Rosliny skalne i nie tylko.
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rosliny skalne i nie tylko.
Różnica w uprawie skalnic pomiędzy nami polega na tym,że u mnie nie rosną w tufie,która bardzo szybko odprowadza wodę.Muszę więc
budować daszki.Nie nadają się do pokazania.Wygląda to jak pobojowisko ale podopiecznym jest tam dobrze.Skalnice masz piękne.
budować daszki.Nie nadają się do pokazania.Wygląda to jak pobojowisko ale podopiecznym jest tam dobrze.Skalnice masz piękne.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Janku moje skalnice te na zdjeciu nie rosna w tufach,to jest przepuszczalne podloze i czasami zasilam je granulkami osmocote. Zrobie jutro zblizenie kilku skalnic i te ktore rosna w sloncu. Te w sloncu maja srednice 20- 25 cm a te na zdjeciach po wschodniej stronie sa zdecydowanie mniejsze , ale rosna i kwitna i to jest dla mnie najwazniejsze. Tak wygladaja moje daszki .magry pisze:Różnica w uprawie skalnic pomiędzy nami polega na tym,że u mnie nie rosną w tufie,która bardzo szybko odprowadza wodę.Muszę więc

Pozdrawiam Vicky
- magry
To są porządne i estetyczne domki.Moje domki jak sąsiad zobaczył to telefonował do mnie,że ktoś włamał się do altany i graty wyrzucił na zewnątrz.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Bardzo mi sie podobaja koryta ale mam tylko jedno. W tym roku rosna w nim pelargonie 

Te daszki sa bardzo stabilne i nie szpeca ogrodu. Usmialam sie z Twojego sasiada.magry pisze:To są porządne i estetyczne domki.Moje domki jak sąsiad zobaczył to telefonował do mnie,że ktoś włamał się do altany i graty wyrzucił na zewnątrz.
Pozdrawiam Vicky
Iza w jednym duzym korycie sporo roslin sie zmiesci. Mozesz w nim posadzic kilka miniaturowych iglakow i sporo skalnic, draby.izabella1004 pisze:Bardzo mi sie podobaja koryta ale mam tylko jedno. W tym roku rosna w nim pelargonie
Pozdrawiam Vicky
- magry
To już są duże kępy.Pewnie mają dobrych,kilka lat.Oppositifolia ma słońce cały dzień ? U mnie rosła w miejscu gdzie słońce było rano i po
południu a mimo to nie mogłem ją utrzymać.Ładnie wyglądają w tych kamykach.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Janku moje skalnice maja od 8-12 lat. Moja oppostifolia ma malo slonca i rosnie w cieniu. Przez ten cien w skalnicach rosnie mi mech.magry pisze:To już są duże kępy.Pewnie mają dobrych,kilka lat.Oppositifolia ma słońce cały dzień ? U mnie rosła w miejscu gdzie słońce było rano i po
Pozdrawiam Vicky
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Prawdziwie piękne okazy skalnic i całej reszty.Daszki bardzo gustowne
gotowe czy sama robiłaś? Pracochłonne chyba 

Pozdrawiam-Iwona
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyżlin hiszpański Antirrchinum bardzo ładnie kwitnie, ale on jest podobno krótkowieczny. Czy on kwitnie po raz drugi czy też to jest jego pora kwitnienia? U mnie już nic nie kwitnie, bo wszystko jest przykryte warstwą śniegu.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Iwona dziekujetrillum30a pisze:Prawdziwie piękne okazy skalnic i całej reszty.Daszki bardzo gustownegotowe czy sama robiłaś? Pracochłonne chyba

Pozdrawiam Vicky
Januszu Antirrchinum hispanicum kwitnie juz od maja i to nieprawda ze jest krotkowieczny. Poza tym sporo sie wysiewa i to jest tegoroczna siewka, ale mateczna tez nadal kwitnie, chociaz nie wyglada najlepiej o tej porze roku. Jutro wstawie zdjecie calego kawalka. Ja jeszcze dzisiaj sadzilam rosliny i mam nadzieje ze sniegu nie bedzie, zreszta rzadko u nas jest snieg.Janusz100 pisze:Wyżlin hiszpański Antirrchinum bardzo ładnie kwitnie, ale on jest podobno krótkowieczne. Czy on kwitnie po raz drugi czy też to jest jego pora kwitnienia? U mnie już nic nie kwitnie, bo wszystko jest przykryte warstwą śniegu.
Pozdrawiam Vicky