A dla Ciebie ucałowania na starym roku!
  A dla Ciebie ucałowania na starym roku!Ogród wygląda jak po świętach Wielkanocnych (jak są w marcu). Zakupy to jakieś janowce?

, nic tylko się nimi obłożyć i podrzemać razem z nimi.
 , nic tylko się nimi obłożyć i podrzemać razem z nimi. 

zdjęcie u mnie
  zdjęcie u mnie 

U mnie cisza ,ogródek w otoczeniu trawnikowej żywej zieleni - śpi.Nawet ciemierniki leniwe...Ale niech tam,byle do wiosny...
  U mnie cisza ,ogródek w otoczeniu trawnikowej żywej zieleni - śpi.Nawet ciemierniki leniwe...Ale niech tam,byle do wiosny...

Psinki kochane, zwłaszcza Pusia
 Psinki kochane, zwłaszcza Pusia   A prezenty cudowne, zwłaszcza ten fotokalendarz
  A prezenty cudowne, zwłaszcza ten fotokalendarz   Babci w tym roku sprezentowałam 40str fotoksiążkę w twardej oprawie z naszymi rodzinnymi zdjęciami z ostatnich 10 lat
  Babci w tym roku sprezentowałam 40str fotoksiążkę w twardej oprawie z naszymi rodzinnymi zdjęciami z ostatnich 10 lat   Widzę że sezon zauypowy trwa. Zastanawiają mnie, co to za roślinki - te ostatnie w doniczkach
 Widzę że sezon zauypowy trwa. Zastanawiają mnie, co to za roślinki - te ostatnie w doniczkach   Wczoraj zakopczykowałam co nieco, bo chłody idą - i posadziłam od Mcia świerka White Dassy. W moim żywopłocie szczególnie zimą widać, luki dość spore i mnie kusi żeby zrobić ścianę z tui - już teraz - a wiosną zacząć obsadzać czym kwitnącym. Tylko tuje, podobno się bardzo rozpychają korzeniami, więc coś bym im wkopać musiała. Dobrze, że w czwartek wyjeżdżam do Wiednia, bo gotowam po pracy kupować i sadzić
 Wczoraj zakopczykowałam co nieco, bo chłody idą - i posadziłam od Mcia świerka White Dassy. W moim żywopłocie szczególnie zimą widać, luki dość spore i mnie kusi żeby zrobić ścianę z tui - już teraz - a wiosną zacząć obsadzać czym kwitnącym. Tylko tuje, podobno się bardzo rozpychają korzeniami, więc coś bym im wkopać musiała. Dobrze, że w czwartek wyjeżdżam do Wiednia, bo gotowam po pracy kupować i sadzić   

Ta niska trawka z biel obrzeżem już ładna kępka
  Ta niska trawka z biel obrzeżem już ładna kępka  

Moimi targają wiatry, choć też jeszcze dzielnie się trzymają. Będę je wszystkie przesadzał wiosną, by zrobić miejsce pod dalie
 Moimi targają wiatry, choć też jeszcze dzielnie się trzymają. Będę je wszystkie przesadzał wiosną, by zrobić miejsce pod dalie 

Zgubiłam Cię przez awarie komputera, ale staram się wszystkich odnaleźć. Widzę że u Ciebie kwitnąca jesień była bardzo długo,
  Zgubiłam Cię przez awarie komputera, ale staram się wszystkich odnaleźć. Widzę że u Ciebie kwitnąca jesień była bardzo długo,  u mnie też wszystko wychodziło z ziemi i już
    u mnie też wszystko wychodziło z ziemi i już  na razie śnieg przykrył.
 na razie śnieg przykrył.
 Brakuje tu Ciebie
 Brakuje tu Ciebie