Witam całą brać (i siostry) ogrodniczą [TU WITAMY SIĘ] cz.11
-
- 100p
- Od: 15 wrz 2013, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam całą brać (i siostry) ogrodniczą [TU WITAMY SIĘ] cz.11
Witam bardzo serdecznie. Mam na imię Sławek, czytam forum od jakiegoś czasu, choć na razie się prawie nie odzywałem, ale może czas zacząć. Właściwie interesuje mnie tylko winorośl, która mnie pasjonuje od lat i której uprawiam prawie 60 odmian. Jako ciekawostkę napiszę, że uprawiam winorośle głównie na murach kamienicy (i płotach), piętrowo i wielopłaszczyznowo w centrum miasta i zwykle długo się muszę tłumaczyć znajomym gdzie ja to mieszczę (nie posiadając areałów). Ale to zwykle taka zachęta dla nieposiadających ogrodów, że można zazielenić wszystkie kąty, nawet brukowanych podwórzy. Mam też kilka krzaczków borówki amerykańskiej, ale to uprawa całkiem poboczna. Pozdrawiam wszystkich.
Ps. Ups... Teraz odkryłem, że już się kiedyś w innym wątku przywitałem, ale to chyba nie zaszkodzi.
Ps. Ups... Teraz odkryłem, że już się kiedyś w innym wątku przywitałem, ale to chyba nie zaszkodzi.
Pozdrawiam wszystkich. - Sławek

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.Jestem przekonana,że w tak szacownym gronie zdobędę wiele nowych doświadczeń i informacji.
Pozdrawiam wszystkich gorąco

- malika69
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 lut 2017, o 10:51
Witam serdecznie wszystkich 

Witam serdecznie wszystkich ogrodników 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 mar 2017, o 11:09
Witajcie wszyscy
Jestem Kaśka i od dziecka spędzam mnóstwo czasu przy roślinach. Ale dopiero teraz zdobyłam się na posiadanie własnej działki i ogródka
Mam nadzieję, że czerpiąc z Waszego doświadczenia i własnego uporu uda mi się stworzyć kawałek prywatnego nieba
Pozdrawiam serdecznie

Jestem Kaśka i od dziecka spędzam mnóstwo czasu przy roślinach. Ale dopiero teraz zdobyłam się na posiadanie własnej działki i ogródka

Mam nadzieję, że czerpiąc z Waszego doświadczenia i własnego uporu uda mi się stworzyć kawałek prywatnego nieba

Pozdrawiam serdecznie

Cześć!
Mam na imię Dominika i można powiedzieć, że zawsze miałam dwie lewe ręce do roślin.
Od jakiegoś czasu wytrzymuje jednak ze mną pewien zamiokulkas i coraz bardziej ciągnie mnie do sukulentów, więc postanowiłam dokładniej porozglądać się po forum
Mam na imię Dominika i można powiedzieć, że zawsze miałam dwie lewe ręce do roślin.
Od jakiegoś czasu wytrzymuje jednak ze mną pewien zamiokulkas i coraz bardziej ciągnie mnie do sukulentów, więc postanowiłam dokładniej porozglądać się po forum

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zapraszamy Was serdecznie do naszego grona. Każda dyskusja to i dla nas przydatne zajęcie.

- Bialy Bzzz
- 10p - Początkujący
- Od: 12 maja 2015, o 14:06
Witajcie Ogrodnicy!
Przyłączyłam się w 2015 roku ale dopiero teraz odważę się pisać [chyba ;)].
Dziękuję Wam za to, że tak chętnie dzielicie się wiedzą. Sporo już czytałam. Wiele rzeczy mi się rozjaśniło ale mam też niezły mętlik w głowie, im więcej czytam tym większy
Doświadczenie: początkująca. 2015 to niezłe pomidory, dżungla kabaczków, mizerne cukinie, słabe ogórki, walka o rzodkiewki, rozpacz truskawkowa, przyzwoite buraczki liściowe. Nade wszystko: wojna ze ślimakami. 2016 to kilka pomidorów tylko. A teraz wzięło mnie na nowo. Będzie sianie oooj... już sie boję
Pozdrawiam Magda
Przyłączyłam się w 2015 roku ale dopiero teraz odważę się pisać [chyba ;)].
Dziękuję Wam za to, że tak chętnie dzielicie się wiedzą. Sporo już czytałam. Wiele rzeczy mi się rozjaśniło ale mam też niezły mętlik w głowie, im więcej czytam tym większy

Doświadczenie: początkująca. 2015 to niezłe pomidory, dżungla kabaczków, mizerne cukinie, słabe ogórki, walka o rzodkiewki, rozpacz truskawkowa, przyzwoite buraczki liściowe. Nade wszystko: wojna ze ślimakami. 2016 to kilka pomidorów tylko. A teraz wzięło mnie na nowo. Będzie sianie oooj... już sie boję

