Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu, ja wcale nie miałam zamiaru namawiać do złego ;:173
Ale po co ma wiedzieć wszystko?
Dzięki temu spokój i cisza.
Czy Ty wszystkie dalie przechowujesz w domu? A temperatura?
U mnie jest za gorąco a w garażu za zimno. Wszystkie mi przepadły
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja po raz pierwszy jesienią wsadziłam tulipany w doniczkach. Każda cebulka dostała własną doniczkę.
Kierowałam się tym, by po przekwitnięciu wyjąć tulipany z ziemi i przestawić doniczki w mniej eksponowane miejsce, a luki wypełnić kwiatami jednorocznymi.
Wtedy nie będą widoczne żółknące liście tulipanów, tylko ładnie kwitnące roślinki.
Żeby nie było ... nie ja to wymyśliłam. Ja ten sposób jedynie zgapiłam i to na tym Forum.
Pozdrawiam i dużo ;:3 ;:3 życzę. ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Marysiu ja też tak wybierałam i przebierałam i dokładałam... i żeby wreszcie był spokój to zamówiłam :D No właśnie eM odkrył jedno z zamówień daliowych... oj gorąco było, ale sie nie dałam :twisted:
Madziu na każdego coś działa - Twój też musi mieć coś prócz pracy, czym mozna by zaszantażować :twisted: Ale skoro Ty zrobiłaś zakupy przede mną... to już wiem czemu dla mnie niektórych lilii brakło :;230
Małgosiu ja na działce mam dom nieogrzewany zimą. Przy długotrwałych wysokich mrozach może tam temperatura spaść ponizej zera, ale raczej trzyma się na poziomie kilku stopni powyżej zera. Ale wszystkie są w gazetach i w tekturowych pudłach, wiec mają dodatkową izolację i dzielnie się trzymają :D
Lucynko ja spróbuję w tym roku w doniczkach posadzić - zobaczymy jak to wyjdzie. ;:173
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam. Ja to nie wyobrażam sobie sadzić tulipany do doniczek ;:oj . Z kilkoma to jeszcze bajka a jak trzeba posadzić ich np. 300? No nie to nie na moje nerwy. Taki sposób ma jednak swoje plusy. Ja sadziłam jesienią tak , że niektóre mogą być widoczne w momencie przysychania ;:218 . Zobaczymy jak to wyjdzie bo chwilami zastanawiałam się czy tam już nie jest coś wsadzone :;230 . Nie mam zwyczaju oznaczania miejsc sadzenia. A co do męża to trochę pogada, pogada i przestanie :lol: .
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Hej Kasiu :wit
Od razu zrobiło mi się lżej na sercu jak zobaczyłam Twoją listę zakupów ....... nie jest ze mną jeszcze tak całkiem źle i widzę, że są bardziej zakręceni ;:306. Boję się jednak, że jak zaczniesz pokazywać je kwitnące i w pełnej okazałości, nie będę mogła wytrzymać i kto wie, czy nie wpadnę w lilioholizm :wink:.

Co do Francka, to jestem przekonana, że było to z jego strony przemyślane działanie. Widząc, że taką miłością pałasz do zielonych roślinek chciał się pewnie choć trochę do nich upodobnić :lol:.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewelinko ja spróbuję na razie w doniczkach posadzić te kupione sobie na gwiazdkę. A potem sukcesywnie pozostałe. Wykopuję tulipany co 3 lata zwykle, więc nie bedzie to takie uciążliwe, a wręcz doniczki powinny pomóc w zlokalizowaniu cebulek. Mniej więcej wiem gdzie są cebulki, ale też mi się zdarza przez przypadek jakąś uszkodzić.
Kasiu witaj :D Szczerze mówiąc to zakupy tylko z jednego sklepu... Cienko z finansami w ostatnich miesiacach, więc za mocno szaleć też nie można. Ale do wiosny jeszcze trochę czasu, wiec może coś sie jeszcze trafi :wink: W lilioholizm wpaść łatwo, bo kwiat piękny ;:31 Gdyby jeszcze dłużej kwitły, to pewnie byłyby moimi ulubionymi.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Sobota była piękna, ale rodzinka poganiała i nie dała mi w ziemi pogrzebać... Za to Francek sie zmęczył wyprawa na działkę i jedną nockę wreszcie spokojną miałam :D W ogrodzie widać i czuć wiosnę. Cebulowe wyłażą wszędzie na potęgę. Powojniki i jagody kamczackie puszczają listki. Oby to już była wiosna....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chyba udało mi się wymyśleć jak zabezpieczyć szczypiorek przed Franckiem :tan - zrobiłam sobie taką osłoniętą doniczkę. :D

Obrazek

No nie wiem co oni znowu pozmieniali, ale ni hu hu nie mogę zdjęcia w pionie wstawić....
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

To nie jest fair, u mnie jeszcz cisza w ogrodzie, a wieje tak, że palce kostnieją, jedynie odrobina słońca umiliła dzień, a u Ciebie już wszystko jusza z kopyta ;:oj

Doniczka na szczypiorek - klasa premium ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu droga, Ty nie strasz wiosną w lutym, bo jak ściśnie mróz, to te pośpieszne roślinki pomarzną.
Muszę chyba wybrać się na działkę i zobaczyć, co z moimi roślinkami.
Aż strach się bać.
Mimo wszystko śpij spokojnie. ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kasia, u Ciebie to jakiś ciepły klimat zawitał jak tak wszystko szybko powyłaziło :shock:
U mnie na razie pojedyncze noski widuję. Oby tylko mróz siarczysty nie wrócił ;:202
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Świetny patent z tą butelką a ja głupia wyrzuciłam ostatnio kilka ;:oj . A wiosna u Ciebie strasznie szybko oby juz nie było zimy. U mnie jeszcze nic nie widać ale może muszę się bardziej przyjrzeć :wink:. Pozdrawiam .
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Też mam nadzieję, ze mrozy nie wrócą, bo na zdjęciach to jakoś tak ubogo wyszło, a w rzeczywistości to bardzo dużo wyłazi już roślin z ziemi.
Z butelką zostałam zmuszona - normalnie pewnie bym posadziła jak Lucynka,, ale Francek by mi wtedy szczypior zdziamał, wiec musiałam go jakoś zabezpieczyć.
Zaczęły mi kiełkować nasiona liliowców. Jutro kolejna partia nasion wędruje do ziemi. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, a masz dla Francka doniczkę z trawką? Ja swoim kotkom stale organizuje doniczkę z trawą i to nie sieję tylko wykopuję w ogrodzie ładną kępę i stawiam wśród swoich doniczek, jak się biorą za doniczkowe to znaczy że ich trawa zjedzona albo zapomniałam podlać ;:306 Siałam też nie raz, ale nie pozwoliły jej wyróść a kępa naturalnej jest jakby tu powiedzieć twarda ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Starą trawę wyżarł, a nowa jeszcze nie urosła. Ale nawet jak jeszcze miał trawę to innym kwiatkom też żyć nie dawał.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Kasiu- nasionka wysłane. Zapakowałam też czarnuszkę damasceńską, o która mnie prosiłaś w moim wątku. Niech Ci pięknie rośnie ;:304 i błękitem przypomina niebo :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”