Mój Raj cz. V
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj cz. V
Miło Cię widzieć Grażynko, avatar sliczny
W ogrodzie kolorowo no i piękne róże nadal kwitną 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam kochane dziewczyny,dzięki że zaglądacie do mnie,u mnie w pracy gorący okres,zmęczona ,nie mam siły na nic,na działkę nie chodzę ,w ostatnią niedzielę wycinałam obmarznięte badylki m.n host ,wycinałam dopiero liście piwonii,dobrze że gnój jest już wkopany w ziemię,moja działka pomału szykuje się do snu zimowego
Zuziu u mnie nawet róże przestały już kwitnąć,jedynie marcinki w trzech miejscach zdobią rabatki,dyńka faktycznie urosła duża,przesyłam
Sabinko miło Cię czytać,
dynie miałam dwie ,jedna powędrowała do wnuka,ma ją wykorzystać na Halloween , kiedyś miałam dynie ozdobne,te to dopiero wariowały,znalazły się nawet u sąsiadów,nie mam miejsca na takie szaleństwa,niestety w tym roku pokusiłam się na dynię jadalną ,musiałam pędy poucinać bo zagłuszyły by mi cały warzywnik,
Sabinko przypomnij wiosną o rozchodniku
Kasiulka cieszę się że moja twarz jest znośna dla innych, azalia faktycznie bardzo ładnie przebarwia się,mam chrapkę na piękne klony,te to dopiero mają śliczne liście,może kiedyś dokupię ,na razie nie mam miejsca, całuski dla ładnej dziewuszki
Ewuniu widziałam u Ciebie śliczną Twoją rodzinkę
dla mnie nie ma nic piękniejszego jak rodzina jest razem , ostatnio mieliśmy roczek naszej najmłodszej wnusi,jak ten czas leci ,widać po dzieciach i wnukach jak nam lat przybywa,
róże moje na razie nie kwitną,chociaż mają pączki, czy już je kopczykować,jak sądzisz,można je okrywać końskim gnojem i na wierzch kompost,taki mam zamysł ale nie wiem czy dobry
Bogusiu brak czasu powoduje że nie nadążamy z odwiedzinami wszystkich znajomych na forum,ja to rozumiem,obiecuję sobie nadrobić zimą,jak na razie też słabo mi to wychodzi,
dzięki za pochwały,docenienie naszej pracy przez innych,motywuje do dalszej pracy,
Karolcia witaj w moim ogrodzie ,już niestety nie kolorowym,chyba już czas na wspomnienia
takie radosne zdjęcie wpadło mi dzisiaj w oko

Zuziu u mnie nawet róże przestały już kwitnąć,jedynie marcinki w trzech miejscach zdobią rabatki,dyńka faktycznie urosła duża,przesyłam
Sabinko miło Cię czytać,
Sabinko przypomnij wiosną o rozchodniku
Kasiulka cieszę się że moja twarz jest znośna dla innych, azalia faktycznie bardzo ładnie przebarwia się,mam chrapkę na piękne klony,te to dopiero mają śliczne liście,może kiedyś dokupię ,na razie nie mam miejsca, całuski dla ładnej dziewuszki
Ewuniu widziałam u Ciebie śliczną Twoją rodzinkę
róże moje na razie nie kwitną,chociaż mają pączki, czy już je kopczykować,jak sądzisz,można je okrywać końskim gnojem i na wierzch kompost,taki mam zamysł ale nie wiem czy dobry
Bogusiu brak czasu powoduje że nie nadążamy z odwiedzinami wszystkich znajomych na forum,ja to rozumiem,obiecuję sobie nadrobić zimą,jak na razie też słabo mi to wychodzi,
dzięki za pochwały,docenienie naszej pracy przez innych,motywuje do dalszej pracy,
Karolcia witaj w moim ogrodzie ,już niestety nie kolorowym,chyba już czas na wspomnienia
takie radosne zdjęcie wpadło mi dzisiaj w oko

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O mój ulubiony chłopczyk
Ileż radości i słońca w tym dziecku
Oleander też piękny, ale to nie dla mnie kwiat. Nie wiem...jakoś do nich nie mam serducha.Mogłyby rosnąć w ogrodzie cały rok 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko już dawno miałam zajrzeć do Ciebie bo często mijamy się w tych samych wątkach więc "coś nas łączy"
Wreszcie mam chwilkę czasu i jestem ... tą cześć rozpoczęłaś rajem z lilii - zauroczyły mnie bo pędy wysokie a kwiaty dorodne i górują nad pozostałymi nasadzeniami.
Ja często swoim zmieniam miejsce i pewnie dlatego niższe choć mnie to zbytnio nie przeszkadza bo dzięki temu nie wszystkie trzeba palikować - wiatry i deszcze potrafią wyłamać łodygi .
