Majka w ogrodzie
- kania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka w ogrodzie
Majeczko, miło było pospacerować po Twoim ogrodzie. Z tego co czytam i Ty i Twój mąż jesteście zielono zakręceni i kochacie swój ogród i to widać na każdym kroku. Szkoda zmarnowanych róż po zimie. Zwłaszacza tych piennych , które tak pracowicie zabezpieczałaś. U mnie też trochę strat, chciaż nie aż tak dużo, za to zdecydowanie trudniej zbierają się do życia te, które przeżyły. Stoją takie zaklęte królewny i czekają chyba na księcia, żeby je odczarował.
Witaj
Bardzo podoba mi się jak tworzysz swój ogród
Jestem pod wrażeniem pergoli
i w związku z tym mam pytanie ... co zdecydowało że wybrałaś różę veilchenblau?
Pozdrawiam
Ania

Bardzo podoba mi się jak tworzysz swój ogród

Pozdrawiam
Ania
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Maju,świetnie urządzasz swój ogród ,ile ludzi tyle pomysłów i to jest cudne ,kamień z nazwą ulicy rewelacyjnie wygląda,pomysł świetny,pozdrawiam i życzę takich pomysłów mnóstwo 

Witam wszystkich chwilkę mnie nie było a w ogrodzie wszystko rośnie już jak szalone
chociaż już strasznie sucho się robi
Sasanka18 kamień malowałam sama ręcznie farbami olejnymi a na koniec lakierem zabezpieczyłam i jakoś się trzyma już ponad 3 lata choć myślę by w tym roku poprawić bo biała farba już mocno zakurzona
clem3 dziękuję za miłe słowa a zdjęcie zapalonych lamp zawsze zapomnę zrobić hehe a obok nich to kule z tui szmaragdowych to nie bukszpan
fiskomp wagabunga123 to miejsce muszę dopracować choć ciągle brak czasu
cyma2704 bez świetnie się rozrósł a mszyce tak na razie zbieram ręcznie jakoś nie lubię chemii ale jak już nie daję rady to raz do roku prysnę ale takim w spray tylko tam gdzie są
kania
u mnie tez kilka takich zaklętych królewien by się znalazło niby coś widać ale bez szału może się ogarną choć teraz te slońce palące młode listki aż przypala a zielono zakręconych jest więcej i oby tak dalej
Ankos7 tak szczerze to chyba wybrałam tą różę dlatego że szybko podobno rośnie i jest potężna a takiego potworka nie mam w swoim ogrodzie a ta pergola jest naprawde solidna więc mam nadzieję że veilchenblau ładnie ją obrośnie a po drugiej stronie jest clematis w podobnym kolorze
koziorozec czasem mam dużo pomysłów ale budżet slaby hehe
zarnowiec purpurowy ma taki piękny kolor że widać go z daleka

orlik w końcu pieknie zakwitł

pnąca new down się rozkręca

floksy coraz większe

Sasanka18 kamień malowałam sama ręcznie farbami olejnymi a na koniec lakierem zabezpieczyłam i jakoś się trzyma już ponad 3 lata choć myślę by w tym roku poprawić bo biała farba już mocno zakurzona
clem3 dziękuję za miłe słowa a zdjęcie zapalonych lamp zawsze zapomnę zrobić hehe a obok nich to kule z tui szmaragdowych to nie bukszpan

fiskomp wagabunga123 to miejsce muszę dopracować choć ciągle brak czasu
cyma2704 bez świetnie się rozrósł a mszyce tak na razie zbieram ręcznie jakoś nie lubię chemii ale jak już nie daję rady to raz do roku prysnę ale takim w spray tylko tam gdzie są
kania