Pozdrawiam Magda
- Baum
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 mar 2017, o 06:42
Dzien dobry wszystkim Ogrodniczkom i Ogrodziarzom. Startujemy w wirtualny sezon ogrodniczenia! Przemiło i ciekawie.
??????????
pozdrawiam, Baum
()())()()())()()()))()
pozdrawiam, Baum
()())()()())()()()))()
Witam!
Cieszę się, że trafiłam na to forum. Moja pasja to rośliny do domu i na balkon, ale interesuje mnie wszystko, co zielone. Podczytywałam wiele razy forum i wiele się dzięki Wam tu nauczyłam.
Cieszę się, że trafiłam na to forum. Moja pasja to rośliny do domu i na balkon, ale interesuje mnie wszystko, co zielone. Podczytywałam wiele razy forum i wiele się dzięki Wam tu nauczyłam.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
No witamy Was serdecznie i zapraszamy do dyskusji

Witam ciepło wszystkich ogrodników.
Mam na imię Piotr i od niecałych dwóch lat mam niedużą działkę. Myślałem, że skończy się na założeniu trawnika - a tu wygląda na to, że mnie wciągnęło - bo właśnie robię rozsadę pomidorów i papryki do niedawno postawionego foliaka
.
I powiem szczerze, iż nie myślałem , że grzebanie w ziemi tyle frajdy mi będzie sprawiać.
Podczytuję forum już od dłuższego czasu i korzystam z Waszych doświadczeń
- pora może w końcu dołączyć
Pozdrawiam Piotr
Mam na imię Piotr i od niecałych dwóch lat mam niedużą działkę. Myślałem, że skończy się na założeniu trawnika - a tu wygląda na to, że mnie wciągnęło - bo właśnie robię rozsadę pomidorów i papryki do niedawno postawionego foliaka

I powiem szczerze, iż nie myślałem , że grzebanie w ziemi tyle frajdy mi będzie sprawiać.
Podczytuję forum już od dłuższego czasu i korzystam z Waszych doświadczeń

Pozdrawiam Piotr
pozdrawiam Piotr
-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 mar 2017, o 15:09
Dobry wieczór
Niedawno dołączyłam do Forum i znajduję je bardzo pomocnym
Na jesieni przeprowadziłam sie z rodziną do nowego domu i po raz pierwszy mam ogródek na tyle duży, żeby popuscić wodze fantazji:)
Do tej pory głównie uprawiałm zioła, rośliny 'do koszyków' i małych doniczek i takie tam niewielkie kwiatuszki- aksamitki, bratki, lobelię itp. w sumie głównie jednoroczne oraz pnące się po płotach pasiflory i clematisy:), truskawki i aż 1 pożczkę
... i trawnik
Teraz pora wejść na nowy poziom amatorskiego ogrodnicta:)
Nasz ogród jest przerośnięty i zachwaszczony, a stare jaśminy i czarny bez siegają dachów... czasem myślę, ze warto by tam wjechać... spychaczem :P Ogladam każdy listek i korzonek, żeby nie wyrzuciś czegoś co by mi się mogło spodobać. Wszystko jednak zimowało i nie potrafiłam rozpoznać niektórych roślin- czasy gdy babcia objaśniała mi swoje rabaty były dawno i część rzeczy mi po prostu uciekła
Wycinam, przycinam, czyszczę i eksperymentuję- i kocham każda minutę, bo praca w ogrodzie to dla mnie nie praca tylko relaks:)
Pozdrawiam wszystkich czytających i dziękuję za odpowiedzi na moje posty i za tyle wspaniałych rad, które znalazłam już wcześniej w innych wątkach
Magda
Niedawno dołączyłam do Forum i znajduję je bardzo pomocnym

Na jesieni przeprowadziłam sie z rodziną do nowego domu i po raz pierwszy mam ogródek na tyle duży, żeby popuscić wodze fantazji:)
Do tej pory głównie uprawiałm zioła, rośliny 'do koszyków' i małych doniczek i takie tam niewielkie kwiatuszki- aksamitki, bratki, lobelię itp. w sumie głównie jednoroczne oraz pnące się po płotach pasiflory i clematisy:), truskawki i aż 1 pożczkę

Nasz ogród jest przerośnięty i zachwaszczony, a stare jaśminy i czarny bez siegają dachów... czasem myślę, ze warto by tam wjechać... spychaczem :P Ogladam każdy listek i korzonek, żeby nie wyrzuciś czegoś co by mi się mogło spodobać. Wszystko jednak zimowało i nie potrafiłam rozpoznać niektórych roślin- czasy gdy babcia objaśniała mi swoje rabaty były dawno i część rzeczy mi po prostu uciekła

Wycinam, przycinam, czyszczę i eksperymentuję- i kocham każda minutę, bo praca w ogrodzie to dla mnie nie praca tylko relaks:)
Pozdrawiam wszystkich czytających i dziękuję za odpowiedzi na moje posty i za tyle wspaniałych rad, które znalazłam już wcześniej w innych wątkach

Magda
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Witamy.

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.