Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

Majeczko, miło było pospacerować po Twoim ogrodzie. Z tego co czytam i Ty i Twój mąż jesteście zielono zakręceni i kochacie swój ogród i to widać na każdym kroku. Szkoda zmarnowanych róż po zimie. Zwłaszacza tych piennych , które tak pracowicie zabezpieczałaś. U mnie też trochę strat, chciaż nie aż tak dużo, za to zdecydowanie trudniej zbierają się do życia te, które przeżyły. Stoją takie zaklęte królewny i czekają chyba na księcia, żeby je odczarował.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit
Bardzo podoba mi się jak tworzysz swój ogród :) Jestem pod wrażeniem pergoli ;:333 i w związku z tym mam pytanie ... co zdecydowało że wybrałaś różę veilchenblau?

Pozdrawiam
Ania
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maju,świetnie urządzasz swój ogród ,ile ludzi tyle pomysłów i to jest cudne ,kamień z nazwą ulicy rewelacyjnie wygląda,pomysł świetny,pozdrawiam i życzę takich pomysłów mnóstwo :wit
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Witam wszystkich chwilkę mnie nie było a w ogrodzie wszystko rośnie już jak szalone :heja chociaż już strasznie sucho się robi
Sasanka18 kamień malowałam sama ręcznie farbami olejnymi a na koniec lakierem zabezpieczyłam i jakoś się trzyma już ponad 3 lata choć myślę by w tym roku poprawić bo biała farba już mocno zakurzona
clem3 dziękuję za miłe słowa a zdjęcie zapalonych lamp zawsze zapomnę zrobić hehe a obok nich to kule z tui szmaragdowych to nie bukszpan :heja
fiskomp wagabunga123 to miejsce muszę dopracować choć ciągle brak czasu
cyma2704 bez świetnie się rozrósł a mszyce tak na razie zbieram ręcznie jakoś nie lubię chemii ale jak już nie daję rady to raz do roku prysnę ale takim w spray tylko tam gdzie są
kania :wit u mnie tez kilka takich zaklętych królewien by się znalazło niby coś widać ale bez szału może się ogarną choć teraz te slońce palące młode listki aż przypala a zielono zakręconych jest więcej i oby tak dalej :tan :;230
Ankos7 tak szczerze to chyba wybrałam tą różę dlatego że szybko podobno rośnie i jest potężna a takiego potworka nie mam w swoim ogrodzie a ta pergola jest naprawde solidna więc mam nadzieję że veilchenblau ładnie ją obrośnie a po drugiej stronie jest clematis w podobnym kolorze
koziorozec czasem mam dużo pomysłów ale budżet slaby hehe ;:306

zarnowiec purpurowy ma taki piękny kolor że widać go z daleka

Obrazek

orlik w końcu pieknie zakwitł

Obrazek

pnąca new down się rozkręca

Obrazek

floksy coraz większe

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Opisz mi,jak żarnowca uprawiasz ;:oj
Mi zmarzł do podstawy,teraz sobie poczekam aż urośnie ;:173
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jaki piękny żarnowiec!!! ;:138
Róża New Dawn kolosalna! Będzie bajkowe kwitnienie! :uszy
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka orlik piękny, w moim ulubionym kolorze. :) Nawet nie wiedziałam, że żarnowiec może mieć różowe kwiaty. ;:oj
slimak900
200p
200p

Post »

Tulap cóż ciężko powiedzieć jak uprawiam tego żarnowca bo wcale o niego nie dbam wsadziłam chyba 4 lata temu nie nawożę nie okrywam nie obcinam choć w tym roku trochę podetnę zwłaszcza tego jasnego po prostu rośnie fakt że u mnie ziemia słaba a gdzieś czytałam stanowisko to że suche może dlatego nic po zimie mu nie jest
apus to fakt róże new down w tym roku chyba dadzą popis a mam 3 sztuki :lol:
cyma2704 orlik mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie ich więcej a żarnowiec może zdjecie słabe bo on ma kolor taki purpurowy w sumie mało spotykany piękny ;:138 zwłaszcza że nic w ogrodzie u mnie nie ma ta intensywnego koloru

czosnki już kończą swoje kwitnienie

Obrazek

hortensja diamontino sadzona wiosną

Obrazek

hortensja annabel już ma paczki maleńkie

Obrazek
slimak900
200p
200p

Post »

