nie mam weny twórczej, pooglądam, podpatrzę i zmykam spać
 nie mam weny twórczej, pooglądam, podpatrzę i zmykam spać   dach teraz kończą to muszę się brać za porządkowanie ogrodu i niestety muszę znaleźć miejsce tym zadoniczkowanym chciejstwom
 dach teraz kończą to muszę się brać za porządkowanie ogrodu i niestety muszę znaleźć miejsce tym zadoniczkowanym chciejstwom  

nie mam weny twórczej, pooglądam, podpatrzę i zmykam spać
 nie mam weny twórczej, pooglądam, podpatrzę i zmykam spać   dach teraz kończą to muszę się brać za porządkowanie ogrodu i niestety muszę znaleźć miejsce tym zadoniczkowanym chciejstwom
 dach teraz kończą to muszę się brać za porządkowanie ogrodu i niestety muszę znaleźć miejsce tym zadoniczkowanym chciejstwom  

,może kupię białe krokusy ,nie lubię tak wczas wstawać ,ale może się wyrobię ,jak nie to mnie zostawią i sobie pośpię,w ogrodzie dzisiaj różne rzeczy robiłam to woziłam ziemię ,to obierałam derenie ,to podlewałam potem sadziłam rozrzucałam liście z kalafiorów do daliowej rabaty ,żeby na wiosnę była gotowa,no i w domu i pranie ,kto by nadążył jak nie my kobiety
 ,może kupię białe krokusy ,nie lubię tak wczas wstawać ,ale może się wyrobię ,jak nie to mnie zostawią i sobie pośpię,w ogrodzie dzisiaj różne rzeczy robiłam to woziłam ziemię ,to obierałam derenie ,to podlewałam potem sadziłam rozrzucałam liście z kalafiorów do daliowej rabaty ,żeby na wiosnę była gotowa,no i w domu i pranie ,kto by nadążył jak nie my kobiety  ,pozdrawiam
 ,pozdrawiam 

ale usłyszałam Twój deszcz, u mnie nie pada ale gdzieś po sąsiedzku impreza i mam zamknięte okno. Wieczorem bardzo się chmurzyło to może w nocy coś pokropi. Jedź na giełdę i kup coś ładnego, bo jak Cię znam to na krokusach się nie skończy
  ale usłyszałam Twój deszcz, u mnie nie pada ale gdzieś po sąsiedzku impreza i mam zamknięte okno. Wieczorem bardzo się chmurzyło to może w nocy coś pokropi. Jedź na giełdę i kup coś ładnego, bo jak Cię znam to na krokusach się nie skończy  Ja mam jutro Ewę z Wrocławia więc kończę dzisiejszą przygodę z FO. Spokojnej nocy i buziaczki na dobranoc
  Ja mam jutro Ewę z Wrocławia więc kończę dzisiejszą przygodę z FO. Spokojnej nocy i buziaczki na dobranoc  

.Moje z powodu chyba suszy jeszcze nie kwitną, ale wreszcie popadało i może chociaż  one ozdobią ogródek (bo reszta kwiatów uschła
 .Moje z powodu chyba suszy jeszcze nie kwitną, ale wreszcie popadało i może chociaż  one ozdobią ogródek (bo reszta kwiatów uschła   ).Napisałaś, że Twoje brzoskwinie to samosiejki. To znaczy z pestki?
 ).Napisałaś, że Twoje brzoskwinie to samosiejki. To znaczy z pestki?
 jedno drzewko dostałam od koleżanki, a wysiało się na działce a drugie to wsadziłam pestki Rakoniewickiej do doniczki i zostawiłam na zimę w ogrodzie. Było więcej siewek ale reszta przepadła
  jedno drzewko dostałam od koleżanki, a wysiało się na działce a drugie to wsadziłam pestki Rakoniewickiej do doniczki i zostawiłam na zimę w ogrodzie. Było więcej siewek ale reszta przepadła  U mnie też jeszcze nie wszystkie michałki zakwitły kilka jeszcze w pączkach
  U mnie też jeszcze nie wszystkie michałki zakwitły kilka jeszcze w pączkach 

Tytoń o ciekawym kolorze taki stonowany.
 Tytoń o ciekawym kolorze taki stonowany. 

Poznałaś Marcinki Kaszubki
  Poznałaś Marcinki Kaszubki  Grządka z marcinkami pewnie zmieni swój wygląd za rok, bo dostając je od Was sadziłam na opuszczonej grządce warzywnej i trochę wysokości się pomieszały
  Grządka z marcinkami pewnie zmieni swój wygląd za rok, bo dostając je od Was sadziłam na opuszczonej grządce warzywnej i trochę wysokości się pomieszały  Na razie rosną razem i wyglądają bardzo radośnie
  Na razie rosną razem i wyglądają bardzo radośnie  Barany nie barany, ale jakie pożyteczne ! taki trawnik to marzenie
  Barany nie barany, ale jakie pożyteczne ! taki trawnik to marzenie  Bardzo dziękuję za to zdjęcie
  Bardzo dziękuję za to zdjęcie 

Zmęczona jesteś to pewnie zaraz
  Zmęczona jesteś to pewnie zaraz   to wypocznij sobie
  to wypocznij sobie  
  , a tytoń niski ale ma dużo pączków większość wyszła po deszczach
 , a tytoń niski ale ma dużo pączków większość wyszła po deszczach 

oby tak dalej niech kwitną cały czas i cieszą Ciebie i nasze oczy
 oby tak dalej niech kwitną cały czas i cieszą Ciebie i nasze oczy   

rdest i u mnie zakwitł tylko że ja mam ten zwykły .
  rdest i u mnie zakwitł tylko że ja mam ten zwykły .