Ankos7 tak szczerze to chyba wybrałam tą różę dlatego że szybko podobno rośnie i jest potężna a takiego potworka nie mam w swoim ogrodzie a ta pergola jest naprawde solidna więc mam nadzieję że veilchenblau ładnie ją obrośnie a po drugiej stronie jest clematis w podobnym kolorze
koziorozec czasem mam dużo pomysłów ale budżet slaby hehe

zarnowiec purpurowy ma taki piękny kolor że widać go z daleka

orlik w końcu pieknie zakwitł

pnąca new down się rozkręca

floksy coraz większe

Opisz mi,jak żarnowca uprawiasz
Mi zmarzł do podstawy,teraz sobie poczekam aż urośnie

Mi zmarzł do podstawy,teraz sobie poczekam aż urośnie

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jaki piękny żarnowiec!!!
Róża New Dawn kolosalna! Będzie bajkowe kwitnienie!

Róża New Dawn kolosalna! Będzie bajkowe kwitnienie!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka orlik piękny, w moim ulubionym kolorze.
Nawet nie wiedziałam, że żarnowiec może mieć różowe kwiaty. 

Tulap cóż ciężko powiedzieć jak uprawiam tego żarnowca bo wcale o niego nie dbam wsadziłam chyba 4 lata temu nie nawożę nie okrywam nie obcinam choć w tym roku trochę podetnę zwłaszcza tego jasnego po prostu rośnie fakt że u mnie ziemia słaba a gdzieś czytałam stanowisko to że suche może dlatego nic po zimie mu nie jest
apus to fakt róże new down w tym roku chyba dadzą popis a mam 3 sztuki
cyma2704 orlik mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie ich więcej a żarnowiec może zdjecie słabe bo on ma kolor taki purpurowy w sumie mało spotykany piękny
zwłaszcza że nic w ogrodzie u mnie nie ma ta intensywnego koloru
czosnki już kończą swoje kwitnienie

hortensja diamontino sadzona wiosną

hortensja annabel już ma paczki maleńkie

apus to fakt róże new down w tym roku chyba dadzą popis a mam 3 sztuki

cyma2704 orlik mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie ich więcej a żarnowiec może zdjecie słabe bo on ma kolor taki purpurowy w sumie mało spotykany piękny

czosnki już kończą swoje kwitnienie

hortensja diamontino sadzona wiosną

hortensja annabel już ma paczki maleńkie

Zapomniałam wcześniej zdjęcie zrobić róży która zakwitła w Dniu Matki ot taki prezent hehe
nie wiem co to za róża ale na pewno cudnie pachnie
zdjęcia zrobione po ulewie więc pąk trochę potargany

ma kilka paków i nie jest za duża ale jest u mnie drugi rok a była przesadzana z dużego ogrodu gdzie podobno zajmowała sporo miejsca a korzeń jej był już na prawdę wielki

nie wiem co to za róża ale na pewno cudnie pachnie

ma kilka paków i nie jest za duża ale jest u mnie drugi rok a była przesadzana z dużego ogrodu gdzie podobno zajmowała sporo miejsca a korzeń jej był już na prawdę wielki

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka Anabelka już niedługo cię ucieszy kwiatami,
lubię ją za wczesne kwitnienie, mniej za zwisanie kwiatów nisko nad ziemią.
Róża na pewno jak się zakorzeni dobrze, pokaże ci się z najlepszej strony. Róże pachnące są dla mnie wyjątkowe. 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Swoją Anabelkę podwiązuję. Czasami zdaje to egzamin, ale nie zawsze
Żarnowiec rzeczywiście ma niesamowity kolor