Kadry ogrodu z oddali urzekające - czekam na więcej i cieplutko pozdrawiam
Wreszcie mam chwilkę czasu i jestem ... tą cześć rozpoczęłaś rajem z lilii - zauroczyły mnie bo pędy wysokie a kwiaty dorodne i górują nad pozostałymi nasadzeniami.
Ja często swoim zmieniam miejsce i pewnie dlatego niższe choć mnie to zbytnio nie przeszkadza bo dzięki temu nie wszystkie trzeba palikować - wiatry i deszcze potrafią wyłamać łodygi .
Kadry ogrodu z oddali urzekające - czekam na więcej i cieplutko pozdrawiam
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jest moja sympatia
, zawsze jak go widzę to się uśmiecham
Grażynko dzisiaj czytałam gdzieś w necie, żeby nie wycinać uschniętych pędów przed zimą, bo stanowią naturalną ochronę kłącza. Ja nie obcinam, a jak skracam to te fragmenty rzucam na roślinę.
Grażynko dzisiaj czytałam gdzieś w necie, żeby nie wycinać uschniętych pędów przed zimą, bo stanowią naturalną ochronę kłącza. Ja nie obcinam, a jak skracam to te fragmenty rzucam na roślinę.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Grażynko jakie śliczne ujęcia....
pięknie.
Na klony tez nie mam miejsca ale może.
Na klony tez nie mam miejsca ale może.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Grażynko, uwierz mi na słowo, gdybyś nie poucinała tych dyniowych pędów, to dyńki ozdobne to pikuś przy tym co wyrasta z dyni jadalnej.. nawet do 3-4 metrów
Prezentacja olearndra mistrzowska
Prezentacja olearndra mistrzowska
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Witaj Grażynko
, Gdzieś mi się zapodziałaś , tak dawno u Ciebie nie byłam a tu się tyle dzieje . Bardzo jestem ciekawa jak pójdzie Ci walka z rozłażącą się wszędzie trawką , mam ten sam kłopot , więc czekan na wyniki
Wnusio jak zwykle zachwycający , wesoły chłopak taki do zamiziania - pozdrawiam Was wszystkich serdecznie a i jeszcze gratuluję nagrody - działkę masz cudną więc Ci się należało 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Grażynko jestem i ja po dłuższej nieobecności u ciebie,ale już nadrabiam
Nowy wątek już ,kurcze,ale wy zasuwacie na tym forum ,ale jak się ma piękny ogród to i na forum jest co pokazywać ,co pisać i w ogóle.Róże u ciebie jeszcze piękne a ja zachwycona jestem twoimi wrzosami,są piękne.Ja mam. ale jakieś marne w porównaniu do twoich,wolno mi rosną i jakieś takie mało zachwycające,chyba muszę im miejsce zmienić .Kurcze ja myślałam,że to synuś a to wnusio,młodziutka babcia
Nowy wątek już ,kurcze,ale wy zasuwacie na tym forum ,ale jak się ma piękny ogród to i na forum jest co pokazywać ,co pisać i w ogóle.Róże u ciebie jeszcze piękne a ja zachwycona jestem twoimi wrzosami,są piękne.Ja mam. ale jakieś marne w porównaniu do twoich,wolno mi rosną i jakieś takie mało zachwycające,chyba muszę im miejsce zmienić .Kurcze ja myślałam,że to synuś a to wnusio,młodziutka babcia
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Grażynko i ja się melduję, dawno Ciebie nie odwiedzałam, jakoś miałam mało weny w tym sezonie.
Powoli zaczynam nadrabiać zaległości.
Gratuluję nagrody, działeczka została doceniona a Wy możecie być z niej dumni
Cieplutko pozdrawiam
Powoli zaczynam nadrabiać zaległości.
Gratuluję nagrody, działeczka została doceniona a Wy możecie być z niej dumni
Cieplutko pozdrawiam
Grażynko
Jakie Ty masz mega potężne wrzosy i te hortensje
.... Oczu nie potrafię oderwać! O liliach
już nie wspomnę, wielu z nich jeszcze nie mam
Widziałam u Ciebie Cleome, zachwyciła mnie więc nasionka już kupiłam. Pozostałym okazom muszę przyglądnąć się dokładniej 
Jakie Ty masz mega potężne wrzosy i te hortensje
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Grażynko w Nowym Roku, widzę, że nie tylko ja trochę zaniedbałam swój wątek 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grażynko!wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze w Nowym Roku. Przymroziło , więc nie pokazujesz się
Nie cierpię zimy , a tym bardziej nie cierpię zimy bez śniegu. Pozdrawiam cieplutko!
Nie cierpię zimy , a tym bardziej nie cierpię zimy bez śniegu. Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam w Nowym ROKU
dużo zdrówka szczęścia i czekam na informacje jak tam zaczynasz szykowanie do wiosny. 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Grażka zasnęła snem zimowym. Może jak odwilż przyjdzie, to się jak niedźwiedź wybudzi