osłabiła ich kondycję.
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- mirekjm
- 200p

- Od: 20 gru 2011, o 16:40
Witam Gosiu.Wreszcie udało mi się Ciebie odwiedzić. Pięknie i kolorowo u Ciebie tak jak lubię. Nawet kilka roślin wpadło mi w oko u Ciebie,będę musiał ich poszukać jak np. języczka,mam kilka ale takiej nie mam
,liliowce kwitną Ci ślicznie,ja mam tylko jeden żółty kolor,jak wiesz mam już mało miejsca.
Gosiu chciałem Cie zapytać o tego purpurowego buka,wygląda bardzo ładnie,ja mam trzy egzemplarze,zielony ,purpurowy i trikolor ale u mnie one tak ładnie nie wyglądają,może jakieś specjalne zabiegi wykonujesz?
Aha Gosiu dla Ciebie wstawiłem kilka fotek o dużym formacie ;)
Gosiu chciałem Cie zapytać o tego purpurowego buka,wygląda bardzo ładnie,ja mam trzy egzemplarze,zielony ,purpurowy i trikolor ale u mnie one tak ładnie nie wyglądają,może jakieś specjalne zabiegi wykonujesz?
Aha Gosiu dla Ciebie wstawiłem kilka fotek o dużym formacie ;)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Cudny ten trawnik masz teraz
, widać praca dała efekty . Rabaty przy ścieżce wyglądają świetnie. Oglądając Twój ogród stwierdzam stanowczo, że mam za mało zimozielonych a u Ciebie ich sporo
. Wszystko ładnie wygląda i takie dopracowane
. Masz śliczne pieska i fotki z jego udziałem bardzo udane. Pozdrawiam
.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Gosiu, zawzięłaś się! Robotna z Ciebie kobitka!
Trawniczek
A piesio buszujący wśród roślinek i wylegujący się na zielonej trawce... panisko!
Odpocznij troszeczkę.
Trawniczek
A piesio buszujący wśród roślinek i wylegujący się na zielonej trawce... panisko!
Odpocznij troszeczkę.