Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Witaj Marysiu,znowu troszkę zrobiłam przed domem ,ten groszek też będzie usunięty i nie wiem gdzie go mam dać ,bo może szkoda go stracić ,najgorzej jest właśnie z tymi roślinami co rosły,bo jest ich sporo ,bo część dorabiam ,to nie ma problemu z roślinami,niby to mały kawałek ,ale roboty dużo,pogoda była piękna i tak się ociepliło,że super sie robiło,ale nie tylko ogród do przeróbki,bo i dom czeka,pozdrawiam i buziaczki na dobrą nockę 
Witaj Marysiu
Pozwolisz,że przycupnę sobie w kąciku i będę podziwiać jak z nadejściem wiosny Twój wiejski ogród budzi się do życia ?
Pozwolisz,że przycupnę sobie w kąciku i będę podziwiać jak z nadejściem wiosny Twój wiejski ogród budzi się do życia ?
Pozdrawiam Amelia
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu
Piękna wiosna u Ciebie
Aż mi serce mocniej zbiło jak popatrzyłam na Twoje siewki
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
Dbaj o siebie proszę
Pozdrawiam z pięknej wyspy
Aż mi serce mocniej zbiło jak popatrzyłam na Twoje siewki
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
Dbaj o siebie proszę
Pozdrawiam z pięknej wyspy
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, ale pędzisz. Parapety zastawione. U mnie wieczorem +9 . Czyli wiosna już na progu.
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale wstyd
jakbyś mnie w środku nocy obudziła to z otwartymi czy zamkniętymi oczami bym rozróżniła [ czytaj co nie dowidzi to namaca] skoro coś innego myślę, a coś innego piszę to chyba ze mną już źle

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
O rany
ja sobie śpię, a tu ogród pełen gości
Mati ja już swojego żonkilowego nie powiększam, a nawet zmniejszam dosadzając co nieco. Ja też pamiętam pierwsze dni kwietnia, bo akurat byłam nad morzem, a potem wracałam do domu i było tak ciepło
Marysieńko ja wiem, że Ty zawsze mi towarzyszysz i z tym doganianiem wcale nie jest tak źle
Wiesz wiosna wcześniej nie będzie
bo chyba przy końcu poprzedniego wątku porównywałam, że jednak w ubiegłym roku rośliny wcześniej wyszły i były większe.
Martusiu uwielbiam Cię za to, że nie wyrzucasz roślin tylko każdą próbujesz gdzieś posadzić (nawet w nieswoim ogródku
) więc i tym swoim znajdziesz miejsce. Masz zamiar zmieniać też w domu? to nie za wcześnie robisz ten przedogródek? Życzę wspaniałej niedzieli bo zapowiada się słoneczna i ciepła. Ściskam
Hej Piękna Dziewczyno z awatarka
Amelko witaj i rozgość się w ogrodzie, bo wiem że wiejskie lubisz
Witaj Tereniu siadaj, bo Ty z daleka przybywasz
Co prawda na ławeczce jeszcze zimno, bo wczoraj próbowałam odpocząć chwilę i drewno jeszcze nie nagrzane.
Na razie nie myśl o sianiu masz inne przyjemności, jak wrócisz posiejesz
Dziękuję za pozdrowienia i ściskam serdecznie, a dla wnuka buziaki. Pewnie urósł?
Małgosiu wiedziałaś co mi przynieść, bo u mnie krokusy zjedzone przez myszowate i tak się cieszę na te żółte słoneczka
Witaj Danusiu
rano trawka przybielona, ale w dzień ciepło więc czuć wiosnę, a najbardziej w ptasich trelach. Wczoraj już widziałam że budki zasiedlone, a ptaszki łączą się w pary.
Margo (mogę tak w skrócie?) nie wstydaj się bo to każdemu się zdarza
Ale jak pomyślałam o takim polu hiacyntów to stwierdziłam, że w Polsce to niemożliwe, to jest możliwe tylko w Holandii
Miłej niedzieli!
Mati ja już swojego żonkilowego nie powiększam, a nawet zmniejszam dosadzając co nieco. Ja też pamiętam pierwsze dni kwietnia, bo akurat byłam nad morzem, a potem wracałam do domu i było tak ciepło
Marysieńko ja wiem, że Ty zawsze mi towarzyszysz i z tym doganianiem wcale nie jest tak źle
Martusiu uwielbiam Cię za to, że nie wyrzucasz roślin tylko każdą próbujesz gdzieś posadzić (nawet w nieswoim ogródku
Hej Piękna Dziewczyno z awatarka
Witaj Tereniu siadaj, bo Ty z daleka przybywasz
Co prawda na ławeczce jeszcze zimno, bo wczoraj próbowałam odpocząć chwilę i drewno jeszcze nie nagrzane.
Na razie nie myśl o sianiu masz inne przyjemności, jak wrócisz posiejesz
Dziękuję za pozdrowienia i ściskam serdecznie, a dla wnuka buziaki. Pewnie urósł?
Małgosiu wiedziałaś co mi przynieść, bo u mnie krokusy zjedzone przez myszowate i tak się cieszę na te żółte słoneczka
Witaj Danusiu
Margo (mogę tak w skrócie?) nie wstydaj się bo to każdemu się zdarza
Miłej niedzieli!
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu masz rację ,co do ubiegłorocznej wiosny wszystko było szybciej .Niech będzie tak jak jest, byle znów Wielkanoc nie była biała .Może, gdy zima się wyszumi zostawi nas potem w spokoju.Wieje dzisiaj lodowaty wiatr po mimo ,że świeci słonko jednak jak na razie nie ma za ciepło.Poczekam z otwarciem nowego, aż zakwitną irysy i w pełni otworzą się krokusy .Na razie bawię sie robótkami.Słonecznej niedzieli
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu w ten piękny, ciepły i słoneczny dzień
Ja wczoraj byłam na działeczce, troszeczkę ale tylko troszeczkę oczyściłam rabatki, odkryłam roślinki, bo rwą się do życia, folię też muszę naprawić, bo niedługo muszę wynosić to co na parapecie, miejsca już nie mam a wysiewy w kolejce czekają
Ja wczoraj byłam na działeczce, troszeczkę ale tylko troszeczkę oczyściłam rabatki, odkryłam roślinki, bo rwą się do życia, folię też muszę naprawić, bo niedługo muszę wynosić to co na parapecie, miejsca już nie mam a wysiewy w kolejce czekają
- Maska

