Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Dzień dobry, Tereniu ;:180
Mnie czeka kolejne pikowanie. Za chwilę się do tego zabiorę. Zachciało mi się jeszcze dosiać niektórych kwiatków, wszystkie wzeszły i teraz nie mam wyboru, muszę się nimi odpowiednio zająć. ;:7
Dbaj o zdrowie, kochana, byś mogła cieszyć się swoimi skarbami ogrodowymi. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tereniu,dziękuję za radę co do nawozów ;:180 .Muszę spytać m.
Wysiewy zrobiły na mnie wrażenie ;:63 .Ja tylko pomidory i kilka kubeczków z kwiatkami.Resztę planuję na 'póżniej'.Nie mam miejsca na oknach.A gdybym, zajęła stół,to najpierw by leciały doniczki,a za nimi Maciuś :roll: .Na szczęście jeszcze sie nie bierze za ''pielenie'',ale pewnie dlatego,że wszystko na parapetach.
Wiesz,co dziś zrobił?...wrzucił ,do otwartej butelki z olejem-3 małe noże i 2 długopisy ;:224 ;:306 .Co znalazł w pobliżu i się zmieściło do dziurki...to był moooment.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Nie ma sprawy Tereniu, będę mówić jakie siewki mam w nadwyżkach :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,roboty masz dużo widzę ,ja tez ,ale czasem idę na skróty,i wszystkie byliny ,które wzeszły już wsadziłam do ziemi na rabatach ,zamiast pikować i super sie mają ,pogoda też jest dobra ,bo pod chmurą i siąpi,nic nie będę pikować ,bo nie mam czasu,pozdrawiam,buziaczki i zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam wieczorową porą miłych gości ;:4
Dorotko cieszę się że mnie odnalazłaś ;:138 ;:196
Witaj Lucynko ;:196
Fajnie że wszystkie kwiatuszki Ci wzeszły ;:333 moich część stoi jak zaklętych - nic nie widać a ja co chwilę do nich zaglądam :wink: niektóre wczoraj siane :D
Oj jak mogę dbać o zdrowie - dzisiaj ostatni zabieg i prosto po zabiegach na działkę starą - wykopywałam kwiatuszki i jutro będę sadzić na nowej . Zaczęłam przycinać budleje i róże bo już nażywszy czas ale deszcz mnie pogonił ;:223
Jolu nie ma za co - M. na pewno używa wieloskładnikowych nawozów .
Ja mieszkam z M. to nie ma kto zrzucać - ale już mu przeszkadzają skrzyneczki , pojemniki i ciągle pyta kiedy się tego pozbędę albo po co ci to , przecież już nie masz gdzie sadzić - i tłumacz chłopu że tego jeszcze nie mam a to jeszcze bym chciała :D
Zdolny chłopak z tego Maciusia ;:306 musisz mieć oczy naokoło głowy żeby go upilnować .
Iwonko ;:196 dzięki ;:167 ;:138
Witaj Martusiu i dzięki za radę ;:196 ja dzisiaj też trochę wywiozłam ale nie sadziłam bo brakło mi czasu , niech się zahartują a jutro pójdą do ziemi ;:108
Roboty mam i nie wiem co pierw , co ważniejsze , wszystko by się chciało od razu a tu się nie da .
Dziękuję za pozdrowienia , życzenia i ;:196 oczywiście odwzajemniam ;:168
Wszystkim życzę spokojnej nocy i ;:3 ;:3 na jutro
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec pisze:Witaj Tereniu,roboty masz dużo widzę ,ja tez ,ale czasem idę na skróty,i wszystkie byliny ,które wzeszły już wsadziłam do ziemi na rabatach ,zamiast pikować i super sie mają ,pogoda też jest dobra ,bo pod chmurą i siąpi,nic nie będę pikować ,bo nie mam czasu,pozdrawiam,buziaczki i zdrówka ;:196
I tak sobie myślę, że może Martusia ma rację, bo w końcu to byliny, powinny sobie poradzić ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu niech tylko doniczki znajdą się na ogródku to migiem wszystkie posadzisz .No przydałaby się też druga para rąk ;:224 wtedy byłoby raźniej ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! ;:168
Czytam że Marta i Ty też sadzicie już siewki na grządki ;:oj moje jeszcze malutkie i przypadłyby na pewno, więc muszą jeszcze w tunelu podrosnąć. A mam tego głowa boli i dobrze, że nie wszystko wykiełkowało :;230
Dzisiaj pogodę miałam względną i cały dzień krążyłam po ogrodzie, ale jakoś nie idzie mi to składnie ;:185
Jak się czujesz, bo rehabilitacje już skończyłaś to teraz przyszedł czas na poprawę :D
Słoneczka na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, ja też wszystko co tylko można wysadzam już do gruntu. Ciekawa jestem czy siałaś pigwę ?
Ja wsiałam kilka nasion jesienią w szklarni. ładnie wykiełkowały, jeszcze siedzą w malutkich doniczkach,. Czekam aż wypuszczą liście właściwe. Starej pigwie kora zaczęła schodzić płatami, boję się że za kilka lat nie będę miała, dla tego posiałam nowe i próbuję ukorzenić. Zapas musi być.

-- Śr 13 kwi 2016 07:22 --

Tereniu, ja też wszystko co tylko można wysadzam już do gruntu. Ciekawa jestem czy siałaś pigwę ?