Zapomniałam wcześniej zdjęcie zrobić róży która zakwitła w Dniu Matki ot taki prezent hehe ;:168
nie wiem co to za róża ale na pewno cudnie pachnie ;:215 zdjęcia zrobione po ulewie więc pąk trochę potargany ;:204

Obrazek

ma kilka paków i nie jest za duża ale jest u mnie drugi rok a była przesadzana z dużego ogrodu gdzie podobno zajmowała sporo miejsca a korzeń jej był już na prawdę wielki

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka Anabelka już niedługo cię ucieszy kwiatami, ;:215 lubię ją za wczesne kwitnienie, mniej za zwisanie kwiatów nisko nad ziemią. :wink: Róża na pewno jak się zakorzeni dobrze, pokaże ci się z najlepszej strony. Róże pachnące są dla mnie wyjątkowe. ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Swoją Anabelkę podwiązuję. Czasami zdaje to egzamin, ale nie zawsze ;:224
Żarnowiec rzeczywiście ma niesamowity kolor ;:oj
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie ja też myślałam o veilchenblau ale w związku z tym że kwitnie raz posadziłam ją w innym miejscu. Ostatecznie przy pergoli znalazły się Jasminy, przy drugiej Laguny. Zobaczymy...
A jakie masz zdanie o new down?

Pozdrawiam
Ania
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Maju tak to jest gdy zamiast spać lunatykuje się po ogrodach ;:306 Tuje z bukszpanem pomylić ;:124 Żarnowiec ma najpiękniejszy kolor z tych, które do tej pory widziałam ;:oj Już wyobrażam sobie New Down w pełnym rozkwicie ;:224
slimak900
200p
200p

Post »

clem3 ja też czasem po nocach biegam po forum bo ciężko oderwać się od ślicznotek w niektórych ogrodach a żarnowiec jeszcze trzyma kwiaty choć już im dużo nie zostało i pewnie opadną

Ankos7 wiem, że veilchenblau kwitnie raz ale lubię co szybko robi się wielkie bo ja z tych niecierpliwych więc czekam i podglądam ale na razie słabiutko jej idzie ledwie kilka listków to inne z wiosennych sadzeń lepiej sobie radzą a zdanie o new down hymmmmmm jak gdzieś już czytałam, że niektórzy mają ja za śmieciucha i coś pewnie w tym jest bo wokół niej jest rózowo od płatków ale mi to nie przeszkadza :tan za to kwitnie od 5 lat tyloma kwiatami jak żadna i nie łapie chorób zwlaszcza że ja nie robię oprysków gorzej z bieraniem mszyc bo czasem się na niej pojawiaja a zbieram ręcznie i jak już nie daję rady to spray idzie w grę na razie są czyste i błyszczące i całe w pąkach a i jako jedyne nic im ta wiosna nie zrobiła nic nie zmarzly w marcu przez chwilę miały liście lekko żółte i słabo się rozkręcała ale potem już poszła jak burza

Iwonka1 no ja swoją anabellke zawsze zaniedbywałam i dopiero teraz pokaże pewnie swoje ja kupiłam jej nawóz i podlewam więc pewnie się będzie pokładać

cyma2704 anabelka no pierwszy raz tak o nią zadbałam to sie pewnie odwdzięczy i już myślę czy jakieś koło jej nie wyspawać chyba męża poproszę ;:136 a róża naprawdę wyjątkowa bo nie dość że ładna pełna i kolorek cudo to zapach nieziemski aż nie mogę się doczekać aż zarośnie cały róg

new down rozrasta się każdego dnia ;:138
Obrazek

krzewuszka
Obrazek

zobaczcie jak ten czarny bez od marca urósł wtedy sięgał ciut za siatką rośnie jak szalony i lada moment bedzie kwitł na różowo
Obrazek

irysy z jesiennego sadzenia
Obrazek

Obrazek

clematis się rozkręca ale nie znam odmiany
Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Czarny bez to wielki potwór! Maju, zrób koniecznie zdjęcie jego w trakcie kwitnienia! :)
New Dawn jak zakwitnie, to dopiero będzie spektakl! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”