leszczyna-Krysiu ja nie myślałam że u nas jest tak sucho aż do chwili kiedy przyszło mi wykopywać żurawki do wysyłki-masakra.Dzisiaj trochę podlało może uda mi się posadzić roślinki czekające w doniczkach no i pomidory.
Anna11-Aniu tulipanowiec ma podcięte gałęzie takie które przeszkadzały przy koszeniu ale korona została w całości nie skrócona, skrócony został świerk wężowy, bardzo drastycznie.
Białe epimedium mam chyba od Tadzia z Krasnegostawu, zakwitło mi po raz pierwszy.Bardzo mi się podobają i dokupiłam sobie we wtorek kolejne.
Piwonia niestety nie daje oznak życia, jeszcze jej nie wykopałam ale chyba nic z niej nie będzie a szkoda.
Sara nie została do tej pory matką i chyba już tak zostanie.
ewa w-Ewa w dużym ogrodzie wcale tak nie jest jak piszesz.My jesienią przesadziliśmy kilka roślin bo ewidentnie posadzone były w złym miejscu. Staram się jak najmniej trawnika rozkopywać na rabatki bo plewienie spada na mnie a trawnik to czasami ktoś inny wykosi chociaż w tym sezonie koszę co tydzień ja, właśnie dzisiaj jestem po koszeniu i jestem wykończona.Ryadl jest piękny.
drozd-Witaj Januszu.No tak to już jest w przyrodzie że wszystko rośnie chociaż czasami by się chciało żeby nie tak szybko.Nie wiem co to za odmiana róży ale jest rzeczywiście wytrzymała , nic jej nie rusza jak chcesz to chętnie Ci podaruję sadzonkę.Hortensji rzeczywiście przybyło to moje jedne z ulubienic ogrodowych: wytrzymałe i bezproblemowe , na pewno będą kolejne odmiany.
Floks szydlasty
Floks szydlasty
Bozykwiat
Bożykwiat
Przetacznik
Narcyz "Poeticus"
Świerk "RYDAL"
Gęsiówka
Kamasja
Floks kanadyjski
Krasawica Moskwy
Suchodrzew