- Kontakt:
Jadziu ja też jestem za tym żeby wybieliło co ma wybielić a potem już tylko zielono, ale czy nas ktoś posłucha
Czyli oprócz wiosny będą frywolitki
Iwonko troszeczkę
no pamiętaj uważaj na siebie
Myślałam że uda mi się zdjąć starą folię ale ci co robili tunel zrobili to tak solidnie że się nie dało i położyłam jedną na drugą, pomyślałam że będzie cieplej
Jeszcze jedną połówkę przy drzwiach muszę zasłonić i mogę rzodkiewkę siać
a do wynoszenia zasiewów u mnie to jeszcze prawie miesiąc, bo ja dopiero w kwietniu 
Czyli oprócz wiosny będą frywolitki
Iwonko troszeczkę
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, ruch jak w ulu
Czekam na Twoje pole żonkilowe, to już niedługo, prawda? W tym roku też będę miała więcej narcyzów i żonkili, bo tych przynajmniej nie wcinają nornice 
- Maska

- Kontakt:
Witaj Moja Słodka Irminko
Żonkilowe pole już wystaje z ziemi na 7-8 cm i nawet widać pączki kwiatów...więc niedługo
Ktoś nawet pisał, że one chronią przed nornicami i koło młodych jabłonek posadziłam żonkile
Ktoś nawet pisał, że one chronią przed nornicami i koło młodych jabłonek posadziłam żonkile
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
nie mam dużego doświadczenia jeżeli chodzi działkę
zeszły rok był pierwszym, kiedy samodzielnie mogłam się opiekować ogrodem, ale pamiętam, że kiedyś na działce były posadzone hiacynty
i pięknie kwitły przez wiele lat. I pewnie by tak było, gdyby nie to, że postanowiliśmy je wykopać i posadzić w koszykach
od tego czasu nie widziałam na mojej działce kwitnącego hiacynta 
- Maska

- Kontakt:
Margaretto u mnie znikają i te posadzone w koszykach i bez, więc może po prostu nie było nornic, a potem zamieszkały i u Ciebie 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,za chwile przyjadą róże ,a ja mam jeszcze trochę roboty z tym przed ogródkiem dwie rabaty zrobione ,ale 3 trzeba jeszcze zrobić ,żeby były gotowe do posadzenia ,nie mówię nic o ogrodzie ,gdzie trzeba tyle wysprzątać,a domu nie ruszam ,bo nic nie mam zamiaru zmieniać,podoba mi się co mam
zapisuj co chcesz jak przyjadę ,na pewno ten groszek bylinowy,gałązki wierzby a reszty nie pamiętam,dzisiaj nawet nie weszłam do ogrodu,bo nie było czasu ,dzieci przyszły na obiad ,potem przedstawienie i tak dzień szalenie leci,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie na dobrą nockę