Witam Was w ten brzydki , ponury , ciemny , szary , zimny i mokry dzień
Iwonko 
właśnie wzięłam się za wywożenie roślinek , wczoraj trochę zrobiłam a dzisiaj od rana nie dość że czułam się do kitu to jeszcze leje i tak brzydko jak jesienią
Jadziu 
tylko że moje kwiatuszki jeszcze małe , ale chyba w ziemi będzie im lepiej a jak nie to trudno .
Witaj Marysiu
Moje siewki też malutkie , trochę wczoraj wywiozłam do szklarenki , dzisiaj zawiozłam na nowa działkę te większe ale wstawiłam do wiaty bo nie dało się wsadzić .
Część też jeszcze nie wykiełkowała i nie wiem czy czekać czy wywalić żeby miejsca nie zajmowały ?
Wczoraj u mnie też było względnie a dzisiaj jesień - szaro , buro , mży , leje i zimno , przywiozłam z górki trochę kwiatków ale wstawiłam do wody i niech czekają na lepsze dni , na słoneczko .
Rehabilitację skończyłam i trzeba by iść znowu do lekarza bo chodzić nie mogę a na piętro wejść to nie lada wyczyn .
Dzisiaj

nie było , może jutro będzie czego i Tobie życzę
Danusiu ja też tak postanowiłam ale nie zawsze można , dzisiaj pogoda nie pozwoliła wysadzać bo lało i zimno
Pigwę siałam ale na razie nic nie widzę - może jeszcze ?? mam kilka takich pojemniczków co nic się nie pokazuje i te też mam zamiar wywieść do szklarenki bo już mam dość tego bałaganu
Witam Martusiu
Wczoraj strasznie się napracowałam i padłam a dzisiaj nie mogłam się zebrać

Ja też mam kilka paczek wysłać bo obiecałam dziewczynom ale nie wszystko jeszcze mi wyszło i nie wiem kiedy się zbiorę a czy ja coś zamawiałam u Ciebie ?? czy my się wymienimy jak się spotkamy ??
Ty to masz duży ogród to i pracy multum -ale za to jak masz pięknie
Ja też tak wszystko naraz robię , wysiewam , przenoszę z górnej działki , zaczęliśmy wyburzać tą starą budę to trochę M. pomagam a tu plewić trzeba i trawa już do koszenia - ja chyba tego nie ogarnę
Bardzo Ci dziękuję i wzajemnie
Małgosiu witaj
Moje sieweczki też malutkie i jeszcze nie wszystkie po-pikowane ale te co większe już powolutku wywożę , dzisiaj słyszę że po niedzieli jakieś przymrozki mają być

Ja miałam zamiar dzisiaj do gruntu wysiewać kwiatki i nici z moich planów bo lało i zimno , nie przyjemnie .
Narcyzy tak ładnie kwitną na górce i teraz muszę je przewieść na nową działkę i znowu będą chorować , nic im nie robiłam

po prostu nornice wyjadły tulipany i teraz ich bardziej widać bo rosły obok siebie
czy to chwast ??