Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Witaj Marysiu,znowu troszkę zrobiłam przed domem ,ten groszek też będzie usunięty i nie wiem gdzie go mam dać ,bo może szkoda go stracić ,najgorzej jest właśnie z tymi roślinami co rosły,bo jest ich sporo ,bo część dorabiam ,to nie ma problemu z roślinami,niby to mały kawałek ,ale roboty dużo,pogoda była piękna i tak się ociepliło,że super sie robiło,ale nie tylko ogród do przeróbki,bo i dom czeka,pozdrawiam i buziaczki na dobrą nockę ;:196
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit

Pozwolisz,że przycupnę sobie w kąciku i będę podziwiać jak z nadejściem wiosny Twój wiejski ogród budzi się do życia ? :)
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Piękna wiosna u Ciebie ;:138 ;:138
Aż mi serce mocniej zbiło jak popatrzyłam na Twoje siewki ;:433 ;:433
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:168
Dbaj o siebie proszę ;:108
Pozdrawiam z pięknej wyspy :wit
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Witam się wieczorową porą i trochę swojej wiosny zostawiam dla Ciebie i wszystkich Twoich gości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, ale pędzisz. Parapety zastawione. U mnie wieczorem +9 . Czyli wiosna już na progu.
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale wstyd ;:171 jakbyś mnie w środku nocy obudziła to z otwartymi czy zamkniętymi oczami bym rozróżniła [ czytaj co nie dowidzi to namaca] skoro coś innego myślę, a coś innego piszę to chyba ze mną już źle :;230 ;:306 ;:223 ;:124
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O rany :!: ja sobie śpię, a tu ogród pełen gości ;:4

Mati ja już swojego żonkilowego nie powiększam, a nawet zmniejszam dosadzając co nieco. Ja też pamiętam pierwsze dni kwietnia, bo akurat byłam nad morzem, a potem wracałam do domu i było tak ciepło ;:224

Marysieńko ja wiem, że Ty zawsze mi towarzyszysz i z tym doganianiem wcale nie jest tak źle ;:168 Wiesz wiosna wcześniej nie będzie ;:185 bo chyba przy końcu poprzedniego wątku porównywałam, że jednak w ubiegłym roku rośliny wcześniej wyszły i były większe.

Martusiu uwielbiam Cię za to, że nie wyrzucasz roślin tylko każdą próbujesz gdzieś posadzić (nawet w nieswoim ogródku ;:306 ) więc i tym swoim znajdziesz miejsce. Masz zamiar zmieniać też w domu? to nie za wcześnie robisz ten przedogródek? Życzę wspaniałej niedzieli bo zapowiada się słoneczna i ciepła. Ściskam ;:196

Hej Piękna Dziewczyno z awatarka ;:196 Amelko witaj i rozgość się w ogrodzie, bo wiem że wiejskie lubisz :D

Witaj Tereniu siadaj, bo Ty z daleka przybywasz ;:196
Co prawda na ławeczce jeszcze zimno, bo wczoraj próbowałam odpocząć chwilę i drewno jeszcze nie nagrzane.
Na razie nie myśl o sianiu masz inne przyjemności, jak wrócisz posiejesz ;:333
Dziękuję za pozdrowienia i ściskam serdecznie, a dla wnuka buziaki. Pewnie urósł? ;:167

Małgosiu wiedziałaś co mi przynieść, bo u mnie krokusy zjedzone przez myszowate i tak się cieszę na te żółte słoneczka ;:168

Witaj Danusiu ;:168 rano trawka przybielona, ale w dzień ciepło więc czuć wiosnę, a najbardziej w ptasich trelach. Wczoraj już widziałam że budki zasiedlone, a ptaszki łączą się w pary.

Margo (mogę tak w skrócie?) nie wstydaj się bo to każdemu się zdarza ;:168 Ale jak pomyślałam o takim polu hiacyntów to stwierdziłam, że w Polsce to niemożliwe, to jest możliwe tylko w Holandii :;230

Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu masz rację ,co do ubiegłorocznej wiosny wszystko było szybciej .Niech będzie tak jak jest, byle znów Wielkanoc nie była biała .Może, gdy zima się wyszumi zostawi nas potem w spokoju.Wieje dzisiaj lodowaty wiatr po mimo ,że świeci słonko jednak jak na razie nie ma za ciepło.Poczekam z otwarciem nowego, aż zakwitną irysy i w pełni otworzą się krokusy .Na razie bawię sie robótkami.Słonecznej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu w ten piękny, ciepły i słoneczny dzień :wit
Ja wczoraj byłam na działeczce, troszeczkę ale tylko troszeczkę oczyściłam rabatki, odkryłam roślinki, bo rwą się do życia, folię też muszę naprawić, bo niedługo muszę wynosić to co na parapecie, miejsca już nie mam a wysiewy w kolejce czekają :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu ja też jestem za tym żeby wybieliło co ma wybielić a potem już tylko zielono, ale czy nas ktoś posłucha :?:
Czyli oprócz wiosny będą frywolitki ;:167

Iwonko troszeczkę ;:168 no pamiętaj uważaj na siebie ;:4 Myślałam że uda mi się zdjąć starą folię ale ci co robili tunel zrobili to tak solidnie że się nie dało i położyłam jedną na drugą, pomyślałam że będzie cieplej ;:306 Jeszcze jedną połówkę przy drzwiach muszę zasłonić i mogę rzodkiewkę siać :lol: a do wynoszenia zasiewów u mnie to jeszcze prawie miesiąc, bo ja dopiero w kwietniu :wink:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, ruch jak w ulu ;:oj Czekam na Twoje pole żonkilowe, to już niedługo, prawda? W tym roku też będę miała więcej narcyzów i żonkili, bo tych przynajmniej nie wcinają nornice :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Moja Słodka Irminko ;:196 Żonkilowe pole już wystaje z ziemi na 7-8 cm i nawet widać pączki kwiatów...więc niedługo :D
Ktoś nawet pisał, że one chronią przed nornicami i koło młodych jabłonek posadziłam żonkile :D
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit nie mam dużego doświadczenia jeżeli chodzi działkę ;:174 zeszły rok był pierwszym, kiedy samodzielnie mogłam się opiekować ogrodem, ale pamiętam, że kiedyś na działce były posadzone hiacynty ;:173 i pięknie kwitły przez wiele lat. I pewnie by tak było, gdyby nie to, że postanowiliśmy je wykopać i posadzić w koszykach ;:14 od tego czasu nie widziałam na mojej działce kwitnącego hiacynta ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margaretto u mnie znikają i te posadzone w koszykach i bez, więc może po prostu nie było nornic, a potem zamieszkały i u Ciebie :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,za chwile przyjadą róże ,a ja mam jeszcze trochę roboty z tym przed ogródkiem dwie rabaty zrobione ,ale 3 trzeba jeszcze zrobić ,żeby były gotowe do posadzenia ,nie mówię nic o ogrodzie ,gdzie trzeba tyle wysprzątać,a domu nie ruszam ,bo nic nie mam zamiaru zmieniać,podoba mi się co mam :uszy zapisuj co chcesz jak przyjadę ,na pewno ten groszek bylinowy,gałązki wierzby a reszty nie pamiętam,dzisiaj nawet nie weszłam do ogrodu,bo nie było czasu ,dzieci przyszły na obiad ,potem przedstawienie i tak dzień szalenie leci,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie na dobrą nockę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”