Ja wsiałam kilka nasion jesienią w szklarni. ładnie wykiełkowały, jeszcze siedzą w malutkich doniczkach,. Czekam aż wypuszczą liście właściwe. Starej pigwie kora zaczęłaschodzić płatami, boję się że za kilka lat nie będę miała, dla tego posiałam nowe i próbuję ukorzenić. Zapas musi być.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,co tam u Ciebie ,napracowałaś się pewnie ,ja też ,ale z paczkami ,jutro od południa idę do ogrodu bo rano kisimy kapustę ,troszkę przy okazji paczek obsadzam moją kaskadę ,bo jak znajdę jakieś rośliny ,które chciałabym tam mieć to przenoszę od razu i tak robię wszystko naraz,pozdrawiam zdrówka i siły życzę ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja jeszcze czekam z siewkami, bo moje dopiero co popikowane.
Poczekam jeszcze z tydzień
Na razie wysiałam do gruntu ostróżki jednoroczne i naparstnice.
Zobaczymy co z tego będzie
Co zrobiłaś, że narcyzy zaczęły Ci kwitnąć?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Was w ten brzydki , ponury , ciemny , szary , zimny i mokry dzień ;:162
Iwonko ;:196 właśnie wzięłam się za wywożenie roślinek , wczoraj trochę zrobiłam a dzisiaj od rana nie dość że czułam się do kitu to jeszcze leje i tak brzydko jak jesienią :(
Jadziu ;:196 tylko że moje kwiatuszki jeszcze małe , ale chyba w ziemi będzie im lepiej a jak nie to trudno .
Witaj Marysiu ;:168
Moje siewki też malutkie , trochę wczoraj wywiozłam do szklarenki , dzisiaj zawiozłam na nowa działkę te większe ale wstawiłam do wiaty bo nie dało się wsadzić .
Część też jeszcze nie wykiełkowała i nie wiem czy czekać czy wywalić żeby miejsca nie zajmowały ?
Wczoraj u mnie też było względnie a dzisiaj jesień - szaro , buro , mży , leje i zimno , przywiozłam z górki trochę kwiatków ale wstawiłam do wody i niech czekają na lepsze dni , na słoneczko .
Rehabilitację skończyłam i trzeba by iść znowu do lekarza bo chodzić nie mogę a na piętro wejść to nie lada wyczyn .
Dzisiaj ;:3 nie było , może jutro będzie czego i Tobie życzę ;:196
Danusiu ja też tak postanowiłam ale nie zawsze można , dzisiaj pogoda nie pozwoliła wysadzać bo lało i zimno ;:223
Pigwę siałam ale na razie nic nie widzę - może jeszcze ?? mam kilka takich pojemniczków co nic się nie pokazuje i te też mam zamiar wywieść do szklarenki bo już mam dość tego bałaganu ;:108
Witam Martusiu :wit
Wczoraj strasznie się napracowałam i padłam a dzisiaj nie mogłam się zebrać :D Ja też mam kilka paczek wysłać bo obiecałam dziewczynom ale nie wszystko jeszcze mi wyszło i nie wiem kiedy się zbiorę a czy ja coś zamawiałam u Ciebie ?? czy my się wymienimy jak się spotkamy ??
Ty to masz duży ogród to i pracy multum -ale za to jak masz pięknie ;:215
Ja też tak wszystko naraz robię , wysiewam , przenoszę z górnej działki , zaczęliśmy wyburzać tą starą budę to trochę M. pomagam a tu plewić trzeba i trawa już do koszenia - ja chyba tego nie ogarnę :)
Bardzo Ci dziękuję i wzajemnie ;:196
Małgosiu witaj ;:196
Moje sieweczki też malutkie i jeszcze nie wszystkie po-pikowane ale te co większe już powolutku wywożę , dzisiaj słyszę że po niedzieli jakieś przymrozki mają być :( Ja miałam zamiar dzisiaj do gruntu wysiewać kwiatki i nici z moich planów bo lało i zimno , nie przyjemnie .
Narcyzy tak ładnie kwitną na górce i teraz muszę je przewieść na nową działkę i znowu będą chorować , nic im nie robiłam :tan po prostu nornice wyjadły tulipany i teraz ich bardziej widać bo rosły obok siebie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czy to chwast ??
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu to ostatnie to może być czosnaczek, ale sprawdź, zerwij listka, zgnieć w palcach i powąchaj, powinien pachnąć lekko czosnkiem ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, oszczędzaj się trochę. ;:167 Skoro tyle zajęć wykonujesz i to niemal równocześnie, to nic dziwnego, że potem trudno Ci po schodach wchodzić. ;:108
Śliczne masz pierwiosnki, zarówno tego z pierwszego zdjęcia, jak też białego. ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu o przymrozkach nie chcę słyszeć! nie będę zabierać towaru do domu ;:223
Oj to dbaj Kochana o siebie to już druga dzisiaj forumka, która skarży się na chodzenie a dla nas to najważniejsza sprawność ;:4 To co nie wykiełkowało to zostawiam i jak już nie zwracam uwagi to wtedy nagle wykiełkuje ...więc daj im szansę :;230
Jak będziesz chciała w lecie to dam Ci cebule moich żonkili do nowego ogrodu. Wiesz coś o Michale, bo cisza taka jakby wyjechał? Cóż ciepła, słońca, zdrowia i czego sobie jeszcze życzysz ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”