Żarnowiec rzeczywiście ma niesamowity kolor

No właśnie ja też myślałam o veilchenblau ale w związku z tym że kwitnie raz posadziłam ją w innym miejscu. Ostatecznie przy pergoli znalazły się Jasminy, przy drugiej Laguny. Zobaczymy...
A jakie masz zdanie o new down?
Pozdrawiam
Ania
A jakie masz zdanie o new down?
Pozdrawiam
Ania
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Maju tak to jest gdy zamiast spać lunatykuje się po ogrodach
Tuje z bukszpanem pomylić
Żarnowiec ma najpiękniejszy kolor z tych, które do tej pory widziałam
Już wyobrażam sobie New Down w pełnym rozkwicie 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
clem3 ja też czasem po nocach biegam po forum bo ciężko oderwać się od ślicznotek w niektórych ogrodach a żarnowiec jeszcze trzyma kwiaty choć już im dużo nie zostało i pewnie opadną
Ankos7 wiem, że veilchenblau kwitnie raz ale lubię co szybko robi się wielkie bo ja z tych niecierpliwych więc czekam i podglądam ale na razie słabiutko jej idzie ledwie kilka listków to inne z wiosennych sadzeń lepiej sobie radzą a zdanie o new down hymmmmmm jak gdzieś już czytałam, że niektórzy mają ja za śmieciucha i coś pewnie w tym jest bo wokół niej jest rózowo od płatków ale mi to nie przeszkadza
za to kwitnie od 5 lat tyloma kwiatami jak żadna i nie łapie chorób zwlaszcza że ja nie robię oprysków gorzej z bieraniem mszyc bo czasem się na niej pojawiaja a zbieram ręcznie i jak już nie daję rady to spray idzie w grę na razie są czyste i błyszczące i całe w pąkach a i jako jedyne nic im ta wiosna nie zrobiła nic nie zmarzly w marcu przez chwilę miały liście lekko żółte i słabo się rozkręcała ale potem już poszła jak burza
Iwonka1 no ja swoją anabellke zawsze zaniedbywałam i dopiero teraz pokaże pewnie swoje ja kupiłam jej nawóz i podlewam więc pewnie się będzie pokładać
cyma2704 anabelka no pierwszy raz tak o nią zadbałam to sie pewnie odwdzięczy i już myślę czy jakieś koło jej nie wyspawać chyba męża poproszę
a róża naprawdę wyjątkowa bo nie dość że ładna pełna i kolorek cudo to zapach nieziemski aż nie mogę się doczekać aż zarośnie cały róg
new down rozrasta się każdego dnia

krzewuszka

zobaczcie jak ten czarny bez od marca urósł wtedy sięgał ciut za siatką rośnie jak szalony i lada moment bedzie kwitł na różowo

irysy z jesiennego sadzenia

clematis się rozkręca ale nie znam odmiany

Ankos7 wiem, że veilchenblau kwitnie raz ale lubię co szybko robi się wielkie bo ja z tych niecierpliwych więc czekam i podglądam ale na razie słabiutko jej idzie ledwie kilka listków to inne z wiosennych sadzeń lepiej sobie radzą a zdanie o new down hymmmmmm jak gdzieś już czytałam, że niektórzy mają ja za śmieciucha i coś pewnie w tym jest bo wokół niej jest rózowo od płatków ale mi to nie przeszkadza

Iwonka1 no ja swoją anabellke zawsze zaniedbywałam i dopiero teraz pokaże pewnie swoje ja kupiłam jej nawóz i podlewam więc pewnie się będzie pokładać
cyma2704 anabelka no pierwszy raz tak o nią zadbałam to sie pewnie odwdzięczy i już myślę czy jakieś koło jej nie wyspawać chyba męża poproszę

new down rozrasta się każdego dnia

krzewuszka

zobaczcie jak ten czarny bez od marca urósł wtedy sięgał ciut za siatką rośnie jak szalony i lada moment bedzie kwitł na różowo

irysy z jesiennego sadzenia

clematis się rozkręca ale nie znam odmiany

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Czarny bez to wielki potwór! Maju, zrób koniecznie zdjęcie jego w trakcie kwitnienia! 
New Dawn jak zakwitnie, to dopiero będzie spektakl!

New Dawn jak zakwitnie, to dopiero będzie spektakl!

Pozdrawiam, Basia.